دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۳ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۶۱۴۶
حقوقی، قضایی و انتظامی

رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهور ناجا خبر داد؛

شناسایی پلاک‌های دستکاری شده

پلاک‌های دستکاری شده,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی

با طلوع آفتاب از ساعت ۶ و نیم صبح دوربین‌های ورودی‌های طرح ترافیک و طرح زوج و فرد جهت ثبت تخلفات روزانه روشن می‌شوند. دقیقاً از همان ساعات اولیه روشن شدن این دوربین‌ها شاهد تخلفات عجیب و غریبی هستیم. نمونه‌ای که در این ورودی‌ها  بسیار دیده می‌شود و به صورت عادی برخی اقدام به انجام این خلاف می‌کنند، مخدوش کردن پلاک است.

 

برخی از رانندگان با تغییر عدد پلاک به وسیله اسپری رنگ، چسب، زغال یا روش‌های دیگر وارد طرح‌های مورد نظر می‌شوند. البته تخلفاتی مانند رانندگی با سرعت غیرمجاز با پلاک مخدوش شده هم گاه توسط دوربین‌های راهنمایی و رانندگی ثبت می‌شود. دوربین‌های مورد نظر با ثبت پلاکی که مخدوش شده ممکن است خلافی را برای مالک خودروی دیگری ثبت کنند، فردی که در واقع در زمان انجام خلاف به هیچ عنوان در آن محل حضور نداشته است.

 

رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهور ناجا به «ایران» می‌گوید: در جدول جرایم راهنمایی و رانندگی، تغییر رقم پلاک خودرو و مخدوش کردن پلاک به هر طریقی فقط یک تخلف نیست بلکه جرم محسوب می‌شود. چنانچه یکی از مأموران راهنمایی و رانندگی مرتکب را زمان وقوع تخلف مشاهده کند، خودرو را به پارکینگ منتقل کرده و خاطی را به مراجع قضایی معرفی می‌کند و مطابق قانون با وی برخورد می‌شود.

 

به گفته سرهنگ احمد کرمی اسد، حدود ۶ ماه است که نرم افزار جدیدی به سامانه اجرائیات اضافه شده که با تکنیک پیشرفته‌ای فونت پلاک‌های دستکاری شده را شناسایی می‌کند، با وجود این سیستم ثبت تخلف پلاک غیرواقعی بسیار کاهش پیدا کرده است، البته باز هم در مواردی سیستم‌ها از فرآیند کنترل حساس خارج می‌شوند و ممکن است، جریمه به ناحق برای مالک خودرویی که تخلف را انجام نداده، صادر شود.

 

او در ادامه می‌افزاید: بهترین روش برای آگاهی از چنین جرایم اشتباهی که در برخی موارد توسط دوربین‌ها ثبت می‌شوند این است که هموطنان هرازگاهی خلافی خود را از سامانه پیامکی ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ یا از سایت راهور ۱۲۰ (rahvar120.ir) پیگیری کنند و تخلفات خودروی خود را کنترل کنند، در صورتی که خلافی توسط دوربین ثبت شده باشد و فرد مطمئن باشد که در لحظه ثبت تخلف در محل مورد نظر حضور نداشته، باید به مراکز اجرائیات پلیس راهور در سراسر کشور مراجعه کنند. هموطنان توجه داشته باشند که در این زمینه نیازی نیست به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنند چرا که در این خصوص فقط مراکز اجرائیات پاسخگو هستند.

 

سرهنگ کرمی اسد می‌گوید: در همان ابتدای مراجعه، همکاران ما تصویر تخلف ثبت شده را مشاهده می‌کنند و در همان جلسه مشخص می‌شود که جریمه حقیقی است یا از طریق پلاک مخدوش، جریمه به اشتباه صادر شده است.

 

به‌طور مثال چندی پیش، فردی به سازمان مراجعه کرد و شکایت داشت که نزدیک به ۱۰ مورد جریمه ثبت تخلف به وسیله دوربین برای وی صادر شده، بلافاصله پس از بررسی‌های لازم مشخص شد که پلاک خودرو چندین بار دستکاری شده بود و نام خودرو، تیپ و مدل خودروی مشاهده شده در فیلم‌ها با پلاکی که جریمه شده، یکسان نیست. پس از مشخص شدن نتیجه و احضار مالک، جرایم فوق الذکر جابه‌جا و فرد متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.

 

رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهور ناجا در مورد مشاهده خودروی متخلف توسط نیروهای راهنمایی و رانندگی می‌افزاید: پس از انتقال خودرو به پارکینگ و اعزام راننده متخلف به مراجع قضایی تا زمان صدور حکم توسط قاضی پرونده، ماشین در پارکینگ باقی می‌ماند، پس از صدور حکم و مشاهده اسناد و مدارک و پرداخت خلافی، فرد می‌تواند خودرو را از پارکینگ ترخیص کند.

 

لغو تدریجی ارسال عکس تخلفات ثبت شده با دوربین به در منازل

به گفته برخی شهروندان مدتی است عکس تخلفات ثبت شده توسط دوربین‌های پلیس به در منازل ارسال نمی‌شود؛ سرهنگ کرمی اسد در پاسخ به این سؤال می گوید: اجرای طرح ارسال تخلف ثبت شده توسط دوربین‌ها به در منازل تقریباً متوقف شده است. البته تا پیش از این به صورت منظم تخلفات به در منازل ارسال می‌شد ولی هم‌اکنون با هدف کاهش هزینه‌ها، تخلف ثبت شده توسط دوربین از طریق پیامک به مالک حقیقی پلاک اطلاع داده می‌شود.

 

او با اشاره به خودروهای فروخته شده به صورت وکالتی هشدار می‌دهد: در صورتی که خودرویی به صورت وکالتی فروخته شده باشد اگر تخلفی رخ دهد این مسأله متوجه مالک اصلی خودرو خواهد بود پس بهتر است برای جلوگیری از عواقب این کار، به ثبت سند قطعی خودرو اقدام کنید.

 

سرهنگ احمد کرمی اسد در زمینه افرادی که تلفن همراه ندارند یا شماره‌ای از آنها در سند خودرو ثبت نشده باشد، می‌گوید: تخلف ثبت شده توسط دوربین به این افراد توسط پست عادی مانند سابق ارسال می‌شود.

 

مهسا قوی قلب

 

 

iran-newspaper.com
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش