جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۵۱ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۰۹۵۷
محیط زیست و گردشگری

نماینده اطلاع‌رسانی گردشگری ایران در ژاپن:

کرمان هنوز چوب اتفاق ۱۲ سال پیش را می‌خورد

اتفاقات اخیر کرمان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

کرمان هنوز هم چوب اتفاق ناگوار آدرم‌ربایی ۱۲ سال پیش را می‌خورد. وزارت خارجه بسیاری از کشورها همچنان به اتباع خود توصیه می‌کنند از سفر به ۱۰۰ کیلومتری مرزهای افغانستان، عراق و پاکستان در ایران خودداری کنند. «متاسفانه همتی هم برای تغییر این وضعیت وجود ندارد.»

 

تازه‌ترین اطلاعیه درباره منع سفر به ایران، در زمان وقوع سیل صادر شد. با آن‌که استان‌های شمالی، غربی و جنوب غربی ایران درگیر این بحران شده بودند اما وزارت خارجه انگلیس به شهروندانش توصیه کرد: «از سفر به مناطقی از جمله ۱۰۰ کیلومتری محدوده مرزی ایران و افغانستان، ۱۰ کیلومتری محدوده مرزی ایران و عراق، استان سیستان و بلوچستان و محدوده شرقی محور بم به جاسک که شامل شهر «بم» نیز می‌شود، خودداری کنید.» این ماجرا با وقوع هر نوع حادثه‌ای تکرار می‌شود. سال‌هاست مناطق مرکزی ایران، امن و شهرهای مرزی در شرق و غرب به اضافه کرمان ناامن نشان داده می‌شوند، حتی گزارش‌های مثبت مؤسسه‌های امنیت سنجی از ایران نیز در تغییر هشدارها و اخطارهای وزارتخانه‌های خارجه تأثیری ندارد.

 

عباسعلی امامیه، نماینده اطلاع‌رسانی گردشگری ایران در ژاپن که به تازگی تور آشناسازی برای تعدادی از آژانس‌های ژاپنی در استان کرمان برگزار کرده است، به این نگرانی‌ها به‌ویژه در کشور ژاپن اشاره می‌کند و به ایسنا می‌گوید: متأسفانه از سال ۲۰۰۷ میلادی بعد از ماجرای آدم‌ربایی یک تبعه ژاپنی در کرمان، جایگاه این استان در نظر ژاپنی‌ها و برخی کشورها تنزل پیدا کرد. از آن زمان ژاپنی‌ها به کرمان سفر نمی‌کنند. هرچند گزارش‌ها نشان می‌دهد کشورهای کمی در وضعیت «سفید» یا کاملاً امن قرار دارند اما درباره ناامنی در بخش‌هایی از ایران، بزرگ‌نمایی می‌شود و حجم تبلیغات و اخبار منفی نیز بیشتر است.

 

وی ادامه می‌دهد: اتفاق مشابه کرمان در تونس نیز رخ داده بود. وزارت خارجه ژاپن به مدت سه سال مردم این کشور را از سفر به تونس منع کرد اما اوضاع بعد از گذشت سه سال تغییر کرد و تونس از حالت ناامن خارج شد، ولی کرمان و شهر بم بعد از ۱۲ سال با وجود آن‌که حادثه مشابه دیگری در این مدت رخ نداده است، هنوز در همان وضعیت قرار دارد و هیچ همتی هم نبوده که شرایط را تغییر دهد.

 

اتفاقات اخیر کرمان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

امامیه به برگزاری تور آشناسازی که اواخر سال ۹۷ برای گروهی از آژانس‌های گردشگری ژاپن در کرمان با حمایت و همراهی مسؤولان این استان و اتاق بازرگانی آن برگزار شد، اشاره می‌کند و می‌گوید: این مکالمه باید از جایی شروع شود. هدف ما از اجرای تور آشناسازی برای تعدادی از مدیران و برنامه‌نویس‌های آژانس‌های ژاپنی، ایجاد سوال و جرقه‌ای در ذهن بود.

 

او ظرفیت استان کرمان را به تنهایی برای گردشگری، بالا می‌داند و شهداد و کویر لوت را به موتور پول‌سازی تشبیه می‌کند و در ادامه به غفلتی که در محصول‌سازی جاذبه‌های گردشگری در این استان و حتی مناطق دیگر کشور شده است، اشاره می‌کند و می‌گوید: کرمان جاذبه‌های زیادی دارد؛ ۵ میراث طبیعی و تاریخی به همراه تمدنی با قدمت طولانی که تا کنون توجه زیادی به آن نشده است. معتقدم اگر تحقیقات درباره تمدن کرمان (جیرفت) ادامه می‌یافت این منطقه به عنوان یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های جهان معرفی می‌شد، ولی کم‌کاری شده است.

 

وی اضافه می‌کند: لوح خطی جیرفت که تا به حال رمزگشایی نشده است، به تنهایی جاذبه‌ی قوی است که اگر راز آن کشف و درست معرفی شود موجی در ایران و جهان فقط برای دیدن این لوح خطی، راه می‌افتد.

 

ژاپنی‌ها ارگ بم را بی‌نظیرتر از تخت جمشید می‌دانند

این فعال گردشگری در ژاپن درباره علاقه ژاپنی‌ها به ارگ بم که حتی در مرمت آن پس از زلزله مشارکت مالی داشتند، اشاره می‌کند و می‌گوید: ژاپنی‌ها معتقدند ارگ بم از پرسپولیس (تخت جمشید) با اهمیت‌تر است، چون ساختار یونیک و بی‌مانندی دارد. آن‌ها معتقدند سازه‌ای شبیه پرسپولیس را در تمدن‌های هم‌دوره می‌توان یافت اماارگ بم هیچ نمونه و مشابه خارجی ندارد.

 

او ادامه می‌دهد: تنوع ادیان در کرمان بسیار زیاد است؛ طوری که آن را به عنوان جاذبه می‌توان معرفی کرد، درحالیکه تا کنون این ظرفیت فقط در یزد شناسایی و تبیلغ شده است.

 

وی اضافه می‌کند: در کرمان آثار تاریخی مثل بازار گنجعلی‌خان وجود دارد که هویت کهن آن از بین رفته است و سامان‌دهی مناسبی هم در اطراف آن صورت نگرفته، درحالی‌که ظرفیت خوبی برای شهرگردی می‌توانست باشد.

 

حتی کویر شهداد برای ژاپنی‌ها خیلی جذاب است. جیرفت وزنه بزرگی است که در کنار تپه کُنار صندل، ارگ بم، ارگ راین و باغ شاهزاده ماهان، پکیج خوبی برای تورهای داخلی و خارجی است. یا قنات‌های کرمان که ثبت جهانی شده است، می‌توان با نصب یک تابلو، سیستم پیچیده و در عین حال ساده قنات و مدیریت آب را در ایران معرفی کرد. اطراف آن‌ها را سامان‌دهی و با ایجاد زیرساخت‌هایی مثل پارکینگ و رستوران برای حضور گردشگر آماده کرد.

 

امامیه به ضعف شناسه‌های شهری در ایران با وجود آثار تاریخی و طبیعی بسیار اشاره می‌کند و می‌گوید: در همه جای دنیا لندمارک‌هایی برای عکس گرفتن وجود دارد این‌که چرا در ایران چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد، جای تعجب دارد.

 

او با انتقاد از وضعیت موزه‌های محلی گفت: بهتر است تمرکز موزه‌ها به جای ایران باستان، در شهرستان‌ها باشد.

 

بسیاری از موزه‌های محلی یا آثار کاملی از منطقه خود ندارند و یا در وضعیت مناسب سازه‌ای به سر نمی‌برند.

 

درحالی‌که اگر موزه‌های محلی کمی غنی شوند جاذبه خوبی در گردشگری خواهند بود. متأسفانه با وجود پرس‌وجو و پیگیری گردشگران خارجی برای بازدید از موزه‌های محلی اما مسؤولان، نسبت به این موضوع کمی غفلت می‌کنند.

 

چرا در شهر ۵ هزار ساله یک هتل خوب پیدا نمی‌شود؟!

نماینده اطلاع‌رسانی گردشگری ایران در ژاپن به کمبود زیرساخت به‌ویژه در بخش اقامت اشاره و بیان می‌کند: بزرگترین مشکل ما با بومگردی‌ها است. به نظر می‌رسد استانداردی وجود ندارد و نحوه برخورد با مسافر تعریف نشده است. در منطقه باستانی و ارزشمندی مثل جیرفت حتی یک هتل مناسب برای اقامت مسافران و گردشگران وجود ندارد. فکر می‌کنم فقط یک هتل در این شهر وجود دارد که اصلاً جای مناسبی برای ماندن نیست. آن‌طور که شنیدم، این هتل قبلاً مجتمع فرهنگیان بوده که برای تبدیل آن به هتل خیلی تلاش شده است اما آن را نمی‌توان هتل دانست. سوال گردشگرانی که به جیرفت می‌روند و از تمدن آن حیرت‌زده می‌شوند، این است که چرا شهری مثل جیرفت نباید هتل خوب داشته باشد؟! حرف از هتل ۴ یا ۵ ستاره نیست، دست‌کم هتل ۲ یا ۳ ستاره داشته باشد.

 

او تاکید می‌کند: باید انگیزه سرمایه‌گذاری تقویت شود. دولت باید مشوق‌هایی را تعریف کند که سرمایه‌گذاران برای ایجاد زیرساخت در شهرهایی که آثار تاریخی ارزشمند و جهانی دارند وارد عمل شوند، ولی متأسفانه برعکس شده است. تا یک سرمایه‌گذار می‌خواهد کار انجام دهد، سنگ‌اندازی‌ها هم شروع می‌شود.

 

امامیه به گام‌های اولیه‌ای که برای تبدیل سیستان و بلوچستان برای معرفی آن به عنوان مقصد سفر گردشگران ژاپنی برداشت، اشاره می‌کند و می‌گوید: می‌خواستم روی چابهار کار کنم اما زیرساخت مناسبی برای گردشگران خارجی ندارد. تنها فرودگاه مناسب آن، قدیمی و نظامی است و امکانات مناسب یک فرودگاه مسافربری را ندارد. جاده‌ها دست‌اندازهای زیادی دارد، مسیرهای بسیار طولانی و زیرساخت دسترسی بسیار محدود است. با این شرایط «فعلا» دشوار است آن را به مقصد گردشگران خارجی (که معمولاً سن زیادی دارند و ترجیح می‌دهند در جاده ایمن سفر کنند)، تبدیل کرد.

 

اتفاقات اخیر کرمان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست این نقشه در وب‌سایت وزارت خارجه انگلیس منتشر شده و نسخه مشابه آن را وزارتخانه‌های خارجه کشورهای دیگر برای نشان دادن وضعیت و محدوده امن سفر در ایران منتشر کرده‌اند

 

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش