چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۸۰۰۰۶۶

بزرگ‌ترين سرقت‌ها از بانک‌های مختلف دنيا

بزرگترین سرقت های بانکی,سرقت از بانک,سرقت های بانکی تاریخ

از زمان ايجاد بانك، سرقت از بانك نيز شكل گرفت، كم نبودند و نيستند افرادي كه به طمع دارايي‌هاي بانك به طرق مختلف نقشه سرقت را در سر پرورانده‌اند.بعضي به روياي خود جامه عمل پوشانده‌اند بسياري هر آنچه رشته بودند در ذهن خود چال كردند. با اين حال كم نيست تعداد سرقت‌هاي بزرگي كه از بانك‌ها انجام شده است.در اين گزارش به بزرگ‌ترين سرقت‌هاي سال‌هاي اخير از بانك‌ها نگاهي انداخته‌ايم.

 

بانك مركزی عراق

در ماه‌ مارس سال ۲۰۰۳ و درست یك روز قبل از شروع جنگ عراق و آمریكا و بمباران شهر بغداد حدود یك میلیارد دلار از بانك مركزی عراق به سرقت رفت كه این اقدام بزرگ‌ترین سرقت دنیا لقب گرفته است. سربازان آمریكایی بعدها حدود ۶۵۰ دلار پول درون دیوارهای كاخ صدام یافتند كه گفته می‌شود قسمتی از آن پول مسروقه است و باقی پول هنوز پیدا نشده است. مدیر عامل بانك الرفیدین بغداد اظهار می‌دارد كه ۲۵۰ میلیون دلار و ۱۸ میلیارد دینار عراقی كه در حال حاضر بی‌ارزش است نیز به سرقت رفته است ولی این كار توسط سارقان حرفه‌ای انجام شده نه صدام‌ حسین.

 

در مارس ۲۰۰۳ یك دست نوشته به امضای صدام رسید كه طبق آن باید یك میلیارد دلار پول از بانك مركزی برداشته و به پسرش (قسی) می‌داد. مقامات بانك می‌گویند قسی به همراه مردی دیگر طی یك عملیات پنج ساعته این پول را به صورت بسته‌های اسكناس صد دلاری برداشته و با كامیون رفتند. مدتی بعد قسی توسط سربازان آمریكایی كشته شد.

 

خزانه سرمایه كنت

سرقت این خزانه در اولین ساعات روز ۲۲ فوریه ۲۰۰۶ در انگلیس رخ داد. در این اقدام حداقل ۶ نفر ربوده شده و خانواده رییس‌خزانه مورد تهدیدات جدی قرار گرفتند. ۱۴ كارمند خزانه دست و پا بسته روی زمین افتاده بودند و در همان حال سارقان ۵۳/۱۱۶/۷۶۰ پوند انگلیس معادل ۹۲/۵ میلیون دلار را به سرقت بردند. كالین دیكسون رییس خزانه از روز قبل در راه منزل ربوده شد. سپس سارقان به خانه او رفته و همسر و پسر هشت ساله‌اش را گروگان گرفتند.

 

بعد در ساعت یك بامداد آن‌ها را به خزانه بردند و پس از بستن دست‌ها و پاهای ۱۴ كارمند همه پول‌های موجود درآنجا را به سرقت برده و محل را ترك كردند. پس از رفتن آن‌ها یك ساعت طول كشید تا گروگان‌ها توانستند خود را آزاد كرده و زنگ خطر را به صدا درآورند.

 

نورثرن بانك

این سرقت از اداره بانك مركزی‌نورثرن در (بلفاست) واقع در شمال ایرلند صورت گرفت. روز بیستم دسامبر سال ۲۰۰۴ یك گروه گانگستری یكی از بزرگ‌ترین سرقت‌های تاریخ را انجام داده و مبلغ ۲۶/۵ میلیون لیره استرلینگ را از این بانك دزدیدند. پلیس و دولت دو كشور ایرلند و انگلیس، حزب مشروطه IRA را مسئول این سرقت دانستند ولی حزب مذكور این ادعا را رد كرد و مسئولیت آن را نپذیرفت. این اتفاق روند صلح ایرلند شمالی را مختل و وضعیت را بحرانی كرد.چند نفر از اعضای این بانك از روز قبل با لباس پلیس وارد خانه دو نفر از مسئولان بانك شده و آن‌ها را به همراه خانواده‌های‌شان گروگان گرفتند.

 

سپس همسران آن‌ها را به محل نامعلومی انتقال دادند و به این مسئولان دستور دادند روز بعد طبق معمول همیشه به محل كار خود بروند. آن‌ها همین كار را كردند و پس از پایان ساعت كاری اعضای باند را به داخل راه دادند. سارقان وارد سیستم كامپیوتری بانك شدند و مقدار زیادی پول نقد كه به‌خاطر مصرف بالای دستگاه‌های خودپرداز در ایام كریسمس در بانك نگهداری می‌شد را به سرقت بردند. آن‌ها این مبالغ را به چند قسمت تقسیم كرده و با اتومبیل‌های جداگانه از بانك خارج كردند. كمی قبل از نیمه شب خانواده‌های گروگان‌ گرفته شده مسئولان در جنگل نزدیك شهر رها شدند.

 

سرقت بانک یونایتد کالیفرنیا

به نظر می‌رسد انجام‌دهندگان این سرقت با ارزشی در حدود ۳۰ میلیون دلار در مقایسه با دیگر هیولاهای موجود در این فهرست سارقان معمولی به نظر برسند اما به یاد داشته باشید که این سرقت در سال ۱۹۷۲ شمسی انجام شده است. با استانداردهای امروزی این مبلغ امروزه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار ارزش دارد. این مبلغ سرقت در آن دوران یک رکورد جهانی به شمار می‌آمد.

 

گروهی هفت نفره به رهبری شخصی به نام اَمیل دینسیو، اهل اوهایو، وارد یک شعبه از بانک یونایتد کالیفرنیا در لاگونا نیگوِل شده و محتوای صندوق امانات این بانک را جارو کردند. به خاطر محرمانه بودن این صندوق امانات و مشخص نبودن محتویات آن‌ها تنها می‌توان ارزش تقریبی آن‌ها را حدس زد. این سارقان در نهایت توسط اف بی آی دستگیر شدند. یکی از این سارقان به نام فیل کریستوفر شیوه سرقت را در کتابی با عنوان «ابرسارقان» تشریح کرده است.

 

سرقت بانک بریتانیایی خاورمیانه

در دهه ۱۹۷۰ میلادی (بین سال‌های ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۸ شمسی) لبنان در آتش جنگ داخلی می‌سوخت و کشور را آشوب و هرج و مرج فرا گرفته بود و همه طرفین برای ادامه نبردها به پول نیاز داشتند. از این رو یکی از این گروه‌ها به چندین بانک دستبرد زد که بزرگ‌ترین آن‌ها به بانک بریتانیایی خاورمیانه (British Bank of the Middle East) مربوط می‌شد.

 

این گروه توانست طلاها، جواهرات، اوراق بهادار و پول نقد موجود در این بانک را به ارزش تقریبی ۲۵ میلیون پوند به سرقت ببرد که امروزه مبلغی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود.این گروه از طریق منفجر کردن پنجره‌ای که بین این بانک و یک کلیسای کاتولیک در کنار این بانک قرار داشت وارد بانک شده و به کمک چند قفل‌ساز اهل جزیره کورس (Corsica) ، از جزایر دریای مدیترانه و متعلق به کشور فرانسه، توانستند خزانه را باز کرده و در مدت دو روز هر چه که در این بانک وجود داشت را غارت کنند. برخی از این اوراق بهادار بعدا به صاحبان‌شان فروخته شدند.

 

سرقت صندوق امانات نایتس بریج سکیوریتی

والریو ویچی در سال ۱۹۸۶ (۱۳۶۵ شمسی) از ایتالیا به بریتانیا مهاجرت کرد در حالی که در کشور خود برای دست داشتن در بیش از ۵۰ سرقت مسلحانه تحت تعقیب قرار داشت. او با ورود به بریتانیا تصمیم گرفت که به شغل پردرآمد خود ادامه دهد از این رو همراه با یکی از همدستانش وارد مرکز صندوق امانات نایتس بریج (Knightsbridge Safe Deposit Centre) شده و درخواست کرد که یک صندوق امانات به وی داده شود. بعد از اینکه وارد محل نگهداری صندوق امانات شدند مدیر مرکز و نگهبانان را خلع سلاح کردند.

 

والریو علامتی را در بیرون از مرکز صندوق امانات آویزان کرد که روی آن نوشته شده بود این مرکز موقتا تعطیل است تا از ورود مشتریان به داخل مرکز جلوگیری کند. بدین ترتیب دیگر همدستان آن دو نیز وارد شدند. سپس آن‌ها با خیال راحت و بدون مزاحمت تمامی صندوق‌های موجود در این مرکز را غارت کردند. ارزش این سرقت بیش از ۶۰ میلیون پوند برآورد شده است که امروزه بیش از ۱۷۴ میلیون دلار ارزش خواهد داشت. پلیس تا يك ساعت بعد از سرقت از موضوع باخبر نشد و این موضوع باعث شد که سارقان بتوانند خود را به جای امنی برسانند.

 

اما بعد از مدتی همدستان وی دستگیر شدند. با این حال والریو توانست به آمریکای لاتین فرار کند. با این وجود، در کمال تعجب والریو بعد از مدتی برای بردن خودروی فراری محبوبش به بریتانیا بازگشت و متعاقبا دستگیر شد. وی به ۲۲ سال زندان محکوم شد. شاید اگر والریو حماقت نمی‌کرد می‌توانست با بخش کوچکی از پول‌ها و جواهراتی که دزدیده بود یک ماشین فراری دیگر بخرد. در سال ۲۰۰۰ (۱۳۷۹ شمسی) میلادی در حالی که والریو در مرخصی روزانه به سر می‌برد، در جریان تیراندازی بین او، یکی از همدستانش و ماموران پلیس، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد.

 

بانک ولز فارگو

دزدی از بانک ولز فارگو توسط یک گروه چریکی انجام شد که بعدها به «عقاب سفید» معروف شد. نام این گروه چریکی، لوس ماکتروس (به معنی گلدان) بود که در پی استقلال و جدایی پورتوریکو از آمریکا بودند. این گروه در آن زمان مبلغ هفت میلیون دلار از بانک ولز فارگو واقع در شهر وست هارتفورد ایالت کنه‌تیکت سرقت کردند که با ارز امروز، ۱۶.۹ میلیون دلار ارزش داشت. گروه چریکی لوس ماکتروس پس از دزدی اعلام کردند که بخشی از این پول به مردم پورتوریکو برای تهیه غذا، پوشاک، خانه، تحصیل و اسباب‌بازی کودکان اهدا شده است. کسانی‌که مسئول رسیدگی و پیگیری این پرونده بودند ادعا کردند که گروه مذکور پول را برای خود برداشته‌اند.

 

هنگامی‌که پلیس FBI تحقیقات خود را در بوستون و پورتوریکو انجام می‌داد، توانست سارقان را به‌همراه ۸۰ هزار دلار دستگیر کند. گفته می‌شود این ۸۰ هزار دلار نیز از همان پول به سرقت رفته باقی مانده است. یک میلیون دلار از آن پول، بین اعضای باند تقسیم شده بود. دو میلیون دلار به کوبا فرستاده شده بود و چهار میلیون دلار نیز در یک مرکز مالی و اعتباری، درون جعبه امانات نگهداری می‌شد. یکی از سرکرده‌های این گروه، به نام ژوان سگارا پالمر به ۶۵ سال زندان محکوم شد.

 

حکم او در سال ۱۹۹۹ توسط ريیس‌جمهور وقت، بیل کلینتون مورد تخفیف قرار گرفت. فیلبرتو اوجدا ریوس، از دیگر عوامل این دزدی بود که به‌رغم عدم حضورش در دادگاه، به ۵۵ سال زندان محکوم شد. گفته می‌شود که اوجدا به‌طور غیرقانونی شهر را ترک کرده بود زیرا فکر می‌کرد در دادگاه، حکم عادلانه‌ای برای او صادر نخواهد شد. وی به قید ضمانت آزاد بود که از فرصت استفاده کرده و فرار کرد. طبق شواهد، ویکتور مانوئل گرنا که در این دزدی دست داشت، هنوز هم آزاد است و در فهرست ۱۰ فراری تحت تعقیب پلیس FBI آمریکا قرار دارد.

 

 

ghano​ondaily.‎​ir
  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش