جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۰۶ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۱۱۵۴
حقوقی، قضایی و انتظامی

کلاهبرداری؛ این بار با شگرد رجیستری گوشی

کلاهبرداری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
در یکی از جدیدترین روش‌های فیشینگ، کلاهبرداران با ترفند رجیستری کردن تلفن همراه مسافری، افراد را به سایت‌ها و صفحات جعلی هدایت کرده و موجودی حساب آن‌ها را به‌سرقت می‌برند.

به گزارش ایسنا، یکی از اقدامات کلاهبرداران این است که با راه‌اندازی سایت‌های جعلی که شبیه به سایت‌های اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفاده‌های مالی اقدام می‌کنند. در این شیوه که اصطلاحاً به فیشینگ معروف است، از طریق اطلاعات واردشده توسط کاربران در صفحات جعلی حساب‌های بانکی قربانیان خالی می‌شود و کاربرانی که دارای سواد دیجیتالی کمتر هستند، یا از ابزار‌های به‌روزنشده استفاده می‌کنند، بیش‌تر در معرض خطر هستند و اطلاعات آنان مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند.

روش‌های مختلفی برای فیشینگ وجود دارد؛ موضوعاتی که عمدتا کاربران را به درگاه‌های بانکی جعلی هدایت می‌کنند، شامل مواردی از جمله خرید شارژ، اینترنت هدیه، سایت‌های شرط‌بندی و پیش‌بینی، یارانه، کارت سوخت، فروشگاه‌های اینترنتی، فروش فالوئر، باشگاه مشتریان، دریافت و فعال کردن رمز دوم یک‌بار مصرف می‌شود. از طرفی به تازگی روش جدیدی توسط کلاهبرداران باب شده که از اخبار رجیستری برای فریب کاربران استفاده می‌کنند.

به همین دلیل پلیس فتا از فیشینگ با ترفند رجیستری کردن تلفن همراه مسافری خبر داده و به افرادی که اینگونه تلفن همراه‌ها را تهیه کرده‌اند، هشدار داد که مراقب این گونه فیشینگ‌ها از طریق سایت‌ها و صفحات جعلی باشند، زیرا این از نمونه مواردی است که مجرمان سایبری از عدم آگاهی کافی کاربران فضای مجازی سوء‌استفاده کرده و موجودی حساب آن‌ها را به‌سرقت می‌برند.

بدین‌ترتیب برخی از افراد پیامک‌هایی را دریافت کرده‌اند که در متن آن قید شده جهت رجیستری کردن تلفن همراه خود که به‌صورت مسافری وارد کشور شده، باید مبلغی را پرداخت کنند تا خدمات مخابراتی تلفن همراهشان قطع نشود. هم‌چنین در پیامک مشابهی اعلام شده که به‌علت افزایش نرخ عوارض گمرکی تعیین‌شده برای تلفن همراه و مشمولیت شناسه دستگاه تلفن همراه مورد استفاده، برای جلوگیری از قطع شدن آن، باید مبلغ قیدشده را به‌عنوان اصلاحیه عوارض گمرکی جدید پرداخت کنند.

این در حالی است که در انتهای متن هر دو پیامک، یک لینک اینترنتی تعریف شده و کاربران را جهت پرداخت سریع مبلغ به آن لینک هدایت می‌کند، در صورتی که به محض بازکردن لینک، معمولاً صفحه‌ای جعلی مشابه سامانه اینترنتی سازمان‌های متولی قانونی نظیر گمرک، روبه‌روی کاربر گشوده می‌شود که در ادامه به یک درگاه پرداخت اینترنتی بانکی جعلی منتهی و اطلاعات حساب افراد کپی یا فیشینگ خواهد شد.

کاربران باید توجه داشته باشند صرف وجود تصاویر لوگو، آرم بانک‌ها و مؤسسات دولتی و اپلیکیشن‌های معتبر در درگاه‌های اینترنتی، دلیلی بر امن بودن خدمات آن درگاه یا اپلیکیشن نیست و باید آدرس اینترنتی صحیح بررسی و از باز کردن لینک‌هایی که در سایت‌های مختلف یا در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ شده خودداری شود، زیرا ممکن است این لینک، بدافزاری باشد که توسط هکر طراحی و به‌محض باز کردن آن بر دستگاه دیجیتال همراه افراد نصب شود.

شهروندان در صورت مواجهه با سایت‌های مشکوک به فیشینگ، ابتدا آدرس اینترنتی این سایت را بررسی کنند که با آدرس اینترنتی اعلامی از مراجع رسمی مغایرت نداشته و درگاه‌های بانکی متصل به این پایگاه‌ها با استفاده از پروتکل https و گواهینامه ssl امن شده باشند. همچنین می‌توان جهت انجام عملیات اینترنتی بانکی و اقتصادی، از رمز دوم یکبار مصرف یا پویا (OTP) استفاده کرد تا در صورت کپی اطلاعات توسط مجرمان سایبری، امکان برداشت و سرقت موجودی حساب‌ها از بین برود.

در این باره امیر صفری فروشانی، کارشناس نرم‌افزار‌های امنیتی حوزه فناوری اطلاعات با بیان این‌که فیشینگ یک تهدید سایبری محسوب می‌شود، می‌گوید: اگر بخواهیم در برابر تهدیدات سایبری ایمن باشیم، باید موارد امنیتی را رعایت کنیم. یکی از موارد امنیتی این است که هوشیار باشیم، هر ایمیلی را باز نکرده و روی هر لینکی کلیک نکنیم، آدرس سایت‌ها را دقیق چک کنیم که همان آدرس مورد نظر باشد، زمانی که یک سایت ما را به مرحله پرداخت هدایت می‌کند، دقت کنیم که مثل همان نوشته شده باشد.

وی همچنین خاطرنشان می‌کند: بقیه موارد امنیتی هم این‌طور است که لازم است سیستم عامل و مرورگرمان را همیشه به‌روز کنیم و آنتی‌ویروس اصلی و معتبر داشته باشیم که ویژگی‌های امنیت اینترنتی از جمله ویژگی حفاظت در برابر وب‌سایت‌ها و لینک‌های آلوده داشته باشد، مرورگر‌ها معمولاً از طرف آنتی‌ویروس افزوده می‌شود و آن‌ها بخش زیادی از فیشینگ را تشخیص می‌دهند. هم‌چنین اگر لینک پرداخت از طریق ایمیل ارسال شد، نباید از طریق آن به اینترنت بانک و ایمیل خود وارد شویم.

چندی پیش افزونه ضدفیشینگ درگاه بانکی، توسط مرکز آپا دانشگاه سمنان با حمایت مرکز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخداد‌های رایانه‌ای)، با هدف شناسایی و آگاه ساختن سرویس‌گیرنده وب از درگاه‌های جعلی پرداخت اینترنتی ساخته شده است. با فعال بودن این افزونه و هنگام هدایت کاربر به صفحات پرداخت اینترنتی در یک سایت، به صورت خودکار اصل بودن یا فیشینگ بودن آن صفحه تشخیص داده شده و پیام مناسبی به کاربر نمایش داده می‌شود.

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش