دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۱:۵۸ - ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۶۴۸
حقوقی، قضایی و انتظامی

پاسخ سخنگوی قوه قضائیه به ادعای جاسوس‌نبودن دری‌اصفهانی

محسنی‌اژه‌ای,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: دری اصفهانی تقاضای اعاده دادرسی کرده و الان حکم قطعی است و ایشان الان به عنوان یک جاسوس از لحاظ دادگاه شناخته شده و اگر اعاده دادرسی پذیرفته شود باید ببینیم چه مراحلی را طی می‌کند.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی درباره محمود صادقی نماینده مردم تهران در جلسه‌ای با وزیر اطلاعات و معاونین‌ وی مبنی بر اینکه ادعای جاسوس بودن دوری اصفهانی کذب است، تاکید کرد: من از نقل قول‌ها اطلاعی ندارم و نمی‌دانم که وزیر اطلاعات چه چیزی گفته و چگونه منعکس شده اگر منظور این است که فرد اتهام جاسوسی برایش نیست، حتما غلط است و اگر منظور این است که فردی را که اتهام جاسوسی بر او وارد است وزارت اطلاعات می‌خواهد بگوید که او جاسوس هست یا نیست این هم غلط است.

 

 وی افزود: وزارت اطلاعات می‌تواند بگوید براساس اسناد و مدارک فلان شخص متهم به جاسوسی است یا نیست. اما وزارت اطلاعات نمی‌تواند بگوید که از نظر من این فرد جاسوس هست. چراکه زمانی به شخصی می‌توان گفت جاسوس است که ثابت شده باشد اما می‌تواند بگوید در مظان اتهام جاسوسی و یا متهم به جاسوسی است یا از نظر من متهم به جاسوسی نیست که این ممکن است اما نمی‌تواند بگوید که ایشان جاسوس است چراکه باید جرمش ثابت شده باشد اما درباره دوری اصفهانی دادگاه ایشان را محکوم کرده است و دادگاه تجدید نظر هم آن را تایید کرده است و با حضور وکیل هم پرونده رسیدگی شده بنابراین ایشان از نظر دادگاه جرمش ثابت شده است و حکمش قطعی شده و مرجع اصلی برای اینکه چه کسی مجرم هست یا نیست قوه قضائیه است نه وزارت اطلاعات و نه هیچ کس دیگر.

 

معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: احکامی که صادر می‌شود در خصوص اتهام بین ۵ سال تا ۱۰ سال است. قاضی می‌تواند براساس مجموعه تشخیصی که می‌دهد و نوع جرم یا شرایطی که مرتکب شده و اوضاع و احوال و اظهارات بعدی او و مجموعه مسائل را لحاظ کند و می‌تواند حداقل، وسط یا حداکثر حکم را صادر کند. بسیاری دیگر هم هستند که از بین اقل و اکثری که در قانون مشخص شده معمولا قاضی کمتر اکثر را تعیین می‌کند اما ممکن است مواردی هم اکثر را تایید کند. بنابراین طبق قانون است. البته ایشان تقاضای اعاده دادرسی کرده و الان حکم قطعی است و ایشان الان به عنوان یک جاسوس از لحاظ دادگاه شناخته شده و اگر اعاده دادرسی پذیرفته شود باید ببینیم چه مراحلی را طی می‌کند تا هنوز من خبری ندارم البته می‌دانم که درخواست اعاده دادرسی کرده اما از نتیجه آن مطلع نیستم.

 

وی درباره درخواست اعاده دادرسی مرتضی هم گفت: ممکن است بسیاری اعاده دادرسی کنند یا آن را بخواهند و هر کسی هم که درخواست اعاده دادرسی کرد، ثبت می‌شود و این ثبت شدن به معنای پذیرفته شدن نیست. هر کسی که درخواست اعاده دادرسی کرده باشد به دیوان کشور می‌رود و آنجا ثبت می‌شود و پس از ثبت بررسی می‌شود که پذیرفته بشود یا نه. اعاده دادرسی در قانون احصا شده که در چه مواردی است که اعاده دادرسی پذیرفته می‌شود. اگر براساس آن چند بندی که در قانون پیش‌بینی شده یکی از آن بندها بود پذیرفته می‌شود و رسیدگی مجدد می‌شود و اگر نبود رد خواهد شد. ایشان هم اعاده دادرسی را درخواست کرده و نتیجه آن به تصمیم دیوان برمی‌گردد.

 

اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره عنوان مطالبی توسط دادستان کل کشور درباره شورای شهر تهران گفت: بخشی از مطالب درست بیان نشده آقای منتظری آنطور که من یادم هست گفتم که شهردار خودش اعلام کرده که من نمی‌توانم کسی که می‌گوید من خودم نمی‌توانم احیانا اگر شهردار بعدی منسوب نشود و یا استعفای ایشان پذیرفته نشود و شهر مشکلاتش زمین بماند فردا شورای شهر در مقابل تاخیرش در مورد پذیرش استعفا و یا انتخاب و یا تایید اگر مسائلی به بار آمد آیا مدعی العموم نمی‌تواند وارد شود اگر به این جهتی که من شنیدم باشد این دخالت نیست. یعنی دارد بیان واقعیت می‌کند که می‌گویند من توانش را ندارم و می‌گوید که شما زودتر انجام دهید که کار شهر بزرگی مثل تهران زمین نماند. نمی‌گویند که باید این کار را کنیم می‌گویند اگر احیانا در شهر مشکلاتی به بار آمد مدعی‌العموم یا دادستان می‌تواند وارد شود و اگر اینها باشد عین عبارت ایشان را باید مدنظر قرار داد.

 

وی درباره دستگیری چندباره اخلال‌گران ارزی گفت: منشأ ناآرامی‌های ارزی این اخلال‌گران نیستند اما در نشست‌های قبلی هم عرض کردم مساله ارز ممکن است که اگر قوه قضائیه کمک کند حل شود. اما مساله اصلی ارز با بگیر و ببند تمام نمی‌شود و در آن شکی هم نیست و دولت و بانک مرکزی هم می‌داند اما توقع نداشته باشیم که فقط با اقدامات قضائی یا انتظامی مساله ارز حل می‌شود. مجموعه مسائلی است که دولت و بانک مرکزی فعالیت‌هایی را باید انجام دهد که یک بخشی از آن هم این است که تاثیر هم دارد که افرادی که مخل ارز هستند برخلاف سیاست‌های اعلامی و برخلاف مقررات دولتی و برخلاف مسائلی که باید رعایت شود اگر انجام ندهند طبیعی است که قوه قضائیه وارد می‌شود و موثر هم بوده اما میزان تاثیر آن در سطح خودش است.

 

 اژه‌ای تاکید کرد: اگر صرف کار قضائی باشد مساله ارز حل نخواهد شد و ممکن است فردی هم دو یا چند سال پیش اتهامی بر او متوجه شده باشد اگر ثابت شده باشد مجازات می‌شود و ممکن است تنبیه نشده باشد و متاسفانه باز هم دست به اقدام مجرمانه بزند.

 

وی در رابطه با آقای بقایی گفت ایشان در حال تحمل کیفر هستند و در زندان هستند و هر وقت هم که نیاز به اقدامات درمانی داشته باشد در داخل زندان انجام می‌شود و اگر نیاز باشد که خارج از زندان در بیمارستان درمان می‌شوند که همه زندانی‌ها اینگونه هستند من آخرین وضعیت ایشان را خبر ندارم اما اگر نیازی به اقداماتی داشته باشد که پزشک باید او را ببیند این کار را خواهد کرد.

 

معاون اول قوه قضاییه درباره حکم اعدام هشت تروریست داعشی گفت: حکم این هشت تروریست صادر شده اما چون قطعی نشده از گفتن آن معذورم. حکم بدوی آنها صادر شده این ها احکامی قابل اعتراض است.

 

وی درباره زمان برگزاری دادگاه متهمان خیابان پاسداران هم گفت: دادگاه آنها هم به زودی برگزار خواهد شد چون پرونده به دادگاه رفته باید به خودشان اعلام شود.

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش