به گزارش تسنیم، حسین قربانزاده در نشست با مصطفی آجورلو مدیرعامل و پیشکسوتان استقلال اظهار داشت: تمام تلاشم این است که در این دقایق کوتاه نکاتی را کاملاً صادقانه و از روی دردمندی عرض کنم تا در مسیر آغاز شده به مسیر مطلوب برسیم. آقای آجورلو، انشاءالله پانزدهم اسفند دربی بیبازنده داریم. در روز میلاد امام حسین (ع) با اتفاقی که میافتد استقلال و پرسپولیس منتفع میشوند و واگذاری آنها آغاز خواهد شد.
استقلال و پرسپولیس حیات خلوت هیئت دولت در سالهای گذشته بودند!
وی افزود: مردم هنوز نسبت به اتفاقاتی که قرار است این روزها بیفتد، واکنشی ندارند، چون فقط وعده شنیدهاند. از سال ۱۳۷۶ به صورت جدی بحث واگذاری مطرح شد و از سال ۱۳۸۸ این دو باشگاه در لیست واگذاری هیئت دولت رفتند. من که سلولهایم درگیر اجرای این کار است، قاطعانه عرض میکنم پانزدهم اسفند ماه بحث واگذاری آغاز میشود. بدون تعارف باید بگویم متأسفانه این دو باشگاه حیات خلوت هیئت دولت در سالهای گذشته بودند. دولتها و وزرای ورزش و جوانان به همراه هیئت مدیره روی باشگاههای استقلال و پرسپولیس اتوریته داشتند و به دنبال مقاصدشان بودند.
برخی شاخکها نسبت به واگذاری استقلال و پرسپولیس حساس شدهاند
رئیس کل سازمان خصوصیسازی خاطرنشان کرد: برای اولین بار در تاریخ، صورتهای مالی حسابرسی شده سرخابیها منتشر شد. در آنجا مشخص شد که چه بر سر این دو باشگاه آمده است. هیچ قرارداد اسپانسری دیده نمیشود که شکایت نشده باشد. مدیرعاملی آمده و با اسپانسری قرارداد بسته و سپس مدیرعامل بعدی با شکایت آن اسپانسر روبهرو شده است. این چرخه ادامه داشته است، با وجود اینکه همه با چشم میدیدند، این مسیر اشتباه طی شده است، اما این بار این تو بمیری، با آن تو بمیری فرق دارد. در بدهیهای استقلال، یک میلیون و ۳۵۹ هزار یورو به استراماچونی، ۵۸۷ هزار دلار به میلیچ، ۱۱۳ هزار دلار به پادوانی و یک بازیکن خارجی دیگر وجود دارد. شاید مدیری بگوید به دلیل فشار هوادار مجبور شده است بازیکنی را جذب کند. در بحث واگذاری دیگر یک هیئت ناظر وجود ندارد و ناظرش هوادار خواهد شد. با این شرایط، یک مدیر عمراً قراردادی ببندد که نتواند به اطلاع مردم برساند. آغاز این درمان از هفته پیش بود، هر چند برخی شاخکها نسبت به این قضیه حساس شدهاند. به چه علت فردی که ۲۰ سال پیش در خارج از کشور تراکنش مالی برقرار کرده، صورت مالی آن ثبت نشده است؟ ثبت وقایع مالی اولین شرط حکمرانی شرکتهاست. شفافیت در ثبت صورتها، انضباطی مالی میآورد.
درآمد بلاگر وسایل آرایشی بیشتر از درآمد اسپانسری باشگاهی با ۳۰ میلیون هوادار است
قربانزاده تصریح کرد: میدانم با ۱۰ درصد، مالکیت و مدیریت باشگاه منتقل نمیشود، اما اگر به مردم بدهید دیگر رهایتان نمیکنند. شرکتی که هوادار دارد، باید پول بیاورد. باعث خفت است که بلاگر وسایل آرایشی در فضای مجازی درآمد استوریاش از درآمد اسپانسری باشگاهی با ۳۰، ۴۰ میلیون هوادار بیشتر است! این را باید به کجا گفت؟ به جبلی رئیس سازمان صداوسیما گفتم این سازمان کاسه گدایی به باشگاههای استقلال و پرسپولیس داده است، چون حقشان را نمیدهند. وقتی حق باشگاه داده نشود، باید صد جا بروند تا حمایتشان کنند. باشگاهی که هوادار دارد، نیاز به حمایت ندارد، بلکه نیاز به احقاق حق دارد. گرفتن حق پخش تلویزیون در این ۱۰ درصد میآید و آن وقت است که با این ۱۰ درصد پاشنه در صداوسیما را در میآورند.
راهی که برای واگذاری شروع شده، بیبازگشت است
«راهی که برای واگذاری شروع شده، بیبازگشت است». وی با بیان این جمله ادامه داد: من شرمنده آقایان دولتشاهی، سمیعی، آجورلو و دیگر دوستان هستم که چقدر در سازمان خصوصیسازی مزاحمشان شدم تا این راه به ۱۵ اسفند ختم شود. در وزارت اقتصاد و دارایی به شدت پیگیر واگذاری بودم. من از ریش گرو گذاشتن به تهدیدی رسیدم که اعلام کردم در صورتی که این اتفاق نیفتد، استعفا میدهم.
گفتند ارزش استقلال و پرسپولیس برابر نباشد بیچاره میشوید!
رئیس کل سازمان خصوصیسازی یادآور شد: در بحث ارزشگذاری باشگاه استقلال که این روزها قصهای شده است، باید بگویم ارزش استقلال بیشتر از اینهاست، ولی مقتضیات من را درک کنید. قانون میگوید شرکتی که در بورس نرفته است، باید توسط کارشناس رسمی دادگستری قیمتگذاری شود. هیئتی از متخصصان تشکیل شد که بدون ملاحظهکاری در مورد برند دو باشگاه تشکیل جلسه دادند. چطور میشود باشگاهی را با ۳۰، ۴۰ میلیون هوادار به نسبت درآمد سالیان گذشتهاش یک عدد تعیین کنید؟ شاید مدیری در گذشته بیعرضه بوده که نتوانسته درآمدزایی کند. با چه فرمول و عددی رقم تعیین شده است؟ توضیحاتی چند ساعته از برند رئال مادرید تا پارامترهای داخلی را بررسی کردند و در نهایت گفتند هیچ راهی نداریم تا اینکه نسبتی بین درآمد و برند را تعیین کنیم. بحث تعداد قهرمانیها در رقم تأثیری ندارد. نسبت درآمد سال گذشته به ضریب رشد در پنج سال با نرخ ۲۵ درصد کم و تبدیل به یک رقم پایه شد. روزی که قرار به ارزشگذاری شد، اولین توصیهشان این بود که رقم را مساوی کنید، وگرنه بیچاره میشوید. شخص وزیر اقتصاد و دارایی و وزیر ورزش و جوانان در هیئت واگذاری حضور داشتند. کارشناس رسمی دادگستری هم حضور داشت. ما به وزیر ورزش و اقتصاد و دارایی گفتیم کیلویی عدد نگویید. اینجا کارشناس حضور دارد تا عدد و رقم را با منطق بگوید.
زمین فوتبال برای استقلال و پرسپولیس یک معدن است به شرطی که حقشان را بدهیم
قربانزاده تصریح کرد: صورتهای مالی در روند ارزشگذاری تغییر نمیکند، مگر کاری که آجورلو کرد. ایشان گفت ملکی را که دولت با استقلال مشارکت دارد، تفکیک فیزیکی میگیرد و طبق مصوبه هیئت دولت ۱۶ هزار متر به ۲۰ هزار متر کمپ مرحوم ناصر حجازی اضافه میشود. اتفاقی که قرار است بیفتد جشن ملی است و تنها کسانی که ریگی در کفششان باشد، مخالفت میکنند. مسیری انتخاب شده که یک ریال دولت برندارد. زمین فوتبال برای استقلال و پرسپولیس یک معدن است به شرطی که حقشان را بدهیم. امیدوارم در این مسیر سنگاندازی نکنند. در سال جدید هم نماد در بورس باز میشود تا سهم دولت به زیر ۵۰ درصد برسد.
درباره ارزشگذاری و تخصیص سهام روشنگری کردم
قربانزاده همچنین در جمع خبرنگاران درباره این جلسه اظهار داشت: برای این اتفاق بزرگی که در حال رقم خوردن است، باید جلسه تعامل و هماندیشی با پیشکسوتان، مدیران و بزرگان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس داشته باشیم. امروز در خدمت خانواده بزرگ باشگاه استقلال بودیم و فردا نیز من در خدمت خانواده بزرگ باشگاه پرسپولیس هستم. جلسه امروز خوب بود و دوستان نکاتی به نمایندگی از پیشکسوتان مطرح کردند. دغدغهای نسبت به ارزشگذاری و نحوه تخصیص سهام مطرح شد و برای روشنگری نکاتی را عنوان کردم. امیدوارم این جشن ملی که یک دربی بیبازنده است، در روز ۱۵ اسفند که مصادف با سوم شعبان ولایت امام حسین (ع) رقم بخورد و این اتفاق رخ بدهد.
وی اشاره کرد: ۱۰ درصد از ارزش کل دو باشگاه در روز ۱۵ اسفند در قالب مشارکت در افزایش سرمایه به مردم واگذار میشود و پیشنهاد اختصاص پنج درصد بلوک هواداری و پنج درصد پیشکسوتان و بازیکنان هم از طرف سازمان خصوصیسازی مطرح شده که باید در هیئت واگذاری به تصویب برسد تا انشاءالله در اوایل سال ۱۴۰۱ تخصیص پیدا کند.
کسانی که سهام ۲ باشگاه را میخرند برای سودآوری نیست
رئیس سازمان خصوصیسازی درباره اینکه پیشکسوتان این دغدغه را داشتند که وضعیت بورس خیلی خوب نیست و اگر هواداران سهام بخرند برای آنها سودی در پی خواهد داشت یا نه، گفت: این جریان علاوه بر اینکه برای هواداران عایدی دارد، بورس را هم رونق میدهد. کسی که سهام استقلال و پرسپولیس را میخرد، به قصد سودآوری و سفتهبازی این سهام را نمیخرد که فردا آن را بفروشد. غریب به اتفاق کسانی که سهام میخرند، به باشگاه وفاداری دارند و پیشبینی ما این است که نماد این دو باشگاه که فروردین ماه سال آینده برای فروش باز میشود و قیمت که با عرضه و تقاضا مشخص میشود، به دلیل وجود صف خرید و عدم وجود صف فروش با افزایش قیمت مواجه شویم که برای آن طرفش باید فکر کنیم که سهام دولت را بیشتر عرضه کنیم و قطعاً کسی متضرر نمیشود.
قربانزاده یادآور شد: اقتضای بازار سرمایه یک بازار نوسانی است و باید به ذات این بازار هم توجه کرد، اما جنس این دو باشگاه متفاوت از بقیه شرکتهاست، چون غالب افرادی که سهام میخرند آن را نگه میدارند و وقتی این سهام نگه داشته میشود خریدار جدید با کمبود عرضه مواجه میشود و قطعاً روی قیمت تأثیر میگذارد.
حق پخش تلویزیونی باید به نحو شایستهای منتقل شود
وی درباره اینکه پیش از این عنوان کرده بود تا زمانی که باشگاهها به درآمدزایی نرسند وارد پروسه خصوصیسازی نمیشوند و آیا حالا این اتفاق رخ داده یا اینکه فشارهای بیرونی تأثیرگذار بوده است، گفت: خوشبختانه در طرح کسب و کاری دو باشگاه، حساسیت ویژهای در تضمین موفقیت بعد از واگذاری داریم و این اتفاق حتماً رعایت شده است. آن آرمان مطلوب هنوز محقق نشده است چون باید حق پخش تلویزیونی به نحو شایستهای منتقل شود، اما فعلاً با به رسمیت شناخته شدن تبلیغات محیطی و محل اسپانسری و دیگر منابع حتماً آنها را سال آینده به سودآوری خواهد رساند. ما سه ماه شبانه روز این مسائل را بررسی کردیم و الان این اطمینان خاطر را به مردم میدهیم که این دو باشگاه به مرحلهای از حصوصیسازی رسیدهاند که صرفاً یک مزایده یا فروش نیست تا رفع تکلیف شود، بلکه این واگذاری آغاز بهبود حکمرانی در این دو باشگاه و مدیریت حرفهای است که با شفافیت آغاز شده است. این یک راه بی بازگشت برای موفقیت دو باشگاه است.
رئیس سازمان خصوصیسازی درباره اینکه آیا ابهامات مالی این باشگاهها در قوه قضاییه بررسی خواهد شد، تصریح کرد: بندهای حسابرسی مواردی را دارند که نیاز به بررسی بیشتر دارد که مراجع ذیربط و نهادهای نظارتی بندها را که حتی مربوط به سالیان و دههای گذشته است، بررسی کنند. این شفافیت برای تعیین و تکلیف همین موارد رقم خورده است.
شفافیت ما آغازی برای اصلاح روند مدیریت دو باشگاه است
قربانزاده درباره اینکه اعلام کرده بود در حسابرسی باشگاه پرسپولیس وضعیت یک ساختمان با ارزش ۷۰۰ هزار دلار ابهام وجود داشته است، خاطرنشان کرد: ابهام وجود دارد و این یعنی ثبت وقایع مالی به درستی صورت نگرفته و این برای هر دو باشگاه است. این مثال برای باشگاه استقلال نیز وجود دارد و بخشی از تراکنشهای بانکی در هر دو باشگاه مورد ذکر حسابرس قرار گرفته است. مردم الان میتوانند به ریز همه اطلاعات دارایی و بدهیها و بندهای حسابرسی دو باشگاه که در سایت سازمان خصوصیسازی قرار داده شده است، دسترسی داشته باشند. در باشگاه استقلال موضوع بدهی یک میلیون و ۳۵۰ هزار یورو به استراماچونی و طلبهای پادوانی و دیاباته و میلیچ مطرح شده است و بندهای حسابرسی به دقت گفته شده که ممکن است برایشان احکام قطعی صادر شود. این شفافیت آغازی برای اصلاح روند مدیریت این باشگاههاست. امروز گفتم این تو بمیری از آن تو بمیریها نیست و این یعنی از اینجا به بعد ما کشتیهای پشت سرمان را آتش زدیم و مسیر بیبازگشتی را آغاز کردیم و باشگاهها حتماً باید به کارایی و بهرهوری برسند.
- 9
- 5