دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۰۰ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۲۷۰۱
مدیریت ورزش

وزیر ورزش، مردی که مجلس را متقاعد نمی‌کند

کلکسیونر کارت زرد! | استقلال و پرسپولیس؛ آیینه تمام نمای وزارت ورزش و سجادی

استیضاح حمید سجادی,شرایط استقلال و پرسپولیس
حمید سجادی تا امروز نتوانسته یک پاسخ قانع‌کننده به سوال‌های مجلس بدهد. در ۱۰ ماه گذشته، او سه بار از سوی سه نماینده مورد پرسش قرار گرفته و در هر سه مورد نیز از مجلس کارت زرد دریافت کرده است. جالب اینکه هر بار نیز تعداد آرای مخالف او بیشتر و تعداد آرای موافق کم‌تر شده است. با این وضعیت ادامه کار او در وزارت با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهد شد. چرا سجادی تا این اندازه با انتقاد روبه‌رو شده است؟ بزرگ‌ترین مشکلات وزارت تحت مدیریت او چیست؟

مساله‌ای به اسم انفعال

یکی از انتقادهایی که همواره به حمید سجادی می‌شود، انفعال او در حوزه‌های مختلف است. به طور کلی سجادی در بسیاری از موارد، تصمیم می‌گیرد که دور بایستد و خیلی به قلب ماجرا نزدیک نشود. همین اواخر که فدراسیون فوتبال بر سر انتخاب سرمربی تیم ملی امید با کمیته ملی المپیک مشکل داشت، سجادی می‌توانست با ورود به ماجرا همه چیز را حل کند اما تصمیم گرفت دور بماند. اینکه او نمی‌خواهد در بسیاری از امور دخالت کند، اتفاق بدی نیست اما وزیر یک جاهایی هم باید از اقتدار جایگاهش بهره ببرد تا مشکلات را به حداقل برساند.

صلحی که هرگز رخ نداد

در بسیاری از موارد، معاونان وزیر ورزش نتوانسته‌اند رابطه خوبی با روسای فدراسیون‌ها برقرار کنند و سجادی باز هم تصمیمی برای پایان دادن به این دعواها نگرفته است. مشهورترین نمونه‌اش نیز علیرضا دبیر و محمد پولادگر بودند که در مجمع فدراسیون کشتی، از تندترین عبارت‌ها علیه هم استفاده کردند و جنجال به وجود آوردند. بین آنها نیز هرگز صلحی رخ نداد و سجادی قدمی برای پایان دادن به این دعوای بزرگ که بدون شک کشتی ایران را تحت تاثیر قرار داده، برنداشت.

سونامی دوپینگ

این اواخر دوپینگ مثبت چند ملی‌پوش تکواندو نیز موجب شکل‌گیری انتقادهای تازه‌ای از وزارت ورزش شد. جالب اینکه داروهای مصرف شده از سوی این ورزشکارها، بیشتر برای بالا بردن حجم عضله است و تاثیری در ورزشی مثل تکواندو ندارد. با این حال تردیدی نیست که مدیریت کافی در این زمینه صورت نگرفته و فدراسیون تکواندو که اتفاقا با وزارت هم رابطه خوبی ندارد، نتوانسته ماجرا را مدیریت کند. این یک معضل تازه برای ورزش ایران به شمار می‌رود و نگرانی‌های زیادی برای ستاره‌ها در رشته‌های مختلف ورزشی به وجود آورده است.

مهاجرت در اوج

مساله مهم دیگر، مهاجرت گسترده خیلی از ستاره‌های ورزشی به کشورهای دیگر است. مساله‌ای که این اواخر به ورزش بانوان نیز کشیده شد و خیلی از چهره‌های بااستعداد در حال ترک ایران هستند. جالب اینکه خیلی از این ورزشکارها، تاکید دارند که با چند جمله محبت‌آمیز و چند کمک به موقع، حاضر بودند در کشور بمانند اما جلوگیری از این اتفاق تلخ، هیچ‌وقت یک اولویت جدی در وزارت ورزش نبوده است. این اواخر در شطرنج و چند رشته ورزشی دیگر، خیلی از نفرات مستعد ورزش از ایران کوچ کرده‌اند. اگر این روند ادامه داشته باشد، ورزش در ایران با لطمه‌ای جدی روبه‌رو خواهد شد.

استقلال و پرسپولیس؛ آیینه تمام نما

شاید هیچ‌کدام از مشکلات بزرگ و جدی ورزش ایران، به اندازه شرایط استقلال و پرسپولیس مورد توجه قرار نگیرد. این دو تیم عملا ویترین‌های ورزش ایران به شمار می‌رود. داستان مهم در مورد استقلال و پرسپولیس، تداوم مالکیت مشترک دو باشگاه است. وزارت هنوز هم حاضر نشده شرایط را کمی تسهیل کند و فضا را برای واگذاری این دو تیم به بخش خصوصی فراهم بیاورد. این دو باشگاه هنوز هم به شیوه کاملا دولتی اداره می‌شوند. استقلال باز هم از لیگ قهرمانان آسیا حذف شده و پرسپولیس هم از نظر مالی، اصلا از شرایط خوبی برخوردار نیست. همه این موارد در کنار هم، اوضاع نامساعدی برای این دو باشگاه به وجود آورده‌اند.

افتضاح زیرساخت‌ها

ماجرای دیگری که از ابتدای دوران وزارت سجادی و حتی سال‌ها قبل از آن نیز وجود داشته، ضعف بزرگ زیرساخت‌های ورزشی است. از ورزش همگانی تا قهرمانی، زیرساخت‌ها در کشور در شرایط بدی قرار دارند و وزارت تا امروز قدم مهمی در این خصوص برنداشته است. ورزشگاه آزادی همواره به عنوان مهم‌ترین ورزشگاه ایران شناخته شده اما همین استادیوم، وضعیت اسفباری دارد و  شرایط آن اصلا خوشایند به نظر نمی‌رسد. طبیعتا وقتی وضعیت آزادی این باشد، سایر زیرساخت‌ها نیز در بحران قرار خواهند داشت.

آیا وزیر استیضاح می‌شود؟

حتی داشتن سه کارت زرد، موجب برکناری یا استیضاح وزیر ورزش نمی‌شود. او حتی اگر چهار اخطار بگیرد هم استیضاح نخواهد شد. با این حال بعید نیست همین روزها نامه استیضاح این وزیر به امضای چند نماینده مجلس برسد. تا امروز در دولت رئیسی چند وزیر استیضاح شده‌اند اما هیچ‌کس به اندازه سجادی از مجلس کارت زرد دریافت نکرده است. او حتی اگر در این جایگاه بماند، با این عملکرد شانس زیادی برای انتخاب شدن در دوره بعدی نخواهد داشت. مجموع عملکرد سجادی به عنوان یک چهره ورزشی در وزارت ورزش، کمی ناامیدکننده بوده است.

آریا رهنورد

toseeirani.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش