پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۳۱ - ۲۷ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۲۲۶۰
وضعیت ترافیک و آب و هوا

هشدار! سیل ادامه دارد/ احتمال طغیان رودخانه‌ها با تشدید بارندگی‌ها

سیل در ایران,اخبار سیل در ایران
بنابر اعلام سازمان هواشناسی کشور، سامانه بارشی موسمی تا فردا در استان‌های جنوبی فعال و در استان‌های شمالی هم خطر پابرجاست

به گزارش همشهری، همان‌طور که هشدارهای هواشناسی نشان می‌داد، ۱۱استان‌ روزهای گذشته را با سیل و خسارت‌های ناشی از آن پشت سر گذاشتند. با وجود بروز سیل و خسارت به آذربایجان شرقی و غربی، مازندران، کرمان و سیستان و بلوچستان، کشته شدن یک‌نفر بر اثر سیل و ۲نفر به دلیل اصابت صاعقه در روزهای پایانی هفته گذشته، وخیم‌شدن شرایط آب‌وهوایی در کرمان، سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و مازندران نشان داد که خطرات باران‌های سیل‎آسا هنوز تمام نشده است. مفقودشدن یک خانواده ۵نفره در کرمان و پیدا شدن پیکر ۳نفر از آنها هم مردم این استان را داغدار کرد. نکته مهم اما آن است که این شرایط تا اواسط هفته جاری ادامه دارد و شمال و جنوب کشور ممکن است سیل‎های دیگری را نیز به ‌خود ببیند.

هشدار نارنجی برای یکشنبه و دوشنبه

کارشناس سازمان هواشناسی با بیان اینکه امروز و فردا(یکشنبه و دوشنبه) سامانه موسمی در جنوب کشور فعال است و در پایان دوشنبه از کشور خارج خواهد شد، به همشهری می‌گوید: این بارش‌ها به‌ویژه در ساعت‌های عصر شدت می‌یابند و موجب رعد و برق و تندباد خواهند شد.

امیرحسین نقشینه با بیان اینکه سامانه موسمی در این مدت در همه استان‌های جنوبی کشور منجر به بارش باران خواهد شد، ادامه می‎دهد: فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و هرمزگان برای روز یکشنبه و جنوب کرمان و شمال هرمزگان برای دوشنبه هشدار نارنجی دریافت کرده‌اند و نیروهای امدادی این استان‌ها باید هوشیار باشند. این بارش‌ها برای همه استان‌ها خطر بروز مجدد سیل به‌دنبال دارد.

وی با بیان اینکه یک سامانه بارشی نیز در شمال کشور وجود دارد، می‌گوید: این سامانه نیز دوشنبه از کشور خارج شده و نوار شمالی را ترک خواهد کرد. از روز سه‌شنبه وضعیت جوی بیشتر نقاط کشور پایدار خواهد بود و تا پایان هفته با افزایش محسوس دما مواجه خواهیم شد.

ادامه امدادرسانی

بارش ادامه‌دار باران و بروز توفان‌‌ها در شمال و جنوب، نیروهای امدادی کشور را همچنان در آماده‌باش نگه داشته است. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر کشور به همشهری می‌گوید: هلال‌احمر در همه استان‌ها به‌ کار خود ادامه می‌دهد و این آماده‌باش تا دوشنبه ادامه دارد. مهدی ولی‌پور با تأیید این موضوع که از پنجشنبه گذشته ۳نفر دیگر در کرمان جان خود را بر اثر سیل از دست داده‌اند، می‌افزاید: نیروهای هلال‌احمر در سراسر کشور به ۲۲۰نفر امدادرسانی‌ و ۱۱۲نفر هم اسکان اضطراری دریافت کرده‌اند.به‌گفته وی، با برآوردهای فعلی سازمان امداد و نجات هلال‌احمر، ‎ کرمان، سیستان‌ و بلوچستان و آذربایجان‌شرقی بیشترین آسیب را از سیل‎های اخیر دیده‌اند.

سیل در ایران,اخبار سیل در ایران

۳۰۰روستا درگیر سیل

سیستان و بلوچستان از روزهای گذشته درگیر بارش‌های شدید، توفان و سیل شده است. مدیرکل بحران این استان به همشهری می‌گوید: طغیان رودخانه‌ها همیشه در این فصل اتفاق می‌افتد. هم‌اکنون رودخانه کاجو طغیان و در جنوب استان شهرها و روستاها را دچار مشکل کرده است. در این بخش از استان بیش از ۳۰۰روستا درگیر سیل هستند. علیرضا شهرکی با بیان اینکه این سامانه هنوز در استان پایدار است، می‌گوید: خوشبختانه سیل اخیر خسارت جانی در سیستان‌ و بلوچستان به‌دنبال نداشت اما در خاش، سراوان، مهرگان، ایرانشهر، بمپور، قصرقند، دشتیاری، کنارک، گلشن و چابهار سیلاب به شکل‌های گوناگون خسارت ایجاد کرده است. وی با بیان اینکه بارش در نقاط مختلف استان از ۶ تا ۳۷میلی‌متر متغیر بوده است، می‌افزاید: بر اثر این سیل واحدهای مسکونی، کشاورزی و دامداری، خطوط انتقال برق و جاده‌های شهری و روستایی آسیب ‌دیده است.

خسارت به راه‌ها ادامه دارد

راه‌های شهری و روستایی سیستان ‌و بلوچستان در سیل‌های اخیر آسیب بسیاری دیده‌اند. سرپرست اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای جنوب استان به همشهری می‌گوید: به‌ دلیل پایان نیافتن بارش‎ها، خسارت به راه‌های استان همچنان ادامه دارد و نمی‌توانیم جمع‌بندی کاملی از میزان این خسارت‌ها داشته باشیم.

جلال‌الدین قادری با بیان اینکه راه هیچ شهرستانی بسته نیست، ادامه می‌دهد: فقط راه‌های روستایی جنوب استان به‌ دلیل نداشتن امنیت فنی و قرار داشتن کنار رودخانه‌ها مسدود هستند و باید بازگشایی شوند.

سیل در ایران,اخبار سیل در ایران

افزایش فعالیت سامانه موسمی در کرمان

کرمان هم مانند سیستان‌ و بلوچستان درگیری وسیعی با سیل دارد. شهرستان‌های بافت، جیرفت، بردسیر، زرند، راور، برزویه و کرمان درگیر سیل هستند و ۲۱روستا نیز از بروز سیل آسیب‌ دیده‌اند. در منطقه کیسکان شهرستان بافت ۵شهروند مفقود شدند که با تلاش نیروهای امدادی پیکر ۳نفر از آنها پیدا شد؛ موضوعی که نشان داد سیل این استان خطرناک‌ و جدی است.مدیرکل مدیریت بحران کرمان با بیان اینکه از پایان روز شنبه فعالیت سامانه موسمی در استان افزایش یافته است به همشهری می‌گوید: زیرساخت‌های روستایی و شهری مخصوصا خطوط انتقال برق، باغ‌ها، زمین‌های زراعی، دامداری‌ها و قنات‌ها در این سیل به ‌دلیل وزش توفان و باران سیل‌آسا آسیب‌ دیده‌اند. مجید سعیدی از آغاز فرایند برآورد خسارت‎ها در استان خبر می‌دهد و می‌افزاید: شهرستان‌های بردسیر، برزویه، کرمان، راور و زرند بیشترین آسیب را در این سیل دیده‌اند. وی با بیان اینکه همه دستگاه‌های امدادی استان فعال هستند، می‌گوید: در زمینه امداد و نجات کمبودی وجود ندارد، اما برای جبران خسارت‌ها به اعتبار نیاز است.

هشدار دریایی در هرمزگان

هرمزگان هم از استان‌هایی است که در سیل روزهای گذشته آسیب فراوانی را در بخش‌های مختلف متحمل شده است. مدیرکل مدیریت بحران هرمزگان به همشهری می‌گوید: تا این لحظه شرق و شمال هرمزگان بیش از نقاط دیگر از سیل آسیب‌ دیده است. در شمال استان، ۳۶۰کیلومتر راه روستایی، ۹هزار متر لوله آب آشامیدنی و دامداری شهرستان حاجی‌آباد و در شرق استان نیز راه ۴روستا در بشاگرد آسیب‌ دیده و در چند نقطه برق قطع شده است.

مهرداد حسن‌زاده با بیان اینکه در جاسک طغیان رودخانه کاوریج و در میناب هم قطع برق مردم را با مشکل مواجه کرده است، می‌افزاید : از سوی دیگر به جز هشدار نارنجی آب و هوا در هرمزگان، هشدار نارنجی دریایی نیز صادر شده است.

وقوع سیل در مناطق مختلف مازندران

بارش شدید باران و تگرگ همچنین موجب جاری شدن سیل در مناطق مختلف مازندران ازجمله سوادکوه، نوشهر و جاده‌های بین‌راهی استان شد. به‌ گفته عین‌الله طالبی، فرماندار سوادکوه بارش باران و تگرگ موجب رانش زمین در منطقه سرخ‌آباد و زال‌دره و مسدود شدن راه شد. همچنین راه روستاهای شش رودبار، انند و چرات نیز مسدود و با کمک اداره راهداری منطقه این راه‌ها بازگشایی شد. همچنین راه ارتباطی اصلی داخل روستای نیچکوه بخش کجور نوشهر بر اثر طغیان رودخانه مسدود شده بود و هم‌اکنون همه راه‌های مازندران باز است و هیچ راهی مسدود نیست.

وضعیت نارنجی  برای ۵ استان

سازمان هواشناسی برای ۵استان چها‌رمحال ‌و بختیاری، بوشهر، البرز، خراسان‌رضوی و خراسان‌جنوبی هم هشدار بارش باران و ناپایداری شرایط جوی داده است. در چهارمحال و بختیاری با رشد ابرهای همرفتی، رگبار فصلی و رعد و برق این استان را تا اواخر وقت امروز(یکشنبه) فرامی‌گیرد. برای البرز نیز تا عصر یکشنبه بارش باران، رعد و برق، وزش باد و گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود. شرایط جوی بوشهر نیز تا اواسط هفته با گسترش سیستم‌های ناپایدار جوی موسمی در جنوب کشور ناپایدار است. احتمال بارش‎ها در خراسان‌رضوی نیز موجب شده است که نیروهای امداد نیشابور، کاشمر، بجستان، تربت‌حیدریه، مشهد و چناران آماده‌باش باشند. اداره کل هواشناسی خراسان‌جنوبی نیز اعلام کرده ناپایداری‌های جوی تا آخر وقت امروز(یکشنبه) در این استان ادامه دارد.

احتمال طغیان رودخانه‌ها با تشدید بارندگی‌ها در ۵ استان 

سیل در ایران,اخبار سیل در ایران

«فریبا گودرزی» روز یکشنبه درباره وضعیت جوی کشور به ایرنا اظهار داشت: اجتناب از تردد و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با خطراتِ ناشی از ناپایداری‌های جوی، تقویت سازه‌های موقتی، اجتناب از صعود به ارتفاعات و چرای دام‌ در مراتع مرتفع و مسیل‌ها برای امروز و فردا توصیه می شود.

این کارشناس سازمان هواشناسی افزود: برای امروز بارش شدید باران همراه با رعد و برق و تندباد موقت در بخش‌هایی از استان‌های جنوب و جنوب شرق از جمله فارس، بوشهر، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان پیش‌بینی می‌شود.

وی گفت: برای فردا در همین نواحی با شدت کمتر، وزش باد را پیش بینی می‌کنیم.  

این کارشناس سازمان هواشناسی ادامه داد: از امروز تا پایان هفته برای بخش شرقی کشور و سیستان و بلوچستان به ویژه شهر زابل سرعت وزش باد افزایش می‌یابد.

گودرزی ادامه داد: امروز همچنین باد شدید موقت و خیزش گرد و خاک در بخش‌هایی از استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، اصفهان و چهارمحال و بختیاری ادامه دارد.

وی اضافه کرد: آسمان تهران صاف و در بعد از ظهر، قسمتی ابری همراه با وزش باد پیش‌بینی می‌شود. دمای امروز پایتخت ۳۷ درجه سانتیگراد است

به گفته کارشناس سازمان هواشناسی از امروز تا پایان هفته روند افزایش دما در بیشتر مناطق کشور پیش بینی می شود و دریای عمان وخلیج فارس مواج خواهد شد.

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش