جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۷:۲۱ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۹۹۳
زنان، جوانان و خانواده

ربیعی:

سه سناریو برای تعیین تعرفه های پزشکی در سال آینده/افزایش سرانه پزشک خانواده

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,تعرفه های پزشکی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اعلام مصوبات جلسه اخیر شورای عالی بیمه پرداخت و از تدوین و ابلاغ راهنماهای بالینی، افزایش سرانه پزشک خانواده، تعرفه دار شدن خدمات پرستاری در منزل و چگونگی تعیین تعرفه‌های پزشکی سال آینده خبر داد.

علی ربیعی در گفت‌وگو با ایسنا، به تشریح مهمترین مصوبات شصت و پنجمین جلسه شورای عالی بیمه پرداخت و اظهار کرد: ابلاغ راهنماهای بالینی یکی از مصوبات این جلسه بود. راهنماهای طبابت بالینی در مدیریت هدفمند منابع نظام سلامت و ارتقاء سطح دسترسی مردم به خدمات سلامت مورد نیاز نقش موثری دارند.

 

وی افزود: مقرر شد کارگروهی مرکب از نمایندگان وزارت تعاون، وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، انجمن‌های علمی تخصصی، سازمان‌های بیمه‌گر پایه و سایر مراجع ذیصلاح  ذیل دبیرخانه شورای عالی بیمه خدمات درمانی کشور تشکیل و مدل اجرایی نحوه استقرار و پیاده سازی  راهنماهای طبابت بالینی را تدوین کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه معتقدم هزینه‌ها باید کنترل شود و بیمار به نیاز منطقی خودش دسترسی پیدا کند گفت: فکر می‌کنم آنچه تصویب کردیم برنامه‌ریزی درستی بود.

 

تصویب ویرایش سوم کتاب ارزش نسبی خدمات و مراقبت‌های سلامت

ربیعی در ادامه به تصویب ویرایش سوم کتاب ارزش نسبی خدمات و مراقبت های سلامت در جلسه شورای عالی بیمه اشاره کرد و گفت: این تجدیدنظر به معنای محدود کردن نیست بلکه به معنای منطقی کردن است و رقم قابل توجهی نیز صرفه جویی خواهد شد.

 

وی همچنین به تصمیماتی که پیرامون نظام ارجاع گرفته شد اشاره کرد و گفت: بدون آنکه پول پزشک خانواده به وزارتخانه بیاید، سازمان های بیمه گر با توجه به اعتقادی که به طرح پزشک خانواده داشتند ظرف این سه سال تلاش زیادی در این حوزه انجام دادند.

 

هزینه سالانه ۲۰۰۰ میلیارد تومانی اجرای پزشک خانواده برای بیمه‌ها

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: نظام ارجاع سالانه ۲ هزار میلیارد تومان برای سازمان های بیمه گر هزینه داشت اما این طرح را حفظ کردیم. تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده است. اعتقاد دارم که اشکالات پزشک خانواده باید برطرف شود و امیدوارم که به سمت اجرایی شدن آن در کل کشور پیش برویم.

 

افزایش سرانه پزشک خانواده

نظام ارجاع در استان فارس اختیاری شد

ربیعی با اشاره به اینکه در شیوه اجرای پزشک خانواده اشکالاتی وجود دارد و این طرح باید از مهر زدن صرف و ارجاع به پزشک متخصص خارج شود چرا که هزینه را چند برابر می کند عنوان کرد: اصلاحاتی روی این طرح در حال انجام است  و این خبر خوب را میدهم که در تعرفه‌های گروه‌های پزشک خانواده تجدید نظر شده و آن را به اندازه‌ای مناسب افزایش داده‌ایم که ماندگاری و رضایت آنها را به دنبال خواهد داشت.

 

وی ادامه داد: همچنین به منظور افزایش رضایتمندی مردم در استان فارس تا زمان رفع موانع اجرا و استقرار زیرساخت‌های لازم، نظام ارجاع در این استان اختیاری و اجبار مردم از مراجعه به  پزشک خانواده برداشته شد. اکنون شیوه اجرا در مازندران و فارس یکسان شده است. در آینده به باید سمتی برویم که همه از طریق ارجاع وارد شوند که قطعا فرهنگ سازی و بسترسازی لازم دارد و در نهایت به نفع افراد ضعیف جامعه است.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه درباره افزایش تعرفه های پزشکی در سال آینده نیز گفت: سرانه پزشک خانواده و مراقب سلامت (ماما-  پرستار) در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴جهت پزشکان دو نوبت کاری( دوشیفت) با ۱۰درصد افزایش معادل ۴۶ هزار و ۲۰۰ ریال و  جهت  پزشکان تک نوبت کاری(تک شیفت) با ۵ درصد افزایش معادل ۳۹ هزار و ۴۰۰ ریال ،  به ازای هر نفر در ماه در مناطق شهری تعیین و مقرر شد، میزان افزایش سرانه سال  ۹۵ برای  پزشکان تک شیفت که در یک مکان، همپوشانی در شیفت مخالف خود را دارند برابر افزایش سرانه پزشکان دو شیفت باشد و ما به التفاوت سرانه سال ۹۵ این گروه از پزشکان تک شیفت توسط سازمان بیمه گر پرداخت شود.

 

وی تاکید کرد: اما برای سال اینده باید یادآوری کرد که درباره تعرفه ها از یک سو با قیمت تمام شده تولید خدمت و از یک سو با منابع محدود بیمه ها روبرو هستیم. بیمه‌ها منابعی دارند و باید بر اساس آن خرید کنند و قدرت خرید  را  بر آن اساس سامان بدهند.

 

در تامین اجتماعی بیش از ۹ بیست و هفتم حق بیمه درمان هزینه کردیم

ظرفیت افزایش تعرفه‌ها را در تامین اجتماعی برای سال آینده نداریم

وی ادامه داد: قانونگذار هم تاکید دارد که  منابع و مصارف را یکسان کنند  و اساسا خاصیت شورای عالی بیمه هم برای همین است که بتوانیم مصارف را با منابع هماهنگ کنیم. در حال حاضر تامین اجتماعی در بخش درمان بیش از ۹ بیست و هفتم هزینه کرده و سازمان حسابرسی هم تایید کرد و به همه شبهه ها پاسخ داده شد و ما در این سازمان ۴ هزار میلیارد تومان بیشتر هزینه کردیم و دیگر ظرفیت افزایش تعرفه ها را در تامین اجتماعی در سال آینده نداریم.

 

ربیعی افزود: در سازمان بیمه سلامت هم بودجه ای که دولت گذاشته مشخص و حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان است و حدود ۲ هزار میلیارد تومان هم درآمدهای خود سازمان بیمه سلامت است و برخی درآمدهای دیگر  که به رقمی حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان خواهد رسید و اندازه اش کاملا مشخص است . بنابراین  بیمه ها  به همین اندازه قدرت خرید خواهند داشت و اگر قرار است به تعرفه ها اضافه بشود باید نسبت با بودجه اندازه گیری شود. دولت باید تصمیم بگیرد و اگر بخواهد قیمت تمام شده خدمات را درنظر بگیرد باید منابع را افزایش دهد.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم اول هفته آینده جمع بندی در این خصوص را ارسال کنیم گفت: در حالت "صفر"  اگر هیچ تعرفه ای افزایش نیابد با وجه به اینکه دارو و تجهیزات تابع بازار است و قیمتش تغییر میکند، باز هم ۳.۲ درصد افزایش هزینه خواهیم داشت. در حالت صفر هر یک درصد افزایش تعرفه ها ۱۱۰۰ میلیارد تومان بارمالی تحمیل می کند.

 

سه سناریو برای تعیین تعرفه‌های پزشکی در سال آینده

ربیعی ادامه داد: منابع ما محدود است اما به جامعه پزشکی حق می‌دهم که قیمت تمام شده محاسبه شود . باید بین این دو، نقطه بهینه ای پیدا کنیم. سه سناریوی حالت صفر، نرخ تورم ۷ درصد و افزایش حقوق و دستمزد که ۱۰ درصد است را داریم؛ به عنوان مسئول بیمه ها اعلام می‌کنم بیمه ها به همین اندازه قدرت خرید دارند و مابقی بستگی به تامین بار مالی دارد.

 

خدمات پرستاری در منزل تعرفه‌دار می‌شود

وی در پایان از تصویب تعرفه گذاری خدمات پرستاری در منزل در جلسه اخیر شورای عالی بیمه خبر داد و گفت: برخی موارد سوء استفاده هایی از مردم شده و در برخی موارد هم حق پرستاران داده نمی شود و یک مشکل دوطرفه وجود  دارد. برای اینکه این خدمات ساختاری پیدا کند قیمت گذاری را در شورای عالی تصویب کردیم و قرار شد اجزای آن با مشارکت ذینفعان و شرکای ذیربط تعیین شود.

 

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش