مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۸ - ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۲۸۰۶
المپیک و پارالمپیک

تغییر فهرست ارسالی به OCA بدون اطلاع‌رسانی

معرفی ۸ نفر و انتخاب ۱۱ نفر؟!

کمیته‌ شورای المپیک آسیا

اعضای کمیته‌های شورای المپیک آسیا (OCA) در حالی منصوب شدند که اعلام این خبر یک سوال اساسی ایجاد می‌کند؛ چطور در فهرست نهایی نام ۸ نفر اعلام شد اما امروز شاهد هستیم ۱۱ نفر به عضویت کمیته‌ها درآمده‌اند؟

 

ماجرا از این قرار است که در روزهای پایانی آذرماه به‌یکباره و بدون طرح در هیات اجرایی کمیته ملی المپیک فهرستی منتشر شد که در آن نام تعدادی از مدیران ورزش برای عضویت در کمیته‌های مختلف شورای المپیک آسیا نوشته شده بود؛ لیستی که با این ترکیب چیده شد: «رضا صالحی‌امیری برای هیات اجرایی، مهرافزا منوچهری برای کمیته محیط‌زیست، فضل‌ا... باقرزاده برای کمیته فرهنگی، فریبا محمدیان برای ورزش و زنان، هادی ساعی برای ورزشکاران، محمد علیپور برای «ورزش برای همه»، اصغر رحیمی برای کمیته ورزش، رضا قراخانلو برای آموزش و پرورش، محمد عبداللهی برای رسانه، غلامرضا نوروزی برای پزشکی، کیومرث هاشمی برای کمیته آمار و اطلاعات، فریدون رهنمای‌رودپشتی برای مالی و عاطفه اسلامیان برای کمیته قوانین.»

 

به‌واسطه وجود نام برخی افراد و البته طرح نشدن این فهرست در هیات اجرایی کمیته ملی المپیک، نقد زیادی به این انتخاب صورت گرفت. بعد از اینکه سر و صداها بالا گرفت، مسوولان کمیته ملی المپیک مصاحبه کردند و گفتند به‌علت ضرورت ارسال فهرست اولیه و نداشتن فرصت، مقرر شد ابتدا نام نفرات مورد نظر ارسال شود سپس در نشست هیات اجرایی درباره‌اش تصمیم نهایی گرفته شود.

 

این حرف چند روز بعد اجرا شد و در تاریخ ۱۶ دی‌ماه شاهرخ شهنازی، دبیر کل کمیته به‌عنوان سخنگوی هیات اجرایی مصاحبه‌ای کرد و از تغییر نفرات خبر داد. شهنازی در آن گفت‌و‌گو از معرفی رضا صالحی‌امیری برای هیات اجرایی و همچنین تهیه فهرست ۸نفره برای عضویت در کمیته‌ها خبر داد و گفت: «عبدالحمید احمدی برای کمیته فرهنگی، علی‌پور عضو هیات اجرایی و رییس فدراسیون انجمن‌های ورزشی برای کمیته «ورزش برای همه»، باقرزاده رییس فدراسیون شمشیربازی و عضو هیات اجرایی برای کمیته آموزش و پژوهش، دادگر رییس فدراسیون تیراندازی و عضو هیات اجرایی برای کمیته قوانین، محمود عبداللهی مدیر روابط عمومی برای کمیته رسانه و خانم فرهادی‌زاد برای کمیته ورزش و زنان به شورای المپیک آسیا معرفی خواهند شد و کمیسیون ورزشکاران و کمیسیون پزشکی کاندیداهای خود را بعد از تشکیل جلسه، معرفی می‌کنند.» بعد از این اعلام، هادی ساعی و دکتر رازی برای کمیته‌های ورزشکاران و پزشکی معرفی شدند تا در نهایت فهرستی ۸نفره به اضافه کاندیداتوری صالحی‌امیری برای هیات اجرایی شورای المپیک آسیا به شیخ احمد و همکارانش معرفی شود.

 

در روزهای پایانی سال، نشست شورای المپیک آسیا برگزار و رییس کمیته ملی المپیک ایران به‌عنوان عضو هیات اجرایی شورا معرفی شد اما از آنجا که شیخ احمد شخصا درباره کمیته‌ها تصمیم می‌گیرد، قرار بر این شد ترکیب بخش‌های دیگر بعدا معرفی شود که حالا با گذشت حدود یک ماه این اتفاق افتاده است؛ اتفاقی که یک پیغام خاص دارد.

 

در اینکه هر چقدر تعداد ایرانی‌های حاضر در پست‌های شورای المپیک آسیا بیشتر باشد، به نفع ورزش ایران است، تردیدی نیست و اگر این حضور موثر باشد، قطعا می‌توان به روزهای آینده امید بیشتری داشت اما نکته این فهرست چیزی است که نمی‌توان راحت از کنارش گذشت.

 

کمیته ملی المپیک در دوره جدید مدیریت به شفافیت و اطلاع‌رسانی دقیق اهمیت قایل بوده و حتی مسائل مالی این کمیته هم روی خروجی سایت کمیته قرار می‌گیرد اما سوال این است که چطور در مورد این فهرست، این رویه دنبال نشده است؟ در لیستی که دی‌ماه اعلام شد، نام اصغر رحیمی، مهرافزا منوچهری و نصرا... سجادی دیده نمی‌شد اما چطور نام‌شان بین انتخاب‌شده‌ها است؟ آیا غیر از این است برای فرار از انتقادها در خبری که دی‌ماه اعلام شده، نام این افراد حذف شده‌ است.

 

حضور نصرا... سجادی با سال‌ها تجربه در کمیته هماهنگی شورای المپیک آسیا بی‌تردید به نفع ورزش ایران است اما به‌نظر می‌رسد در فهرست دی‌ماه نام او به‌همراه دو نفر دیگر که انتقاداتی به معرفی آنها وجود داشت، حذف شده تا سر و صداها بخوابد که به این رفتار نقد وارد است. مسوولان کمیته اگر معتقدند فردی باید در فهرست باشد، خب می‌توانند با استدلال از گزینه‌شان دفاع کنند، نه اینکه دو فهرست وجود داشته باشد؛ یکی برای اقناع و دیگری برای اعلام به نهادی بین‌المللی.

 

حضور نمادین یا موثر؟

به هر حال با رویه‌ای که پیش رفت، بعد از حضور صالحی‌امیری در هیات اجرایی شورای المپیک آسیا، نام ۱۱ نفر در کمیته‌های مختلف شورای المپیک آسیا دیده می‌شود که اتفاق خوبی است، البته اگر بتوان از این فرصت به‌درستی استفاده کرد. تجربه نشان داده رویه مسوولان شورای المپیک آسیا صرفا همراه کردن کشورهای مختلف است و عموما تصمیمات بین دو، سه نفر اصلی شورا، یعنی شیخ احمد، حیدر فرمان و حسین المسلم گرفته می‌شود و خیلی نمی‌توان به این کمیته‌ها و عضویت در بخش‌های اینچنینی دل خوش کرد؛ مگر اینکه خود افراد به‌دنبال تغییر باشند و بتوانند با ارائه طرح‌هایی مسوولان شورا را علاقه‌مند به همراهی کنند.

 

ترکیب کمیته‌های شورای المپیک آسیا به این ترتیب چیده شده که ایران در ۱۱ کمیته عضویت دارد.

 

کمیته ورزشکاران: هادی ساعی

 

کمیته فرهنگی: عبدالحمید احمدی

 

کمیته پزشکی: دکتر محمد رازی

 

کمیته ورزش: اصغر رحیمی

 

کمیته رسانه: محمود عبداللهی

 

کمیته «ورزش برای همه»: محمد علیپور

 

کمیته ورزش و محیط‌زیست: مهرافزا منوچهری

 

کمیته ورزش و زنان: مهین فرهادی‌زاد

 

کمیته آموزش: فضل‌ا... باقرزاده

 

کمیته هماهنگی: نصرا... سجادی

 

کمیته همراهی: علی دادگر

 

 

آزاده پیراکوه

 

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش