به گزارش شرق، زنان مسلمان نوانديش از فرصت افطاريهاي ماه رمضان استفاده كرده و در يك همانديشي با حضور شهيندخت مولاوردي، جمعي از نمايندگان مجلس و شورا و بسياري از فعالان حوزه زنان، به «آينده پيشروي زنان ايران» پرداختند. شهيندخت مولاوردي، معاون رئيسجمهور در امور زنان و خانواده، در اين نشست آيندهپژوهي را بحثي اساسي دانست و گفت: «آنچه در آينده نزديک، دور يا ميانمدت، پيشروي زنان است، نبايد دور از چيزي باشد كه پيشروي جامعه ايراني است.
ما نميتوانيم زنان را منفک از جامعه ايراني در نظر بگيريم؛ چراکه حوزه زنان و خانواده از سياستهاي کلي حاکم بر جامعه متأثر است». او با اشاره به اينکه نمیتوان تجربه زيسته زنان ايراني را با زنان ديگر کشورها مقايسه کرد و نميتوان يك نسخه كلي براي همه مردم و زنان دنيا تجويز كرد، گفت: «آينده پيشروي ما دورهای چهارساله است که با اتمام دوره دولت دوازدهم، به پايان ميرسد.
تا پايان دوره پنجساله برنامه ششم يا سند چشمانداز ١٤٠٤ نيز زمان زيادي باقي نمانده و اکنون وقت آن رسيده که ارزيابي كنيم. بايد ببينيم چقدر با اهداف و آرمانهاي اين سند فاصله داريم و چه اندازه توانستهايم اهداف و آرمانها را محقق کنيم». معاون رئيسجمهور در امور زنان و خانواده استفادهنکردن از تمام ظرفيتهاي کشور را يکي از دلايل تحققنيافتن اهداف ذکر کرد و افزود: «تازمانيکه مشارکت نباشد، نه اين سياستها که هيچيک از سياستهاي کلي نظام محقق نخواهد شد».
او موفقيت گفتمان اعتدالگرايي را مدنظر قرار داد و گفت: «توانافزايي زنان و دختران جامعه در دولت دوازدهم يکي از برنامههايي است که پايه آن در دولت يازدهم با الهام از منشور حقوق شهروندي گذاشته شد و اميدواريم در اين دوره محقق شود».
مدينه فاضله زنان كجاست؟
ضرورت داشتن تحليل جامع از وضعيت زنان كشور، موضوعي بود كه زهرا شجاعي، رئيس مجمع زنان اصلاحطلب، به آن اشاره كرد و گفت: «لازم است نسبت به جامعه خود، تهديدها، فرصتها و مسائل جهاني شناخت بيشتري پيدا کنيم تا بتوانيم براي مسائل زنان تصميمگيري کنيم».
او افزود: «بايد به صورت کامل و جامع، طرح اوليهاي آماده شود تا بدانيم ميخواهيم به کجا برويم و مدينه فاضله ما در موضوع زنان ايران کجاست. اين مسئله ممکن است براي برخي مشخص باشد؛ اما براي همه يکسان نيست. ما که در مجموعه فکري اصلاحطلبان ميگنجيم و اين عنوان و مشي را داريم، هدف مشخص و صريحی نداريم. به عبارت ديگر، همه از اين وضعيت زنان در کشور ناراضي هستيم؛ اما مطلوب، براي ما تعريفشده نيست».
رئيس مرکز زنان دولت اصلاحات در بخش ديگري از سخنان خود افزود: «پس از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامي، ما هنوز منشوري در جمهوري اسلامي و در حوزه زنان نداريم». او داشتن برنامه جامع سيستماتيک را بسيار حائز اهميت قلمداد کرد و گفت: «بايد بتوانيم طرحي را مبتني بر فرهنگ بومي و داخلي و ارزشهايمان تدوين کنيم. هميشه از تجارب بينالمللي استفاده کرديم. عقل ايجاب ميکند که از خرد جمعي بهره بگيريم و اين بسيار خوب است؛ اما بوميکردن آن تجارب و مبتنيکردن آنها بر آموزهها و فرهنگ داخلي، کاري است که بايد در تدوين اين منشور صورت بگيرد».
اتفاقات خوبي كه افتاد
فاطمه راکعي، دبيركل جمعيت زنان مسلمان نوانديش، ديگر سخنران اين نشست همانديشي بود و با اشاره به اهميت عملکرد با برنامه دولت و شوراي شهر جديد، ابراز اميدواري كرد افراد منتخب مردم در چند سال پيشرو مشكلات موجود را مرتفع کرده و گامهاي بلندي برای توسعه و پيشرفت کشور و خدمت به مردم بردارند.
او با اشاره به تأکيد دکتر جهانگيري در ديدار با تعدادي از زنان فعال در ستادهاي دکتر روحاني، مبني بر عزم و تصميم جدي دولت براي بهکارگيري زنان توانمند، گفت: «در روزهاي اخير در دولت اتفاقهاي خوبي در حوزه زنان افتاده، خبر صدور حکم مديريت سه زن در سازمان برنامه و بودجه از سوی دکتر نوبخت و ابلاغ حکم وزير نفت براي جذب و بهکارگيري زنان توانمند در صنعت نفت، خبرهاي خوبي است که عزم دولت را نشان ميدهد که در دور دوم به شکل جدي تصميم دارد از ظرفيتهاي زنان توانمند استفاده کند».
فرصت باقيمانده
آذر منصوري، عضو شوراي مرکزي جمعيت زنان مسلمان نوانديش، ديگر سخنران اين نشست بود و گفت: «در چند انتخابات اخير ايران به اين نتيجه قاطع رسيديم که براي پيگيري مطالبات خود بايد از طريق صندوقهاي رأي و انتخابات وارد شويم. هرچند صحنه نابرابر باشد؛ اما بايد به همين صندوقهاي رأي اتکا کنيم».
او به فرصت باقيمانده از مجلس دهم اشاره کرد و ادامه داد: «تا مجلس يازدهم، دو سال و تا ١٤٠٠ براي رياستجمهوري زمان داريم تا سرمايه اصلي را که همان اعتماد مردم است، در جامعه حفظ کنيم. در انتخابات اخير ثابت شد رويکرد ما درست بوده و جرياني که صادقانهتر با مردم صحبت کند، مخالف خود را خسوخاشاک نداند، موافق گفتوگو و صلحدوست باشد در جامعه ايران با استقبال روبهرو ميشود».
- 17
- 4