جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۳۸ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۵۶۲۰
رفاه و آسیب های اجتماعی

سرنوشت فرزند جهاد نکاح

یک نوزاد دیگر از دنیای داعش رفت 

بارداری زنان داعشی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

چالش چندهفته‌ای برای تعیین محل اقامت مادرش، حالا دیگر برای او معنایی ندارد. طبق خبری که صلیب سرخ تایید کرده، جره، پسر نوزاد شمیمه بیگم، دختر بریتانیایی که در پانزده‌سالگی برای عضویت در داعش به مناطق تحت کنترل آن‌ها در سوریه رفته بود، در حالی که مادرش هنوز به دنبال بازگشت به کشور اول خود و خروج از سوریه بود، به علت آنچه بیماری ذات‌الریه خوانده شده، جان خود را از دست داد.

 

شمیمه بیگم، دختری که حالا نوزده سال دارد، چهار سال پیش به همراه دو تن از همکلاسی‌هایش از لندن به سوریه رفت تا عضو داعش شود؛ اما چند هفته پیش در یک کمپ پناهجویان در سوریه، فرزندی را که حاصل ازدواجش در دوران عضویت داعش بود به دنیا آورد و سپس از دولت بریتانیا درخواست کرده بود به او اجازه داده شود با نوزادش، دوباره به این کشور برگردد و فرزندش را آنجا بزرگ کند. ماجرای بیگم به صدر اخبار جهان رسید اما ساجد جاوید، وزیر کشور بریتانیا، شهروندی بریتانیایی بیگم را باطل اعلام کرد.

 

به گزارش سی‌ان‌ان، پنج‌شنبه گذشته، پس از اینکه وضعیت سلامتی نوزاد پسر رو به وخامت می‌گذارد، صلیب سرخ مادر و بچه را از کمپ به بیمارستانی در شهر شمالی حسکه منتقل می‌کنند. این سازمان اعلام کرده است که این نوزاد چند ساعت پس از رسیدن به بیمارستان، در حالی که هنوز یک ماهه نشده بود، از دنیا رفت. بیگم قبل‌تر گفته بود که می‌خواهد پیش از تولد فرزندش به بریتانیا برگردد تا او را در خاک بریتانیا به دنیا بیاورد.

 

خانواده بیگم اصالت بنگلادشی داشته‌اند، اما دولت بنگلادش نیز اعلام کرده بود این دختر هیچ وقت شهروند این کشور نبوده و به این کشور سفر نکرده است و اجازه ورود نیز به او داده نخواهد شد.

 

خبر تولد این نوزاد، ۱۷ فوریه، یعنی ۲۸ بهمن، توسط وکیل خانواده او در توییتر اعلام شد و گفته شد مادر و فرزند هر دو در وضعیت سلامتی مناسبی به سر می‌برند. همان زمان و ساعاتی پس از زایمان، شبکه اسکای نیوز با بیگم مصاحبه‌ای انجام داد که در آن بیگم گفته بود از گردن‌زدن‌ها و دیگر بی‌رحمی‌های داعش با خبر بوده و با آن‌ها مشکلی نداشته است: «بله من درباره این چیزها خبر داشتم و مشکلی با آن نداشتم. من درست پیش از اینکه [از بریتانیا] خارج شوم مذهبی‌شدن را شروع کردم. طبق آنچه شنیده‌ام، از نظر اسلامی همه این کارها مجاز است پس من هم مشکلی نداشتم.» از صحبت‌های بیگم می‌توان این طور نتیجه گرفت که او کمی پیش از سفر و خروج از بریتانیا از طریق تبلیغات گسترده این گروه تروریستی با تعالیم داعش آشنا شده و به آن پیوسته است.

 

بیگم همچنین گفته است که در دوران عضویتش در داعش، به ازدواج یکی از سربازان این گروه درآمده و فقط خانه‌داری می‌کرده است: «من هیچ وقت کار خطرناکی نکردم. من هیچ تبلیغاتی درست نکردم. هیچ وقت کسی را تشویق نکردم به سوریه بیاید.» او می‌گوید مردم باید با او همدردی کنند چون او «نمی‌دانسته» دارد وارد چه چیزی می‌شود، با این حال می‌گوید از تصمیمش پشیمان نیست: «از یک نظر چرا، اما پشیمان نیستم چون به لحاظ شخصیتی من را تغییر داد. من را قوی‌تر و محکم‌تر کرد. من اینجا با همسرم ازدواج کردم که کسی مثل او را در بریتانیا پیدا نمی‌کردم. من بچه‌هایم را به دنیا آوردم.» اشاره بیگم به سه فرزندی است که در زمان مصاحبه از ازدواج با «یاگو ریدیک» هلندی‌الاصل داشت. با درگذشت این نوزاد که فرزند سوم بیگم بود، او تمام فرزندان خود در این ازدواج را از دست داده است. دو فرزند دیگر او هم پیشتر در دوران نوزادی درگذشته بودند.

 

او ادامه داده بود: «من آنجا دوران خوبی را گذراندم اما در نهایت کارها زیادی سخت شد و دیگر نتوانستم تحمل کنم. باید آنجا را ترک می‌کردم.» او گفته بود که از نظر او دوران «خلافت» داعش به پایان رسیده است: «دارند کوچک‌تر و کوچک‌تر می‌شوند و آن قدر ظلم و فساد هست که واقعاً فکر نمی‌کنم پیروزی حقشان باشد.»

 

وزارت کشور بریتانیا در واکنش به این خبر اعلام تاسف کرده است. یکی از سخنگویان دولت بریتانیا در واکنش به انتشار این خبر و در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان «مرگ هر کودکی» را «غمبار» خوانده است و عمیقاً باعث غصه خانواده. این سخنگو اما افزوده است که وزارت کشور از همان سال ۲۰۱۱ «مستمراً توصیه کرده است که به سوریه سفر نکنند»: «دولت همچنان هر کاری را که بتواند خواهد کرد تا از کشیده‌شدن مردم به تروریستم و سفر به مناطق خطرناک منازعات جلوگیری کند.»

 

کمیته بین‌المللی نجات می‌گوید این نوزاد یکی از حدود ۱۰۰ کودکی است که در سفر به منطقه باغوز یا مدت کوتاهی بعد از رسیدن به کمپ الحول در این منطقه جان خود را از دست می‌دهند، به عللی مثل کمبود آب و غذا و امکانات بهداشتی و درمانی. این کمیته می‌گوید وضعیت این کمپ در حالت بحرانی قرار دارد.

 

گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری آمار کودکان کشته شده در طول دوران جنگ‌های سوریه را بالای ۲۰هزار نفر برآورد کرده‌اند.

 

روح‌اله نخعی

 

hamdelidaily.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش