پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۳۴ - ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۲۲۹۰
سایر حوزه های اجتماعی

گفت‌وگو با دو خانواده‌ای که در سیل شیراز عزیزانشان را از دست داده‌اند

سیل در شیراز,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

نوروز امسال با سیل آمد. سیلی که از واپسین روزهای‌ سال گذشته شمال کشور و به‌خصوص استان گلستان را حسابی درگیر خودش کرده بود. اما بارش‌های بی‌سابقه فروردین ماه  به همه جای ایران تاخت و سیل از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق کشور را درنوردید. خیلی‌ها بی‌خانمان شدند، همان‌ها که کل زندگیشان را آب برد. هجوم وحشیانه آب خیلی‌های دیگر را هم عزادار کرد. آب خانواده‌های زیادی را متلاشی کرد. از پدر و مادر پیر گرفته تا زن و همسر جوان، خیلی‌ها را آب با خودش برد. براساس اعلام منابع رسمی نوروز سیل‌آسای امسال تاکنون جان ٦٧ نفر از هموطنانمان را گرفته که در این میان استان‌های فارس با ٢١ نفر و لرستان با ١٥ نفر بیشترین قربانیان سیل را دارند.

 

هرچند طی چند روز گذشته و با فروکش کردن بارش‌ها اوضاع در مناطق سیل‌زده روبه بهبود است، اما همچنان امداد و کمک‌رسانی به حادثه‌دیدگان این سیل وسیع در نقاط مختلف کشور ادامه دارد. همچنان نیروهای امدادی در تلاشند تا آب را از گمیشان استان گلستان به خارج از این شهر هدایت کنند، از طرف دیگر تلاش‌ها برای کمک و اسکان اضطراری سیل‌زدگان لرستان هم ادامه دارد، تا جایی که به گفته مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امدادونجات هلال‌احمر طی چند روز اخیر به ١٩‌هزار نفر از ساکنان مناطق مختلف لرستان امدادرسانی شده و ١١‌هزار نفر هم در نقاط امن اسکان داده شده‌اند.

 

سیل پیش از نوروز بود که به آق‌قلا تاخت. اما نخستین حادثه تلخ ناشی از سیل‌های نوروزی ‌سال جدید از شیراز شروع شد. همان خروش وحشتناک آب در حاشیه دروازه قرآن. حادثه‌ای که باعث جان باختن ٢١ نفر از هموطنانمان شد و خیلی‌ها را در شوک فروبرد. حادثه‌ای که تصاویر دلخراش آن خیلی زود در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست شد. تصاویری از تلاش مردم برای فرار از چنگال بی‌رحم آب خروشان تا تلی از خودروهایی که چیز زیادی از آنها باقی نمانده بود. این تصاویر که بعدازظهر پنجم فروردین ماه همزمان با وقوع حادثه منتشر شد، زنگ خطری جدی برای روزهای بعد و جاری شدن سیل در نقاط مختلف کشور شد.

 

سیل شیراز خیلی سریع اتفاق افتاد، مثل بیشتر سیلاب‌ها، فقط چند دقیقه لازم داشت تا خیلی‌ها را داغدار کند. درست مثل خانواده رنجبر که سیل سه نفر از آنها را با خود برد. پدر، مادر و پسر بچه ١١ ساله‌ای که بی‌خبر از همه جا در مسیر برگشت به خانه گرفتار سیل شدند و جانشان را از دست دادند. آن‌چه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگوی «شهروند» با یکی از نزدیکان این خانواده است:  

 

چطور این اتفاق افتاد؟

خودمان هم نمی‌دانیم. هنوز هم در شوکیم، باورکردنی نبود، من متولد شیرازم اصلا یادم نمی‌آید که در شیراز سیل آمده باشد، آن هم سیلی با این وسعت و خسارت، ٢١ نفر را با خودش برد. متاسفانه خواهرم همراه با همسر و فرزندش هم در میان کشته‌شدگان بودند. آنها در راه برگشت به خانه بودند که سیل آنها را با خودش برد.

 

برای گردش به دروازه قرآن رفته بودند؟

نه، ما شیرازی هستیم. آنها از بیمارستان به خانه برمی‌گشتند. چند ماه قبل مهدی شوهرخواهرم تصادف کرده بود. لگن و پای راستش شکستگی داشت، آن روز برای برداشتن پین پایش به بیمارستان رفته‌بودند، بعد هم در راه برگشت به خانه بودند که این اتفاق افتاد.

 

خواهرتان چند‌ سال داشت؟

متولد ‌سال ٥٤ بود، رضا پسرشان هم١١ ساله بود، متاسفانه هر سه نفر فوت کردند، یعنی آب خودروی آنها را با خودش برده بود، درواقع در داخل پراید جانشان را از دست داده بودند.

 

آنها همین یک فرزند را داشتند؟

نه، خواهرم دو تا دختر دیگر هم دارد، البته هر دو ازدواج کرده‌اند.

 

شما چطور از حادثه مطلع شدید؟

من آن روز در خانه بودم، میهمان داشتیم، بعد از طریق تلگرام متوجه شدم حادثه در حوالی دروازه قرآن رخ داده است. البته ابتدا کمی تردید داشتیم، اما بعد از چند دقیقه که خبر پخش شد، مطمئن شدیم. بعد از حدود دو ساعت دختر خواهرم با من تماس گرفت و گفت که از مادرش خبر ندارد.

 

بعدش چه شد؟

ابتدا به چند بیمارستان سر زدیم تا این‌که همان شب در پزشکی قانونی پیکر هر سه نفر آنها را شناسایی کردیم. خیلی روز بدی بود. اصلا شیراز نوروز تلخی را سپری کرد. به خاطر بی‌توجهی و بی‌تدبیری خیلی‌ها عزادار شدند.

 

شما شخص یا سازمان خاصی را مقصر این حادثه می‌دانید؟

این حادثه حتما مقصر یا مقصرانی دارد، که حتما باید معرفی شود. به‌هرحال کوتاهی از طرف سازمان یا ارگان خاصی انجام شده است. ما همان روز در اداره آگاهی شیراز شکایت کردیم و در شکایت‌نامه تاکید کردیم باید همه مقصران این حادثه مشخص و معرفی شوند. البته این مدت که همه جا تعطیل بود، ولی از این به بعد تا مشخص‌شدن علت اصلی حادثه پیگیر این پرونده هستیم.

 

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش