سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۲:۱۵ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۲۱۰
سرپوش ورزشی

حل معمای دوپینگ ووشوکاران ایرانی؛ فدراسیون وقت تخلف کرده است؟

دوپینگ میان ملی پوشان وشوو,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,حواشی ورزش

انتشار خبر معرفی دو سانداکار دوپینگی تیم ملی ووشوی مردان در رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۸ چین در چند روز اخیر، بازتاب زیادی در رسانه‌ها داشت.

ماجرا از آنجایی شروع شد که بعد از افشای نام حمیدرضا قلی‌پور و معین تقوی، مسئولان فدراسیون ووشو به پنهان‌کاری در این خصوص متهم شدند؛ اینکه چرا بعد از گذشت دو سال از مسابقات مربوطه، تازه اسامی این ووشوکاران اعلام شده است. در این زمینه، انتقادها بیشتر از همه متوجه مهدی علی‌نژاد، رئیس پیشین این فدراسیون بود؛ رئیسی که در طول ۱۳ سال ریاست خود بر ووشوی ایران عملکرد قابل قبولی بر جا گذاشت.

بااین‌حال داستان دوپینگ این دو ووشوکار وقتی جنجالی‌تر شد که چندین رسانه و خبرگزاری به حضور به‌ظاهر «غیرقانونی» قلی‌پور در رقابت‌های لیگ اشاره و چنین کاری را نقد کردند. آنها با اشاره به صدور حکمی که در اختیار فدراسیون وقت ووشو قرار گرفته، به این مورد اشاره کردند که فدراسیون «دانسته دچار تخلف شده است».

ایسنا یکی از همین رسانه‌های خبری بود که در گزارشش که اتفاقا در شماره روز گذشته «شرق» هم منتشر شد، به صدور حکم و آگاهی فدراسیون وقت ووشو از دوپینگی‌بودن قلی‌پور اشاره کرده بود؛ در بخشی از این مطلب آمده بود: «طبق حکم صادر‌شده از‌ سوی کمیته ضد‌دوپینگ فدراسیون جهانی ووشو (IWUF) در تاریخ ۱۳ تیر‌ماه ۱۳۹۸، حمیدرضا قلی‌پور به‌دلیل دوپینگ در مسابقات جام جهانی ساندا ۲۰۱۸، از تاریخ ششم آبان‌ماه ۱۳۹۷ به مدت چهار سال از شرکت در کلیه میادین محروم شده است. این حکم در ۱۵ آذر‌ماه ۱۳۹۷ (ششم دسامبر ۲۰۱۸) به او و فدراسیون ووشوی ایران ابلاغ شده است تا از هرگونه فعالیت کاپیتان تیم ملی جلوگیری شود. باوجود‌این، قلی‌پور در هفته نهم و دهم لیگ برتر سال ۱۳۹۷ که در تاریخ ۱۶ بهمن همین سال برگزار شده، به‌عنوان بازیکن تیم دانشگاه آزاد در این میدان حاضر می‌شود و پس از برتری مقابل با میلاد عارفی‌مقام به روی سکو می‌رود و بعد از آن از دنیای قهرمانی خداحافظی می‌کند».

فدراسیون وقت تخلف کرده است؟

این پرونده حالا با ابعاد جدیدی روبه‌رو شده و خبر می‌رسد در حکم اولیه‌ای که آذرماه در اختیار فدراسیون ووشو قرار گرفته، هیچ حرفی از تعلیق یا محرومیت به میان نیامده و در حد یک اخطاریه یا هشدار بوده است. طبق قوانینی که آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) برای ورزشکاران دوپینگی تعریف کرده است، بعد از اینکه نمونه دوپینگ اولیه آنها مثبت اعلام می‌شود، وادا این حق را برای ورزشکاران قائل است که ظرف بازه زمانی مشخص به رأی صادرشده اعتراض و مستندات خود را ارائه کنند؛ بنابراین آنها تا زمانی که هنوز به‌طور قطعی محروم نشده‌اند، می‌توانند در مسابقات شرکت کنند. درباره قلی‌پور نیز همین روال طی می‌شود و او درخواست وقت می‌کند تا مستنداتش را ارئه دهد؛ بنابراین ارسال نامه به فدراسیون ووشو در آذرماه ۹۷ صحت داشته ولی آن نامه، نامه محرومیت قلی‌پور نبوده و به او خبر داده شده که نمونه دوپینگش مثبت شده است.

 با توجه به این موضوع حضور قلی‌پور در رقابت‌های لیگ باشگاه‌های کشور که بهمن‌ماه رخ داده تخلف نبوده است، چون او در حال ارائه مستندات بوده و نامه قطعی محرومیتش از سوی فدراسیون جهانی تا آن زمان ارسال نشده بوده است. قلی‌پور بعد از مسابقه‌اش در لیگ هم از دنیای حرفه‌ای خداحافظی می‌کند و می‌رود؛ دلیل این موضوع مشخص‌شدن رد مستندانش بوده است؛ در واقع او با علم به اینکه مستندات ارائه‌شده‌اش برای قانع‌کردن فدراسیون جهانی کافی نبوده، برای همیشه خداحافظی می‌کند تا داستان دوپینگش پررنگ نشود؛ امری که البته مرسوم به نظر می‌رسد. دراین‌باره نیز فدراسیون‌های جهانی به ورزشکاران سرشناسی مثل قلی‌پور که کارنامه پرافتخاری از مدال‌های جهانی و آسیایی دارند، این فرصت را می‌دهند که قبل از رأی قطعی درباره محرومیت از میادین خداحافظی کنند که قلی‌پور هم در این مسیر حرکت کرده است.

پس تا اینجا دو نکته مشخص است؛ اول اینکه در آذرماه نامه مثبت‌بودن نمونه دوپینگ قلی‌پور (نه محرومیتش) به فدراسیون رسیده و دوم اینکه هفت ماه زمان برده تا رأی نهایی صادر شود؛ در واقع تیرماه ۹۸ نامه محرومیت چهارساله قلی‌پور ارسال شده که او پیش از این از حضور در میادین خداحافظی کرده بود. طبق همین نامه، ازآنجاکه مستندات ارائه‌شده از سوی فدراسیون جهانی کافی نبوده، در نتیجه تمامی نتایج قلی‌پور از زمان صدور نامه اولیه تا زمان نامه قطعی محرومیت ابطال می‌شود؛ ازآنجاکه قلی‌پور فقط در یک بازی در بهمن‌ماه ۹۷ در رقابت‌های لیگ شرکت کرده و نتیجه‌اش تأثیری در نتایج کلی مسابقات ایجاد نکرده، پس این مورد هم زیاد برجسته نشده است.

حفظ شأن قهرمان

دیگر موردی که باعث شده از فدراسیون وقت ووشو انتقاد شود، این است که چرا همان تیرماه هم اعلام نکردند که ورزشکاران دوپینگی هستند؛ در این مورد هم نظرات متعدد است؛ به ظاهر ازآنجاکه طبق قانون، فدراسیون‌های ملی الزامی درباره انتشار نام ورزشکاران دوپینگی خود ندارند و معرفی این نفرات بر عهده مسئولان برگزاری مسابقاتی است که در آن تست دوپینگ گرفته می‌شود، بر این اساس فدراسیون وقت ووشو نیز برای حفظ شأن قهرمان ملی خود ترجیح داده در‌این‌باره اطلاع رسانی نکند. علی‌نژاد پیش از این هم با حضور در برنامه ورزش و مردم در اظهارنظری به این موضوع واکنش نشان داده بود. او گفت: «در ۱۳‌سالی که بنده مسئولیت داشتم، ۳۱۸ تست دوپینگ گرفته شد که صرفا ۱۳ مورد آنها مثبت بود که نشان‌دهنده مبارزه با دوپینگ است و هیچ قهرمان بزرگی در بین آنها نبود و در این مدت نیز ۱۲۰ تست دوپینگ از ورزشکاران ایرانی در رشته ووشو گرفته شد و این دو نفر (قلی‌پور و تقوی)، اولین ورزشکارانی هستند که در رده سنی بزرگسالان در بیرون از ایران تستشان مثبت شد.

 در نظام‌نامه دوپینگ فصل چهاردهم بند سوم صراحتا گفته شده هرکسی مسئول گرفتن تست بوده، مسئول مدیریت نتایج آن نیز هست و پس از قطعی‌شدن رأی، در۲۰ روز باید متولی اخذ تست، رأی را در سایت اعلام کند و هیچ مسئولیت دیگری متوجه سایر بخش‌ها نیست. مراحل صدور رأی در این رابطه هشت ماه طول کشید و درحالی‌که آبان ۹۷ این اتفاق افتاده اما در تیرماه ۹۸ رأی صادر شده است و پس از قطعی‌شدن رأی فدراسیون جهانی ووشو نیز در همان مقطع، در سایت خود موضوع را اعلام کرده و هیچ مسئولیتی متوجه هیچ بخش دیگری در این زمینه نیست. درمورد هر دو ورزشکار همان زمان ابلاغ رأی صورت گرفت و ممنوعیت به آنها ابلاغ شد و اقدام دیگری که بخواهند ورزش کنند انجام نداده‌اند». تیم ملی ووشوی ایران با کسب هفت مدال طلا و یک نقره سال ۲۰۱۸ برای نخستین‌بار به مقام قهرمانی جام جهانی ساندا دست یافت. تقوی در وزن منهای ۸۵ کیلوگرم صاحب مدال شد و قلی‌پور در وزن به اضافه ۹۰ کیلوگرم به مدال نقره رسید. با مثبت‌شدن دوپینگ این نفرات، مدال‌های آن باز پس گرفته خواهد شد اما تأثیری در رتبه کلی تیم ایجاد نخواهد کرد.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۲۱ خرداد
    دوستانه
    جمهوری چک - مقدونیه
    ۱۹:۳۰
  • لیگ آزادگان
    مس سونگون - مس کرمان
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    آریو اسلامشهر - استقلال آبی پوش ملاثانی
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - دریا بابل
    ۲۰:۰۰
  • لیگ آزادگان
    داماش گیلان - سایپا
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    هلند - ایسلند
    ۲۲:۱۵
  • دوستانه
    لهستان - ترکیه
    ۲۲:۱۵
  • سه شنبه ۲۲ خرداد
    مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ژاپن - سوریه
    ۱۳:۴۴
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کره جنوبی - چین
    ۱۴:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    استرالیا - فلسطین
    ۱۵:۴۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    قطر - هند
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کویت - افغانستان
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ایران - ازبکستان
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    امارات - بحرین
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    عربستان - اردن
    ۲۱:۳۰
  • دوستانه
    پرتغال - جمهوری ایرلند
    ۲۲:۱۵
ویژه سرپوش