به گزارش ایران، ۲۹ مهر زمانی که خبر خودکشی دو دختر اصفهانی از روی پل چمران منتشر شد، بحثهای متعددی میان کارشناسها و مسئولان انتظامی و قضایی درگرفت. از بازی یا چالش بودن نهنگ آبی تا عضویت در گروههای پوچگرایی و همینطور مشکلات شخصی این دو نوجوان که آنها را به سمت خودکشی سوق داده بود. اما زنده ماندن یکی از این دو دختر اصفهانی باعث شد تا خط قرمزی بر برخی فرضیهها همچون خودکشی به خاطر چالش نهنگ آبی کشیده شود. حتی «نیلوفر» که از مرگ گریخته بود پس از بهبودی نسبی روی تخت بیمارستان به مددکاران گفت که قصد خودکشی نداشته و فقط تلاش کرده تا دوستش را نجات دهد اما هر دو سقوط کردهاند و...
این ماجرا تا چند روز مسکوت ماند تا اینکه انتشار فیلمی چند دقیقهای از لحظات پیش از سقوط هولناک دو دختر اصفهانی و اظهارات آنها در فضای مجازی منتشر شد. آنها در این فیلم با خونسردی از اتفاقی صحبت میکردند که گویی قرار است بهترین رویداد زندگیشان باشد. از خانواده و دوستانشان خداحافظی کرده و حتی با جملاتی چون؛ «دیدید شوخی نمیکردیم و میخواستیم خودکشی کنیم»، هر بینندهای را بهت زده کردند. چرا که آنها با قصد و هدف قبلی و مشخص دست به خودکشی زده بودند.البته انتشار این فیلم اگرچه به دلایل مختلف به صلاح جامعه نبود اما نشان داد که نباید در خصوص اتفاقات اینچنینی بسرعت پیشداوری و حکم صادر کرد.
دکتر حسین اسدبیگی- رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور- درباره انتشار این فیلم و تبعات آن به خبرنگار گروه حوادث «ایران» گفت: «من هم مثل بسیاری از دوستان روانپزشکم، مخالف انتشار و دست به دست شدن چنین فیلمهایی در سطح جامعه هستم. چراکه چنین فیلمهایی باعث میشود تا قبح خودکشی برای آن دسته از افرادی که مستعد این عمل هستند، شکسته شود. متأسفانه در این فیلم دو نوجوان آنقدر راحت در خصوص مرگ و خودکشی صحبت میکنند که شاید برای بسیاری همانند تفریح تلقی شود. این در حالی است که فضا در یک جامعه باید به گونهای باشد که افراد حتی از بیان چنین عملی وحشت داشته باشند.»
بحث پیشگیری در جامعه را تقویت کنیم
رئیس اورژانس اجتماعی کشور افزود: «بهتر است در اطلاعرسانی چنین اخباری بحث پیشگیری را در جامعه تقویت کنیم. چه بسا در این مورد نیز اگر مددکاران اجتماعی در مدارس حضور داشتند، جلوی وقوع چنین اتفاقی گرفته میشد. در این مورد نیز بدون آنکه درباره زندگی خصوصی این دو نوجوان داوری کنیم میگویم که خانوادهها باید هر گونه تهدیدی را که از سوی فرزندانشان حتی به شوخی مطرح است جدی بگیرند. هرچقدر ارتباط میان والدین و فرزندان صمیمیتر باشد فرزندان در محیطی دوستانه و با امنیت رشد میکنند و با نخستین مشکل سراغ افراد خارج از چارچوب خانوادهشان نمیروند.»
«نیلوفر» را حمایت میکنیم
اسدبیگی درباره رسیدگی به وضعیت دختر نجات یافته نیز گفت: «مددکاران ما در اصفهان نظارت دقیق و جدی روی پرونده دارند و به محض بهبودی نسبی و ثبات در وضعیت جسمی این دختر نوجوان، کار روان درمانی را روی او و خانوادهاش آغاز میکنند. در نشستهایی که با تیم درمانی این نوجوان داشتهایم، خدا را شکر وضعیت جسمیاش رضایتبخش اعلام شده و نقصی در وضعیت بیمار به وجود نیامده و در آیندهای نزدیک «نیلوفر» میتواند به زندگی عادیاش ادامه دهد.»
کامران علمدهی
- 20
- 5