به گزارش تسنیم، حسین قربانزاده در نشست امروز (یکشنبه) خود با پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس اظهار داشت: صحبت کردن در این مجلس کار حضرت فیل است چه برسد به اینکه بخواهیم به شبهات پاسخ دهیم. زمانی که به دنیا نیامده بودم، خیلی از دوستانی که در این نشست حضور دارند برای مردم خاطره ساختند. این اتفاق تلنگری برای ماست تا بدانیم اگر پرسپولیس برندی شده است به خاطر زحمات این عزیزان است. با این وجود، چه معنی دارد باشگاهی با ۳۰، ۴۰ میلیون هوادار هشتش گروی نهش باشد؟! اگر شبکه چهارم صداوسیما بازیهای دهه ۴۰ را پخش کند، همه میخکوب میشوند، ولی هنوز باشگاه پرسپولیس نتوانسته است به کف درآمدزایی برسد.
وی افزود: یکبار باید شفاف به مردم توضیح داده شود که پرسپولیس به چه صورت مدیریت شده است. مدیرعاملی با اسپانسری قرارداد میبندد و زمانی که میخواهد برود، اسپانسر شکایت میکند و مدیرعامل جدید با کارگزار جدیدی قرارداد میبندد و این سیکل ادامه پیدا میکند. در کدام شرکت یا بنگاهی چنین سیکل و قراردادی دائماً ادامه پیدا میکند و متضرر میشوند؟ برای رهایی از این اتفاق دو راه بیشتر نداریم. اولاً شفافیت و انضباط مالی داشته باشیم و دوم اینکه نقش دولت پایین بیاید.
«قصد داریم فرایند واگذاری قبل از عید به پایان برسد.»، رئیس سازمان خصوصیسازی با بیان این جمله خاطرنشان کرد: زمانی که استقلال و پرسپولیس بازی دارند، همه تلویزیون را روشن میکنند. درآمد صداوسیما از پخش این مسابقات است. مطالبه را باید کسی انجام دهد که از این پس سهامدار باشگاه میشود. دیگر امکان ندارد کسی که در هر جای کشور حضور دارد، از حقش بگذرد. این راهی که شروع شده، بیبازگشت است. حق کپی رایت باید گرفته شود. این اتفاق ۱۵ اسفند همزمان با میلاد امام حسین (ع) یا رخ میدهد یا من دیگر سازمان خصوصیسازی نخواهم بود. در سه شب گذشته خون دل خوردم و نمیتوانم بگویم چه اتفاقی افتاده است، چون عدهای گفتهاند تحت هیچ شرایطی اجازه نمیدهیم چنین موضوعی انجام شود. یکبار باید در این مملکت کاری که همه پشت تریبون میگویند درست است، پیش برود. دیگر معنی ندارد کارشناسی سنگاندازی کند تا کار به سال بعد کشیده شود. اگر کار به سال بعد بکشد یعنی به ۲۰ سال بعد کشیده شده است. من حرفم را میزنم و این حرفها هم کنتور ندارد، چرا که تا ۱۵ اسفند مشخص میشود کار عملی میشود یا نه.
قربانزاده یادآور شد: در ۱۵ اسفند ۱۰ درصد از سهام این دو باشگاه به مردم صرفنظر از اینکه هوادار هستند، بازیکن یا پیشکسوت واگذار میشود. این ۱۰ درصد معادل ۵۰ درصد سرمایه ثبتی پرسپولیس و استقلال است. ما مدلی را انتخاب کردیم تا پول در باشگاه بماند و یک ریال به خزانه دولت نرود. اساساً از کلمه خصوصیسازی استفاده نکردم، چون به این شکل قبول ندارم. من نباید رئیس سازمان خصوصیسازی باشم، دنیا سازمان مدیریت دارایی دولت دارد. هدف کار ما بهبود کیفیت مدیریت این دو باشگاه است. مگر میشود باشگاهی که ۳۰، ۴۰ میلیون هوادار دارد آن را به مزایده تبدیل کرد تا شرکتی بخرد و بعدها آن شرکت بگوید نمیخواهم سرمایهگذاری کنم و منحل میکنم؟!
وی تصریح کرد: پیشنهاد مالی عرضه ۱۰ درصد از سهام در سال جاری است. سپس نماد به اداره ثبت شرکتها میرود. نماد دو باشگاه از پانزدهم تا سیام فروردین سال بعد باز شده و امکان خرید و فروش فراهم خواهد شد. قاعدتاً سهام پرسپولیس و استقلال سهامی نیست که مثل فولاد فردایش بفروشند و سودی کسب کنند. قاعدتاً صف فروشی ایجاد نخواهد شد مگر اینکه اندک باشد و سپس به تدریج قیمت افزایش پیدا میکند. دولت اینجا باید بار دیگر سهامش را عرضه کند تا هم قیمت را تعدیل کند و هم مالکیتش را از صد درصد به زیر ۵۰ درصد برساند. بلوکی خواهیم داشت تا به کسانی که برای باشگاه بازی کرده یا عضو کادر فنی بودهاند، واگذار شود.
رئیس سازمان خصوصیسازی تأکید کرد: اگر باشگاه تشخیصی از هوادار دارای کارت داشته باشد، کسی که تعصب و وفاداریاش را ثابت کرده باشد او بلوک هواداری میشود و میتواند عرضه پنج درصد هواداری را بگیرد. این بلوک در معرض پیشنهاد است. زمانی که دولت هر شرکتی را واگذار کند موظف است پنج درصد را به کارکنان آن شرکت بدهد. باید تا مرداد ماه طبق درخواست و ایرادهای AFC، تأثیر یک شخص حقیقی و حقوقی در یک باشگاه نسبت به باشگاه دیگر مرتفع شود، یعنی این اتفاق بیفتد که دولت مالکیتش کاسته شود.
***
اقدامات لازم برای بورسی شدن سرخابی ها انجام شد
درحالی که مدیرعامل فرابورس از لزوم رعایت پنج شرط برای عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بازار سرمایه خبر داده است، اخیرا وزیر ورزش و جوانان در نامه هایی خطاب به رئیس سازمان خصوصی سازی و معاون اول رئیس جمهور خواهان انجام اقدامات لازم برای اجرای شروط مذکور شده است.
به گزارش ایسنا، سخت گیری فیفا درمورد خصوصی سازی دو باشگاه استقالا و پرسپولیس بهانه ای شد تا این فرایند پس از سال ها به صورت جدی تری دنبال شود و طی دو هفته گذشته شاهد ارزشگذاری دو باشگاه و ثبت آن ها نزد سازمان بورس بودیم. بر این اساس پرسپولیس ۳۲۰۰ میلیارد تومان و استقلال ۲۸۰۰ میلیارد تومان ارزشگذاری شدند. به این صورت که ارزش برند استقلال ۱۷۸۰ میلیارد تومان و املاک و مستغلات ۱۴۰۰ میلیارد تومان برآورد شد. ارزش روز دارایی های شرکت پرسپولیس نیز ۳۲۰۰ میلیارد تومان و بدهیها ۳۳۰ میلیارد تومان بوده است. بر همین اساس قیمت پایه سهام ۳۲۱۰ میلیارد تومان است. ارزش برند پرسپولیس ۱۹۸۴ میلیارد تومان و داراییهای ثابت آن ۱۱۰۰ میلیارد تومان است.
همچنین طبق گفته مسئولان، قرار بود ۲۰ درصد سهام این دو باشگاه به مردم، هواداران، بازیکنان و پیشکوستان واگذار شود. در واقع سهم مردم ۱۰ درصد، سهم هواداران پنج درصد و سهم بازیکنان و پیشکسوتان نیز پنج درصد تعیین شده بود.
درحالی که طبق اخبار غیررسمی قرار بود عرضه سهام دو باشگاه در ۱۵ اسفندماه صورت بگیرد، میثم فدائی مدیرعامل فرابورس با برشمردن ۵ پیش شرط برای درج نماد سرخابیها در بازار پایه این بورس گفت: هیات مدیره فرابورس ایران با بررسی گزارشات کارشناسی و مستندات این دو باشگاه یک سری شرایط مربوط به مباحث مالی و حقوقی را به عنوان پیش شرط پذیرش سرخابیها در فرابوس اعلام و مصوب کرد بعد از رفع این ۵ شرط با درج این دو باشگاه در فرابورس موافقت میشود.
فدایی در مورد این پیششرطها گفت: تکمیل اعضای هیات مدیره دو باشگاه و تعیین تکلیف وضعیت ثبتی آنها، تعیین تکلیف برند دو باشگاه استقلال و پرسپولیس که باید مالکیت برند هر دو باشگاه به خودشان منتقل شود و تعیین تکلیف کمپ ناصر حجازی و مرغوبکار از جمله این شروط است. همچنین ارزشگذاری این دو باشگاه توسط کارشناسان رسمی انجام شده که طبق دستورالعمل سازمان بورس به فرابورس ارزشگذاری باید توسط مشاوران سرمایه گذاری و تامین سرمایه انجام شود. ضمن این که بحث تایید حسابرسی مطلب توسط کمیتههای حاکمیت شرکتی باید انجام شود تا از این طریق منافع سهامداران رعایت شود.
سه نامه مهم
پس از این سید حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان در دو نامه جداگانه خطاب به معاون اول رئیس جمهور و یک نامه خطاب به رئیس سازمان خصوصی سازی خواهان انجام اقدامات لازم برای اجرای شروط فرابورس شد.
سجادی در یکی از نامه ها خطاب به معاون اول ریاست جمهوری، بر لزوم تحویل مجموعه ورزشی شهادی گمنام به شرکت ورزشی_فرهنگی پرسپولیس و مجموعه ورزشی زنده یاد ناصر حجازی به شرکت فرهنگی ورزشی استقلال تاکید کرده است.
در نامه ای که خطاب به رئیس سازمان خصوصی سازی زده شده است نیز بر اهمیت انتقال علامت تجاری استقلال به این باشگاه تاکید شده است.
***
پروین: مخالف خصوصیسازی هستم
علی پروین، پیشکسوت پرسپولیس در حاشیه جلسه هماندیشی خصوصیسازی این باشگاه اظهار کرد: کار قشنگی بود که آقای درویش انجام دادند. البته من مخالف آن هستم و فکر نمیکنم که استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند. در هر صورت امیدوارم این اتفاق بیفتد. من مخالفم و به خاطر همین در این جلسه صحبت نکردم. من مخالف خصوصیسازی و عرضه پرسپولیس در بورس هستم چون پرسپولیس مشکلات زیادی دارد. شرکتی که میخواهد در بورس عرضه شود باید بدهی نداشته باشد. آنها اعلام کردند درفشیفر برای پرسپولیس است در حالی که درفشیفر ۲۵ معارض دارد. چطور میتواند برای پرسپولیس باشد؟ من هم به همین دلایل مخالف هستم.
او افزود: به هر حال امیدوارم این اتفاق بیفتد و پرسپولیس اینقدر در به در نباشد. هر موقع یحیی (گلمحمدی) را در تلویزیون میبینیم، در حال نالیدن است. آقای درویش هنوز فرصت نکرده کتش را دربیاورد و شبانه روز در حال تلاش است که ۱۰ درصد از باشگاه را در بورس عرضه کنند.
این پیشکسوت پرسپولیس درباره این موضوع که گفته میشود ۵ درصد از سهام این باشگاه قرار است به شرکت پیشکسوتان پرسپولیس واگذار شود، گفت: ما چیزی نمیخواهیم. شرکت ما شسته رفتهتر از پرسپولیس است. ما به هیچ جایی بدهکار نیستیم و همه چیز به روز است. مثل آب خوردن میتوان این شرکت را در بورس عرضه کرد. خدا کند که برای پرسپولیس این اتفاق بیفتد. میگویند آقای درویش رفیق علی پروین است، درست است اما میگویم هرکس مسئولیت میپذیرد باید پاسخگو باشد.
پروین درباره ارزش بیشتر پرسپولیس نسبت به استقلال در قیمتگذاری صورت گرفته، بیان کرد: دنبال این مسائل نیستیم. اول ببینیم این اتفاق میافتد یا نه.
او در ادامه درباره شرایط لیگ برتر توضیح داد: استقلال و پرسپولیس از باقی تیمها فاصله دارند. بازی رو در رو تعیین کننده قهرمان لیگ است و فکر میکنم دوباره پرسپولیس قهرمان میشود.
این پیشکسوت فوتبال ایران درباره سرپرستی میرشاد ماجدی در فدراسیون فوتبال اظهار کرد: او از جنس فوتبال است. امیدوارم ایشان بتواند اوضاع را جمع و جور کند. تیمملی ما به ۱۰ بازی تدارکاتی نیاز دارد و میرشاد از همین الان باید به فکرش باشد. باید با تیمهایی بازی کنیم که تیمملی چهار تا به آنها بزند بلکه با تیمهایی بازی کنیم که سه تا از آنها بخوریم تا نقاط ضعف را بفهمیم.
پروین همچنین درباره سرپرستی حمید استیلی در تیمملی بیان کرد: حمید استیلی هم یک فرد فوتبالی است که کاپیتان تیمملی بوده است. به نظرم اکیپی که آمدند موفق میشوند. ما سال ۷۸ به عنوان تنها تیم آسیایی به جام جهانی رفتیم. حداقل یک پله بالاتر بیاییم تا بفهمیم پیشرفت کردیم.
او در پایان در پاسخ به سوالی درباره سرباز شدن سیاوش یزدانی و محمدحسین مرادمند گفت: اینها مسائل مربوط به خودشان است. حالا یک آییننامه میآورند و آنها در استقلال بازی میکنند.
***
اظهارنظر کلانی و واکنش عجیب رئیس سازمان خصوصیسازی
نشست هماندیشی پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس با رئیس سازمان خصوصی در حضور رئیس کمیسون ورزش مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
به گزارش تسنیم، نشست هماندیشی پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس با حضور حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصی، مهدی فروردین رئیس کمیسون ورزش مجلس شورای اسلامی و جمعی از پیشکسوتان و مدیران باشگاه پرسپولیس در محل هتل آزادی برگزار شد.
* علی پروین، حسین کلانی، محمود خوردبین، ناصر ابراهیمی و محمد پنجعلی از جمله پیشکسوتان حاضر در این نشست بودند.
* رضا درویش مدیرعامل باشگاه پرسپولیس به همراه افشین پیروانی مدیر تیم فوتبال این باشگاه در مراسم امروز حاضر بودند.
* مهدی فروردین رئیس کمیسون ورزش مجلس شورای اسلامی در این مراسم حضور پیدا کرد و مورد استقبال پرسپولیسیها قرار گرفت.
* حسین کلانی پیشکسوت پرسپولیس در حاشیه این نشست دقایقی برای حاضرین صحبت کرد و گفت: «فکر نمیکنم موضوع خصوصیسازی پرسپولیس به سرانجامی ختم شود و بیشتر بازی با احساسات هواداران و مردم است». این صحبت کلانی اما با واکنش حسین قربانزاده همراه شد و او در جواب پیشکسوت باشگاه پرسپولیس تأکید کرد اگر فرایند خصوصیسازی در روز ۱۵ اسفند انجام نشود، استعفا خواهد داد.
* در ادامه حمید درخشان دیگر پیشکسوت باشگاه پرسپولیس هم صحبت کرد و از رئیس سازمان خصوصی سؤالاتی درباره نحوه فرآیند خصوصیسازی پرسید.
***
درویش: پرسپولیس روز ۱۵ اسفند به فرابورس میرود
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس اعلام کرد، سهام این باشگاه روز ۱۵ اسفند در فرابورس عرضه میشود.
رضا درویش در حاشیه نشست پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس با رئیس سازمان خصوصیسازی، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جلسات بسیار زیادی میان مدیران سازمان خصوصیسازی با باشگاه پرسپولیس انجام شد. روزی دو جلسه یا هفتهای چهار یا پنج نشست برگزار میشد تا پس از حسابرسی باشگاه، فضایی که باشگاه پرسپولیس به فرابورس برود، مهیا شد. این کار روز سوم شعبان (۱۵ اسفند) که مصادف با ولادت امام حسین (ع) است، عملیاتی میشود.
وی با اشاره به نحوه توزیع سهام باشگاه پرسپولیس تصریح کرد: بناست سهام مجزایی برای پیشکسوتان و بازیکنان کنار بگذارند و این سهام به همه پیشکسوتان پرسپولیس داده شود. سهامی هم متعلق به هواداران پرسپولیس است و اگر کانون هواداران دارای برنامه مشخصی باشد، میخواهیم برای آن کانون هم سهام کنار گذاشته شود.
- 15
- 3