روز گذشته ثبت نام نامزدهای شرکت در انتخابات فدراسیون فوتبال به آخر رسید و انتظار میرود رقابت از امروز گرمتر شود. البته لابی و یارکشی برای انتخابات از مدتها قبل آغاز شده و نامزدها سعی می کنند رضایت اعضای مجمع را جلب کنند. این مذاکرات در خفاست و نمی دانیم هرکدام از آنها چه مسیری را برای گرفتن رأی اعضای مجمع انتخاب می کنند. در یک دنیای ایده آل اعضای مجمع باید طبق برنامه و توانایی نامزدها یکی را انتخاب کنند، ولی لابی ها لزوماً از این فرمول پیروی نمی کند و انتخاب اصلح گاهی قربانی منافع فردی یا جمعی می شود.
برای رسانه ها یا دلسوزان فوتبال که در مجمع حضور ندارند، فقط نکته مهم برنامه ای است که هرکدام از نامزدها برای توسعه فوتبال و خروج فدراسیون از رکود فعلی دارند. فعلاً نامزدها صحبتی درباره برنامه شان نداشته اند، شاید به این خاطر که می دانند افکار عمومی نقش زیادی در تعیین برنده ندارد و بیشتر روی جلب نظر اعضای مجمع تمرکز کرده اند. با این حال انتظار می رود که در روزهای آینده آنها حتی به صورت تشریفاتی برنامه ای ارائه کنند و در رسانه ها آفتابی شوند. فعلاً از لابه لای خبرها و مصاحبه ها می توان به این چند نکته پی برد:
حضور علی کریمی تغییری اساسی در ترکیب نامزدها بوجود آورده، ولی هنوز معلوم نیست که او بتواند اجماع کافی برای رسیدن به صندلی ریاست ایجاد کند. او بر خلاف روزهایی که در شبکه های اجتماعی فعال بود و انتقادات تندی از مدیران فوتبال داشت، سیاست سکوت پیشه کرده و ظاهراً سرگرم لابی های انتخابات است، ولی نزدیکان و اطرافیانش با تأکید روی دوگانه فوتبالی – غیرفوتبالی و حمله غیرمستقیم به سایر نامزدها سعی در جذب آرای سلبی دارند. از طرف دیگر اضافه شدن مهدوی کیا به عنوان گزینه نایب رئیسی می تواند تأثیر مثبتی روی آرای کریمی داشته باشد، ولی او هنوز صحبتی درباره برنامه هایش نداشته و بعید است تنها با تکیه به سابقه فوتبالی بتواند به این کرسی برسد. البته سایر نامزدها هم از این نظر جلوتر از کریمی نیستند.
قنبرزاده که گزینه نایب رئیسی عزیزی خادم است از حضور علی کریمی بعنوان یک ملی پوش سابق در این انتخابات استقبال کرده، ولی در ادامه از خبرنگاران خواست که از نامزدها برنامه بخواهند و گفت:« به هر حال هر کسی می آید باید برنامه داشته باشد. این از مسئولیت های رئیس فدراسیون است. بهتر است آنها توضیح بدهند. این موضوع مفصلی است که باید کامل درباره اش توضیح داده شود. از شما هم خواهش می کنم که از رؤسای فدراسیون بخواهید تا در مورد برنامه اقتصادی که دارند صحبت کنند.»
یکی از این نامزدها کیومرث هاشمی است که روز گذشته ثبت نام کرد و گفته می شود بخت خوبی برای کسب رأی دارد، ولی او دربرابر خبرنگاران جواب روشنی درباره برنامه هایش نداد و گفت:« برنامه تحول آفرین در حال آماده سازی است ولی آن چیزی که اکنون فوتبال ما نیاز دارد همدلی، وحدت و همراهی جامعه فوتبال و انسجام است. چالش های زیادی داریم. مخصوصاً در زمینه منابع مالی که یکی از بزرگترین چالش های فوتبال است.»
اگر در مدتفاصله ۲۰ روز تا انتخابات فدراسیون و در حالیکه لابی ها برای کسب رأی آغاز شده هنوز برنامه نامزدها در حال اماده سازی باشد، اوضاع آنقدر امیدوارکننده نیست. با این حال اساسنامه جدید به همه مدعیان فرصت حضور در صحنه انتخابات را داده و این دار و ندار فوتبال ماست، پس باید خوشبین باشیم که نامزدها در روزهای آینده برنامه شان را اعلام کنند و از دل بحث و جدل ها چهره های شایسته بتوانند به کرسی های فدراسیون برسند.
- 20
- 3