سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۸ - ۱۶ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۱۴۱
زنان، جوانان و خانواده

خطرناک‌ترین کشورها برای کودکان در سال ۲۰۱۸

خطرناک‌ترین کشورها برای کودکان در سال ۲۰۱۸,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد: آینده میلیون‌ها کودک که در کشورهای جنگ‌زده زندگی می‌کنند، در معرض خطر است.

یونیسف در گزارشی اعلام کرد: با تداوم جنگ در کشورهای جنگ‌زده، نقض حقوق کودکان توسط طرف‌های درگیر و شکست سران جهان در بازخواست از عاملان این جنایت‌ها، آینده میلیون‌ها کودک در معرض خطر قرار گرفته است.

 

«مانوئل فونتاین» مدیر برنامه‌های اضطراری یونیسف گفت: کودکانی که در مناطق جنگی سراسر جهان زندگی می‌کنند، طی ۱۲ ماه گذشته با بیشترین میزان خشونت روبرو بوده‌اند و جهان در پایان دادن به این درگیری‌ها ناموفق بوده‌ است.

 

کودکانی که در این کشورها زندگی می‌کنند، تحت حملات مستقیم قرار می‌گیرند، به عنوان سپر انسانی مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرند، کشته و دچار نقص عضو می‌شوند. تجاوز، ازدواج اجباری و آدم‌ربایی، تاکتیک‌های معمول در درگیری‌هایی است که در سوریه، یمن، جمهوری کنگو، نیجریه، سودان جنوبی و میانمار به وقوع پیوسته‌ است.

 

 سال ۲۰۱۸

در افغانستان خشونت و خونریزی پدیده‌ روزمره‌ای به حساب می‌آید که در سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ حدود ۵۰۰۰ کودک کشته یا دچار نقص عضو شده‌اند که برابر با آمار منتشرشده در کل سال ۲۰۱۷ است. همچنین کودکان ۸۹ درصد از قربانیان غیرنظامی ناشی از مواد انفجاری باقی‌مانده از جنگ را شامل می‌شوند.

 

در کامرون نیز درگیری‌ها در مناطق جنوب غرب و شمال غرب این کشور افزایش شدیدی داشته و اغلب مدارس، دانش‌آموزان و معلمان هدف این حملات و درگیری‌ها قرار می‌گیرند. در ماه نوامبر، بیش از ۸۰ نفر از جمله تعداد قابل توجهی کودک از مدرسه ربوده شدند. تا به امروز، ۹۳ روستا به دلیل این درگیری‌ها به طور کامل از بین رفته یا دچار خسارت‌های شدیدی شده‌اند.

 

در جمهوری آفریقای مرکزی درگیری و جنگ بخش‌های بسیاری از این کشور را دربرگرفته و دو سوم از کودکان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

 

در جمهوری دمکراتیک کنگو درگیری‌های فزاینده میان نیروهای امنیتی و گروه‌های مسلح در مناطق مختلفی از این کشور تاثیر فاجعه‌باری بر کودکان گذاشته‌ است. همچنین خشونت و درگیری در شرق این کشور موجب شده مقابله با شیوع بیماری ابولا متوقف شود. علاوه بر این، حدود ۴/۲ میلیون کودک در معرض سوء تغذیه شدید هستند.

 

در عراق نیز با وجود اینکه درگیری‌ها تا حدود زیادی فروکش کرده در ماه نوامبر چهار کودک که سوار بر کامیونی بودند، در مسیر رفتن به مدرسه مورد حمله قرار گرفته و کشته شده‌اند. همچنین کودکان و خانواده‌های آنان که محل زندگی‌شان پیش از این درگیر جنگ بوده به خانه‌های خود بازگشته‌اند؛ هر چند وجود مواد انفجاری باقی‌مانده از جنگ آنان را تهدید می‌کند. هزاران خانواده همچنان آواره هستند و اکنون سرمای زمستان و وقوع سیلاب آنان را تهدید می‌کند.

 

در چاد نیز تداوم درگیری‌ها، آوارگی و حمله به مدارس، معلمان و دیگر مراکز آموزشی موجب شده تحصیل ۳.۵ میلیون کودک در معرض تهدید قرار گیرد. امروز در شمال شرق نیجریه، منطقه دریاچه چاد، شمال کامرون و منطقه «دیفا» نیجر حداقل ۱۰۴۱ مدرسه به دلیل خشونت، ترس از وقوع حمله و ناآرامی‌ها تعطیل شده یا کارکرد خود را از دست داده‌اند که آینده حدود ۴۴۵ هزار کودک را تحت تاثیر قرار داده‌ است.

 

همچنین طی درگیری‌های اخیر در مناطق مرزی بین مالی، بورکینافاسو و نیجر حدود ۱۴۷۸ مدرسه تعطیل شده‌اند.

 

در میانمار نیز سازمان ملل گزارش‌هایی از ادامه نقض حقوق مردم روهینگیا دریافت می‌کند. همچنین محدودیت‌های گسترده‌ای در دسترسی به خدمات آموزشی و بهداشتی وجود دارد.

 

در شمال شرق نیجریه نیز گروه‌های مسلح، دختران را مورد هدف خود قرار داده، به آنان تعرض کرده، آنان را به ازدواج با سربازان مجبور ساخته یا از آنان به عنوان بمب‌های انسانی سوء استفاده می‌کنند.

 

در فلسطین نیز در سال ۲۰۱۸ بیش از ۵۰ کودک کشته شده و صدها نفر مجروح شده‌اند و بسیاری از مردم به نقض حقوق زندگی در غزه معترض هستند.

 

در سودان جنوبی نیز تداوم درگیری‌ها و ناآرامی‌ها موجب شده ۶.۱ میلیون نفر دچار گرسنگی مفرط شوند. حتی با شروع فصل بارش بیش از ۴۳ درصد از جمعیت این کشور از ناامنی غذایی رنج می‌برند.

 

در سومالی بیش از ۱۸۰۰ کودک در ۹ ماه نخست سال ۲۰۱۸ به عنوان نیروی نظامی به کار گرفته شده و ۱۲۷۸ کودک ربوده شده‌اند.

 

در سوریه در فاصله ماه‌های ژانویه تا سپتامبر، سازمان ملل کشته شدن ۸۷۰ کودک را تایید کرده است. این رقم از سال ۲۰۱۱ و شروع درگیری‌ها در این کشور بالاترین آمار از کشته شدن کودکان سوری در ۹ ماهه نخست هر سال بوده‌ است.

 

در شرق اوکراین نیز بیش از چهار سال درگیری خسارت‌های فاجعه‌باری را بر سیستم آموزشی این کشور به جا گذاشته و به تخریب و خسارت دیدن صدها مدرسه منجر شده و ۷۰۰ هزار کودک را مجبور ساخته تا در فضاهای آموزشی نامطلوب تحصیل کنند.

 

در یمن نیز کشته شدن و نقص عضو ۱۴۲۷ کودک توسط سازمان ملل تایید شده‌ است. مدارس و بیمارستان‌های این کشور مرتبا تحت حمله قرار گرفته یا به منظور اهداف نظامی مورد استفاده قرار می‌گیرند که حق کودکان برای ادامه تحصیل و دسترسی به خدمات اموزشی را نقض کرده‌ است.

 

مدیر برنامه‌های اضطراری یونیسف گفت: ۲۰۱۹ سی‌امین سالگرد کنوانسیون حقوق کودک و هفتادمین سالگرد کنوانسیون ژنو است. هرچند امروز تعداد کشور بیشتری نسبت به سه دهه گذشته درگیر جنگ‌های داخلی و بین‌المللی هستند. کودکانی که در مناطق جنگی زندگی می‌کنند، از جمله افرادی هستند که حقوق آنان تضمین نمی‌شود. حمله به کودکان باید پایان گیرد.

 

isna.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش