بعد از حمیدرضا قلی پور و معین تقوی، سانداکار سنگین وزن تیم ملی بانوان ایران سومین ووشوکار دوپینگی ایران شد.
به گزارش ایسنا، بعد از افشا شدن دوپینگ حمیدرضا قلی پور و معین تقوی دو سانداکار نقره ای و طلایی تیم ملی ایران در رقابت های جام جهانی ساندای ۲۰۱۸ چین، فدراسیون جهانی حکم دوپینگ مریم هاشمی سانداکار تیم ملی بانوان ایران در رقابت های قهرمانی جهانی ۲۰۱۹ ووشو (Wushu) را هم منتشر کرد تا به این ترتیب، او سومین دوپینگی ووشوی ایران باشد.
مریم هاشمی در این مسابقات مدال طلا بدست آورده بود که با این اوصاف، مدال او از سبد مدال های ایران کم خواهد شد. ایران با ۸ طلا در بخش ساندای این مسابقات، بالاتر از چینی که ۶ طلا، یک نقره و یک برنز به دست آورده بود، برای دومین بار قهرمان جهان شد. با این اوصاف تعداد طلاهای ایران به عدد ۷ کاهش می یابد.
بر اساس حکم فدراسیون جهانی، هاشمی از تاریخ ۲۱ اکتبر ۲۰۱۹ تا ۲۱ اکتبر ۲۰۲۳ یعنی به مدت چهارسال از حضور در مسابقات رسمی محروم خواهد بود. سانداکار تیم ملی بانوان ایران تا ۱۴ روز دیگر فرصت دارد که به دادگاه حکمیت ورزش اعتراض کند.
واکنش علی نژاد به دوپینگ های حاشیه ساز ووشو
وی در ارتباط با مسائل پیش آمده در حوزه ووشو و دیر اعلام شدن دوپینگ ۲ ورزشکار در این رشته، اظهار کرد: بعضی از رسانه ها سعی کردند قهرمانی جهان را در سال ۲۰۱۷ با این مسئله مرتبط کنند، در حالیکه مسایل پیش آمده مربوط به سال ۲۰۱۸ بود، علاوهبراین قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۹ هم تکرار شد و باز هم به این موضوع ارتباطی نداشت.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان افزود: در ۱۳ سالی که بنده مسئولیت داشتم ۳۱۸ تست دوپینگ گرفته شد که صرفا ۱۳ مورد آنها مثبت بود که نشان دهنده مبارزه با دوپینگ است و هیچ قهرمان بزرگی در بین آنها نبود و طی این مدت نیز ۱۲۰ تست دوپینگ از ورزشکاران ایرانی در رشته ووشو گرفته شد و این ۲ ورزشکار (قلی پور و تقوی)، نخستین ورزشکارانی هستند که در رده سنی بزرگسالان در بیرون از ایران تستشان مثبت شد.
علی نژاد با اشاره به این که بحث دوپینگ بر اساس نظام نامه وادا انجام می شود، اظهارکرد: در نظام نامه دوپینگ فصل چهاردهم بند سوم صراحتا گفته شده هرکسی مسوول گرفتن تست بوده، مسئول مدیریت نتایج آن نیز است و بعد از قطعی شدن رای، ظرف ۲۰ روز باید متولی اخذ تست رای را در سایت اعلام کند و هیچ مسوولیت دیگری متوجه سایر بخش ها نیست.
او ادامه داد: مراحل صدور رای در این رابطه هشت ماه طول کشید و درحالی که آبان ۹۷ این اتفاق افتاده ولی در تیر ماه ۹۸ رای صادر شده است و بعد از قطعی شدن رأی فدراسیون جهانی ووشو نیز در همان مقطع، در سایت خود موضوع را اعلام کرده است و هیچ مسئولیتی متوجه هیچ بخش دیگری در این زمینه نیست.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان با بیان این که فدراسیون ملی ووشو و نادوی ایران هیچ مسئولیتی در قبال انتشار اسامی نداشته اند، گفت: از تیر ماه سال ۹۸ سایت جهانی ووشو موضوع را اعلام کرده است اما افرادی که در حوزه رزمی کار می کنند از این مسأله خبردار نشده اند.
علی نژاد در خصوص این که چرا از عضویت یکی از ورزشکاران مربوطه در کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک ممانعت به عمل نیامده بود، اظهارکرد: در خصوص هر دو ورزشکار همان زمان ابلاغ رأی صورت گرفت و ممنوعیت به آن ها ابلاغ شد و اقدام دیگری که بخواهند ورزش کنند انجام نداده اند و باز هم تکرار می کنم فدراسیون ملی ووشو مسئولیتی در این رابطه که دیگر بخش ها مسئله را اعلام کنند، نداشته است.
او تأکید کرد: دوپینگ چارچوب خاص خود را دارد و نمی توان در مورد آن سلیقه ای عمل کرد و فدراسیون های ملی بر اساس نظام نامه هیچ مسئولیتی در این زمینه ندارند و بنده در فدراسیون ووشو هیچ نسبت فامیلی با کسی ندارم.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان با اشاره به این که برای ورزشکاران دوپینگی در حوزه ووشو چهار سال محرومیت در نظر گرفته شده است، اعلام کرد: این اتفاقات روی قهرمانی های ما تاثیری نخواهد داشت.
- 19
- 4