شب گذشته حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی با حضور در برنامه فوتبال برتر مدعی شد علی فتحاللهزاده، مدیرعامل باشگاه استقلال در خصوص دریافت ۵ میلیارد از این باشگاه تخلف انجام داده است. قربانزاده در صحبتهای خود اعلام کرد که فتحاللهزاده قبلا یک بار طلب خود را دریافت کرده بود و پس از بازگشت به استقلال برای بار دوم اقدام به نقد کردن آنها کرده است.
این موضوع با تکذیب مدیرعامل استقلال همراه شد و او از رئیس سازمان خصوصیسازی درخواست کرد که این موضوع را ثابت کند. بحث دو طرف به جایی رسید که در نهایت قرار شد اگر حق با هر کدام از آنها بوده طرف مقابل از سمت خود استعفا دهد.
حسین قربانزاده در گفتگوی با خبرآنلاین درباره پس دادن ۵ میلیارد از سوی فتحاللهزاده گفت: من که از اول هم به قطعیت رسیده بودم چون صد درصد موضوع را به لحاظ مالی چک کرده بودم. ما هم در شان و جایگاهی که هستیم تا وقتی اطمینان پیدا نکنیم اجازه انتقال در سطح عمومی نداریم. امروز یک هیات سه نفره بازرسی از ظهر در باشگاه مستقر شدند. یکی از این اعضا معاون عضو هیات عامل سازمان خصوصیسازی و دو نفری که خبره حوزه حسابداری و مالی هستند. تا حدود ساعت ۱۸:۳۰ در باشگاه حضور داشتند و اتفاقا مدیرعامل استقلال و آقای مظلومی هم حضور داشتند. مطابق پیشبینیها همان نکتهای که عرض کردم از آن سه نفری که اسمشان مطرح شد یعنی فرهاد مجیدی، امیرحسین صادقی و حنیف عمرانزاده چکهایی دست آقای فتحاللهزاده بود که حتما باید پانچ و در باشگاه بایگانی میشد، از دوره قبل در دست ایشان بوده است. در مورد اینکه همان دفعه اول این چکها پرداخت شده هم تردید داریم. در مورد حنیف عمرانزاده مشخص است که باید ابطال میشده و هیچ پولی بابت آن پرداخت نشده چون شیوه توافق با ایشان فرق کرده است. در مورد امیرحسین صادقی هم ماشینی داده شده و آقای فتحاللهزاده بستانکار شده که به ایشان پرداخت شده است. در مورد چکهای مجیدی هم به همین ترتیب که البته ایشان روی آنتن زنده اعلام کردند پولی نگرفتهاند ولی بستانکاری این چکها با آقای فتحاللهزاده بوده که پرداخت شده است.
رئیس سازمان خصوصیسازی در ادامه افزود: پس تمام این مواردی که دیشب مطرح شد قبلا یک بار کامل تسویه شده و این چکها مجددا خلاف واقع در دوره جدید آقای فتحاللهزاده ارائه شده و کمیته تسویه و هیات مدیره مجدد اعلام کرده که این پول پرداخت شود. آقای نیازی که مطرح شد به عنوان کسی که این چکها را مطالبه میکرد و عملا آقای فتحاللهزاده ۵ میلیارد تومان از این طریق به باشگاه لطمه زده و بدون شک این مبلغ در اسرع وقت باید برگشت داده شود. در مورد اینکه چه عنوان اتهامی میتواند داشته باشد حتما واحد حقوقی ما بلافاصله باید مورد بررسی قرار دهد و در خصوص آن تصمیم بگیریم. مطابق وعدهای که دادیم امروز هیات بازرسی مالی در باشگاه حضور پیدا کرد و نتیجه بیش از شش ساعت بررسی تایید این ادعا بود که چکها قبلا پرداخت شده و نباید مجدد پرداخت میشد.
***
حمید سجادی دوباره به کما رفته است؟!
طرفداری نوشت: وزیر ورزش کجاست؟ دقیقا کجاست؟ آیا اخبار رسوایی اخیر در باشگاه استقلال را از او مخفی کرده اند؟ سجادی که می گفت استعفایی از فتح الله زاده ندیدم، آیا برنامه مناظره شب گذشته را هم هنوز ندیده است؟
در زمان یکی از شاهان، شایعه شد شاه مرده است. شاه به عواملش دستور پیگیری داد تا کسی که شایعه را درست کرده پیدا کنند. پس از جستجو به عامل شایعه پراکنی که یک پیرزن بود رسیدند و نزد پادشاه بردند. پادشاه به پیرزن گفت:
چرا شایعه مرگ من را درست کردی، در حالی که من زندهام.
پیرزن گفت: من از اوضاع مملکت به این نتیجه رسیدم که شما دارفانی را وداع گفتهاید. چون هرکسی هر کاری که بخواهد انجام می دهد. قاضی رشوه می گیرد و داروغه از همه باج خواهی می کند و به همه زور می گوید، کاسب ها هم کمفروشی و گرانفروشی می کنند. هیچ دادخواهی هم پیدا نمیشود، هیچکس به فکر مردم نیست و مردم به حال خود رها شدهاند، لاجرم فکر کردم شما در قید حیات نیستی!
این حکایت برگرفته از تذکره الاولیاء عطار نیشابوری از آن جهت نقل شد که اوضاع و احوال این روزهای باشگاه استقلال چندان بی شباهت به وضع فلاکت بار دوران آن شاه و پیرزن نیست. اما در بین این همه فاجعه و اخبار ناامید کننده که از این باشگاه پر طرفدار به گوش می رسد تنها کسی که هیچ علائم حیاتی از خود نشان نمی دهد، وزیر ورزش است!
شاید حمید سجادی که در جریان سقوط بالگرد هلال احمر جان سالم به در برده دوباره به کما رفته است. آیا نباید در پاسخ به این افتضاح شرم آور و زشت عکس العملی از خود نشان دهد؟ مگر نه این است که متولی اصلی و نماینده دولت در اداره باشگاه های استقلال و پرسپولیس وزیر ورزش است؟ او چه جوابی به این همه نا به سامانی، هرج و مرج و عدم شفافیت مالی و مدیریتی موجود در باشگاه استقلال دارد؟
انتخاب هیات مدیره ای بی خاصیت و ناتوان برای استقلال و گماردن امتحان پس داده های مردودی همچون مصطفی آجورلو و علی فتح الله زاده بر مسند مدیرعاملی یکی از قطب های اصلی فوتبال ایران در کنار ده ها و بلکه صد ها تصمیم و انتخاب غلط در دوران تصدی این چهره عنوان دار دو و میدانی ایران و آسیا بر ورزش کشور، دورانی سیاه برای ورزش ایران رقم زده است. او امید آنها که همیشه به سپردن امور ورزش به قهرمانان تحصیل کرده و صاحب عنوان تاکید داشته اند را تبدیل به یاس کرده است!
عدم پرداخت بدهی استقلال به استراماچونی و حذف قهرمان بی شکست لیگ برتر از مسابقات آسیایی را می توان شاهکار مدیریتی او قلمداد کرد! تیمی با میلیون ها هوادار عاشق و دل سوخته را به دست افرادی سودجو و منفعت طلب سپردن، حاصلی غیر از این هم نباید داشته باشد!
اگرچه تنها مقصرین اتفاقات شوم رخ داده برای استقلال سجادی، فتح الله زاده، آجورلو و ... نیستند و پای افرادی همچون مسعود سلطانی فر، امیر حسین فتحی، اسماعیل خلیل زاده، احمد سعادتمند، احمد مددی و حتی فرهاد مجیدی که نقش میانجی انتقال مهدی قائدی به شباب الاهلی امارات را به بهانه تامین مبلغ بدهی به استراماچونی بر عهده داشت، کاملا در میان است. این اتفاق اگر در یک کشور مبتنی بر ضوابط و قانون و مقررات رخ می داد قطعا همه عوامل دخیل در آن، مورد پیگرد قانونی و قضایی قرار می گرفتند. اما متاسفانه آنچه تاکنون در اینجا شاهدش بوده ایم لاپوشانی و پاک کردن صورت مساله بوده است!
شبیه آنچه در ماجرای ویلموتس و ... گذشت و باعث و بانیان آن قرارداد ننگین، نه تنها مواخذه و محاکمه نشدند که با قدرت بیشتر و قلبی بهبود یافته و سالم به فوتبال بازگشتند!
- 13
- 6