ژیمناستیک بهعنوان یکی از رشتههای پایه در تمام دنیا از اهمیت ویژهای برخوردار است و در ایران نیز خیلی از خانوادهها فرزندان خود را از خردسالی به حضور در این رشته ترغیب میکنند اما در بُعد قهرمانی همواره در حسرت کسب مدالهای آسیایی و جهانی ماندهایم. بعد از مدتی بلاتکلیفی ٢ هفته قبل انتخابات فدراسیون ژیمناستیک برگزار و یک زن بهعنوان رئیس برگزیده شد. حالا بعد از گذشت چند روز اتفاقات عجیبی در فدراسیون ژیمناستیک رخ داده و اکثر کارمندان توسط رئیس جدید برکنار شدند تا شاهد خانهتکانی جدی در این رشته باشیم.
برکناری ١٧ کارمند
روز گذشته خبر برکناری دسته جمعی ١٧ کارمند فدراسیون ژیمناستیک تعجب اهالی این رشته را برانگیخت و واکنشهای زیادی را در پی داشت. زهرا اینچه درگاهی، رئیس جدید فدراسیون که ٢٥ تیرماه معارفه شد و در جلسهای با کارمندان فدراسیون شرکت کرد، به ١٧ نفر از کارمندان فدراسیون نامهای زده و آنها را از ادامه کار منع کرده است: «با توجه به پایان قرارداد شما از تاریخ ٣١ تیرماه سال ٩٦ مراتب جهت استحضار ابلاغ میگردد.
لذا جهت تسویه حساب و انجام امور مربوطه به واحد امور اداری مراجعه نمایید.» این نامه به ١٧ مسئول فدراسیون ژیمناستیک ازجمله اسماعیل آقایی، محمد آذرپی سرمربی تیمملی بزرگسالان، حسن میرقائمی مربی تیمملی جوانان، اسماعیل خرسندل مربی بدنسازی، شهرآشوب، محمدرضا کاظمی، اصغری، رضایی، رحمان گلزار، علی نصیری، سروری نایبرئیس بانوان، فتحی و... ابلاغ شده است.
خرسندل: به آبدارچی هم رحم نکردند
اسماعیل خرسندل، مربی بدنسازی تیمملی که در فدراسیون نیز فعالیت داشت یکی از کارمندان برکنار شده محسوب میشود. او دراینباره به «شهروند» میگوید: «متأسفم که رئیس جدید با بیاحترامی کارمندان باسابقه فدراسیون را بیرون کرد. شخصا در ٧ ماه اخیر شبانهروزی در اردوهای تیمملی بودم و از خانوادهام زدم اما درنهایت اینطور با من برخورد کردند.
حتی به آبدارچی فدراسیون که از پاکدشت میآمد و نیاز مالی زیادی داشت هم رحم نکردند. برخی نفراتی که برکنار شدند، بالای ٢٠سال سابقه داشتند. از روزی که این خانم سرکار آمد، میخواست قدرتنمایی کند و به همراه ٢ نفر دیگر در فدراسیون را به روی همه بست. حتی یک تشکر خشک و خالی هم از ما نکردند.» وی درباره واکنش کارمندان به برکناریشان میافزاید: «ما از طریق وزارت کار و وزارت ورزش پیگیر این ماجرا هستیم. فکر نمیکنم چنین اتفاقی در ورزش ایران سابقه داشته باشد و باید مسئولان فدراسیون پاسخ این رفتارشان را بدهند.»
سلیمانی: مجبور به صرفهجویی بودیم
محسن سلیمانی، دبیر فدراسیون ژیمناستیک در رابطه با برکناری دسته جمعی کارمندان فدراسیون به «شهروند» میگوید: «تمام این کارمندان تا پایان تیرماه قرارداد داشتند و طبق قانون کار میتوانستیم بعد از پایان قرارداد با آنها ادامه ندهیم. در ضمن بودجه مصوب وزارت ورزش برای پرداخت حقوق کارمندان فدراسیون ژیمناستیک در سالجاری ٢١٠میلیون بوده که در ٣ماه نخست ١٧٨میلیون میزان پرداختیها بوده است و با ادامه این روند نزدیک به یکمیلیارد باید تا پایان سال حقوق کارمندان را پرداخت میکردیم.»
وی در واکنش به اظهارات خرسندل مبنی بر اینکه در فدراسیون به روی کارمندان بسته شده، میافزاید: «چنین ادعایی درست نیست و ما همین حالا هم نزدیک به ١٥کارمند در فدراسیون داریم. باید صرفهجویی را در دستورکار قرار دهیم که برای برپایی اردوهای تیمملی به مشکل برنخوریم.» سلیمانی در پایان درباره برنامههای فدراسیون برای رسیدن به موفقیت در آسیا خاطرنشان میکند: «از هفته آینده اردوی متمرکز تیمهای ملی بزرگسالان و جوانان در تهران آغاز میشود. البته تغییراتی در کادرفنی تیمهای ملی هم خواهیم داشت. هدف اصلی ما حضور پرقدرت در المپیک جوانان و بازیهای آسیایی ٢٠١٨ است.»
یاد دادگان زنده شد
با اینکه کارمندان اخراجی فدراسیون ژیمناستیک اقدام رئیس جدید را بیسابقه میدانند اما برکناری دسته جمعی اهالی فوتبال را به یاد روی کار آمدن محمد دادگان در فدراسیون فوتبال در سال ٨١ میاندازد. او هم در اقدامی مشابه و انقلابی تمامی کارمندان وقت را برکنار کرد و درهای فدراسیون را برای چند روز بست تا با تیمی جدید کارش را استارت بزند. البته همواره از دادگان بهعنوان رئیس موفق فدراسیون نام میبرند و باید دید اینچه درگاهی نیز میتواند مثل رئیس سابق فوتبال در ژیمناستیک موفق عمل کند.
ورزش پایه درگیر حاشیهها
در شرایطی که از ژیمناستیک همواره بهعنوان یکی از رشتههای پراهمیت نام برده میشود، بعد از سالیان زیاد برخلاف برخی رشتههای دیگر هنوز شاهد درجا زدن این ورزش پایه هستیم. تنها نگاهها زمانی به این رشته جلب میشود که حاشیههای اینچنینی نظیر اخراج دستهجمعی کارمندان رخ میدهد و کمتر رؤسای فدراسیونها در پرورش استعدادها موفق عمل کردهاند. البته اخیرا کسب مدال برنز در رقابتهای قهرمانی آسیا بارقههای امیدی را در میان اهالی ژیمناستیک ایجاد کرده است اما هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به قدرتهای برتر آسیا همچون چین، ژاپن و کرهجنوبی وجود دارد. باید دید با روی کار آمدن یک زن در رأس فدراسیون ژیمناستیک و شعارهایی که در این مدت داده، در ماههای آینده شاهد تغییر روند در عملکرد این رشته خواهیم بود یا خیر.
وقتی تیمملی نداریم، دلیلی برای هزینه اضافه نیست
اینچه درگاهی: افراد بیکار حقوق میگرفتند!
زهرا اینچه درگاهی، رئیس فدراسیون ژیمناستیک درباره برکناری ١٧ کارمند این فدراسیون میگوید: «زمانی که به فدراسیون آمدم، نفراتی را دیدم که در سمت خود فعالیت خاصی را انجام نمیدادند. من از مسئولان فدراسیون خواستم که مفیدترین عملکرد خود را در یک ماه گذشته بر روی برگه با خط خود بنویسند و به من تحویل دهند اما برخی از آنها فاقد هیچگونه فعالیت بودند و حتی بر روی برگه خط تیره کشیده بودند.
زمانی که میخواستیم حقوق پرداخت کنیم متوجه شدم افرادی حقوق میگیرند که حتی قراردادی با فدراسیون ندارند و مدت قرارداد اکثر آنها تا ٣١ تیرماه به اتمام میرسید. ما نخواستیم که حق و حقوق کسی ضایع شود و آنها را به امور اداری ارجاع دادیم.» وی همچنین میافزاید: «ما سبکسازی نیروها را انجام دادیم.
فدراسیون جهانی ژیمناستیک تنها ٧ مسئول دارد. البته ما ممکن است که بیش از ٧ نفر داشته باشیم آن هم به دلیل ضوابط استخدامی و شرایط موجود اما این تعداد سمت به هیچوجه قابل توجیه نیست. ما درحال حاضر تیمملی نداریم. در هفتههای آتی کادرفنی و زمان برگزاری اردوها مشخص خواهد شد اما درحال حاضر تیمملی و اردو نداریم که به مربیان حقوقی پرداخت شود.»
- 16
- 5