٦ماه از انتخاب محمدصادق فرجی بهعنوان رئیس فدراسیون کاراته میگذرد و با نتیجهای که در مسابقات قهرمانی آسیایی به دست آمد، قطعا مجمع این فدراسیون از اعتماد به چنین فردی پشیمان نیست. چرخ فدراسیون بعد از روی کارآمدن رئیس جدید با سرعت بیشتری حرکت کرد تا برای اولینبار ایران بهعنوان قهرمانی در هر ٤ رده مسابقات آسیایی برسد. حالا رئیس فدراسیون با وجود موفقیتها نگرانیهایی دارد و معتقد است؛ برای موفقیت در بازیهای آسیایی و المپیک باید حمایت بیشتری نسبت به این رشته صورت بگیرد.
در ادامه گفتوگوی «شهروند» با محمدصادق فرجی را میخوانید:
در ابتدا از عواملی که باعث موفقیت تاریخی کاراته ایران در آسیا شد، برایمان بگویید؟
مطمئنا چنین اتفاقی حاصل نمیشد؛ مگر اینکه تمامی ارکان فدراسیون، کادرفنی تیمهای ملی، ورزشکاران و سایر همکاران متحد شده و با تمام انگیزه برای رسیدن به قهرمانی تلاش کنند. بعد از برگزاری اردوها و مسابقات تدارکاتی تیمهای ملی را به این مسابقات اعزام کردیم و اکثر کشورها به خاطر اینکه یکسال قبل از بازیهای آسیایی قهرمانان خود را آزمایش کنند، نفرات اصلی خود را به قزاقستان اعزام کرده بودند. سطح مسابقات خیلی بالا بود و خدا را شکر که بهترین نتیجه کسب شد. البته به جز این قهرمانی اتفاقات خوب دیگری هم رخ داد.
چه اتفاقاتی؟
٢٤نفر از داوران ایرانی توانستند در حاشیه این مسابقات ارتقای داوری بگیرند و از این پس در مسابقات بینالمللی قضاوت کنند. همچنین بنده با رئیس فدراسیون جهانی، رئیس فدراسیون آسیایی و روسای چند فدراسیون دیگر نشستهایی را برگزار کردم که نتایج بسیار خوبی در جهت تعامل با نهاد و کشورهای دیگر داشت.
برای اولینبار بود که ایران در هر ٤ رده سنی بالاتر از ژاپن قرار میگیرد.
بله، ما این هدف بزرگ را در سر داشتیم و به آن رسیدیم. از چند ماه قبل اردوهای متعددی برای تیمهای ملی برنامهریزی کردیم و در بخش بزرگسالان در چند تورنمنت هم شرکت کردیم. البته در بخش نوجوانان و جوانان متاسفانه نتوانستیم مسابقات تدارکاتی داشته باشیم اما با ابتکار کادرفنی ٥ مسابقه با تیم منتخب استانها برگزار شد. امیدوارم با حمایت مسئولان بتوانیم این موفقیتها را در بازیهای آسیایی ٢٠١٨ و همچنین المپیک ٢٠٢٠ که هدف اصلی ماست، ادامه دهیم.
به نظر میرسد مثل برخی فدراسیونها به خاطر کمبود منابع مالی گلایه نمیکنید و راهکارهای دیگری در نظر میگیرید؟
بله، همینطور است. البته در رابطه با حضور در المپیک ٢٠٢٠ انتظار داریم حمایت ویژهای از کاراته توسط وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک صورت گیرد اما فدراسیون به بودجه محدود دولتی اکتفا نمیکند. ما باید اسپانسر بگیریم و برنامههایمان را به صورت متوالی اجرا کنیم. اگر بخواهیم فقط به بودجه وزارت ورزش دل ببندیم، قطعا ضربه میخوریم.
با این حال قبل از مسابقات قهرمانی آسیا برخی ملیپوشان نسبت به کمبودها گلایه داشتند؟
کاراته دیگر یک رشته المپیکی است و ورزشکاران هم توقع دارند. مشکلی اصلی ما در بحث زیرساختهاست. داشتن یک سالن برای یک رشته المپیکی یک اتفاق طبیعی محسوب میشود و در توان فدراسیون نیست که یک سالن اختصاصی بسازد. سلطانیفر و داورزنی قولهایی به ما برای ساخت سالن اختصاصی دادهاند که امیدوارم عملی شود وگرنه به مشکل برمیخوریم.
دلیل اصلی پیشرفت چشمگیر کاراته در سالهای اخیر را چه میدانید؟
عوامل مختلفی باعث پیشرفت کاراته شده اما شخصا ورود کاراته به المپیک را اصلیترین علت میدانم. این اتفاق بزرگ سرانه جمعیتی کاراته را افزایش داده و در زمینههای مختلفی به ما کمک کرده است و در واقع انقلابی در این رشته بود. البته نباید مغرور شویم، چون راه سختی در پیش داریم.
نحوه سهمیهگرفتن ملیپوشان کاراته برای المپیک ٢٠٢٠ مثل سایر رشتههای رزمی است؟
بله، دقیقا همینطور است. موفقیت در مسابقات آسیایی و جهانی روی رنکینگ ملیپوشان تأثیر مستقیم دارد. همچنین رقابتهای کاراته وان در طول سال انجام میشود که باید ملیپوشان در آن شرکت کنند تا رنکینگ خود را بالا ببرند. درحال حاضر مهدیزاده و گنجزاده نفر اول رنکینگ وزن خود هستند اما برای تثبیت این جایگاه باید دایما در مسابقات بینالمللی شرکت کنند که این مسأله هم نیازمند اعتبارات لازم است.
درنهایت شما برای المپیک ٢٠٢٠ پیشبینی چه جایگاهی را برای کاراته ایران میکنید؟
همانطور که گفتم، راه سختی برای کسب سهمیههای المپیک در کومیته و کاتا داریم. حتی اگر مهدیزاده و گنجزاده که در صدر رنکینگ وزن خود هستند، به ٢ مسابقه بینالمللی نروند، جایگاه خود را از دست میدهند. در مجموع ما میتوانیم ٣ سهمیه در کومیته مردان، ٣ سهمیه در کومیته زنان و ٢ سهمیه در کاتا به دست آوریم که من مطمئنا با ٨ سهمیه کامل در المپیک ٢٠٢٠ شرکت میکنیم. امکان کسب ٨ طلا یا ١٦ مدال برنز برای ما وجود دارد که امیدوارم در اولین حضور کاراته شاهد مدالآوری ملیپوشان ایرانی باشیم.
- 14
- 5