به گزارش ایسنا، دوومیدانی ایران با وجود اینکه در المپیک ۲۰۱۶ ریو ۱۰ نماینده داشت و سال پرکاری برای این رشته به حساب می آمد اما تقریبا هیچ اتفاق مثبتی در این رشته رخ نداد.
آغاز سال ۹۵ برای دوومیدانی ایران خوش بود اما در ادامه راه به جز درخشش حسن تفتیان، در پیست دوومیدانی ایران هیچ خبری نبود.
تحویل سال ۹۵ و سهمیه المپیک
دوومیدانی ایران تنها دقایقی بعد از تحویل سال ۹۵ ششمین سهمیه المپیک ۲۰۱۶ را کسب کرد. حمیدرضا زورآوند در رقابتهای قهرمانی آسیا در ماده ۲۰ کیلومتر پیاده روی سهمیه گرفت.
محمود صمیمی ، پژمان قلعه نویی، کاوه موسوی و محمد ارزنده دیگر دوومیدانی کاران ایران بودند که در سال ۹۵ موفق به کسب سهمیه شدند و تعداد دوومیدانی کاران ایران در المیپک را به عدد ۱۰ رساندند.
تفتیان، ستاره سال دوومیدانی
در میان تمام ناکامی هایی که تیم ملی دوومیدانی در المپیک داشت و درخشش چندانی از سوی دوومیدانی کاران شاهد نبودیم اما حسن تفتیان در دوی ۱۰۰ متر درخشش زیادی داشت.
تفتیان در چهارم تیر ماه ۹۵ و در رقابتهای world challenge مادرید با زمان ۱۰ ثانیه و چهار صدم ثانیه قهرمان شد و رکورد ایران را هم که ۱۰.۱۰ بود بهبود بخشید.
این دونده در تمام مسابقه هایی که در سال گذشته شرکت کرد به نتیجه خوبی گرفت و نشان داد می توان برای بازی های آسیایی و رقابت های قهرمانی آسیا روی او حساب ویژه ای باز کرد.
اوج کار او المپیک ۲۰۱۶ ریو بودکه موفق شد برای نخستین بار درتاریخ دوومیدانی ایران به نیمه نهایی المپیک رسید هرچند نتوانست در میان غول های سرعت جهان راهی فینال شود.
حدادی، ناکام بزرگ دوومیدانی
احسان حدادی نایب قهرمان المپیک ۲۰۱۲ لندن در المپیک ریو نتوانست به فینال صعود کند و در نهایت در جایگاه بیست و چهارم قرار گرفت.
حدادی که از سوی مسئولان شانس کسب مدال بود و چندین ماه را هم خارج از ایران تمرین کرد در المپیک رکورد ۶۰.۱۵ را برجای گذاشت تا نتواند افتخارات گذشته را تکرار کند.
این اتفاق برای ورزش ایران بسیار عجیب بود. هرچند در رقابتهایی که حدادی قبل از المپیک شرکت کرد نشان داد که از آمادگی دور است و امید زیادی برای مدال آوری او وجود ندارد.
حدادی اعلام کرد که به دلیل مصدومیت نتوانسته به خوبی تمرین کند اما همه اذعان داشتند که چهره حدادی مثل همیشه نبود و انگیزه و جسارت همیشگی را به همراه نداشت.
هدف او کسب مدال بازی های آسیایی جاکارتای اندونزی است تا شاید با یک مدال طلا از دنیای دوومیدانی خداحافظی کند.
فوت پیشکسوت در سکوت
احد برنجی که در شرایط تاسف انگیزی زندگی می کرد ۲۹ تیر درگذشت.
این پیشکسوت که در پرتاب دیسک در المپیک ۱۹۶۴ توکیو حاضر بود اما اواخر عمر خود مورد بی مهری مسئولان و دوومیدانی کاران قرار گرفت.
این موضوع تا حدی بود که هیچ یک از دوومیدانی کاران فعلی تیم ملی در مراسم خاکسپاری و تشییع او حاضر نبودند.
المپیک دو رقمی برای دوومیدانی
ایران در المپیک ۲۰۱۶ ریو ۱۰ نماینده داشت اما هیچ یک از آن ها به جز حسن تفتیان به رده مناسبی نرسیدند.
پژمان قلعه نویی و کاوه موسوی که با شکستن رکورد ایران به ریو رفتند در این بازی ها به ترتیب بیست و هشتم و بیست و نهم شدند.
محمد ارزنده که در دقیقه ۹۰ المپیکی شد با رکورد ۷.۳۱ بیست و نهم شد. رضا قاسمی هم قبل از رسیدن به نیمه نهایی حذف شد.
حمیدرضا زورآوند در پیاده روی و محمد جعفر مرادی در ماراتن رده های پنجاه و چهارم و صدو بیست و نهم را از آن خود کردند.
محمود صمیمی در پرتاب دیسک سی ام و لیلا رجبی در پرتاب وزنه سی و دوم شدند تا یک المپیک دورقمی برای دوومیدانی ایران رقم بخورد.
رفت و آمد در اتاق دبیری ونایب رییسی
فرامرز روستایی فر به عنوان دبیر فدراسیون انتخاب شد اما در حالی که هنوز پا به اتاق خود نگذاشته بود، رفت. به نظر میرسد استعفای او به دلیل اختلاف با کیهانی بوده است. حدود ۱۰ ماه بعد از روی کارآمدن کیهانی بالاخره هاشم صیامی به عنوان دبیر فدراسیون انتخاب شد. این در حالی است که تقریبا هر ماه نام یک نفر به عنوان کاندیدای دبیری فدراسیون اعلام می شد.
در خصوص نایب رییس فدراسیون هم همین اتفاق رخ داد. شروین اسبقیان به عنوان نایب رییس انتخاب شد و حتی محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان وقت حکم او را هم زد اما بعد از شش ماه باز هم یک نفر دیگر نایب رییس شد. علی گرزی نهایتا روی صندلی نایب رییسی فدراسیون نشست.
هدایای دردسرساز برای رییس فدراسیون
زمانی که رییس فدراسیون دوومیدانی درحال بازگشت از رقابتهای قهرمانی جوانان آسیا بود برای کارمندان فدراسیون هدایایی تهیه کرد که این موضوع برای کیهانی دردسرساز شد.
رسانهها انتقاد زیادی از این موضوع انجام دادند و اعلام کردند که ادکلن ها و هدایای کیهانی برای کارمندان نبوده و در فرودگاه نیز باعث دردسر برای او شده هر چند کیهانی اعلام کرد که این هدایا فقط برای فدراسیون بوده نه شخصی خارج از فدراسیون.
بیانیه ۱۲ نفری آخر سررسید دوومیدانی ایران در سال ۹۵
اواسط بهمن ماه ۱۲ ملی پوش دوومیدانی در واکنش به شرایط این رشته و هم چنین تغییر شیوه پرداخت حقوق ها بیانیه این را منتشر کردند؛ بیانیهای که باعث شد نصرالله سجادی هم جلسهای با برخی از این دوومیدانی کاران معترض داشته باشد. دوومیدانی کاران منتظر واکنش وزارت و سجادی ماندند اما در نهایت خود سجادی رفتنی شد. بیانیهای که فدراسیون در برابر آن اعلام کرد که مواضع فدراسیون تغییر نمیکند. در نهایت هم دوومیدانی کاران بی خیال ماجرا شدند و تصمیم گرفتند به همین شرایط ادامه بدهند.
سال ۹۶
تیم ملی دوومیدانی ایران در سال ۹۶ علاوه بر حضور در رقابت های کشورهای اسلامی دو رویداد مهم دیگر را در تقویم کاری خود می بیند. رقابتهای قهرمانی آسیا و رقابت های جهانی لندن مسابقه هایی است که فدراسیون و هم چنین ورزشکاران این رشته می دانند که محک جدی در فاصله یک سال تا آغاز بازی های آسیایی است.
دوومیدانی سال ۹۵ در یک نگاه:
مهمترین اتفاق سال: صعود تفتیان به نیمه نهایی المپیک
غیر منتظره ترین اتفاق سال: صعود نکردن احسان حدادی به فینال المپیک
ورزشکار سال: حسن تفتیان
پدیده سال: حسن تفتیان
رکورد ها و تاریخ سازی ها: صعود تفتیان به نیمه نهایی المپیک برای نخستین بار در تاریخ دوومیدانی ایران
مهمترین رویداد پیش رو: رقابتهای قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان
- 13
- 2