یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۰۱ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۰۵۲۹
سرپوش ورزشی

نمی شود شعار حمایت از ورزش قهرمانی داد و در همان حال، ورزشکاران کشور بیکار و لنگ معیشت خود باشند

معضل اشتغال ورزشکاران و قهرمانان,بازی‌های المپیک پاریس

روزنامه جوان نوشت: ورزشکاری که دغدغه تأمین معیشت و پیدا کردن شغل داشته باشد، بدون شک نمی‌تواند تمام تمرکزش را روی موفقیت در رویدادها معطوف کند.

بیکاری معضلی است بزرگ برای ورزش کشورمان که تا امروز هیچ قانون و مرجعی نتوانسته است آن را حل کند. جز در موارد خاص، اکثر مدال‌آوران ایرانی همچنان در حسرت داشتن شغل می‌سوزند و عجیب این است که مرغوبیت مدال‌های‌شان نیز نتوانسته تأثیری در حل این مشکل داشته باشد.

تنها چند ماه دیگر تا شروع بازی‌های المپیک پاریس باقی مانده است و در ماه‌های حساس پیش‌رو اهمیت توجه به قهرمانان و ورزشکاران ملی بیش از پیش احساس خواهد شد. با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه نگاهی می‌اندازیم به وعده‌های متعدد مسئولان برای حل معضل اشتغال ورزشکاران و قهرمانانی که همچنان منتظر اجرای قانون هستند.

به کارگیری ورزشکاران در دستگاه‌ها و استفاده از ظرفیت آن‌ها موضوعی است که سال‌ها محل چالش بوده و است، حتی بعد از تصویب آیین‌نامه اجرایی جذب و استخدام قهرمانان و ابلاغ آن از سوی هیئت وزیران، باز هم تغییر محسوسی در رفتار مسئولان در قبال مدال‌آوران ایجاد نشد. پس از سال‌ها کشمکش‌های مدیریتی، سرانجام در مردادماه سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه فوق به تصویب هیئت وزیران رسید و معاون اول رئیس‌جمهور وقت آن را به همه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد.

طبق این ابلاغیه دستگاه‌های اجرایی موظفند بدون برگزاری آزمون و خارج از نشر آگهی به صورت پیمانی اقدام به جذب و استخدام قهرمانان بازی‌های المپیک شامل نفرات اول تا سوم، قهرمانان اول و دوم مسابقات قهرمانی جهان، نفرات اول، دوم و سوم بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی در رشته‌های ورزشی تحت پوشش کمیته بین‌المللی المپیک حسب مورد در رشته‌های فردی و گروهی و مقام اول تا سوم جام‌جهانی فوتبال، بسکتبال، والیبال و همچنین یکی از فرزندان قهرمانان بازی‌های پاراالمپیک شامل نفر اول در رشته‌های فردی و تمامی نفرات در رشته‌های گروهی کنند. زمان زیادی از این ابلاغ می‌گذرد، اما واقعیت این است که قانون استخدامی تأثیری در حل معضل بیکاری ورزشکاران نداشته است.

تا قبل از تصویب و ابلاغ قانون استخدامی، تعداد اندکی از چهره‌های مدال‌آور صاحب شغل شده بودند و انتظار می‌رفت با قانونی‌شدن موضوع، یکی از دغدغه‌های همیشگی اهالی ورزش مرتفع شود، ولی خیلی زود مشخص شد ابلاغیه قانونی نیز نمی‌تواند حلال مشکلات باشد. درست قبل از المپیک ریو بسیاری از ورزشکاران امیدوار شدند با ابلاغ دولت دیگر دستگاه‌ها نتوانند بر استخدام‌شان مانع‌تراشی کنند، منتها وعده مسئولان خیلی زود رنگ باخت و خبری از اجرایی‌شدن آن نشد. پس از المپیک ریو اعلام شد ۳۰۰ مدال‌آور برای بهره‌مندی از این طرح درخواست داده‌اند، اما تنها درخواست ۸۴ نفر تأیید شده است! حال آنکه قانون باید شامل همه افرادی که واجد شرایط هستند بشود، نه اینکه از بین تعداد زیادی از قهرمانان، تنها درخواست عده‌ای معدود به تأیید برسد. تازه معلوم نیست از بین همین تعداد اندک هم چند نفر شاغل شده‌اند.

بعد از پروسه تأیید از سوی نهادهای ورزشی و قرار گرفتن نام ورزشکار مدال‌آور در فهرست افراد واجد شرایط استخدام، تازه بحث عدم‌همکاری دستگاه‌های ورزشی و غیرورزشی وسط می‌آید. موارد زیادی از بی‌تفاوتی سازمان‌ها به ابلاغیه دولتی گزارش شد که گلایه و سرخوردگی ورزشکاران را به همراه داشته است. برای قهرمانی که با انبوهی از مدال دربه‌در دنبال کار می‌گردد و از طرف نهادهای ورزشی به مراکز، سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی معرفی می‌شود، زشت است که خودش پشت در مدیران بماند و پرونده‌اش هم خاک بخورد. اغلب افرادی که واجد شرایط بودند و توانستند هفت‌خان استخدام را پشت‌سر بگذارند، در دستگاه‌های ورزشی مشغول کار شده‌اند، ولی مابقی به دلیل عدم‌همکاری سایر دستگاه‌ها در این راه ناکام بوده‌اند.

گفته می‌شود دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های غیرورزشی با بهانه‌هایی از جمله نداشتن ظرفیت جذب نیرو یا کمبود منابع مالی، روی خوشی به ورزشکاران نشان نداده و نمی‌دهند، البته در این بین چند نفری هم توانستند از طریق رایزنی و استفاده از ظرفیت‌های خارج از ورزش در برخی ادارات مشغول کار شوند، منتها این حق همه ورزشکاران است که از حق قانونی خود بهره‌مند شوند و نباید تنها به چند مورد اکتفا کرد. از طرفی بوده‌اند مواردی که یکی‌دو سالی در فلان اداره و سازمان مشغول کار شده، اما به خاطر تغییرات مدیریتی همان شغل نصفه نیمه خود را نیز از دست داده‌اند.

تأمین معیشت، بیمه، حقوق ثابت و بازنشستگی چالش‌های بزرگ و نگران‌کننده‌ای هستند که اعصاب و روان ورزشکاران را به هم می‌ریزند. کسب مدال و رفتن روی سکو در رقابت‌های آسیایی و جهانی موفقیتی است که یک شبه به دست نمی‌آید و به سال‌ها ممارست و تلاش نیاز دارد، از این‌رو جوانانی که در عرصه ورزش قهرمانی فعالیت می‌کنند، بهترین سال‌های عمر خود را صرف تمرین، حضور در اردوهای متوالی و رقابت با حریفان می‌کنند تا برای کشورمان افتخارآفرینی کنند.

داشتن شغل ثابت و حتی‌الامکان مرتبط با ورزش، انتظاری بحق از مسئولان است و این انتظار سال‌هاست با وعده‌وعید به جایی نرسیده است. تا قبل از این بحث خلأ‌های قانونی مطرح بود ولی بیش از هفت سال است مشکل قانونی نیز مرتفع شده و جامعه ورزش چشم‌انتظار همت مسئولان است. گلایه‌های زیادی تاکنون از زبان مدال‌آوران مطرح شده مبنی بر اینکه تلاش‌شان برای بهره‌مندی از قانون استخدامی به نتیجه نرسیده است و مدیران سازمان‌ها و ادارات با هر بهانه و توجیهی سرناسازگاری گذاشته و ورزشکاران را جواب کرده‌اند.

سرخوردگی، ناامیدی و تصمیمات احساسی برخی چهره‌های ورزشی ثمره برخوردهای مسئولانی است که نسبت به آینده نخبگان ورزش احساس مسئولیت نمی‌کنند. در روزگاری که با یک جست‌وجوی ساده می‌توان از شرایط دیگر جوامع مطلع شد، مدال‌آوران‌مان نیز خواه‌ناخواه وضعیت این روزهای خود را با حریفان خارجی خود در سایر کشورها مقایسه می‌کنند. آن وقت است که فکر ترک وطن یا خداحافظی از دنیای قهرمانی به سرشان می‌زند. در این سال‌ها کم نبوده‌اند ورزشکارانی که پیشنهادهای اغواکننده خارجی داشته‌اند و می‌توانستند با تغییر ملیت و رقابت کردن برای کشوری دیگر درآمدی هنگفت به جیب بزنند، حال آنکه اکثریت این ورزشکاران به خاطر تعصب و عشق به وطن و مردم به چنین پیشنهادهایی قاطعانه نه گفته‌اند، هر چند تعدادی قلیل نیز ترجیح داده‌اند عمر قهرمانی خود را جایی سپری کنند که دیگر دغدغه‌ای بابت روزهای بازنشستگی نداشته باشند.

نمی‌شود دست روی دست بگذارید و شعار حمایت از ورزشکاران دهید، اما در عمل اقدامی برای رسیدگی به حال و روز قهرمانان انجام نشود. عمر قهرمانی بسیار کوتاه است و تا چشم برهم بزنید ورزشکار به سن بازنشستگی رسیده، تازه اگر در این مدت مصدومیت جدی و دردسرسازی نصیبش نشده باشد. مدال‌آورانی که هنوز عضو تیم‌ملی هستند و به رویدادهای آسیایی، المپیک و جهانی اعزام می‌شوند، هر افتخاری هم کسب می‌کنند و هر مدالی که می‌گیرند، بازهم نمی‌توانند توجه مسئولان را برای حمایت‌های حداقلی جلب کنند، چه برسد به اینکه چند سالی از بازنشستگی‌شان گذشته باشد. آن‌ها الان به توجه و رسیدگی نیاز دارند تا بتوانند حداقل‌های زندگی‌شان را تأمین کنند و چند سال دیگر حسرت عمر رفته‌شان را نخورند. دود سرخوردگی قهرمانان و مهاجرت نخبگان ورزش به چشم جامعه و کشورمان می‌رود و نباید اجازه داد کار به اینجا برسد.

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
خوب بروند کار بکنند اگه تو ورزش پولی نیست بعد که پول درآوردند بیارن به ورزش و تفریحشونم خرج بکنن مثل هر ایرانی دیگه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • شنبه ۱۰ آذر
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۰۶:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    ملبورن سیتی - وسترن سیدنی
    ۰۹:۳۰
  • لیگ دو ایران
    عقاب تهران - فولاد هرمزگان
    ۱۴:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    آکرون - اورنبرگ
    ۱۴:۳۰
  • لیگ آزادگان
    داماش گیلان - پیکان
    ۱۴:۴۵
  • لیگ آزادگان
    مس شهر بابک - صنعت نفت آبادان
    ۱۴:۴۵
  • لیگ آزادگان
    نیروی زمینی - فجر سپاسی
    ۱۴:۴۵
  • لیگ آزادگان
    شهرداری نوشهر - پالایش نفت بندرعباس
    ۱۴:۴۵
  • لیگ آزادگان
    نفت و گاز گچساران - آریو اسلامشهر
    ۱۵:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - لاس پالماس
    ۱۶:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    کومو - مونزا
    ۱۷:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتفاق - الاتحاد
    ۱۷:۵۵
  • بوندسلیگا آلمان
    یونیون برلین - بایرلورکوزن
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برنتفورد - لسترسیتی
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - نیوکسل
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ناتینگهام فارست - ایپسویچ
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ولورهمپتون - بورنموث
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    روستوف - نیژنی نووگورود
    ۱۹:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - امپولی
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الشباب - الهلال
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    وستهم - آرسنال
    ۲۱:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - بایرن مونیخ
    ۲۱:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    بولونیا - ونتزیا
    ۲۳:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    وایادولید - اتلتیکومادرید
    ۲۳:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - نانت
    ۲۳:۳۰
  • یکشنبه ۱۱ آذر
    لیگ برتر ایران
    ذوب آهن - شمس آذر قزوین
    ۱۵:۴۵
  • لیگ برتر والیبال
    مس رفسنجان - فولاد سیرجان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    سایپا - شهداب یزد
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    پاس گرگان - پیکان تهران
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    گیتی پسند - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - فولام
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستر یونایتد - اورتون
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    چلسی - استون ویلا
    ۱۷:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - ختافه
    ۱۸:۴۵
  • لیگ برتر انگلیس
    لیورپول - منچسترسیتی
    ۱۹:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    فیورنتینا - اینتر
    ۲۰:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    لچه - یوونتوس
    ۲۳:۱۵
  • دوشنبه ۱۲ آذر
    لیگ برتر ایران
    هوادار - استقلال خوزستان
    ۱۵:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    آلومینیوم اراک - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    خیبر خرم آباد - ملوان
    ۱۵:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    پرسپولیس - الشرطه عراق
    ۱۷:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    الاهلی عربستان - استقلال
    ۱۹:۳۰
ویژه سرپوش