شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۲۳:۵۲ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۲۰۸۴
سرپوش ورزشی

تعیین تکلیف گزارشگر صداوسیما برای وزیر ورزش و جوانان!

دخالت میثاقی در کار وزیر ورزش, تعیین تکلیف صداوسیما برای وزیر ورزش و جوانان!
کار گزارشگر بازی اما این نیست که فقط بگوید فلانی توپ را به بهمانی داد چون خودمان داریم می‌بینیم. این است که هیجان بازی را بالا ببرد و جذاب کند و اطلاعات تازه‌ای در اختیار بیننده قرار دهد منتها آقای احمدی برای وزیر ورزش ... تعیین تکلیف می‌کند که با انتقاد از صداوسیما مقابله کند.

مهرداد خدیر، روزنامه‌نگار، در یادداشتی در عصر ایران نوشت: «در کشاکش بحث «حق پخش تلویزیونی» و مطالبۀ مالی باشگاه‌ها خصوصاً پرسپولیس و استقلال، مدیریت صداوسیمای انحصاری ایران ترجیح داد به جای دعوت از مدیران باشگاه‌ها و کارشناسان، از محمدحسین میثاقی، مجری محبوب برنامۀ «فوتبال برتر»، و محمدرضا احمدی، گزارشگر مسابقۀ افتتاحیۀ لیگ برتر، بخواهد و در واقع آنان را مأمور کند تا بگویند و ما بدانیم و متوجه شویم که صداوسیما حق پخش سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ را پرداخت کرده ولی خود باشگاه‌ها بلد نبودند استفاده کنند!

جالب‌ترین بخش از آنچه مجری برنامۀ فوتبال برتر که در واقع القاشدۀ رؤسای اوست این بود که به وزیر ورزش یادآور شد متولی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس شما هستید و جلوی بیانیه ها را بگیرید! هرچند اصلا جای عادل فردوسی‌پور نشسته تا کاملا مطیع اوامر باشد و چموشی نکند.

محمدرضا احمدی هم حین گزارش بازی استقلال - سپاهان از روی کاغذ همین‌ها را خواند و از حمید سجادی، وزیر ورزش، خواست به «حواشی» خاتمه دهد.

اگر صداوسیما انحصاری نبود مجری و گزارشگر سراغ مدیران باشگاه‌ها و کارشناسان و البته مدیران سازمان می‌رفتند یا متنی را به عنوان واکنش یا توضیح یا پاسخ روابط عمومی صداوسیما به بحث‌های اخیر قرائت می‌کردند؛ نه اینکه وارد این داستان شوند و اتفاقا همین نشان داد که خبرنگاران صداوسیما در تعریف مصطلح خبرنگار مستقل نمی‌گنجند؛ چرا که کارمندوار باید اوامر رئیسان خود را اجرا کنند.

داستان حق پخش و بیانیه‌ها و اعتراضات برای هر فعال رسانه‌ای در حوزۀ ورزش و حتی خارج از آن یک سوژۀ ناب است اما مجریان و گزارشگران سازمان باید «در مدار بچرخند» و تازه از وزیر ورزش بپرسند چرا جلوی بیانیه‌ها را نمی‌گیرد؛ حال آن بیانیه نقش دهان برای حرف‌زدن را بازی می‌کند و شکل دیگر آن می‌تواند این باشد که چرا دهان دو باشگاه را نمی‌بندد؟

از یک طرف گفته می‌شود دو باشگاه در مسیر خصوصی‌سازی‌اند و سهام آن را به خلق‌الله می‌فروشند و به گونه‌ای وانمود می‌کنند که دولتی نیستند بعد آقای میثاقی می‌گوید مگر وزیر متولی دو باشگاه نیست، پس چرا جلوی بیانیه‌ها را نمی‌گیرد؟!

عادل فردوسی‌پور هم البته به‌وضوح و صراحت به دو مقولۀ حق پخش زنان و ورود زنان به ورزشگاه‌ها نمی‌پرداخت اما دست‌ کم تا این حد طوطی‌وار هر چه را می‌گفتند تکرار نمی‌کرد.

در همین برنامۀ امروز اگر اعلام می‌کردند موضع سازمان یا واکنش روابط عمومی این است اشکال نداشت ولی هر دو به گونه‌ای سخن ‌گفتند که نشان می‌داد از آنها خواسته‌اند؛ کمااینکه احمدی یک‌ بار در نیمۀ اول بازی گفت و یک بار در در نیمۀ دوم. شاید تا رییسان را خوش‌تر آید!

درست است که هر رسانه سیاستی دارد و کسانی که با آن کار می‌کنند به آن باید پای‌بند باشند اما موضع رسمی رسانه‌ها را مدیر و رییس اعلام می‌کند و لازم نیست از خبرنگاران و گزارشگران بخواهی طوطی‌وار تکرار کنند.

گزارشگر بازی همچنین اصرار داشت به بینندۀ متحیر از ورزشگاه خالی القا کند برگزاری بازی بدون تماشاگر به خاطر اختلال در سامانۀ فروش بلیت الکترونیک است؛ در حالی که قبل‌تر گفته شده بود مصوبۀ ستاد ملی کروناست ولی با توجه به اجتماعات دو هفتۀ گذشته احساس کردند این دلیل مقبول نخواهد افتاد. هر چند که برخی باشگاه‌ها مانند گل‌گهر رسماً اعلام کردند سامانۀ آنان اختلالی ندارد و این شایعه هم فراگیر است که چون فیفا خواستار حضور زنان در ورزشگاه شده در آستانۀ جام جهانی نمی‌خواهند ریسک کنند و عدالت را برقرار کردند و نه زنان را راه دادند نه مردان را!

گزارشگر البته مأمور بود همان را بگوید که از او خواسته بودند! اینکه هفته‌های بعد چه توجیهی دارند نیز لابد به او مربوط نیست. چون همانی را می‌گوید که بگویند بگوید!

کار گزارشگر بازی اما این نیست که فقط بگوید فلانی توپ را به بهمانی داد چون خودمان داریم می‌بینیم. این است که هیجان بازی را بالا ببرد و جذاب کند و اطلاعات تازه‌ای در اختیار بیننده قرار دهد منتها آقای احمدی برای وزیر ورزش ... تعیین تکلیف می‌کند که با انتقاد از صداوسیما مقابله کند.

تازه داریم دربارۀ فوتبال حرف می‌زنیم که در زمرۀ مزیت‌های صداوسیماست و هنوز بیننده ندارد. می‌توان حساب کرد در باقی موارد اوضاع چگونه است.

آیا صداوسیما نباید پاسخ بدهد؟ معلوم است که باید اما به صورت رسمی و از زبان مدیران خود نه در قالب حرف‌نشاندن بر دهان مجری و گزارشگر و استفاده از فرصت تماشاگر بازی. چون به نفع شخصیت خودشان هم نیست و آدم حس می‌کند فقط دستور را اجرا می‌کنند و از این حیث شاهد تبلیغ ستاره مربع‌ها آبرومندانه‌تر باشد.»

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
صدا و سیمای میلی
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش