به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اظهار کرد: امروز (۳ آبان) با شمالی شدن جریانات بر روی دریای خزر در استانهای اردبیل، گیلان، غرب مازندران، شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بارش باران، وزش باد و در ارتفاعات بارش برف پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: فردا (۴ آبان) گستره بارش کل سواحل دریای خزر، شمال غرب و خراسان شمالی را فرا میگیرد و بارش در استانهای گیلان، مازندران و شمال اردبیل شدت بیشتری خواهد داشت. همچنین در استانهای زنجان، قزوین، البرز، ارتفاعات تهران و شمال کردستان افزایش ابر، رگبار باران و در ارتفاعات بارش برف و وزش باد انتظار میرود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با بیان اینکه بارشها تا چهارشنبه (۵ آبان) در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و مازندران ادامه مییابد، یادآورشد: شدت بارش در استان گیلان خواهد بود و در دامنههای جنوبی البرز واقع در استانهای زنجان، قزوین، البرز و تهران نیز بارش پراکنده و وزش باد رخ میدهد.
به گفته وی، پنجشنبه و جمعه (۶ و ۷ آبان) در برخی نقاط استانهای واقع در غرب، ارتفاعات جنوب غرب و دامنههای زاگرس مرکزی، دامنههای جنوبی البرز و سواحل دریای خزر رشد ابر و بارش پراکنده گاهی همراه با وزش باد پیشبینی میشود.
ضیاییان افزود: طی دو روز آینده در جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان افزایش ابر، وزش باد، گاهی رگبار و رعدوبرق دور از انتظار نیست. همچنین دریای خزر طی فردا و چهارشنبه (۴ و ۵ آبان) مواج و متلاطم خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۴ آبان) قسمتی ابری، همراه با غبار صبحگاهی و در بعدازظهر نیمه ابری و گاهی همراه با وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۰ و حداکثر دمای ۲۰ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (۵ آبان) قسمتی ابری همراه با وزش باد و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۱۷ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۳ و ۴ آبان) اهواز با بالاترین دما ۳۳ و ۳۲ درجه سانتیگراد گرمترین مرکز استان کشور است همچنین طی این مدت پیشبینی میشود دمای هوای شهرکرد به منفی۳ و منفی۲ و دمای هوای همدان به نیز به صفر و منفی یک درجه سانتیگراد برسد.
تندباد ۷۰ کیلومتری در دریای خزر/ ماهیگیران گلستانی در خانه بمانند
مدیرکل هواشناسی گلستان با اشاره به آغاز فعالیت سامانه ناپایدار جوی از شامگاه امشب دوشنبه در استان گفت که در این مدت ارتفاع امواج در دریای خزر به ۲/۵ متر و سرعت وزش تندباد دریایی به ۷۰ کیلومتر بر ساعت خواهد رسید و این شرایط برای ماهیگیری ناایمن است.
نوربخش داداشی روز دوشنبه در گفت گو با ایرنا اظهار داشت: همچنین در مدت زمان فعالیت این سامانه، تردد قایقهای صیادی و گردشگری خطرناک است و فعالان مزارع پرورش ماهی در قفس و شاغلان تاسیسات دریایی برای مواجهه با امواج دریا باید نسبت به استحکام سازه های شناور خود اقدام کنند.
به گزارش ایرنا حدود ۲۰ مزرعه پرورش ماهی در قفس در نقاط فراساحلی گلستان فعال است و حدود ۲ هزار فروند قایق نیز در دریای خزر و خلیج گرگان به ماهیگیری و فعالیت های مرتبط با گردشگری میپردازند.
مدیرکل هواشناسی گلستان ادامه داد: کاهش ۶ تا ۸ درجه ای دما، پدیده مه و وزش باد شدید از پیامدهای دیگر فعالیت این سامانه ناپایدار در استان است که فعالیت آن تا روز پنجشنبه در استان ادامه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت بارش برف در مناطق کوهستانی و آبگرفتگی برخی معابر و اختلال در ترددهای جاده ای دور از انتظار نیست.
استان گلستان با گستره افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع و برخورداری از هفت اقلیم آب و هوایی، ۲۸ مرکز باران سنجی برخط و ۱۴۰ مرکز ایستگاه هواشناسی دارد.
گلستان از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی، از غرب با مازندران و از شمال با ترکمنستان همسایه است.
- 11
- 5