یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۶:۰۸ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۴۲۹۳
سایر حوزه های اجتماعی

گزارش از هزینه های یک جشن باستانی

برگزاری چهارشنبه سوری چقدر آب می خورد؟/ از آجیل ۵۵ هزار تومانی تا ترقه ۲۷ هزار تومانی

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,جشن باستانی چهارشنبه سوری
قیمت آجیل چهارشنبه سوری ۵۵ هزار تومان؛ آجیل شیرین مغز ۷۰ هزار تومان، انجیر شیراز ۷۰ هزار تومان، آلبالوی خشک ۲۲ هزار تومان، توت خشک ۲۵ هزار تومان؛ پشمک ۱۹ هزار تومان، گز ۲۵ هزار تومان است.

«چهارشنبه سوری»؛ گرامی داشت شب آخرین چهارشنبه سال است که از ایران باستان به جا مانده و هر ساله با آتش بازی و رسوم خاص برگزار می شود.

چهارشنبه سوری بهانه ای است تا اعضای خانواده فارغ از مشغله های کاری و فکری شبی را به جشن و شادی در کنار هم بگذرانند؛ هر چند که امروزه بسیاری از رسوم چهارشنبه سوری تغییر کرده اما آجیل چهارشنبه سوری و آتشبازی همچنان پا برجا هستند.

در این میان نمی توان از هزینه های خانوار در این شب گذشت؛ هر چند که سالهاست خانواده ها جشن چهارشنبه سوری را خودمانی برگزار می کنند اما همین دورهمی ساده نیز هزینه هایی برای خانواده ها دارد.

با اینکه مصطفی احمدى رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار گفته که قیمت آجیل و خشکبار نسبت به سال گذشته نه تنها افزایش پیدا نکرده بلکه حدود ١٠درصد ارزان تر در بازار عرضه می شود؛  پسته نسبت به سال گذشته افزایش قیمتى نداشته و قیمت بادام هندى در بازار  ثابت مانده اما بررسی های خبرنگار پول نیوز نشان می دهد که هزینه شب چهارشنبه سوری برای یک خانواده بدون احتساب مهمان مبلغی حدود ۲۰۰ هزار تومان آب می خورد.

بر اساس قیمتهایی که خبرنگار ما از سطح بازار به دست آورده است قیمت آجیل چهارشنبه سوری ۵۵ هزار تومان؛ آجیل شیرین مغز ۷۰ هزار تومان، انجیر شیراز ۷۰ هزار تومان، آلبالوی خشک ۲۲ هزار تومان، توت خشک ۲۵ هزار تومان؛ پشمک ۱۹ هزار تومان، گز ۲۵ هزار تومان است. متوسط قیمت شیرینی خشک ۱۵ هزار تومان و شیرینی تر نیز ۲۲ هزار تومان است.

قیمت میوه در بازارهای کشور متغیر است مخصوصا در روزهای پایانی سال اختلاف فاحشی میان قیمت بازار و قیمت تره بار وجود دارد اما متوسط قیمت میوه در میوه فروشی های سطح شهر به این شرح است: سیب قرمز ۵ هزار تومان، سیب زرد ۴ هزار تومان، نارنگی ۶ هزار تومان، موز ۵ هزار تومان، کیوی ۵ هزار تومان، خیار ۳ هزار و پانصد تومان. پرتقال ۹ هزار تومان.

پخت و پز غذا هم هزینه هایی در بر دارد که برای طبخ یک غذای معمولی همچون چلو خورشت با سالاد و نوشیدنی هم باید مبالغی کنار گذاشت. طبق قیمتهای بازار؛ گوشت مخلوط گوساله ۳۳ هزار تومان، ران گوساله ۴۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۴۳ هزار تومان، مرغ کامل ۷۵۰۰ تومان، سینه مرغ ۱۱ هزار تومان، ران مرغ ۱۲۵۰۰ تومان است. برنج هم قیمت متغیری دارد اما در نوع ایرانی به طور متوسط ۱۱ هزار تومان به فروش می رسد. 

روغن، ماست، سبزیجات، کاهو، گوجه فرنگی، هویج، دوغ یا نوشابه، نان و غیره هم هزینه هایی در بر دارد که شاید متوسط آنها حدود ۳۰ هزار تومان باشد.

جشن چهارشنبه سوری تنها به خوردن تنقلات ختم نمی شود بلکه آتش بازی هم جزوی از این جشن است که بدون هزینه نمی توان به استقبال آن رفت. قیمت چاچله با ۷ شلیک ۲۷ هزار تومان، آبشار ۳۰ ثانیه ای ۳۵۰۰ تومان، فرفره ۳ هزار تومان، موشک ۳ هزار تومان است. 

به گزارش پول نیوز؛ تنها اسم برخی از مناسبت های باستانی برای ما به یادگار مانده و از اصل و دلیل واقعی خود فاصله گرفته است؛ چهار شنبه سوری نیز از همین مناسبتهاست، در ایران باستان پس از آتش افروزی و گرامی داشت آتش اهل خانه و خویشاوندان گرد هم می‌آمدند و آخرین دانه‌های نباتی مانند تخم هندوانه، تخم کدو، پسته، فندق، بادام، نخودچی، تخم خربزه و گندم را که از ذخیره زمستان باقی مانده بود، روی آتش بو داده و می‌خوردند. 

باسلق ( راحت الحلقوم ) یکی از شیرینی‌های شب چهارشنبه سوری بوده و میوه های خشک همچون کشمش، توت، انجير، خرمای‌خشک و آلوي خشک از تنقلات این شب بوده اند.

این روزها اما خبری از خریدن آیینه و کوزه نو، خرید اسپند دانه، چراغانی، فراهم كردن و خوردن آجیل هفت مغز، کوزه شکستن، فال‌گوش ایستادن، فال کوزه، ریختن آب به گوشه و کنار خانه، به بيابان رفتن، تخم‌مرغ شکستن، شال‌‌اندازی، كفچه (قاشق‌زنی)، گره‌گشایی از بخت دختران با بستن كوپله (قفل) به گردن، نشستن روی چرخ کوزه‌گری، شکستن گردو، گفتن آرزوها به آب روان، فریاد زدن خواسته‌ها در چاه كهن، ياري خواستن از «چهارشنبه خاتون»، رنگ کردن خانه با گِل‌هایی به رنگ آبی و زرد، پختن آش ویژه چهارشنبه سوری و... خبری نیست.

 چهارشنبه سوری شبی پر استرس است که به واسطه خطرات مواد منفجره و محترقه آینده بسیاری از جوانان و کودکان را تباه می کند. ای کاش هزینه میلیاردی خرید فشفشه، سیگارت ، آبشار، کپسولی، فرفره، پروانه، دینامیت، زنبوری، موشک و ... صرف شادی و تفریح بیشتر از این شب باستانی می شد.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
آب زنید راه را هین که نگار می‌رسد مژده دهید باغ را بوی بهار می‌رسد سال ۹۶ نیز مثل سالهای قبل گذشت و بهار از راه رسید در حالیکه بسیاری از مردم هنوز توان خرید یک جفت کفش برای فرزند خود را ندارد ، در حالیکه هزاران کودک کار داریم ، در حالیکه هزران کودک کارتن خواب داریم و ... و ما بازهم با بی توجهی به فقرا برای خود و زن و فرزند خویش لباس های گران قیمت خریدیم ، ماشین مدل بالا خریدیم ، صدها هزار تومان برای ترقه بازی شب چهارشنبه سوری پول دادیم ! و ... ، می گوییم ثروت های ملی در اختیار دولت بوده و بموجب قانون اساسی یکی از وظایف دولت فقر زدایی است پس به ما چی ؟ امّا آنچه را که می بینیم ادارات و شهرداریها جهت استقبال از نوروز در و دیوار شهرها را با پول همین ملت بیچاره آذین‌بندی کردند و دولت نیز با بی توجهی به فقر ملت ، از یک طرف به مدیران خود حقوق های نجومی پرداخت می کند و از طرف دیگر بر خلاف تبصره یک ماده یک قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی با شعار دروغین صیانت از سپرده های مردمی ، هر روز یک موسسه را غیر مجاز اعلام و سپرده گذاران را سالها در خیابانها آواره می نمایند تا بتواند با پرداخت دهها هزار میلیارد بدون سود از پول بیت المال بی صاحب مسلمین ، صدها شعبۀ آماده را بدون زحمت و بدون هزینه ، یک شبه به تصرف بانک فاسد و غیر قانونی رسالت و یا موسسه کاسپین درآورد ! و اگر کمک خیرین و حمایت کمیته امام نبود! یقیناً در این اوضاع اسفبار فقرا و مستمندان خون به جگر خود را آتش می زدند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش