سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۵۷ - ۰۷ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۱۹۷۰
حقوقی، قضایی و انتظامی

حال و روز نجفی پس از آزادی/ شهردار اسبق تهران تا چه زمانی آزاد خواهد بود؟

محمدعلی نجفی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
وکیل‌مدافع شهردار اسبق توضیحاتی را درباره آزادی نجفی ارائه داد.

نجفی از زندان آزاد شد. او ۹۳ روز پیش به اتهام قتل میترا استاد بازداشت شد. خبر آزادی شهردار سابق پایتخت در حالی بعداز ظهر چهارشنبه منتشر شد که حدود دو هفته پیش خانواده استاد از قصاص او گذشتند؛ حکم قصاصی که در شعبه ۹ دادگاه کیفری تهران از سوی قاضی کشکولی برای قتل عمد میترا استاد صادر شد. اما حالا آنطور که وکیل مدافع نجفی می‌گوید، همان قاضی با توجه به گذشت اولیای دم قرار بازداشت نجفی را به قرار وثیقه تغییر داده است. با این حساب نجفی تا زمان برگزاری دادگاه بعدی که برای بررسی جنبه عمومی جرم برگزار می‌شود، دیگر به زندان نمی‌رود.

میترا استادمرحوم میترا استاد صبح روز هفتم خرداد ماه به ضرب چند گلوله از سوی محمدعلی نجفی به قتل رسید. نجفی عصر همان روز با مراجعه به اداره آگاهی به قتل همسر دومش اعتراف کرد. به دنبال مراحل ابتدایی تحقیقات قضائی در خصوص این پرونده در دادسرای جنایی تهران انجام شد و کیفرخواست با عنوان قتل عمد صادر و پرونده جهت رسیدگی نهایی به دادگاه ارسال شد. اتهامات نجفی به ترتیب قتل عمد خانم میترا استاد، حمل و نگهداری سلاح غیرمجاز و ایراد صدمه بدنی عمدی منتهی به جرح (غیرفوتی) از سوی علی القاصی مهر، دادستان عمومی و انقلاب تهران، عنوان شد. شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی کشکولی کار رسیدگی به این پرونده را بر عهده گرفت. رسیدگی به این پرونده طی سه جلسه چند ساعته به پایان رسید. اظهارات صریح نجفی به عنوان متهم و سایر شواهد و قراین و البته توضیحات کارشناسان اسلحه و پزشکی قانونی، همه و همه باعث شد تا حدس‌زدن حکم نهایی قاضی کار چندان مشکلی نباشد. درنهایت هم حکم قصاص نجفی چند روز پس از خاتمه آخرین جلسه دادگاه از سوی سخنگوی قوه قضائیه اعلام شد. همچنین نجفی به دو سال حبس هم به دلیل نگهداری غیرمجاز اسلحه محکوم شد؛ اما دادگاه نجفی را از عنوان سوم اتهامی یعنی ایراد صدمات بدنی تبرئه و حکم برائت صادر کرد.

با این حال، اما حکم قصاص برای نجفی صادر شد. بعد از آن بود که همه نگاه‌ها به خانواده میترا استاد و بیش از همه مسعود، برادر مقتول، دوخته شد؛ چراکه سرانجام این پرونده در گروی تصمیم نهایی این خانواده بود. مسعود استاد از همان روز‌های نخست حادثه تا آخرین روز دادگاه بار‌ها به موضوع قصاص و اجرای عدالت را برای قاتل خواهرش اشاره کرده بود؛ مسعود استاد سحرگاه چهارشنبه، ۲۳ مرداد، خبر گذشت از خون نجفی را در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد. با گذشت خانواده استاد از قصاص، ماجرای قصاص نجفی بسته شد؛ اما پرونده این حادثه جنجالی هنوز هم باز بود؛ محاکمه از جنبه عمومی جرم قتل عمد، حکم دو سال زندان صادر شده قاضی کشکولی درخصوص نگهداری غیرمجاز اسلحه و البته اعتراض وکلای مدافع نجفی به رأی صادرشده همه و همه نشان می‌داد که این پرونده تا تعیین تکلیف نهایی حداقل چند ماه دیگر زمان لازم دارد.

مسعود استاد حالا خبر دیگری در خصوص این پرونده جنجالی منتشر شد. خبر آزادی نجفی با قید وثیقه؛ وثیقه‌ای که به گفته حمیدرضا گودرزی یکی از وکلای مدافع نجفی یک‌میلیارد تومان تعیین شده است: «تهیه این پول ممکن نبود و به جای آن سند یک ملک به همین ارزش به عنوان وثیقه تحویل مقامات قضائی شد تا آقای نجفی بعدازظهر چهارشنبه از زندان آزاد شود.» گودرزی در توضیح بیشتر به گفت: «بر اساس قانون قاضی به دلیل حکم قصاص برای هر متهم قتل عمد قرار بازداشت صادر می‌کند؛ اما خب در این پرونده با گذشت اولیای دم از قصاص آقای نجفی، خود به خود قرار بازادشت منتفی شد.» او ادامه می‌دهد: «البته قاضی کشکولی مساعدت کردند و با درخواست ما مبنی با تغییر قرار و صدور قرار سبک‌تری موافقت کردند، درنهایت هم یک میلیارد تومان وثیقه تعیین شد که از سوی خانواده نجفی این قرار با یک سند ملکی به همین ارزش تأمین شد و درنهایت آقای نجفی از زندان اوین آزاد شدند.» او درباره شرایط روحی و جسمی آقای نجفی هم گفت: «ایشان از لحاظ روحی شرایط خوبی دارند و در سلامت کامل بعد از آزادی نزد خانواده‌شان رفتند.» این وکیل دادگستری در پاسخ به این پرسش که آقای نجفی تا چه زمانی با قرار وثیقه آزاد است و این‌که آیا محکومیت دیگری در انتظار نجفی است، گفت: «ما به حکم صادرشده اعتراض کردیم، به اعتقاد ما قتل شبه‌عمد بوده، پرونده برای بررسی به دیوان عالی رفته و تا جواب نهایی باید صبر کنیم. البته اگر دیوان قتل را عمد تشخیص دهد، پرونده در شعبه دیگری بررسی و آقای نجفی از جنبه عمومی جرم محاکمه می‌شود. تا آن زمان ایشان با قرار وثیقه آزاد هستند.»

  • 20
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش