به گزارش تسنیم، رفیعی ضمن انتشار چند ویدئو درباره بازدید سرزده خود از یک نیروگاه مازوت سوز اطراف تهران نوشت: به جهت عمل به وظایف نظارتی مجلس و در راستای رسیدگی به علل آلودگی هوای شهر تهران، روز گذشته( دوشنبه، ۱۵ دی ماه) از یک منبع آلوده کننده هوای تهران بازدید کردم؛ استفاده از سوخت بدون استاندارد در این نیروگاه قابل مشاهده بود؛ نمی توانم به صورت صددرصدی بگویم که این نیروگاه از سوخت مازوت استفاده نمی کرد.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس اضافه کرد:سوخت گازوئیل نیروگاه فوق غیراستاندارد بود و ۱۲۰ برابر از حد مجاز، آلایندگی بیشتری تولید میکرد! هجوم این آلاینده های سمّی به سمت شهر تهران از علل آلودگی هوا است.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه آمار ها و اظهارنظر ها درباره منابع آلاینده متفاوت است، افزود: با وجود آن که سالیان سال آلودگی هوا را تجربه می کنیم، ولی آمار مشخصی در مورد سهم منابع آلاینده نداریم همچنین اظهارنظر ها درباره علل آلودگی هوا مختلف است؛ همین امر بررسی نظارتی مجلس را سخت می کند؛ ما در فراکسیون محیطزیست مجلس به جد پیگیر این مسئله هستیم.
رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس خاطرنشان کرد: برخورداری از هوای سالم حق همه مردم است و مردم باید بدانند که کدام دستگاه متولی در کاهش منابع آلاینده هوا قصور یا تخلف کرده اند.
به اعتقاد برخی مسوولان، یکی از مهم ترین علت های آلودگی هوا ، استفاده نیروگاه ها از سوخت مازوت است؛ مازوت یا نفت سنگین برشی از برج تقطیر نفت خام است که این ماده، ارزانترین سوخت برای کوره ها، حمام ها، تنور های نانوایی، موتور های دیزلی و برخی نیروگاه ها نیز محسوب می شود.
***
محیط زیست: آلودگی تهران تقصیر خودرو دیزلی است نه مازوت!
معاون اداره کل محیط زیست استان تهران با بیان این که مسئله آلودگی هوای تهران تنها مازوت نیست، اظهارکرد: با شیوع کرونا تردد خودروهای شخصی ۱۵ درصد افزایش یافته است.
محمد رستگاری معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران در گفت وگو با فارس در تهران درباره علت آلودگی هوای تهران، اظهار کرد :مسئله آلودگی هوای تهران مازوت نیست و منابع متعددی در آلودگی هوا وجود دارد.
وی در ادامه گفت: باید پذیرفت تهران خیلی بیشتر از ظرفیت زیستی بارگذاری جمعیت دارد یعنی تهران کمتر از یک درصد وسعت کشور را دارا بوده به طوریکه ۱۴ درصد جمعیت کشور در استان تهران است.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به تهیه سیاهه انتشار و مشخص شدن سهم هر بخش در آلودگی هوا (Air pollution)، گفت: ۴۰ درصد آلودگی مربوط به منابع ساکن و ۶۰ درصد آن مربوط به منابع متحرک بوده که در این ۶۰ درصد نقش اصلی با خودروهای دیزل است.
رستگاری کانون آلودگی ها در تهران را متعدد دانست و ابراز کرد:در تهران ۴ میلیون خودرو و ۲ میلیون موتورسيکلت فعال وجود داشته و با توجه به شیوع کرونا (corona) و کاهش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی ترددها به علت استفاده از خودروهای شخصی ۱۵ درصد افزایش یافته است.
وی درباره علت وقوع آلودگی هوا، گفت: زمان وقوع وارونگی دما و یا پایداری هوا امکان تهویه طبیعی از سطح شهر وجود ندارد هم اکنون شاخص های آلودگی پائین آمده به طوری که منابع آلودگی تغییر کرده و تنها با ایجاد ناپایداری جوی کیفیت هوا خوب شده است.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به افزایش کیفیت بنزین و توقف تولید خودروها و موتورسیکلت های کاربراتوری در سال های گذشته برای کنترل آلودگی هوا ، اضافه کرد: اقدامات مثبت دیگری در این رابطه مثل نوسازی کامیون های کل کشور برنامه ریزی شده بود که به علت تحریم ها از اینگونه اقدامات جلوگیری شد.
رستگاری در همین رابطه خاطرنشان کرد :قانون هوای پاک در کشور به همراه آئین نامه های اجرایی وجود دارد که تمام تلاش ما اجرای این قانون در تمامی دستگاه های اجرایی است.
- 11
- 2