یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۵۷ - ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۷۱۶
مدیریت ورزش

چرا دلیل واقعی ممنوعیت رقابت با حریفان اسرائیلی اعلام نمی‌شود؟ | رسما اعلام کنید اجازه نمی‌دهیم

مسابقه با ورزشکاران اسرائیلی,اضافه وزن امیرمحمد یزدانی
ورزش ایران زیر فشار است و کشتی بیشتر از رشته‌های دیگر. این که هر لحظه شوک رویارویی با اسرائیل و دستور «باید ببازی» ممکن است حاصل زحمات طولانی و طاقت فرسای یک ورزشکار را به باد دهد، فشار روحی و استرس بالایی به تیم های ورزشی و ورزشکاران کشور وارد می کند. جودو، کشتی، شطرنج، تکواندو، شنا، تنیس روی میز، گلبال، طناب کشی، شمشیربازی و بسیاری از رشته های ورزشی در سال‌های گذشته مجبور به باخت مصلحتی مقابل حریفان شان شده‌اند.

روزنامه هم میهن نوشت: امیرمحمد یزدانی،کشتی‌گیر ایرانی باید در همان دور نخست مسابقات جهانی کشتی با نماینده اسرائیل مبارزه کند. خبر بدتر این که احتمال برخورد یونس امامی در وزن ۷۴ کیلو و محمد نخودی در وزن ۷۹  نیز با کشتی گیران اسرائیل وجود دارد.

البته فدراسیون کشتی ایران راه‌های مختلف حل و فصل کردن این مشکل را بررسی کرد و از بین گزینه های مختلف چون مصدومیت و بیماری به راهکار اضافه وزن رسید. اتفاقی که قابل پیش بینی بود. امیرمحمد یزدانی آزادکار وزن ۷۰ کیلوگرم ایران به دلیل ۳۰۰ گرم اضافه وزن، حضور در مسابقات جهانی را از دست داد. دوباره یک ورزشکار هزینه پرداخت کرد و نه تصمیم گیران اصلی.

در سال‌های قبل اگر یک کشتی‌گیر ایرانی در مراحل بالاتر به نماینده اسرائیل می‌خورد مجبور می‌شد به حریفش ببازد تا  از مرحله بعد که مصاف با اسرائیل است حذف شود و کشتی ملی ایران به مشکل نخورد. حال که کشتی‌گیر ایران در مرحله نخست به نماینده اسرائیل خورده است می توانست از قبل مصدوم یا مریض شده باشد. اما این بار اتحادیه جهانی کشتی خط و نشان کشیده که اگر ایران با اسرائیل مبارزه نکند کشتی ایران از همه مسابقه‌ها حذف خواهد شد. داستان مصدومیت‌های جعلی دیگر به سادگی قبل نیست.

همه می‌دانیم که ایران درهیچ یک از رشته‌های ورزشی با اسرائیل مبارزه نخواهد کرد. درسال‌های گذشته ده‌ها ورزشکار مدال آور و مستعد ایرانی به دلیل عدم رویارویی با وزشکاران اسرائیل از مدال باز ماندند. این تصمیم در فدراسیون‌های ورزشی گرفته نشده و منشا آن جای دیگری است. اما در شرایطی که اتحادیه جهانی کشتی و تمام ایران می‌دانند که چنین رقابتی سر نخواهد گرفت، مربیان و مسئولان ورزشی کشتی مجبور هستند در پی راه‌هایی چون اعلام مصدومیت جعلی ورزشکار، باید ببازی اجباری، بیمار شدن ناگهانی و مواردی از این دست باشند تا کشتی ایران را از خطر تعلیق و محرومیت نجات دهند.

ورزش ایران زیر فشار است و کشتی بیشتر از رشته‌های دیگر. این که هر لحظه شوک رویارویی با اسرائیل و دستور «باید ببازی» ممکن است حاصل زحمات طولانی و طاقت فرسای یک ورزشکار را به باد دهد، فشار روحی و استرس بالایی به تیم های ورزشی و ورزشکاران کشور وارد می کند. جودو، کشتی، شطرنج، تکواندو، شنا، تنیس روی میز، گلبال، طناب کشی، شمشیربازی و بسیاری از رشته های ورزشی در سال‌های گذشته مجبور به باخت مصلحتی مقابل حریفان شان شده‌اند.

اما چرا دلیل واقعی ممنوعیت رقابت با حریفان اسرائیلی اعلام نمی‌شود؟ مسئله رقابت ایران و اسرائیل در ورزش به یک قانون نانوشته برمی‌گردد. قانونی که وجود داد اما به صراحت اجرا و اعلام نمی‌شود. یک سیاست نانوشته حق رویارویی ورزشکاران ایرانی با اسرائیل را سلب کرده است. این ممنوعیت بارها باعث مجازات ورزشکاران ایرانی و تعلیق و محرومیت ورزش کشورمان شده است.

مسئله مهم‌تر اما وجود یک تناقض در سیاست‌های ایران است. براساس منشور سازمان ملل هیچ کشوری نمی‌تواند کشور دیگری که جزو این سازمان است را به رسمیت نشناسد. می‌تواند قطع رابطه کند اما موجودیت کشوری که سازمان ملل به رسمیت شناخته را نمی‌تواند نادیده بگیرد. درعین حال ایران حق دارد که بگوید هیچ ورزشکاری با پرچم ایران اجازه مسابقه دادن با ورزشکارانی با پرچم اسرائیل را ندارد.

ایراد اصلی اما اینجا است که این سیاست را رسما اعلام نمی‌کنند. چون هم می‌خواهند از منافع نظام بین‌الملل در حوزه ورزش بهره ببرند و هم هزینه‌هایش را خودشان پرداخت نکنند. دولت حتی اجرای این سیاست را به فدراسیون‌ها واگذار نمی‌کند که خودشان برای رویارویی با اسرائیل تصمیم بگیرند. اما چراواگذار نمی‌کنند؟ چون این مجوز برایشان صادر نشده که پرچم ایران کنار پرچم اسرائیل باشد. حتی  نگران هستند که یک ورزشکار ایرانی که مدال طلا گرفته روی سکویی برود که نماینده اسرائیل در آن رشته مثلا سوم شده باشد  و دو پرجم کنار هم قرار بگیرد. ایراد این تصمیم ها به بی‌سیاستی و بی‌صداقتی آن برمی‌گردد. در عین حال تعارض‌هایی در رشته‌های مختلف ورزشی وجود دارد. مثلا در رشته‌های ژیمیناستیک و وزنه‌بردای چون ورزشکاران جداگانه کارشان را انجام می‌دهند ایران مشکلی با حضور نماینده اسرائیل ندارد. اما در رشته‌ای مانند شنا که هشت ورزشکار رقابت می‌کنند باز هم نماینده ایران اجازه حضور نخواهد داشت. چون پرچم کشورها با هم نمایش داده می‌شود.

وقت آن رسیده است که مقامات ایران به‌طور رسمی اعلام کنند، ورزشکاران ایران اجازه رویارویی با نماینده‌های اسرائیل را ندارند. تصمیم رقابت نکردن با اسرائیل نه درحوزه ورزش که در جای دیگری گرفته شده است. این مسئله برای ایران و جهان نیز روشن است. اما چنین تصمیمی به صورت رسمی اعلام نمی‌شود. به همین دلیل سرمربیان تیم ملی و مدیران ورزشی مجبور می‌شوند به فکر راه حلی باشند تا تیم و ورزشکارانشان محروم نشود.

مقامات سیاسی ایران بارها اعلام کرده‌اند که به رسمیت نشناختن اسرائیل “خط قرمز نظام و جزو اصول تغییرناپذیر انقلاب اسلامی است.” اما مگر یک رقابت ورزشی معنای به رسمیت شناختن اسرائیل را دارد؟ همان مسئله‌ای که رسول خادم در نامه معروف خودش به مقامات ایران نوشته است: “هم شعار عدم مسابقه با ورزشکاران رژیم صهیونیستی را به‌عنوان خط قرمز و پیام انقلاب سر می‌دهید و هم پشت سر، تلاش می‌کنید ورزشکاران ایرانی از طریق گواهی پزشکی و یا به حریف قبلی باختن، به گونه‌ای تدبیر کنند که کسی متوجه عدم رویارویی آنها، با رژیم صهیونیستی نشود. چنین سیاست دوگانه‌ای “آدمی را به این نتیجه می‌رساند که، شما به آنچه می‌گویید اعتقاد ندارید.”

نکته این که دیپلماسی ورزشی ایران در مقابل اسرائیل نشانه ای از صداقت و شجاعت در خود ندارد. سیاستی هزینه‌زا که منتقدان آن در سال‌های گذشته بیشتر و بیشتر شده‌اند. چون براساس تجربه‌های قبلی، سازمان‌های مسئول در شرایط محرومیت، ورزشکاران را تنها گذاشته‌اند و هیچ حمایتی  صورت نداده‌اند. سیاستی که اشک و آه ورزشکاران را در پی داشته است. چنین تصمیم‌هایی جز فریب و ریا چیز دیگری نیست و در نهایت کسی که هزینه می‌دهد ورزشکار است و نه سیاستمداران و تصمیم گیرندگان اصلی.

اکنون یک راه مشخص و واضح پیش روی مسئولان قرار دارد. رسما اعلام کنند براساس سیاست‌های کلی جمهوری اسلامی ایران، هیچ ورزشکاری حق رویارویی با نماینده‌های اسرائیل را ندارد و خودشان هم تبعات چنین سیاستی را تمام و کمال بپذیرند. از این طریق تکلیف ورزش ایران در مقابل اسرائیل را روشن کنند. چون از این پس «باید ببازی» یا «مریض شو» دیگر جواب نخواهد داد.

حلقه دخالت سیاست در ورزش هر روز تنگ‌تر می‌شود و به زودی زمانی فرا می‌رسد که راهی جز تعلیق ورزش ایران یا مسابقه دادن با اسرائیل وجود نخواهد داشت. درست همان چیزی که در فوتبال و حضور زنان در ورزشگاه با اجبار فیفا به وجود آمد

پرونده ورزش ایران با موضوع پرهیز از رویارویی ورزشکاران ایرانی و اسرائیلی همچنان روی میز دادگاه عالی ورزش باز است و می‌تواند عواقب سهمگینی برای ورزش ایران داشته باشد. مقامات سیاسی ایران باید تصمیم بگیرند.

افشین امیرشاهی

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش