منصور شیشهفروش در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: سرعت طوفان شن ۹۵ کیلومتر، باعث فعال شدن کانونهای گردو غبار در سطح استان اصفهان شد.
وی بیان داشت: سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت ناشی از گرد و غبار به زیر ساختها از جمله فضای سبز، کشاورزی و جادهها وارد میشود و کاهش دید و افزایش تصادفات را بدنبال دارد که این رقم تا سال ۹۸ بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان از افزایش یک و نیم میلیون هکتاری کانونهای گردوغبار خبر داد و افزود: از ابتدای سال تاکنون ۱۱ روز ناسالم ثبت شده است.
وی خاطر نشان کرد: بدر مواجهه با عوارض گرد و غبار، وظایف بخشهای مختلف از جمله هواشناسی، محیطزیست، منابع طبیعی و غیره مشخص شده است.
وی از شناسایی ۱۴ کانون گرد و غبار و ۳۱۰ هزار هکتار فرسایش بادی در سطح استان اصفهان خبر داد و افزود: در همین راستا ۳۰ هزار هکتار مالچپاشی صورت گرفته و بادشکنهای زنده و غیرزنده با هدف حفاظت جادهها انجام شده است.
وی افزود: بدنبال خشکی زایندهرود، خشکسالی اصفهان طی سالهای گذشته و کاهش میزان بارشها و هم مرزی با استانهای کویری از جمله قم، سمنان، خراسانجنوبی و یزد بسیاری از کانونهای گرد وغبار در استان فعال شده و بصورت نقطهای داخل استان این مسئله را نیز داریم.
شیشهفروش گفت: در صورتی که اقدام جدی برای احیای زایندهرود و تالاب گاوخونی با وسعت ۴۷ هزار هکتاری صورت نگیرد، شاهد درگیر شدن ۵ استان همجوار اصفهان از جمله تهران، استان مرکزی، یزد، چهارمحال بختیاری با پدیده گرد و غبار خواهیم شد.
- 14
- 4