مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۸ - ۱۵ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۰۹۹۷
سایر ورزشها

هادی چوپان به رقیبش تبریک گفت/ درک لانسفورد به گرگ ایرانی پیام داد

هادی چوپان,مسابقات مسترالمپیا با حضور هادی چوپان
هادی چوپان پس از خروج خشمگینانه از استیج به برنده المپیا ۲۰۲۳ تبریک گفت، درک لونسفورد قهرمان رقابت‌ها هم به شکلی مهربانانه پاسخ او را داد.

به گزارش ورزش سه، هادی چوپان و درک لونسفورد، قهرمان کنونی المپیک ۲۰۲۳، در رقابت‌های المپیای ۲۰۲۳، افراد با بیشترین شانس برای کسب عناوین اول و دوم بودند. با نگاهی به نتایج المپیا در سال قبل، اکثر کارشناسان این صنعت پیش‌بینی کردند که لانسفورد می‌تواند چوپان را شکست دهد، به شرطی که روی پیک و کواد کار کند. در حالی که هادی چوپان در المپیا ۲۰۲۳ شرایط خوبی داشت، درک لونسفورد به صورت کلی به خاطر تناسب، زیبایی بدن و رشد عضلات پکیج کامل‌تری داشت. در پایان هم، درک لونسفورد با پشت سر گذاشتن «گرگ ایرانی» به اولین قهرمان المپیای دو بخش در تاریخ این ورزش تبدیل شد و جام المپیای ۲۰۲۳ را به دست آورد. او قبلاً در سال ۲۰۲۱ عنوان المپیا را در اختیار داشت. هادی چوپان که آشکارا از این تصمیم ناراضی بود، خیلی زود و با عصبانیت از صحنه خارج شد.

اما او نهایتا پس از خروج عجیب از استیج در یک پست اینستاگرامی دلگرم کننده به همه برندگان المپیا ۲۰۲۳ تبریک گفت. درک لونسفورد هم با یک قلب جواب او را داد تا قائله را تمام کند..

چوپان سپس پیامی رمزآلود به زبان فارسی در حساب شخصی خود در اینستاگرام منتشر کرد و از هواداران خود به دلیل عدم دستیابی به هدف دفاع از عنوان مستر المپیا در آخر هفته گذشته عذرخواهی کرده است. واکنش هادی چوپان به باخت المپیا ۲۰۲۳ را باید ناشی از احساسات و ناامیدی شدید او در دفاع از مقام اول دانست. اقدام طوفانی خارج از صحنه به اتفاق آرا در جامعه بدنسازی مورد انتقاد قرار گرفت. با این حال، به نظر می‌رسد با گذشت زمان، او با دید متعادل‌تری به وضعیت نگاه می‌کند. البته او هیچ واکنشی به حرکت عجیب خود در این پست‌های اینستاگرامی نداد. او نوشت: "آفرین به دستاوردهای شما. قهرمانی را به همه شما تبریک می‌گویم و برایتان بهترین‌ها را آرزو می‌کنم. با آرزوی موفقیت و قهرمانی برای همه شما."

آقای المپیا جدید درک لونسفورد که تازه تاج‌گذاری کرده و پس از خروج چوپان از صحنه به طرز محسوسی ناراحت شده بود، با کامنتی دلچسب در این پست با چوپان صلح کرد. لانسفورد نوشت: "متشکرم قهرمان. تو مرا مجبور می‌کنی تا بهترین‌هایم را نشان دهم. گرگ ایرانی در ورزشگاه یک حیوان واقعی است. از شما متشکرم که مرا وادار می‌کنید تا هر روز سخت‌تر کار کنم. خداوند تو و خانواد‌ ات را حفظ کند.

میلوش سارسف، بدنساز کهنه کار هم پس از اعلام این تصمیم، توضیحاتی در مورد عملکرد هادی چوپان ارائه کرد. سارسف در پستی در حساب شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرد که در مورد قهر هادی چوپان و رفتن به بیرون از استیج حرف‌های زیادی زده می‌شود. او معتقد است که چوپان برای دفاع از عنوان فوق العاده سخت کار کرده بود و  زود کنار رفت زیرا نمی‌خواست بعد از باخت آنجا باشد.

پست سارسف حاکی از آن است که هادی چوپان که صحنه را ترک می‌کند هیچ ربطی به این که او یک «بازنده لوس» است، نداشته است. در عوض، این فقط یک واکنش به ناامیدی او از شکست خود در کسب پیروزی بود:. "درود بر قهرمان بزرگ هادی چوپان افتخار ایران. در صنعت ما به عنوان یکی از بهترین بدنسازان جهان که می‌توانست عناوین متعددی را برای خود به ارمغان بیاورد بسیار مورد احترام است. او استاندارد را بالا برده است و سطح خودش را امسال هم دوباره نشان داد.

بسیاری از مردم او را در جایگاه پیروزی و دفاع از عنوان خود دیدند. باکلاس در پیروزی و شکست (همانطور که بارها ثابت کرده است) - او جای خود را پذیرفت، با مهربانی به رقیب خود تبریک گفت، یک عکس دسته جمعی گرفت و به سادگی از صحنه خارج شد - که بسیاری از مردم به خاطر آن از او انتقاد می‌کنند. اما او را به خاطر آن قضاوت نکنید! بسیاری از ما طرز فکر قهرمانان را درک نمی‌کنیم - او تمام تلاش خود را در آمادگی به کار گرفت، آماده شد و احساس کرد که شایسته قهرمانی است - وقتی شنید که شکست خورد - به سادگی نمی‌خواست برای مدت طولانی در آنجا به عنوان یک بازنده قرار داشته باشد. من حاضرم شرط ببندم که او در حال حاضر در دوباره در تمرینات بدنسازی است."

اقدامات هادی چوپان ممکن است برای کسانی که از بیرون به داخل می‌نگرند بحث برانگیز به نظر برسد. در حالی که ما تاکید داریم که ترک صحنه با ناامیدی راه درستی برای کنار آمدن با یک باخت نیست، مهم است که درک کنیم که یک ورزشکار کلاس جهانی در زندگی خود فداکاری‌های زیادی می‌کند. دستیابی به موفقیت رقابتی و باخت در بالاترین سطح می‌تواند گاهی واکنش منفی را هم به همراه داشته باشد.

***

درک لانسفورد به هادی چوپان پیام داد؛ واکنش رقیب آمریکایی به رفتار گرگ ایرانی

درک لانسفورد در صفحه شخصی اینستاگرامش واکنش جالبی به رفتار چوپان نشان داده و در کامنتی برای گرگ ایرانی نوشت: «ممنونم ازت گرگ ایرانی که باعث تلاش بیشتر من شدی. آرزوی بهترینا برای تو  و خانواده‌ات.»

هادی چوپان,مسابقات مسترالمپیا با حضور هادی چوپان

***

حق هادی چوپان خورده شد؟/ آنالیز داوری مسترالمپیا با نایب رئیس جهانی

نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون جهانی پرورش اندام معتقد است که هادی چوپان، با اختلاف ۲۵ تا ۳۰ درصدی باید قهرمان مسابقات مستر المپیا ۲۰۲۳ می‌شد.

به گزارش ایسنا،‌ هادی چوپان، قهرمان سال گذشته رقابت‌های مسترالمپیا، عنوان نایب‌قهرمانی این رقابت‌ها در سال ۲۰۲۳ در کالیفرنیای آمریکا شد. اما در شرایطی که در پایان رقابت ۹ نفر برتر حاضر در فینال مسترالمپیا انتظار می‌رفت هادی چوپان عنوان قهرمانی خود را تکرار کند، با رای عجیب داوران درک لانسفورد آمریکایی به عنوان قهرمانی رسید و هادی چوپان، ملقب به گرگ ایرانی، نیز به عنوان نایب‌ قهرمانی دست یافت.

پس از اعلام نتیجه این مسابقات، بسیاری از کاربران فضای مجازی و رسانه‌های رسمی آمریکایی این نتیجه را ناعادلانه دانستند و حتی این اتفاق را "سرقت شرم‌آور" از هادی چوپان نامیدند. همین حواشی باعث شد تا برای بررسی دقیق‌تر و فنی‌تر نتایج اعلام شده در فینال مستر المپیا ۲۰۲۳، با امید جبلی، نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون جهانی و داور بین‌المللی پرورش اندام مصاحبه کنیم که در ادامه صحبت‌های او با خبرنگار ایسنا را می‌خوانید.

* هادی نسبت به سال قبل ۲۰ - ۲۵ درصد بدنش را رشد داده بود

- «امیدوارم هادی از این ناملایمتی که پیش آمد گذر کرده و به حالت نرمال برسد. وضعیت فیزیکی هادی نسبت به سال قبل پیشرفت خوب و چشمگیری داشت. از نگاه بنده او در یک سال توانست ۲۰ تا ۲۵ درصد عضلات و بدن خود را رشد دهد که از نظر فنی در رشته پرورش اندام کار مهم و حرفه‌ای بود.»

* ضعف هادی نسبتا به حریفش فقط "فیگور ساید" بود

- «روز مقدماتی که من تصویر مسابقات و وضعیت فیزیکی ایشان را دیدم، فقط از نظر فیگور ساید یا همان قفسه از کنار بود که «لانسفورد» نسبت به هادی پیشی می‌گرفت. حریف هادی عرض شانه بازتر و کمر باریک‌تری داشت، اما در سنگین وزن پکیج کامل برای یک بدن حرفه‌ای خیلی مهم است که قطعا هادی در این بخش که بسیار هم مهم است، جلوتر بود.»

* لانس در نوار بالایی سینه ضعف داشت

- «بجز آن فیگور قفسه از کنار که گفتم، در سایر موارد هادی سرتر بود. لانس در نوار بالایی سینه ضعف داشت و اگر مسئله تزریق را لحاظ نکنیم چون در مستر المپیا خطا محسوب نمی‌شود، دیدگاه من به عنوان نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون جهانی این است که با اختلاف ۳۰ درصدی هادی در روز مقدماتی به مقام قهرمانی می‌رسید.»

* بالانس عضلانی هادی بهتر بود

- «در روز فینال لانس بهتر از روز مقدماتی روی استیج حضور پیدا کرد ولی نتوانست اختلافی که با هادی داشت را پوشش دهد. از لحاظ ذهنی تکمیل‌تر و قوی‌تر آمده بود، اما هادی از این نظر هیچ مشکلی نداشت و خیلی با اراده بود. در فیگور گیری خوب بود و تنها ایرادی که می‌شد از بدن او بگیریم آن هم نه ایرادی که او را نایب قهرمان کند، فقط این است که او در سال‌های آینده باید ساق پای خود را هم به سایر عضلات بدنش برساند. در غیر این صورت از نظر سیستماتیک، سایز، چگالی و بالانس عضله، هادی قابل مقایسه با دو نفر قبل خودش نبود.»

* هادی قطعا نفر اول بود

- «با همه این صحبت‌ها نمی‌شود داوری را زیر سال ببرم چون رای کلی بود و هادی هم یک ورزشکار حرفه‌ای است، در چنین مسائلی او باید تحملش را بالاتر ببرد. بنده کنار سرداور این مسابقات که آقای استیو بودند، در مسابقات مستر المپیا ۲۰۱۸ سن مارینو قضاوت کردم. ایشان سرداور بسیار حرفه‌ای است و من تعجب کردم که نتیجه اینطور تغییر کرد. امکان آن هست که خطا در نظرات کلی آمده باشد و همه داوران این نظر را نداشته‌اند، اما نتایج آرا جمع امتیازات ۱۱ داور است که نمی‌توان آن را زیر سوال برد. شخصا به عنوان یک داور حرفه‌ای می‌گویم که هادی اول بود.»

* امتیاز داوران برآیندی از کل فیگورها است

- «ما فیگورهای اجباری، راندهای روتین و مقایسه‌ای داریم که امتیازات همه آن‌ها لحاظ می‌شود. هر راند برگه امتیاز خاص خودش را دارد. برای فیگور اجباری ما یک راند مقدماتی داریم، یک راند نیمه نهایی و یک راند فینال داریم که در بحث مسابقات حرفه‌ای ما در هر دو روز عین این‌ها را اجرا کرده و امتیاز می‌دهیم. وقتی ورزشکاران فینالست انتخاب می‌شوند در بحث راند روتین هم داورها برگه می‌گیرند تا رای جدید دهند، تمام این رای‌ها در هر روز جمع می‌شود و در روز نهایی رای‌ها توسط ماشین اعلام می‌شود.»

* هادی اختلاف ۲۰ - ۳۰ درصدی با حریفان داشت

- «از لحاظ چیزی که ما دیدیدم هادی ایرادی نداشت اما اگر جنبه‌های مثبت این موضوع را ببینیم حریف او قوی بود و روز فینال هم بهتر از روز قبل نشان داد، اما از نظر فنی و فیگورهای اجباری و روتین نظریه خودم این است که هادی با اختلاف ۲۰ - ۳۰ درصدی قهرمان بود.»

* اتصال عضلات بالاتنه و پایین‌تنه هادی بهتر از حریف بود

- «شما اگر فرم پای هادی را ببینید بالانس بین پاها و بالا یعنی اتصال بالا تنه و پایین تنه کاملا حرفه‌ای بود و در یک مقیاس می‌گنجید. درباره لانس فورد از نظر من اتصال بالا و پایین خوب نبود. در نیم تنه پایین چیزی حدود ۱۰ درصد افت داشت که در چشم من به عنوان داور حرفه‌ای قابل دیدن بود. در فیگور قفسه سینه از بغل و زیر بغل، از پشت بدن خوبی داشت، اما در مجموع از نظر فنی کامل نبود.»

* بحث سیاسی وجود نداشت

- «ما اصلا نباید وارد این بحث شویم و محیط کاملا ورزشی است. اگر می‌خواستند به هادی آسیب بزنند در ورودش به آمریکا او را اذیت می‌کردند و واقعا هادی می‌تواند سال بعد آنجا باشد و با دیدگاهی که من از او دارم، با شدت بیشتری تمرین می‌کند و قطعا می‌تواند سال بعد جبران کند. او الان هم نفر دوم شد، چیزی که به تاریخ آسیا نمی‌گنجید که یک شخصی ۳ - ۴ مرتبه در مستر المپیا باشد و قهرمان هم شود. آن هم کسی که ایرانی است. هادی امتیاز بالایی دارد و سال بعد راحت با اختلاف خیلی بیشتر مستر المپیا و ساندو را به ایران برمی‌گرداند.»

* استعداد بدنی هادی فوق‌العاده است

- «هادی سال ۲۰۱۳ برای مسابقات برون مرزی در قزاقستان فیگور گرفت که من هم آنجا داور بودم. این پسر کلا استعداد خود را خوب شناخته است و در مسیر درستی گام بر می‌دارد. بدن او استعداد عجیبی دارد. در آلماتی قهرمان آسیا شد و بعد به جهانی رفتیم. او بدنی دارد که هر بار در مسابقات بود او را کنار می‌گذاشتیم و درباره اختلاف نفرات دوم و سوم بحث می‌کردیم. این اتفاقی که دیشب برای او افتاد انگیزه زیادی می‌شود تا اختلاف خود با حریفان را افزایش داده و بار دیگر قهرمان شود.»

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش