دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۹ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۰۰۰۷
مدیریت ورزش

مهدی تاج در آستانه رد صلاحیت برای ریاست یا عضویت در هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال

رد صلاحیت تاج,علت رد صلاحیت مهدی تاج

 درحالی‌که به باور بسیاری از کارشناسان حقوقی، مهدی تاج، رئیس سابق فدراسیون فوتبال که به‌دلیل سکته قلبی دوره ۴ساله ریاست خود را نیمه‌کاره رها کرد، به‌دلیل سه دوره عضویت در هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال نمی‌تواند در انتخابات روز ۸ شهریور شرکت کند اما فشارهای زیادی برای استعلام نگرفتن این موضوع مهم از فیفا وجود دارد، این درحالی است که در ماده ۳۳ اساسنامه فدراسیون فوتبال آمده است: «هیچ شخصی نمی‌تواند بیش از سه دوره متوالی یا متناوب، در هیات‌رئیسه فدراسیون باشد (چه به‌عنوان رئیس، نایب‌رئیس یا سایر اعضای هیات‌رئیسه). به عقیده بسیاری از کارشناسان حقوقی این بند اساسنامه درباره مهدی تاج صدق می‌کند و این نامزد ریاست فدراسیون فوتبال به‌واسطه سه دوره حضور در فدراسیون نمی‌‌تواند در این دوره شرکت کند.

در این میان اما برخی نیز با به میان کشیدن عطف به ماسبق نشدن سوابق مهدی تاج در سه دوره هیات‌رئیسه، در پی تایید شرایط او برای حضور در انتخابات هستند. این مساله در کمیته بدوی انتخابات نیز به محل اختلاف تبدیل شده است.

نکته جالب‌توجه اینکه درحالی موضوع استعلام از فیفا مطرح شده است که در این خصوص یک شکاف و اختلاف عمیق در کمیته بدوی انتخابات فدراسیون فوتبال به وجود آمده و با وجود پیشنهادهای مطرح‌شده در این خصوص اما همچنان برخی نفرات تاثیرگذار در این خصوص مقاومت‌هایی را به وجود آورده‌اند تا این امر محقق نشود؛ گویا که در این‌باره پای منافع شخصی برخی اسامی در کمیته‌ای درمیان باشد که باید صلاحیت کاندیداها را احراز کنند اما فعلا برخی منافع باعث شده است این صلاحیت‌ها بدون توجه به موانع قانونی تحت هر شرایطی احراز شود.

 دبیرکل فدراسیون باید از فیفا استعلام بگیرد

اما در این‌باره قانون چه می‌گوید؟ درحقیقت همین که در زمان نامزد شدن یک کاندیدای ریاست یا هیات‌رئیسه، آن فرد دارای سابقه سه دوره ریاست یا عضویت در هیات‌رئیسه فدراسیون باشد فاقد قابلیت و صلاحیت برای نامزدی ریاست یا عضویت در هیات‌رئیسه است و نیازی به استدلال‌‌های دیگر ندارد. با همه این تفاسیر، به‌زودى تصمیم نهایی درخصوص حضور یا عدم‌ حضور رئیس سابق فدراسیون فوتبال گرفته خواهد شد و باید منتظر ماند و دید کمیته بدوی با چه استدلالی، تصمیم لازم را خواهد گرفت.

در وهله اول این ابهام به وجود می‌آید که درصورت توافق در کمیته بدوی انتخابات، پروسه استعلام‌گیری از فیفا به چه شکلی خواهد بود؟ طبق پیگیری‌های «فرهیختگان» درصورتی‌که اعضای کمیته بدوی، منافع شخصی و برخی روابط پشت‌پرده را لحاظ نکنند، باید از فدراسیون فوتبال درخصوص ابهاماتی که در قضیه انتخابات ازجمله همین فقره مهدی تاج وجود دارد برای استعلام از فدراسیون جهانی فوتبال درخواست خود را ارائه بدهند که این امر سریع باید توسط دبیرکل فدراسیون فوتبال در دستورکار قرار بگیرد.

 رئیسی‌کیا: عطف به ماسبق نشدن درباره حق است نه جایگاه افراد

در همین زمینه رئیسی‌کیا از حقوقدانان ورزشی کشور که سابقه مدیریت در باشگاه راه‌آهن را هم در کارنامه دارد به «فرهیختگان» گفت: «برای بنده همه عزیزانی که کاندیدا شده‌اند عزیز و مورد احترام هستند و اصلا به اسامی توجه ندارم اما چیزی که بنده خیلی درباره آن تاکید دارم و چندین سال است آن را پیگیری می‌کنم این است که حرمت نقض اساسنامه شکستن باید یک مقدار بالا برود تا هزینه بی‌توجهی به قوانین اساسی و اصولی و مادر به این ترتیب افزایش پیدا کند. الان اصلا انتظار رعایت اصول و موازین اخلاقی و حرفه‌ای بسیار بزرگ را نداریم بلکه الان کمترین انتظار ما این است که عزیزان اساسنامه را رعایت کنند.»

وی ادامه داد: «الان ببینید در چه وضعیتی در فوتبال کشور هستیم؟ بارها درباره اینکه اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال در زمان ریاست عزیزی‌خادم اجرایی نشد مطلب نوشتم و گفتم و مصاحبه‌هایم موجود است. بنابراین بحث من آقای تاج و عزیزی‌خادم و سایر اسامی نیست بلکه بحث من این است که وقتی شما اساسنامه فدراسیون را اجرا نمی‌کنید این موضوع به‌قدری تبعات و مسائل جانبی و سخت به وجود می‌آورد که فدراسیون را زمینگیر می‌کند یعنی دچار یک‌سری مسائل می‌شویم که هرگز از آن بیرون نمی‌آییم. این درحالی است که این چالش‌ها چالش‌های جدیدی نیستند و ما مدام داریم در چالش‌های تکراری زندگی می‌کنیم، یعنی مرتب اساسنامه را در همه دوره‌ها نادیده می‌گیریم.»

رئیسی‌کیا گفت: «مثلا سرمربی را بدون توجه به نظر کمیته فنی و توسعه انتخاب می‌کنیم. یا به بودجه توجه نمی‌کنیم و قراردادهایی را می‌بندیم بدون اینکه حساب دخل و خرج‌مان را داشته باشیم، درحالی‌که طبیعتا اساسنامه و مقررات و جوانب مالی به ما می‌گوید باید شما در سطح بودجه خودت هزینه کنی نه اینکه این هزینه قرارداد سرمربی تیم ملی را از شستا بگیرید و فدراسیون را بدهکار کنید و بعد که نتوانستیم بدهی را پرداخت کنیم، ساختمان فدراسیون فوتبال را هم از دست بدهیم. اگر به اصل ماجرا نگاه کنید علت همه این گرفتاری‌ها و مشکلات همین عدم رعایت و نادیده‌گرفتن اساسنامه به شمار می‌رود. درواقع اصولی حاکم بر رفتار ماست، ما که بر اصول حاکم نیستیم، این اصول است که بر ما حاکم است و باید عملکرد ما تابعی از اساسنامه و مقررات باشد اما الان به این شکل نیست.»

وی درباره اختلافاتی که بر سر استعلام از کمیته بدوی به وجود آمده است، گفت: «یک بحثی را به‌صورت کلی عرض می‌کنم؛ این عطف به ماسبق نشدن درباره حق است نه جایگاه افراد. ضمن اینکه این موضوع اگر در میانه دوره تصدی ریاست فردی در اساسنامه تصویب شده باشد تا پایان دوره شامل حال رئیس فدراسیون نمی‌شود و بعد از آن برای وی قطعیت پیدا می‌کند و این‌طور نیست که در وسط دوره بخواهیم به‌خاطر این قانون جدید با رئیس وقت خداحافظی کنیم. درواقع باید دوره تمام شود. بنابراین اصل اعمال عطف به ماسبق نشدن اصلا جایش اینجا نیست. در وهله بعدی پست‌ها و مشاغل در فدراسیون‌ها و سازمان‌ها مگر حق هستند که درباره عطف به ماسبق شدن یا نشدن آنها صحبت کنیم؟ خیر این‌طور نیست بلکه اینها تکالیفی هستند که به واسطه‌ای‌ مجمع در اختیار آنها قرار داده است. ما چیزی به نام مالکیت بر پست نداریم که حالا برخی رفتارها و تصمیمات را شاهد هستیم.»

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش