به گزارش تسنیم، سردار اسکندر مؤمنی عصر امروز در نشست خبری با خبرنگاران، با تاکید بر اینکه پیشگیری کار کوتاه مدت نیست بلکه باید به حساسیت عمومی و گفتمان عمومی تبدیل شود اظهار داشت: همه مردم از هنرمندان تا ورزشکاران باید به سهم خود به مقابله و مبارزه با مواد مخدر بپردازند.
وی با بیان اینکه همه نهادهای مسئول هم باید هر امکان و ظرفیتی در اختیار دارد برای پیگشیری بکار گیرند، خاطرنشان کرد: اعتیاد نه تنها آسیب بزرگی است بلکه منشأ بسیاری از آسیبهای دیگر است.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، آمار آسیبهای اجتماعی ناشی از مواد مخدر را برشمرد و گفت: ۵۵ درصد طلاق، ۷۷ درصد زندانیان و بسیاری از سرقتهای خرد و قتلها به اعتیاد ارتباط دارد، چراکه اعتیاد یک "اَبَر آسیب" است و منشأ بسیاری از آسیبهاست.
وی با تاکید بر اینکه پیشگیری امری است که باید در تار و پود جامعه جاری شود افزود: طرح "یاریگران زندگی" بستری برای این موضوع است.
سردار مؤمنی مسئولیت رأس مراکز ماده ۱۶ را بر عهده بهزیستی دانست و خاطرنشان کرد: با این وجود در هیچ قانونی، مسئولیت همه امور مربوط به مبارزه با اعتیاد بر عهده یک نهاد گذاشته نشده چراکه از عهده یک سازمان بر نمیآید و باید همکاری و کار جمعی باشد.
وی از کمک ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به مرکز درمان، نگهداری و اشتغال معتادان متجاهر با عنوان مرکز ماده ۱۶ تبریز خبر داد و گفت: باید برای هزینههای روز مره از خیرین و مردم مشارکت بگیرید ولی کمک ستاد، صرف توسعه زیرساخت این مرکز و افزایش ظرفیت شود.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با تاکید بر اینکه ۴۰ سال با مواد مخدر مبارزه و مقابله کردیم و دستاورد خوبی داشتیم ولی نمیشود مقابله را تعطیل کرد، ابراز داشت: سازمان ملل اخیراً آمریکا و اروپا وکانادا را زیر سؤال برد چراکه اقدامات مقابله را کاهش داده و باعث شده وقتی مصرف برخی از مواد مخدر قانونی شد، شیوع نیز بیشتر شده است. نرخ شیوع ما در ایران حدود ۵ است ولی اکنون در آمریکا ۱۰ درصد است.
وی بیشترین دلیل مصرف ماده مخدر "گل" در دنیا را بیضرر دانستن آن از سوی مردم به دلیل آزاد بودن آن عنوان کرد و گفت: وقتی در کشوری، مادهای به صورت قانونی توزیع میشود مردم اعتماد کرده و مصرف میکنند که در آمریکا و اروپا چنین شده است.
سردار مؤمنی، در ادامه، آمار کشفیات مواد مخدر در کشور را یادآور شد و گفت: در ۴ ماهه اول امسال ۳۰۰ تن کشفیات داشتیم که ۷ درصد افزایش داشته است. دستگیری افزایش داشت و در مجموع در حوزه مقابله شرایط بهتری داریم.
وی افزایش پیشگیری و اقدامات فرهنگی در حوزه مبارزه با مواد مخدر را مورد تاکید قرار داد و افزود: تعدادی بهبود مییابد و بر نمیگردند و تعدادی بر میگردند، اگر امر پیشگیری درست باشد، میتوانیم از ابتلای جوانان کشور و بازگشت بهبودبافتگان با صیانت درونی جلوگیری کنیم.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، مشکل بزرگ ایدان را همجواری با بزرگترین کشور تولید کننده مواد مخدر عنوان کرد و اظهار داشت: در سال ۲۰۰۱ میلادی میزان کل کشفیات ما ۱۸۰ تن بود ولی اکنون به ۹۰۰۰ تن رسیده است لذا باید پیشگیری و مقابله را همزمان جدی بگیریم.
وی در پاسخ به تسنیم در مورد وضعیت نامناسب معتادان متجاهر در پایتخت هم گفت: برای جمع آوری و درمان و نگهداری معتادان متجاهر در تهران اقدامات خوبی انجام گرفته که همه نهادها پای کار آمدند.
سردار مؤمنی تاکید کرد: در یک کار مشترک شیوع شناسی کردیم و مراکز پر تجمع معتادان جمع آوری شد که اکنون در تهران مشکل ظرفیت نگهداری در مراکز ماده ۱۶ نداریم.
- 10
- 6