سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۱۰ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۲۴۰
سرپوش ورزشی

ویژه برنامه شبکه سه برای المپیک ۲۰۲۰؛ «برنامه بی برنامه» هرچه پیش آید خوش آید!

المپیک 2020 توکیو,ویژه برنامه شبکه سه برای المپیک 2020
برنامه المپیک ۲۰۲۰ از شبکه سه شب گذشته یک نمونه بارز از بی برنامه بودن برنامه سازان صداوسیما است.

به گزارش عصر ایران، در برنامه آخر شب شبکه سه که ارتباط مستقیم با توکیو برقرار شده بود، جواد فروغی را به عنوان اولین برنده طلای المپیک این دوره به برنامه آورده بودند، جواد خیابانی در استودیو توکیو میزبان این ورزشکار است و در تهران هم پیمان یوسفی و بهزاد کاویانی میزبان خانواده فروغی هستند.

جواد خیابانی بر طبق روال همیشگی احساساتی و شتاب زده مدام حرف می‌زند، به گونه ای که فروغی هنوز جواب یک پرسش را نداده با یک سوال دیگر و مبحثی جدید مواجه می‌شود، مجری بدون توجه به حرف‌ها و جواب های او خود دوباره اظهار نظر می‌کند، موضوع را عوض می‌کند و بعد هم بدون اینکه منتظر ادامه حرفهای مهمان باشد می‌گوید که می‌خواهیم برویم تهران و خانواده شما رو ببینیم و ... (واقعا سعی کردم از جملاتی که استفاده کرد و یا نتیجه گیری‌های عجیب و غریبش پرهیز کنم ؛ که کم هم نبود!)

در آن طرف در تهران هم ۳ بچه جواد فروغی را به استودیو آورده اند و آنها هم مشتاق دیدار پدر از پشت مانیتور هستند ، سلام و احوالپرسی معمول و تبریک گفتن همسر جواد فروغی به او و تشکر ورزشکار المپیکی از همسر و خانواده اش و ... دیگر هیچ حرف و برنامه ای برای ارائه ندارند، نه مجریان استودیو تهران و نه جواد خیابانی در توکیو !

۲ بچه خردسال که خسته و کلافه شده اند بهترین اتفاق را رقم می زنند و در استودیو شروع می‌کنند به راه رفتن، چرخیدن، بازی کردن، رفتن زیر میز و عاقبت بالای میز و استفاده از میز برنامه به عنوان سرسره و ... کارگردان تلویزیونی هم انگار از این موقعیت خوشش آمده و در نمای باز بارها بالا رفتن پسربچه از میز و سر خوردن به پایین آن را نشان می‌دهد.

این که چنین اتفاقی در این حد و تا این اندازه نشان داده شود واقعا جای پرسش دارد؟ برای اینکه دیدن یک یا دو بار چنین اتفاقی شاید بامزه است ولی بعد از آن دیگر نه به لحاظ رسانه‌ای و نه به لحاظ حرفه‌ای کار درستی نیست.

برای اینکه مثالی بزنم تا بدانید چه اندازه وقت و زمان حرف زدن در مقابل دوربین اهمیت دارد باید از نمونه‌های خارجی مثال بزنم در مراسمی چون اسکار برجسته‌ترین و معروفترین بازیگران و کارگردانان هالیود شرکت می‌کنند، یک بازیگر معروف مثلا جورج کلونی می‌آید تا برنده اسکار بهترین بازیگری را اعلام کند بعد از اینکه اسم او را خواند خود جرج کلونی به کناری هدایت می‌شود که دیگر او در مقابل دوربین حتی در پس زمینه هم نباشد ، برنده اسکار آمده و در حد ۲ دقیقه باید تمام حرفهایش را بزند، هر کسی باشد بعد از ۲ دقیقه با بالا بردن صدای موسیقی او را به پایان دادن حرفهایش هدایت می‌کنند.

تعارفی در کار نیست هر کسی باشد همین است. این قضیه نشان از وجود برنامه مشخص و زمان بندی برای هر بخش دارد که اگر چنین نباشد معلوم نیست برنامه به کجا خواهد رفت و چقدر طول خواهد کشید؟!

یا دربرنامه های گفتگو محور همچون برنامه المپیک ۲۰۲۰ شبکه سه هم مهمان دعوت می‌کنند و با او حرف می‌زنند اما دقیقا زمان این گفتگوها مشخص است مثلا در برنامه‌ای چون برنامه الن دی‌جنرس هر مهمانی داشته باشد معمولا بخش گفتگو بین ۵ تا ۷ دقیقه است و یا در برنامه گراهام نورتون ، جیمز کوردن و ... هم باز بر همین منوال است و با وجود آنکه ستاره های بسیار معروف دنیا را در برنامه شان دارند اما هیچ وقت زمان از دست رفته یا بی بهره در آن وجود ندارد و سریع به آیتم بعدی می‌پردازند. و صدها مثال دیگر ...

المپیک 2020 توکیو,ویژه برنامه شبکه سه برای المپیک 2020

آن بچه ها خودشان بودند و جز بچگی و زندگی معمول خودشان کار دیگری نکردند و اتفاقا کار آنها قطعا از زمره بامزه‌ترین اتفاقات تلویزیون خواهد بود، کاملا معلوم است از ساعتها قبل به استودیو آمده، از انتظار و معطلی در آن ساعت شب ( ۱۵ دقیقه بامداد) خسته و کلافه شده و عاقبت خود دست به کار شدند تا برای خود سرگرمی رقم بزنند. اما سوی دیگر ماجرا نشان از بی برنامه بودن ، سازندگان المپیک ۲۰۲۰ است، طبیعتا هر آیتم یا بخشی (حتی در برنامه های زنده) باید زمان مشخصی داشته باشد و برنامه ساز اشراف داشته باشد که چند دقیقه باید در این بخش حرف زد و بعد تمام کردو به مرحله بعدی پرداخت، اما در این برنامه تا جایی پیشرفتند که مجری ها، خانواده فروغی، مخاطب و ... معذب شدند تازه تصمیم گرفته شد که یک سر به اتاق فرمان بزنیم و بعد دوباره بر می‌گردیم و ...

مهمتر از همه زمان از دست رفته و یا زمان بی بهره در این برنامه است که هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد و مجری هم هیچ اطلاعات یا داده خاصی ارائه نمی‌کند، معمولا حرفها و اخبار تکراری است.

این زمان بی بهره و یا غیر مفید اتفاقا در این شکل برنامه‌های گفتگو محور تلویزیون بسیار زیاد است. نمونه دیگر در اکثر برنامه های حتی چون عصر جدید و ... یا همین برنامه المپیک ۲۰۲۰ هم در استودیو تهران و هم در توکیو.

به جواد خیابانی و اجرای پر اشکالش دیگر واقعا نمی‌توان چیزی گفت چون او همین گونه است و در این چند روز المپیک نمی توان از او انتظار تغییرات عجیب و غریبی داشت اما بر آن مدیران و برنامه‌ساز تلویزیون انتقادات زیادی وارد است که او را برای مجری‌گری مهمترین برنامه ورزشی تلویزیون در زمان المپیک توکیو در نظر گرفته‌اند.

به آن بچه های معصوم و جذاب که بر روی میز برنامه سرسره بازی کردند هیچ ایرادی وارد نیست اما اشکال از آن تهیه کننده و برنامه سازی است که بدون هیچ برنامه و نقشه خاصی کودکان را به استودیو آورده و هیچ تمهید و فکری برای مدت زمان و شکل جلوی دوربین قرار گرفتن آنها نکرده است. 

کاملا به سبک یلخی‌وار، بدون برنامه، فکر و ... و در نهایت به تنها کسی که فکر نمی‌شود هم مخاطب و وقت اوست.

کاوه معین‌فر

  • 21
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش