یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۰۹ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۱۰۸۱
حقوقی، قضایی و انتظامی

دبیر ستاد امر به معروف:دانشگاه آزاد در شهرهای کوچک ابتذال را نهادینه کرد/امروز حجاب در جامعه ما فوریت پیدا کرده!

سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی, دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: همانطور که عدالت اجتماعی را در مسائل اقتصادی خلاصه نمی کنیم، امر به معروف و نهی از منکر هم نباید در عفاف و حجاب خلاصه کنیم، اما در حال حاضر عفاف و حجاب در جامعه ما فوریت پیدا کرده است.

به گزارش «انتخاب»، سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به عملکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر در سال گذشته گفت: ستاد نقش احیای امر به معروف و نهی از منکر را دارد یعنی نقش اقدام برای احیا و ایجاد ارتباطات سالم در احراز وظایف و ایجاد شبکه های مردمی در مطالبه گری معقول را دارد.

به نوشته ایلنا، وی ادامه داد: اسلام یک برنامه ای دارد تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر یعنی قوه مجریه ضمانت اجرای بقای اسلام را بر فریضه امر به معروف و نهی از منکر نهاده است. اگر امر به معروف و نهی از منکر بخواهد جایگاه خود را پیدا کند باید در همه سازمان ها در همه نهادها در فرهنگ خانواده و در تعاملات مردمی ظهور و بروز پیدا کند. در این زمینه ما بسیار عقب هستیم.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: کشورهای پیشرفته و کشورهای غربی در مسئولیت اجتماعی بسیار جلوتر هستند اگر قانونی نخواهد رعایت نشود مردم بی تفاوت نمی مانند در کشور ما به دلیل مسائل مختلف و بعضا تشتت ها و وعده ها و بی عملی ها این احساس مسئولیت اجتماعی سیر نزولی پیدا کرده و ما باید اعتماد عمومی را در پشتتوانه شعارهایی که می دهیم جلب کنیم.

هاشمی گلپایگانی گفت: موضوع امر به معروف و نهی از منکر یک موضوع گسترده است مهمترین موضوع امر به معروف و نهی از منکر عدالت اجتماعی است و جامعه توحیدی و بحث آزادی اجتماعی و معنوی است.

وی با بیان اینکه نباید امر به معروف را در عفاف و حجاب خلاصه کنیم، ادامه داد: حیا یک بعد از اخلاق است عفت در گفتار، عفت در اخلاق و... داریم حتی عفت در مسائل اقتصادی داریم. یک بعد از عفت، عفت در پوشش است که می شود حدود پوشش و حجاب.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان عدالت اجتماعی از مهمترین معروفاتی است که باید اجرا شود، تاکید کرد: همانطور که عدالت اجتماعی را در مسائل اقتصادی خلاصه نمی کنیم امر به معروف و نهی از منکر خلاصه در عفاف و حجاب نمی‌کنیم اما در حال حاضر عفاف و حجاب در جامعه ما فوریت پیدا کرده است.

هاشمی گلپایگانی گفت: جامعه باید تنظیم باشد عدالت اجتماعی اصل است در عدالت اجتماعی عدالت فرهنگی و تربیتی از اولویت هاست و بعد از آن عدالت اقتصادی مطرح است. اما نباید مدام اول و دوم بگوییم بلکه مجموعه باید سالم باشد.

وی ادامه داد: مجموعه باید سالم باشد جایی که عفاف و حجاب نباشد محیط رشد اقتصادی پیدا نمی کند. اگر در کشورهای دیگر برای محیط های آموزشی و کار قوانین سختگیرانه دارند برای این است که می‌خواهند رشد اقتصادی اتفاق بیفتد. در اداره ای که از صبح تا شب کارمندان باهم‌ بگو و بخند دارند ساعت مفید کار در اداره نیم ساعت است البته در برخی ادارات هم به صورت جدی کار دنبال می شود. اما در برخی ادارات دور هم چای می‌خورند و کار مردم را انجام نمی دهند.

وی ادامه داد: در برخی از دانشگاههای دنیا که گران هم است اختلاط بین دختر و پسر را جدا کرده اند این جداسازی باعث شده یک و نیم نمره به میانگین معدل کل اضافه شده است آنها به دنبال علم هستند.چرا ما می‌خواهیم ۸۰ سال پیش اروپا را تجربه کنیم همین فرهنگ وارداتی؛ جایگزینی سگ و گربه به جای فرزند در اروپا و آمریکا هم این چنین نیست چرا ما از غرب، غربزده تر و گرفتارتر شده ایم این ها مسائلی است که اگر به آن نپردازیم مشکلات بیشتر می شود باعث بروز تنش اجتماعی می شود امروز جامعه ما دو قطبی و ملتهب است و این بدلیل کمبود و خلا قانون است.

هاشمی گلپایگانی گفت: در کشورهای پیشرفته قانون مانند وحی منزل است. کسی که در اروپا زندگی می کند وقتی به ایران می آیند راحت تر زندگی می کند چراکه در آنجا فرهنگ قانون پذیری بیشتر اجرا شده است. ما به دنبال عدالت اجتماعی هستیم. امروز بدحجاب و با حجاب باید از مسئولان و به ویژه مجلس بخواهند که تکلیف را روشن کنید نمی شود مردم به جان هم بیفتند و مسئولان صرفا رهنمود دهند رهنمود برای خطبه مسجد و نماز جمعه است. بحث حجاب خلاهای قانونی جدی دارد و عدم ضمانت اجرایی برای اجرای قانون داریم قانونی که نشود اجرا شود قانون نیست و این ‌کار مجلس شورای اسلامی است.

وی ادامه داد: اگر مباحث عفاف و حجاب وارد مسئله سیاسی شود کاملا لطمه می خورد ستاد اعلام می کند این مسئله کاملا اجتماعی و اعتقادی است اما در سال آینده یکی از عرصه هایی که سوءاستفاده می شود همین موضوع عفاف و حجاب است. و باید مجلس قبل از انتخابات فکری برای آن کند.

او افزود: پایه فعالیت ستاد را در حرکتها و قدرت مردمی می دانیم. تمام آحاد مردم می توانند با یک برنامه به ستاد مراجعه کنند و اعلام کنند که با یک برنامه مشخص در یک منطقه مشخص امر به معروف کنند. نهی از منکر اعتراض است و امر به معروف پیشنهاد است آحاد مردم ممکن است به یک موضوع اعتراض داشته باشند می توانند پیشنهاد خود را برای حل آن بدهند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: ۱۸ عرصه در بحث تشکل سازی مشخص شده که همه افراد می توانند در آن در بحث تشکل سازی حضور داشته باشند یکی از موضوعات این تشکل سازی موضوع عفاف و حجاب است اما الان بیشترین درخواست مردم برای تشکل سازی بحث عفاف و حجاب است و مطالبه گری مردم در همین زمینه است ما هم براساس مطالبه مردم بها می دهیم.

وی ادامه داد: همه ادارات و سازمان‌ها باید شورای امر به معروف داشته باشند ودو عضو این شورا باید از تشکل های مردمی باشد تا ارتباطات مردمی با نهادهای دولتی برقرار شود. بسیاری از دستگاهها و نهادها شورا دارند اما اصرار ما این است که این شورا نمایشی نباشد برخی از دستگاهها هم از راه اندازی این دستگاه استنکاف دارند و نمی خواهند امر به معروف در دستگاه آنها رواج پیدا کند من جمله وزارت گردشگری.

وی تصریح کرد: وزارت گردشگری تورهایی را به مناطق گردشگری می برند و آنجا را به ابتذال می کشند و پاسخگو هم نیستند. دانشگاه آزاد نیز از دستگاههایی است که‌ استنکاف دارد. دانشگاه آزاد بدون زیرساخت افراد را از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک برد و در آنجا فرهنگ اشتباه را رواج داد و ابتذال را نهادینه کرد. وزارت ورزش و جوانان و وزارت صمت در اولویت های بعدی استنکاف هستند.

او خاطرنشان کرد: وزرات راه و شهرسازی وزرات اقتصاد و بانک مرکزی و بانک‌های تابعه نیز از دستگاههایی هستند که بسیار عالی ورود کرده اند.

هاشمی گلپایگانی گفت: براساس شاخصهایی که تعیین شده مشخص شده برای کدام مدیر باید گشت ارشاد مسئولان قرارداده شود و ما اعلام کردیم گشت ارشاد مسئولان از وزرات ارشاد آغاز شود. فیلم دینامیت و گشت ارشاد سنمبل تخریب عاملان به معروف است بزرگترین لطمه را این دو فیلم‌ به آمران به معروف وارد کرده اند.

وی با بیان اینکه ستاد باید از عاملان به معروف حمایت کند ادامه داد: گشت ارشاد مسئولان یعنی مسئول وظیفه خود را در جلوگیری از دو قطبی شدن جامعه اجرا می کند یا خیر.

او بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: بحث اقتصادی بسیار مهم است. دلیل ندارد وقتی این همه کودک کار داریم روزی دو تن غذای سگ های ولگرد می شود. هر بار که به‌ مسئولان اعتراض می کنیم می گویند این اتفاق در دولت قبل بوده اگر کسی مسئولیت گرفته یعنی به همه مشکلات از دولت های قبل آگاه است.

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش