سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۱۸ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۹۷۷
زنان، جوانان و خانواده

گفت‌وگو با گلریز قهرمان، نخستین ایرانی عضو پارلمان نیوزیلند

ما مروج تروریسم نیستیم

گلریز قهرمان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

بیشتر خاطرات دوران کودکی «گلریز قهرمان» به جنگ مربوط می‌شود. او صدای اضطراب‌آور آژیرها را به یاد می‌آورد که باعث می‌شد خانواده‌ها سراسیمه به زیرزمین هجوم ببرند. افرادی را به یاد می‌آورد که به دام افتاده بودند و خانواده‌هایی را که سعی در فرار داشتند. قهرمان، تازه‌ترین عضو پارلمان نیوزیلند از حزب سبز پس از شمارش ویژه آراست. او در سال ١٩٨١ (١٣٦٠) در ایران پس از انقلاب و هم‌زمان با جنگ ايران و عراق متولد شد.

 

او از نوادگان قهرمان‌ميرزا نوه پسري فتحعلي‌شاه است.  او از روز شنبه و پس از شمارش حدود ٣٩٠ هزار رأی ویژه به‌عنوان نماینده جدید مجلس تأیید شد. وقتی او هشت‌ساله بود، جنگ به پایان رسید. یک سال بعد مرزها باز شدند و پدر و مادرش راه خروج پیدا کردند. آنها در یک تعطیلات رسمی به مالزی سفر کردند. «فکر می‌کنم مردم می‌دانستند چه اتفاقی دارد می‌افتد، چون در فرودگاه گریه می‌کردند، ولی ما مجبور بودیم بگوییم: «خداحافظ، بهمون خوش می‌گذره. نتوانستیم خانه یا چیز دیگری را بفروشیم».آنها از مالزی پروازی به مقصد فیجی گرفتند که در اوکلند متوقف شد؛ جایی که امیدوار بودند بتوانند متقاضی پناهندگی شوند.

 

بعد از آنکه خانواده از پرواز ترانزیت جا ماندند و حضورشان را به یک مقام فرودگاه اعلام کردند، متوجه شدند که کارکنان، بیشتر از آنکه در مورد وضعیت ویزای آنها نگران باشند، نگران خطرات زیستی و سرایت بیماری از جانب آنها هستند. قهرمان می‌گوید: «یک برگ به یک لنگه کفش من چسبیده بود.

 

آنها خیلی به آن توجه می‌کردند، فکر می‌کنم فرستادندش به آزمایشگاه برای تجزیه و تحلیل».قهرمان، کشور جدیدش را دوست داشت. در غرب اوکلند مشکلی با پناه‌جویان نداشتند. فقیربودن مشکلی نبود. مدرسه دستور زبان دختران اوکلند جایی بود متکثر و پر از اقوام گوناگون. او احساس خاص‌بودن یا متفاوت‌بودن با دخترهای دیگر نداشت.

 

تا دانشگاه همین وضع برقرار بود. بعد او در دانشگاه برای آنکه پدر و مادرش را خوشحال کند، در رشته حقوق تحصیل کرد و برای آنکه خودش خوشحال شود، تاریخ خواند. بعد قهرمان شروع به فکرکردن درباره میراث خود کرد. او می‌گوید: «١١ سپتامبر شرایط را برای من تغییر داد. من فراموش کرده بودم که ما ایرانی یا خاورمیانه‌ای هستیم.

 

همان کارهای معمولم را انجام می‌دادم که متوجه شدم دیگران دارند طور دیگری ما را تعریف می‌کنند. بنابراین من شروع کردم به احراز هویت».چون او لباس‌های غربی می‌پوشید و به دانشگاه می‌رفت، مردم دوست داشتند فکر کنند که او از فرهنگ خود «نجات یافته» است.«اما این‌طوری نیست. بله ما از دنیای خاورمیانه هستیم، اما مروج تروریسم نیستیم. اینکه ما نیز به تروریسم علاقه نداریم، دلیل نمی‌شود که خاورمیانه‌ای نباشیم. فرهنگ ما نیز دارای تنوع و تکثر است و فمینیسم و جنبش های ​​دموکراسی در آن وجود دارد».

 

علاقه‌مندی او به موضوع جنگ و علاقه بیشتر به حقوق بشر او را به عفو بین‌الملل جذب کرد؛ جایی که او قصد داشت به‌عنوان دادستان در دادگاه‌های بین‌المللی جنایات جنگی شروع به کار کند. او می‌گوید: «من یکی از آن آدم‌های غیرعادی هستم که برای خودشان برنامه ١٠ ساله می‌ریزند. می‌دانستم که تجربه قانون جنایی و کیفری و مدرک کارشناسی ارشد لازم دارم.

 

بنابراین رفتم به سراغ این کار و روی قانون کیفری کار کردم و دوره آکسفورد را از راه دور گذراندم». رزومه کاری او که شامل پیگرد رهبران خمر سرخ در کامبوج است، مرعوب‌کننده به نظر می‌رسد. بااین‌حال خانم قهرمان شخصا انسان راحتی است.  قهرمان، کار خود در کامبوج را در سال ٢٠١٢ ترک کرد و در پایان ترم دوم دانشگاه های نیوزیلند به کشورش برگشت. آن‌موقع احساس کرد که همه‌چیز تغییر کرده است.

 

می‌گوید: «ما به خودمان افتخار می‌کردیم کشوری هستیم که ارزش‌هایمان این است که اساسا همه افراد از سطح اولیه زندگی برخوردار باشند. خیلی تلاش می‌کردیم که از همه افراد مراقبت شود، اما ناگهان همه‌چیز از دست رفته بود». او به طرح‌هایی مانند استفاده از منابع ملی زغال‌سنگ، فقر کودکان و مسائل مربوط به دموکراسی اشاره می‌کند و همین‌طور انحلال شورای منطقه کانتربری.

 

اینها از جمله رویدادهایی بودند که او را به سیاست سوق دادند.خانم قهرمان در جریان مبارزات انتخاباتی چندین‌بار مورد اهانت قرار گرفت - عمدتا از طریق توییتر- و کامنت‌هایی در مورد قومیت او، هوش و دیدگاه‌هایش برای او گذاشتند.می‌گوید: «در ابتدا اصلا ناراحت نشدم، اما گاهی اوقات صفحه را باز می‌کنید و باورتان نمی‌شود؛ واقعا؟ و فکر می‌کنم که بعضی از مردم با این کارها ساکت می‌شوند. حداقل من می‌توانم واکنش نشان بدهم».

 

قهرمان در اوقات فراغت معدود و محدودی که دارد، دوست دارد با همسرش، گای ویلیامز که بازیگر است، سفر کند.او همچنین دوست دارد ميهمانی‌های شام برگزار کند، گرچه اعتراف می‌کند آشپز بدی است. او همچنان عضو اجرائی انجمن حقوق جزائی نیوزیلند باقی می‌ماند و می‌گوید تجربه قانون کیفری او - که زمان زیادی را در آن صرف کمک به مردم در زمینه توانبخشی یا حمایت‌های دیگر کرده است - برای رویکرد سیاسی او بسیار مهم است.او می‌گوید: «اینکه ما چگونه با همه، از جمله با مجرمان رفتار می‌کنیم، ما را می‌سازد».

 

 

sharghdaily.ir
  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش