مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۰ - ۰۱ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۰۰۱۲
مدیریت ورزش

آقای دبیر! با این وضعیت کشتی به استقبال شهادت نروید

علیرضا دبیر,رئیس فدراسیون کشتی

روزنامه شرق نوشت: مسابقات جهانی کشتی در بلگراد با نایب‌قهرمانی ایران به پایان رسید. اگرچه مدیران می‌توانند روی عبارت دهن‌پرکن نایب‌قهرمانی مانور زیادی دهند و تک مدال طلای زارع را برگ زرینی در کارنامه‌شان بدانند؛ اما همه علاقه‌مندان به کشتی می‌دانند که بلگراد یک زنگ خطر بزرگ برای کشتی ایران در آستانه المپیک بود. 

ایران در حالی عنوان نایب‌قهرمانی رقابت‌های جهانی کشتی را به دست آورد که روسیه با سه طلا و یک نقره به دلیل اینکه بدون پرچم و سرود در این رقابت‌ها شرکت کرده بود، جایی در رده‌بندی نهایی نیافت. همین حضور روس‌ها در رقابت‌های جهانی، یک سال مانده به المپیک بزرگ‌ترین زنگ خطر برای کشتی ماست. آنها که چند سالی از حضور در عرصه جهانی و المپیک محروم بودند، حضور قدرتمندانه‌ا‌ی در مسابقات داشتند و چهار مدال را درو کردند و چند کشتی‌گیر از ایران را هم شکست دادند. این محور یکی از انتقادات به عملکرد مدیریت کشتی ایران در رقابت‌های جهانی است. 

علیرضا دبیر که در ماه‌های گذشته مرد اول و تا حدودی حاشیه‌ساز در کشتی ایران بود، بد نیست حالا هم مثل همان روزها که زیاد مقابل دوربین بود، در مقابل انتقادها پاسخ‌گو باشد که چگونه کشتی‌گیران ایرانی هفت رقابت مهم را به کشتی‌گیران روس و آمریکا واگذار کرده‌اند. همیشه رقابت‌های کشتی یک سال مانده به المپیک از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه به جز ماجرای سهمیه المپیک شما می‌توانید شمایل کشتی‌گیران المپیکی را در نزدیک‌ترین رقابت‌ها به این رویداد جهانی کشتی ببینید. حالا کشتی ایران در این رقابت‌ها چه نمایشی از خود بر جای گذاشت؟ فقط کافی است به نتایج روز دوم رقابت‌های کشتی نگاهی بیندازیم. 

در روز دوم این رقابت‌ها هر چهار کشتی‌گیر ما یعنی والی‌زاده در ۵۷ کیلو، یونس امامی در ۷۴ کیلو، محمد نخودی در ۷۹ کیلو و آذرپیرا در ۹۲ کیلوگرم شکست خوردند. از بین این چهار کشتی‌گیر تنها محمد نخودی موفق به کسب یک مدال برنز شد و دیگران حتی به دیدار رده‌بندی هم نرسیدند. البته این نتیجه ضعیف روز دوم زیر بار پمپاژ خبری فینال حسن یزدانی و دیوید تیلور فراموش شد و علیرضا دبیر هم ترجیح داد در آن روز به آن واکنشی نشان ندهد؛ اما حالا که از دور به این رقابت‌ها نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که آماده‌سازی بسیاری از اوزان ایران در فاصله کمی تا المپیک به‌هیچ‌وجه در حد و اندازه جایگاه کشتی ایران نیست. 

به نظر می‌رسد علیرضا دبیر و تیمش همه توش و توان‌شان را روی کشتی یزدانی و تیلور گذاشته بودند تا با پیروزی احتمالی در این کشتی و پیش‌کشیدن حرف‌های غیرورزشی درباره ایران و آمریکا عملکرد قابل قبولی از کشتی را در رسانه‌ها به نمایش بگذارند؛ اما این ترفند هم راه به جایی نبرد و حسن یزدانی یک بار دیگر مغلوب تیلور شد. درباره این کشتی هم حرف‌های فراوانی برای گفتن وجود دارد.

 بعید است که حسن یزدانی نتواند تیلور را ببرد؛ اما بردن یک کشتی‌گیر در میدان رقابت‌ها فقط به توانایی‌های بدنی و فنی خودش در میدان کشتی بستگی ندارد و باید تیم فنی هم از او حمایت کنند. چیزی که به‌هیچ‌وجه در نمایش کشتی یزدانی و تیلور بروز و ظهوری نداشت و تیم فنی ایران هیچ کمکی به یزدانی نکرد تا او این کشتی را به بی‌برنامگی‌اش ببازد. یکی دیگر از موضوعاتی که بد نیست علیرضا دبیر به آن پاسخ بدهد، همین عملکرد ضعیف کادر فنی و دوست صمیمی‌اش پژمان درستکار است.

علیرضا دبیر چند هفته پیش و در جریان بازدید محمد‌باقر قالیباف از اردوی تیم ملی با اشاره به عصاهایی که باید با آنها تردد کند، گفته بود: «دفعه اول که دو سال پیش به فدراسیون آمدید یک عصا داشتم، امروز هر دو پایم عمل شده و ان‌شاءالله دفعه بعد که می‌آیید اینجا درباره شهادت من سخنرانی کنید!». حالا باید به آقای رئیس گفت که اگرچه عمل پرانتزی‌بودن پا را به شهادت مرتبط کردید؛ اما دست‌کم با این وضعیت کشتی به استقبال شهادت نروید و ابتدا کشتی را به سروسامان برسانید که دعای خیر بیشتری پشت سرتان خواهد بود.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش