دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۳ - ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۸۲۲۸
محیط زیست و گردشگری

۷ مقصد محبوب گردشگری جهان که در ۵ سال گذشته از بین رفته‌اند

ناراحت کننده است که مکان‌های شگفت انگیزی را که دوست داریم یکی یکی از دست می‌دهیم، حتی با اینکه که هر چیزی که برای حفظ و حراست از آن‌ها نیاز است، امروزه در دسترس ماست.

 همین چند وقت پیش بود که آتشی سهمناک مروارید معماری گوتیک، کلیسای نوتردام در پاریس را فرا گرفت. تصاویر کلیسایی که در آتش می‌سوخت بلافاصله سرتاسر جهان را فرا گرفت و باعث اندوه و شگفتی همگان شد. نوتردام در طی چندین قرن جنگ و انقلاب استوار ایستاده بود، اما ما در قرن ۲۱ از حفظ آن عاجز ماندیم.

 

ناراحت کننده است که مکان‌های شگفت انگیزی را که دوست داریم یکی یکی از دست می‌دهیم، حتی با اینکه که هر چیزی که برای حفظ و حراست از آن‌ها نیاز است، امروزه در دسترس ماست.

 

ما می‌خواهیم به مرور مکان‌های معماری و طبیعی زیبایی بپردازیم که در طول ۵ سال گذشته از دست داده ایم و امیدواریم که در آینده بتوان کاری برای توقف این نابودی انجام داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

 

۱- کلیسای نوتردام – پاریس – فرانسه

مقاصد گردشگری جهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

آتش نوتردام جهان را در بهت و حیرت فرو برد و یک تراژدی غمناک را برای هر شهروند فرانسوی رقم زد. در ۱۵ آپریل ۲۰۱۹ شاهکاری از معماری گوتیک فرانسه در آتشی انبوه گرفتار شد. مطابق با تحقیقات پلیس، آتش از مرکز سقف کلیسا آغاز شد. دلیل این تراژدی هنوز در دست بررسی است. یکی از حدسیات این است که آتش ممکن است در ارتباط با عملیات بازسازی باشد که مدتی بود در اطراف کلیسا انجام می‌شد.

 

در طول عمر بیشتر از ۸ قرن، این کلیسا به عنوان مرکز آموزه‌های دینی و فرهنگی فرانسه و حتی کل جهان و الهام بخش هنرمندان برجسته فراوانی بود. کلیسا نوتردام از چندین جنگ، و چندین انقلاب فرهنگی و مذهبی زنده باقی ماند و وحشتناک است که ما نتوانستیم در قرن ۲۱ آن را حفظ کنیم.

 

۲- ساحل لزیرا – مراکش

مقاصد گردشگری جهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

یک گذرگاه طاق دار زیبا در ساحل لزیرا از مناطق ویژه گردشگری و از نماد‌های کشور مراکش بود تا زمانی که یک پایه آن در سپتامبر ۲۰۱۶ ریزش کرد. این گذرگاه که از خاک و سنگ به طور طبیعی ایجاد شده بود، سالانه هزاران گردشگر را به خود جذب می‌کرد. برخی از مردم مسئولان محلی را برای ریزش این طاق سرزنش می‌کنند.

چند ماه قبل از ریزش این گذرگاه مردم مشاهده کردند که شکاف‌هایی در آن‌ها وجود دارد و تکه سنگ‌هایی از روی آن می‌ریزد. مردم می‌گویند که از این نشانه‌ها مسئولان می‌توانستند این ریزش را پیش بینی کنند و برای جلوگیری از ریزش آن کاری انجام دهند.

 

۳- معبد بل – پالمیرا - سوریه

مقاصد گردشگری جهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

معبد اصلی پالمیرا در سال ۲۰۱۵ در میانه جنگ سوریه تخریب شد. این معبد از مهم‌ترین بنا‌های مذهبی قرن اول میلادی و جهان باستان بود. تنها چیزی که امروزه از آن باقی مانده است یک جفت ستون ایستاده در میان خرابه هاست.

 

شهر پالمیرا که جز میراث جهانی یونسکو نیز هست، امروزه شامل خرابه‌هایی از بنا‌های باستانی، هنر و ادبیات مربوط به قرن‌های اول و دوم میلادی است که در آن هنر‌های روم باستان با سنت‌های محلی ادغام شده است. این شهر دارای بیش از ۱۰۰۰ ستون تاریخی، قناتی رومی و بیشتر از ۵۰۰ مقبره تاریخی بود که متاسفانه بیشتر آن‌ها در طول جنگ سوریه از بین رفت.

 

۴- پارک ملی جاشوا - کالیفرنیا – آمریکا

مقاصد گردشگری جهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

پارک ملی درخت جاشوا در کالیفرنیا مکانی شگفت انگیز است که شامل اکوسیستمی منحصر به فرد کویری با ویژگی‌های سورئال جغرافیایی و تنوع عظیمی از گیاهان غیرمعمول بود که در هیچ کجای دیگر از جهان یافت نمی‌شد. در ژانویه ۲۰۱۹ در جریان تعطیلی ۳۵ روزه دولت، بازدید از پارک برای عموم آزاد شد. در این ایام به دلیل عدم وجود نظارت و بی توجهی مسئولان، خرابکاری‌های وحشتناکی توسط غارتگران طبیعت ایجاد شد.

 

مردم بسیاری از درختان را قطع کردند، با روشن کردن آتش باعث از بین رفتن گونه‌های گیاهی زیادی شد و حتی تعدادی نقاشی گرافیتی نیز از خود در این منطقه زیبا بر جای گذاشتند! به گفته یکی از سرپرستان سابق پارک، حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال طول می‌کشد تا آسیب‌هایی که در طول این چند هفته به پارک وارد شده است، جبران شوند.

 

۵- پری دریایی کوچک – کپنهاگن – دانمارک

مقاصد گردشگری جهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

این مجسمه در سال ۱۹۰۹ توسط "ادوارد اریکسون" ساخته شد و در طول عمر کوتاه خود، چندین بار تا کنون تخریب و یا مورد خرابکاری واقع شده است. در اولین خرابکاری این مجسمه بازوی خود را از دست داد. هم چنین تا به حال چندین بار با رنگ‌های مختلف سعی در خراب کردن این مجسمه داشته اند.

 

خرابکاران این حرکات را به دلایل مختلفی از جمله خستگی، مستی، بیماری‌های روحی و یا فقط به دلیل اعتراض‌های سیاسی انجام داده اند. متاسفانه بعید است که بتوان برای همیشه آن را از خرابکاری خرابکاران دور نگه داشت، اما امیدواریم که بتوان راهی برای حفاظت آن پیدا شود.

 

۶- دریاچه مکنزی – تاسمانی – استرالیا

مقاصد گردشگری جهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

در ژانویه و فوریه ۲۰۱۶ اتش سوزی سخت و شدیدی قسمت‌های وسیعی از تاسمانی را در بر گرفت که بر روی یکی از زیباترین دریاچه‌های منطقه یعنی دریاچه مکنزی، اثرات مخربی گذاشت. این آتش سوزی همچنین گیاهان منحصر به فرد و بومی این منطقه را مانند نوعی از کاج‌های باستانی نابود کرد که شانسی برای رشد و ترمیم دوباره آن‌ها وجود ندارد.

 

درکل، این آتش سوزی حدود ۲۰ هزار هکتار از مراتع و بوته زار‌های تاسمانی را از بین برد. اگرچه بعد از گذشت چند سال از فاجعه، گیاهان علائمی از حیات و جوانه زنی را از خود نشان داده اند، اما مدت زمان زیادی طول خواهد کشید تا این مکان دوباره سرسبز و زنده بشود.

 

۷- صخره‌های بیرمم – یورکشایر شمالی – انگلستان

مقاصد گردشگری جهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

چیز عجیبی نیست که بگوییم توریسم باعث خرابی مکان‌های گردشگری می‌شوند، اما هنوز هم غیرقابل باور به نظر می‌رسد که بگوییم افرادی در چند ثانیه باعث نابودی تاریخی به قدمت ۳۲۰ میلیون سال شده اند. در ژوئن ۲۰۱۸، عده‌ای یکی از سنگ‌های ایستاده روی صخره‌های بیرمنگام را به پایین غلطاندند و باعث شدند تا این سنگ تکه تکه بشود.

 

این تکه سنگ که به شکل عجیبی روی صخره‌ای در حالت تعادل ایستاده بود، حاصل اثرات باد و باران و برف، در طی میلیون‌ها سال ایجاد شده بود، اما افرادی پیدا شدند که در چند ثانیه برای تفریح این اثر طبیعی و تاریخی را نابود کردند. آن‌ها علاوه بر این، نام‌های خود را بر روی این تخته سنگ‌ها نیز حکاکی کردند!

 

درباره آسیب‌هایی که ما به میراث گذشتگان میزنیم چه نظری دارید؟ آیا فکر می‌کنید که راهی برای حفظ و حراست از آن‌ها وجود دارد؟ می‌توانید در بخش زیر ما را از نظرات خود آگاه سازید.

 

 

bartarinha.ir
  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش