شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۲۵ - ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۲۷۸۳
سایر ورزشها

علی‌پور:

برای رکوردشکنی قید خیلی چیزها را زدم/مربی ندارم و هزینه شخصی تمرین می‌کنم

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,رضا علی پور
رکورددار ماده سرعت سنگنوردی جهان می‌گوید بدون مربی و با هزینه شخصی تمرین می‌کند. او از مسوولان ورزش کشور خواست تا قدر ورزشکاران را بدانند و آن‌ها را تنها نگذارند.

رضا علی‌پور سنگنورد ۲۲ ساله ایرانی، قهرمان مسابقات جهانی و دارنده رکورد جهانی سنگ‌نوردی است. فدراسیون جهانی سنگنوردی به‌خاطر سرعت بالایش به او لقب "یوزپلنگ ایرانی" را داده است. وی اولین سنگنورد ایرانی است که مدال طلای سرعت را در مسابقات قهرمانی جهان چین کسب کرده است. علی‌پور مدال طلای مسابقات سنگ‌نوردی جام جهانی نانجینگ چین ۲۰۱۷ را نیز از آن خود کرد. او علاوه بر کسب عنوان قهرمانی توانست ۱۰ صدم ثانیه (۵ ثانیه و ۴۸)، رکورد دنیا را بعد از سه سال جابه‌جا و به نام خود به ثبت رساند.

 

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,رضا علی پور

رضا علی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، بعد از قهرمانی در جام جهانی سنگ‌نوردی چین و رکورد شکنی در این مسابقات، اظهار کرد: آنقدر رکورد شکنی برایم بزرگ بود که خودم باورم نمی‌شد، فکر کردم خوابم. از ۱۰ سالگی سنگ‌نوردی را تمرین می‌کردم و یکی از آرزوهایم رکوردشکنی بود. در زندگی قید خیلی چیزها را زدم و فقط یا تمرین کردم و یا در مسابقات حاضر می‌شدم. برای موفقیت هر تفریحی را انجام نداد و هر غذایی که می خواستم نخوردم. همه آرزویم این بود که رکوردار جهان شوم. وقتی که رکورد زدم فکر کردم که خواب هستم و تا دو ساعت هم هنوز فکر می‌کردم که خواب دیده‌ام.

 

قهرمان سنگنوردی جهان با بیان این که ارزش رکورد خیلی بالاتر از قهرمان شدن است، گفت: چندین ماه تمرین مداوم داشتم. سطح آمادگی‌ام را بسیار بالا بردم و بالاخره توانستم رکورد دنیا را جابه جا کنم. البته برای رکورد شکنی در مسابقات زیادی تلاش کردم، اما هر بار با اختلاف دو یا چند صدم ناکام می‌ماندم. آن رقابت‌ها روز من نبود. ورزشکار برای قهرمان شدن و رکورد شکنی باید تمرکز زیادی داشته باشد. سعی کردم دیگر به کسب مدال فکر نکنم و فقط برای رکوردشکنی در این دوره از رقابت‌ها شرکت کردم.

 

او در مورد رکورد شکنی ۱۰ صدم ثانیه‌یی خود، گفت‌: رکوردشکنی کار بسیار سختی است. در تمریناتم بسیاری از مواقع رکورد دنیا را می‌زدم و یکی از آرزوهای من کسب رکورد دنیا بود و بالاخره در مسابقات جهانی چین توانستم در مرحله یک چهارم نهایی ۱۲ صدم ثانیه رکورد دنیا را جابه‌جا کنم. این رکوردشکنی بعد از سه سال اتفاق افتاد و توانستم رکورد دنیا را از قهرمان اوکراینی بگیرم و قهرمان دنیا شوم.

 

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,رضا علی پور

وی سطح رقابت‌های سنگنوردی جهانی چین را بالا دانست و افزود: مسابقات جام جهانی سنگ نوردی چین از سطح بسیار بالایی برخوردار بود. قهرمانانی از سراسر دنیا در آن حضور داشتند. این دوره از مسابقات نسبت به چند سال اخیر، بالاترین سطح را به خود اختصاص داده بود و این هم به دلیل قرار گرفتن رشته سنگ‌نوردی در المپیک ۲۰۲۰ است. بسیاری از کشورهای دنیا در این رشته تمرکز کرده‌اند و اهمیت بیش‌تری برای این رشته قائل هستند که تمام این‌ها سبب بالاتر رفتن کیفیت این مسابقات شد.

 

قهرمان سنگ‌نوردی جهان در پاسخ به این سوال که آیا مربی اختصاصی دارد یا خیر؟ گفت‌: نه. مربی ندارم. من تنهای تنها و با هزینه شخصی خودم تمرین می‌کنم.

 

دارنده اولین مدال طلای رشته سرعت در ایران در پاسخ به این پرسش که آیا فدراسیون در بدو ورودش به ایران از شما تجلیل کرد؟ گفت: بله فدراسیون با ۱۰ سکه از من تجلیل کرد. اما باید دانست که هزینه مسابقات خیلی بیش‌تر از این‌ها است. من ماهی هشت تا ۹ میلیون تومان برای تمریناتم هزینه می‌کنم. هزینه مسابقات تنها بخش کوچکی از هزینه‌هایم را در بر می‌گیرد. فدراسیون کوهنوردی هزینه بلیت سفرم به مسابقات را پرداخت کرد و یک تا دو میلیون تومان هم مسوولان استانی به من کمک کردند.

 

علی‌پور معتقد است که این پاداش‌ها برای از بین بردن دغدغه مالی ورزشکار کافی نیست و در این مورد توضیح داد: البته نمی‌شود به این پاداش‌ها، کمک گفت‌. حمایت‌ها باید خیلی فراتر از این‌ها باشد. زندگی من سراسر دغدغه‌ است و مشکلات مالی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات یک ورزشکار است. تمام قهرمانان دنیا حمایت کامل می‌شوند و در نهایت رکوردشکنی می‌کنند. فدراسیون‌های دیگر کشورها، اهمیت خیلی زیادی به ورزشکاران می‌دهند و به ورزشکاران‌شان می‌گویند که تنها به قهرمانی فکر کنند و پرچم کشورشان را به اهتزاز در آورند  و تمامی دغدغه‌های آن‌ها را رفع می کنند. اما مسوولان کشور ما به زبان از این صحبت‌ها می‌کنند، اما در عمل اهمیتی به ورزشکار نمی‌دهند.

 

وی مطمئن است که می‌تواند سهمیه ورودی المپیک ۲۰۲۰ را کسب کند و گفت: گفته می‌شود در المپیک ۲۰۲۰ باید هر سنگنورد در سه ماده بولدر، لید و سر طناب رقابت کند، اما هنوز فدراسیون جهانی در این خصوص  صحبتی نکرده است و هنوز توضیح کامل در این خصوص داده نشده است. من مطمئن هستم که می‌توانم ورودی المپیک ۲۰۲۰ را به دست بیاورم، اما در مورد مدال قولی نمی‌دهم، چون هنگامی که قانونی وجود ندارد نمی‌توان در مورد آن اظهار نظر قطعی کرد. در آخر سال ۲۰۱۸ مشخص خواهد شد که قانون برگزاری مسابقات سنگ‌نوردی در المپیک ۲۰۲۰ چگونه است.

 

او آرزویش را کسب مدال طلا در تک تک رقابت‌های پیش‌رو عنوان کرد و افزود: سه ماه دیگر بازی‌های جهانی ورلد گیم را به میزبانی لهستان پیش‌رو دارم که ورودی آن را در سال ۲۰۱۶ کسب کرده‌ام. این مسابقات از سطح بسیار بالایی برخوردار است و بعد از المپیک  یکی از مهم‌ترین رقابت‌های ماست  که هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود. البته مسابقات دیگری هم‌چون جهانی سوییس و فرانسه را نیز در پیش دارم. آرزویم این است که در تک تک مسابقات طلا بیاورم و قهرمان رنکینگ دنیا شوم.

 

رکورددار ماده سرعت جهان از مسوولان ورزش کشور خواست که ورزشکاران را تنها نگذارند و گفت: از مسوولان می‌خواهم به قهرمانان اهمیت دهند. بعد از کسب رکورد و مدال هنوز مسوولان به ورزشکاران اهمیتی نمی‌دهند. ورزشکار خیلی بیش‌تر از پاداش‌های ۱۰ میلیونی قید زندگی‌اش را می‌زند و دغدغه‌ زیادی دارد. اکنون بهتر از من در دنیا وجود ندارد. مسوولان شهرم و مسوولان کشور به من هیچ اهمیتی نمی‌دهند. بیش‌تر از این‌ها باید به ورزشکار و قهرمان بها داده شود نباید قهرمان را تنها گذاشت. اگر به ورزشکاران اهمیت داده نشود عمر قهرمانی کوتاه می‌شود. بنابراین از مسوولان می‌خواهم که قدر ورزشکاران را بدانند.

 

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش