جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۰۶ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۷۶۰۸
رفاه و آسیب های اجتماعی

لزوم تشکیل «شورای ملی کودک»/چه کسی متولی رسیدگی به کودکان است؟

کودکان کار,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
در همایش حمایت از کودکان در بلایا که توسط سازمان مدیریت بحران کشور، وزارت کشور و دفتر یونیسف در ایران برگزار شد، حاضران بر لزوم تشکیل شورای ملی کودک تاکید کردند.

به گزارش مهر، احمد صادقی رئیس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران طی این همایش به عنوان سخنران افتتاحیه با بیان این که حوادث و بلایا اثرات فیزیکی اجتماعی اقتصادی بر جنبه های فردی خانوادگی و جامعه بر جای می گذارد؛ افزود: باید به این نکته توجه داشت که این اثرات بر کودکان با توجه به رد سنی آن ها می تواند تا چند برابر بیشتر از بزرگسالان باشد.

 

وی با اعلام این که کودکان از جمله گروه های آسیب پذیر جامعه می باشند که همانند افراد سالخورده ، ناتوان و زنان باردار در بلایا نیاز به توجه خاص دارند، تصریح کرد: درواقع از بین گروه های آسیب پذیر کودکان و نوجوانان کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و این در حالی است که با توجه به حساسیت روحی و توان کم جسمی این گروه در مخاطرات به شدت صدمه می خورند که بایستی به صورت مجزا بررسی شوند از سوی دیگر قابلیت های آموزشی و پتانسیل های بالقوه کودکان نقطه عطفی در ارتقاء آمادگی خانواده ها و جوامع برای مدیریت بلایا می باشد که می توان به عنوان سرمایه ملی ،بین المللی در جوامع در مورد آن برنامه ریزی کرد .

 

ظرفیت سازی در کودکان و نوجوانان در آمادگی بلایا لزوم جوامع کنونی است

صادقی اذعان داشت: به گفته کارشناسانمربوطه، جامعه در برهه کنونی نیازمند برنامه جامع در خصوص کودکان است که در آن مواردی همچون تاب آوری کودکان و نوجوانان در جامعه را بررسی کند، همچنین  ظرفیت سازی در کودکان و نوجوانان در آمادگی بلایا، ارتقای تاب آوری کودکان و نوجوانان در مدیریت بلایا و ارتقای آمادگی خانواده ها در چنین شرایطی، تعیین نقش کودکان و نوجوانان را در جامعه ایمن و جامعه آماده و مدل های افزایش تاب آوری در برابر حوادث و بلایا را تبیین کند.

 

 

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان این که اگر چه  سازمان های زیادی در تلاش و تکاپو رسیدگی مردم و خانواده ها نه تنها حین رخداد حوادث و بلایا بلکه بیش از رخداد در فازهای پیشگیری و آمادگی هستند، خاطر نشان کرد: اما در گام نخست باید چندسوال پاسخ داده شود، اینکه سازمان متولی رسیدگی به کودکان در خصوص حوادث و بلایا کیست ؟ چه سازمانی نیازمندی های کودکان را شناسایی کرده و آن را به نیروهای اجرایی ارایه می کند ؟ آیا نیروهای اجرایی برای گروه های کودک و نوجوان واحدی را در نظر گرفته اند ؟ محققین اگر بخواهند دستاوردهای خود را به عنوان پیشنهاد در اختیار مسئولان قرار دهند به کدام سازمان و ارگان دولتی یا غیر دولتی باید مراجعه کنند ؟بحث آموزش کودکان و نوجوانان که از موضوعات داغ و پر مخاطب این روزها می باشد را کدام نهاد یا سازمان پیگیری می کند ؟ آیا سرفصل های آموزشی کودکان و نوجوانان در حوزه حوادث و بلایا باید توسط یک نهاد خاص انجام گیرد یا چند تخصصی است که از ابعاد مختلف و تخصص های متعدد بایستی مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد ؟آیا سازمانی ماموریت آن را دارد که نتایج سازمان های پراکنده را یکپارچه نماید ؟

 

لزوم تشکیل «شورای ملی کودک » با مسئولیت رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور

 رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر این که اقشار جامعه در مقابل حوادث و بلایا کودکان و نوجوانان از مسئله مبرا نبوده اند اظهار کرد: ضرورت دارد برای آن ها برنامه ریزی اختصاصی در حوزه مدیریت بلایا انجام گیرد .

 

به گفته احمد صادقی ، به نظر می رسد به هر اندازه که فرزندانمان برایمان مهم هستند باید سرمایه گذاری تحقیق اقدام و هماهنگی بین سازمانی جهت تنظیم سیاست ها و استراتژیست های مشترک و اقدامات هماهنگ در حوزه حوادث و بلایا با اختصاص رده سنی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد و از ظرفیت ها و پتانسیل های این رده سنی به نحو احسن استفاده شود .

 

این مقام مسئول با اشاره به طرح پیشنهادی برای تشکیل شورای ملی کودک اظهار کرد: پیشنهاد می کنم شورایی تحت عنوان «شورای ملی کودک » با مسئولیت رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور تشکیل شود.

وی هدف از ایجاد این شورای ملی، امکان تداوم حضور کودک در جامعه، تاکید به حفظ موقعیت و جایگاه کودک ، تامین حداقل های نیازهای  اساسی کودکان آسیب پذیر و امکان مشارکت مردم ،انجمن ها و موسسات غیر دولتی را برای ارایه خدمات بهتر به کودکان عنوان کرد.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش