سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۵۲ - ۰۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۲۴۵۲
محیط زیست و گردشگری

فعالان محیط‌زیست نگران طرح انتقال آب دریاچه خزر به سمنان هستند

طرح انتقال آب دریاچه خزر به سمنان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
کارشناس ارشد محیط زیست، با اشاره به طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان گفت: فعالان محیط زیست به شدت نگران هستند و می‌خواهند از راه قانونی و اصولی نگرانی خود را از این طرح به مراجع رسمی اعلام کنند.

زهرا جنسی در گفت و گو با ایلنا، در خصوص انتقال آب دریای خزر به سمنان گفت: ما در کشور مشکل آب و کمبود آن را داریم که بخشی از این مشکل برگرفته از اقلیم کشور است. خشکسالی‌هایی که در پیش داریم و در چند سال گذشته نیز اتفاق افتاده است. جدای از مسائل اقلیمی و طبیعی مباحثی نیز مانند مدیریت آب نیز در کشور به درستی صورت نمی‌گیرد.

 

جنسی در ادامه گفت: بعضی وقت‌ها مسیری را طی می کنیم و بعد متوجه می‌شویم که اشتباه است؛ یا نمی‌شود بازگشت و یا بازگشت آن مشمول هزینه است. مثل سدسازی‌ها. این سدها شاید با نیت توسعه و تامین معیشت مردم و رفع مشکلات‌شان ایجاد شده اما وقتی قسمتی از راه را می‌رویم، متوجه روال اشتباه آن می‌شویم و این در شرایطی است که متاسفانه کار انجام شده و سرمایه به هدر رفته و همچنین به مشکلات اقلیمی دامن زده شده است.

 

وی تصریح کرد: اگر بگوییم که نباید به فکر تامین آب استانی مانند سمنان بود، یک اشتباه محض است. نگاه مطلق‌بینی است و من این را قبول ندارم اما اینکه چگونه به دنبال تامین آب باشیم مهم است.

 

کارشناس ارشد محیط زیست ادامه داد: مدام در ادبیات خود از کلمه دریای خزر استفاده می‌کنیم که یک اشتباه لفظی است؛ خزر دریاچه است نه دریا و پیامدهایش نیز شامل یک محیط بسته می‌شود نه یک محیط بازی که تبادل آبی دارد.

 

نایب دبیر شبکه تشکل‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی استان گیلان در ادامه گفت: بسیاری از طرح‌ها و ارزیابی‌هایی که انجام می‌دهیم متاسفانه فقط بر روی کاغذ خیلی زیبا هستند ولی در عمل به مرحله اجرا نمی‌رسد و ضمانت اجرایی خوبی ندارد. منظورم از ارزیابی چنین چیزی نیست ارزیابی‌ای که واقعا بتوانیم به معنای واقعی کلمه از علم ارزیابی استفاده و آن را پیاده کرد و  مزایا و معایب واقعی طرح، مزایا و کاستی‌های آن را ببیند و کفه ترازو در چنین شرایطی سمت مزیت‌ها سنگینی کند.

 

جنسی ادامه داد: اما سئوالات مهم ما این است که بازگشت آبی که از دریای خزر برداشت می‌کنیم از کجا تامین می‌شود؟ سئوال دیگر روال انتقال آب است که به چه صورت می‌خواهند انجام دهند؟ لوله‌کشی می‌شود؟ آیا سود و زیان طرح محاسبه شده است؟ در این طرح به موجودات و آبزیان توجه شده یا خیر؟ آیا این انتقال آب خطری برای آنان و زیستگاه‌شان به وجود می‌آورد یا خیر؟ و بحث دیگر بحث نمک‌هاست.

 

وی در ادامه گفت: اینها سئوالاتی است که باید در قالب یک طرح ارزیابی اصولی که از چندین کارشناس که در کارخود خبره هستند استفاده شود و پاسخ دهند. اگر واقعا پاسخ این سئوالات آن‌قدر اصولی باشد که بگوید همه پیامدها در نظر گرفته شده و همه موارد مطرح شده راه حل دارد و در توان اقتصادی شرایط فعلی کشور است و می‌تواند مشکلات محیط زیستی را نیز کنترل کند و آب سمنان هم تامین می‌شود، من و همه فعالان محیط زیست خوشحال می‌شویم که این طرح اجرا ‌شود.

 

این فعال محیط زیست گفت: اما نگرانی همه ما این است که خیلی سخت است کفه این ترازو به این سمت سنگینی کند و پاسخ این پیامدها مثبت باشد و همه آنها راه حل داشته باشد. بعید است پاسخ تمام این سئوال‌ها قابل قبول باشد.

 

نایب دبیر شبکه‌تشکل‌های غیردولتی محیط‌زیست و منابع طبیعی استان گیلان در ادامه گفت: تمام مشکلات ما از بخشی‌نگری است یعنی، چه افرادی که محیط زیستی هستند و چه افرادی که طرفدار توسعه هستند، اگر نگاه‌شان بخشی باشد مطمئن باشید که محکوم به شکست هستند. زیرا ما به عنوان فعالین محیط زیستی نباید بگوییم بر سر استان‌های شمالی چه می‌آید و یا اینکه کسی بگوید در سمنان در حال حاضر چه شرایطی حاکم است. مشکل دقیقا از همین جا شروع می‌شود ما باید مشکل را کلان‌تر از سطح کشور ببینم. دریاچه یک حوزه مشترک است و اگر بخواهیم در این رابطه صحبت کنیم که سر استان‌های شمالی چه می‌آید اشتباه است. ما هر جایی از کشورمان درگیری شود قسمت‌های دیگر هم درگیر می‌شود. برای دریاچه ارومیه که مشکل ایجاد شود، این مشکل فقط برای ساکنین همجوار نیست، کافی است گرد نمکی بلند شود، چند استان همجوار را نیز دربربگیرد. نظیر مشکلی که ریزگردهای عراق دامنگیر کشور ما کرده است. پس نمی‌توانیم نگاه‌بخشی داشته باشیم. نگاه بخشی در مدیریت، تصمیم‌گیری و یا مسائل محیط زیستی اشتباه است.

 

جنسی در پایان گفت: در یک کلام می‌گویم فعالان محیط زیست به شدت نگران هستند و می‌خواهند از راه قانونی و اصولی نگرانی خود را به مراجع رسمی اعلام کنند. ما می‌گوییم چرا نباید برای اجرای این طرح شرایط، ضوابط و اصولی وجود داشته باشد و طرف مقابل ما هم اصولی پاسخگو باشد.

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش