چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۰۴ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۱۱۵۴
حقوقی، قضایی و انتظامی

سیدابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه:

وظیفه دیوان محاسبات اعتمادآفرینی در جامعه و انضباط مالی است

سیدابراهیم رئیسی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
سیدابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه در دیدار رییس، دادستان و کلیه مقامات دیوان محاسبات تاکید کرد: در قانون اساسی نقش بسیار مهم نظارت بر بیت‌المال بر عهده دیوان محاسبات کشور نهاده شده و این نهاد چشم بینای مجلس شورای اسلامی و مردم است.

به گزارش ایرنا، سیدابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه در این دیدار ولادت امام حسن (ع) را تبریک گفت و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات، از رئیس کل، دادستان و کلیه مقامات دیوان محاسبات کشور که مسئولیت خطیر نظارت را برعهده دارند، تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که در اعتمادآفرینی در جامعه موفق باشند.

 

رئیس قوه قضائیه افزود: در قانون اساسی نقش بسیار مهم نظارت بر بیت المال بر عهده دیوان محاسبات کشور نهاده شده است و این نهاد چشم بینای مجلس شورای اسلامی و مردم است. وظیفه شما این است که در جامعه اعتمادآفرینی کرده و انضباط مالی را برقرار نمائید.

 

رئیسی، عادل آذر را شخصیت علمی و حرفه‌ای دانست که حضور وی در دیوان محاسبات کشور برای کسب اعتماد عمومی و استقرار انضباط مالی فرصت مغتنمی است.

 

وی تاکید کرد: باید قانون را محترم شمرد و از آنجایی که در قانون اساسی دیوان محاسبات کشور نقش نظارتی دارد، باید قوه قضائیه نیز در جهت پیشبرد مأموریت‌ها و وظایف دیوان محاسبات کشور با آن همکاری لازم را داشته باشد و چنین تعاملی البته نافی استقلال قوا نیست.

 

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه باید به ساز وکارها احترام گذاشت، اظهار داشت: حسابرسی دستگاه‌ها نوعی ساز وکار قانونی است که موجب کشف نارسایی‌ها می‌شود و چنانچه بخواهیم در مسیر قانون حرکت کنیم باید این حسابرسی‌ها را محترم بشماریم.

 

وی با اشاره به اشتراکات کاری قوه قضائیه و دیوان محاسبات کشور، تعامل تنگاتنگ این دو نهاد را موجب افزایش اعتماد عمومی در جامعه دانست. اگرچه سنگینی وظایف محوله بر قوه قضائیه را بسیار بالاتر از بودجه اختصاص یافته و عده و عُده این قوه برشمرد.

 

«عادل آذر» رئیس کل دیوان محاسبات کشور نیز در این دیدار ضمن تبریک انتصاب حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به ریاست قوه قضائیه، این انتصاب را از سوی مقام معظم رهبری بسیار شایسته خواند و افزود: انتصاب حضرتعالی از درون قوه قضائیه به ریاست این قوه به دلیل شناخت از درون قوه و همچنین از دستگاه‌های اجرایی کشور بسیار شایسته بوده و موجب امیدآفرینی شده است.

 

وی در خصوص جایگاه و کارکرد قوه قضائیه گفت: قوه قضائیه در احکام برنامه ششم و دیگر قوانین، مأموریت‌ها و مسئولیت‌های زیادی بر عهده دارد و به جهت حجم کار و برنامه تحول در قوه قضائیه بودجه اختصاص یافته تأمین کننده این مأموریت‌ها و برنامه‌ها نیست.

 

رئیس کل دیوان محاسبات کشور بیان کرد: پیشنهاد دیوان محاسبات کشور اولویت بندی امور و افزایش تعامل با دیوان محاسبات کشور جهت ارائه راهکارها است. واضح است که عدم تناسب احکام و تکالیف با بودجه اختصاص یافته، تفریغ بودجه قوه قضائیه را با رویکرد عملکردی دچار چالش خواهد کرد.

 

آذر، درخصوص بودجه ریزی بر مبنای عملکرد نیز خاطرنشان کرد: رویکرد کلی کشور استقرار بودجه ریزی بر مبنای عملکرد می‌باشد، لذا دیوان محاسبات کشور آمادگی دارد که تمام امکانات و دانش خود را جهت استقرار این نوع بودجه ریزی در اختیار قوه قضائیه قرار دهد.

وی همچنین پیشنهاد داد که کارگروه تعاملی مشترکی از قوه قضائیه و دیوان محاسبات شکل گیرد.

 

در زمینه‌های حسابرسی و اعلام جرایم به قوه قضائیه، همکاری داریم

 

رئیس کل دیوان محاسبات کشور ارتباط و تعامل این سازمان با قوه قضائیه را خوب خواند و افزود: در دو زمینه حسابرسی و همچنین اعلام جرایم به قوه قضائیه همکاری داریم و این تعاملات به خوبی پیش می‌رود.

 

«فیاض شجاعی» دادستان دیوان محاسبات کشور نیز در این دیدار با تبریک انتصاب حجت الاسلام رئیسی گفت: دیوان محاسبات کشور به عنوان یک مرجع فراقوه ای، بازوی نظارتی مجلس شورای اسلامی و همچنین قوه قضائیه محسوب می‌شود. به همین دلیل ارتباط تنگاتنگی بین دیوان محاسبات و این قوه وجود دارد.

 

شجاعی در ادامه بخشی از دغدغه‌های دیوان محاسبات کشور در خصوص پرونده‌های مطروحه له یا علیه دولت و بیت المال را در مراجع قضائی تشریح کرد.

 

در ادامه این دیدار، عبداللهی حاکم شرع دیوان محاسبات کشور نیز ضمن تبریک انتصاب حجت الاسلام رئیسی، به رویکردها و عملکرد متفاوت دیوان محاسبات در این دوره اشاره کرد و تاکید کرد: تمام اعضای دیوان محاسبات کشور حرفه‌ای و به دور از شائبه‌های سیاسی فعالیت می‌کنند.

 

همچنین رازقندی، ممبینی، عزیزی رؤسای هیأت‌های مستشاری و داودی معاون فنی و حسابرسی امور عمومی و اجتماعی دیوان محاسبات کشور بطور جداگانه انتصاب حجت الاسلام رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه را تبریک گفتند.

 

در پایان، از ریاست قوه قضائیه برای حضور در دیوان محاسبات و برگزاری نشست با کارکنان دعوت بعمل آمد که با استقبال وی روبرو شد و دستور لازم را برای برگزاری این دیدار صادر کرد.

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش