مسالهای به اسم انفعال
یکی از انتقادهایی که همواره به حمید سجادی میشود، انفعال او در حوزههای مختلف است. به طور کلی سجادی در بسیاری از موارد، تصمیم میگیرد که دور بایستد و خیلی به قلب ماجرا نزدیک نشود. همین اواخر که فدراسیون فوتبال بر سر انتخاب سرمربی تیم ملی امید با کمیته ملی المپیک مشکل داشت، سجادی میتوانست با ورود به ماجرا همه چیز را حل کند اما تصمیم گرفت دور بماند. اینکه او نمیخواهد در بسیاری از امور دخالت کند، اتفاق بدی نیست اما وزیر یک جاهایی هم باید از اقتدار جایگاهش بهره ببرد تا مشکلات را به حداقل برساند.
صلحی که هرگز رخ نداد
در بسیاری از موارد، معاونان وزیر ورزش نتوانستهاند رابطه خوبی با روسای فدراسیونها برقرار کنند و سجادی باز هم تصمیمی برای پایان دادن به این دعواها نگرفته است. مشهورترین نمونهاش نیز علیرضا دبیر و محمد پولادگر بودند که در مجمع فدراسیون کشتی، از تندترین عبارتها علیه هم استفاده کردند و جنجال به وجود آوردند. بین آنها نیز هرگز صلحی رخ نداد و سجادی قدمی برای پایان دادن به این دعوای بزرگ که بدون شک کشتی ایران را تحت تاثیر قرار داده، برنداشت.
سونامی دوپینگ
این اواخر دوپینگ مثبت چند ملیپوش تکواندو نیز موجب شکلگیری انتقادهای تازهای از وزارت ورزش شد. جالب اینکه داروهای مصرف شده از سوی این ورزشکارها، بیشتر برای بالا بردن حجم عضله است و تاثیری در ورزشی مثل تکواندو ندارد. با این حال تردیدی نیست که مدیریت کافی در این زمینه صورت نگرفته و فدراسیون تکواندو که اتفاقا با وزارت هم رابطه خوبی ندارد، نتوانسته ماجرا را مدیریت کند. این یک معضل تازه برای ورزش ایران به شمار میرود و نگرانیهای زیادی برای ستارهها در رشتههای مختلف ورزشی به وجود آورده است.
مهاجرت در اوج
مساله مهم دیگر، مهاجرت گسترده خیلی از ستارههای ورزشی به کشورهای دیگر است. مسالهای که این اواخر به ورزش بانوان نیز کشیده شد و خیلی از چهرههای بااستعداد در حال ترک ایران هستند. جالب اینکه خیلی از این ورزشکارها، تاکید دارند که با چند جمله محبتآمیز و چند کمک به موقع، حاضر بودند در کشور بمانند اما جلوگیری از این اتفاق تلخ، هیچوقت یک اولویت جدی در وزارت ورزش نبوده است. این اواخر در شطرنج و چند رشته ورزشی دیگر، خیلی از نفرات مستعد ورزش از ایران کوچ کردهاند. اگر این روند ادامه داشته باشد، ورزش در ایران با لطمهای جدی روبهرو خواهد شد.
استقلال و پرسپولیس؛ آیینه تمام نما
شاید هیچکدام از مشکلات بزرگ و جدی ورزش ایران، به اندازه شرایط استقلال و پرسپولیس مورد توجه قرار نگیرد. این دو تیم عملا ویترینهای ورزش ایران به شمار میرود. داستان مهم در مورد استقلال و پرسپولیس، تداوم مالکیت مشترک دو باشگاه است. وزارت هنوز هم حاضر نشده شرایط را کمی تسهیل کند و فضا را برای واگذاری این دو تیم به بخش خصوصی فراهم بیاورد. این دو باشگاه هنوز هم به شیوه کاملا دولتی اداره میشوند. استقلال باز هم از لیگ قهرمانان آسیا حذف شده و پرسپولیس هم از نظر مالی، اصلا از شرایط خوبی برخوردار نیست. همه این موارد در کنار هم، اوضاع نامساعدی برای این دو باشگاه به وجود آوردهاند.
افتضاح زیرساختها
ماجرای دیگری که از ابتدای دوران وزارت سجادی و حتی سالها قبل از آن نیز وجود داشته، ضعف بزرگ زیرساختهای ورزشی است. از ورزش همگانی تا قهرمانی، زیرساختها در کشور در شرایط بدی قرار دارند و وزارت تا امروز قدم مهمی در این خصوص برنداشته است. ورزشگاه آزادی همواره به عنوان مهمترین ورزشگاه ایران شناخته شده اما همین استادیوم، وضعیت اسفباری دارد و شرایط آن اصلا خوشایند به نظر نمیرسد. طبیعتا وقتی وضعیت آزادی این باشد، سایر زیرساختها نیز در بحران قرار خواهند داشت.
آیا وزیر استیضاح میشود؟
حتی داشتن سه کارت زرد، موجب برکناری یا استیضاح وزیر ورزش نمیشود. او حتی اگر چهار اخطار بگیرد هم استیضاح نخواهد شد. با این حال بعید نیست همین روزها نامه استیضاح این وزیر به امضای چند نماینده مجلس برسد. تا امروز در دولت رئیسی چند وزیر استیضاح شدهاند اما هیچکس به اندازه سجادی از مجلس کارت زرد دریافت نکرده است. او حتی اگر در این جایگاه بماند، با این عملکرد شانس زیادی برای انتخاب شدن در دوره بعدی نخواهد داشت. مجموع عملکرد سجادی به عنوان یک چهره ورزشی در وزارت ورزش، کمی ناامیدکننده بوده است.
آریا رهنورد
- 16
- 2