یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۵۶ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۱۵۷
سایر ورزشها

راجر فدررستاره ای که ۳۶ سالگی احساس پیری نمی کند

راجر فدرر,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

به گزارش ماهنامه دیده بان، باورنکردنی به نظر می رسید، اما راجر فدرر در ۳۵ سالگی، بعد از ۱۰ بار متوالی به بن بست رسیدن در گرند اسلم های مختلف دنیای تنیس، سال ۲۰۱۷ را شگفت انگیز آغاز کرد و در اولین رقابت از چهارگانه بزرگ سال، به فینال رسید و در یک مسابقه نزدیک، حساس و فراموش نشدنی، رقیب دیرینه اش رافائل نادال را از پیش رو برداشت تا رکوردش در دنیای تنیس را دست نیافتنی تر کند.

 

قبل از شروع تورنمنت، از فدرر به عنوان بخت هفدهم قهرمانی نام برده می شد اما سوپراستار سوییسی، به بهترین شکل از حذف ناباورانه جو کوویچ و اندی ماری استفاده کرد و با نمایش هایی قهرمانانه، نشان داد که حتی در این سن و سال نیز قصد کنارکشیدن و کوتاه آمدن ندارد. در استرالیا، راجر فشار بسیار زیادی به بدنش وارد کرد و در کنار آمادگی فیزیکی، از تجربه اش نیز به خوبی استفاده کرد تا همه رقبا را یک به یک شکست بدهد.

 

بدون تردید این عصر از تاریخ تنیس بیشتر از هر ستاره دیگری، با فدرر به ذهن سپرده خواهدشد. همان طور که سوییس را نیز در کنار ساعت و سازمان ملل، با نام راجر افسانه ای می شناسند. در مداومت فدرر و توانایی تمام نشدنی او برای رسیدن به موفقیت، چه رازی وجود دارد؟ راجر چه کارهایی انجام می دهد که در ۳۵ سالگی نیز در زمین تنیس در اوج شادابی و طراوت است؟ شاید مرور برش هایی از زندگی روزمره این تنیسور بزرگ، به کشف این رازها کمک کند.

 

آقای سختکوش

راجر فدرر اساسا زندگی خانوادگی شلوغی دارد. او در سال ۲۰۰۹ صاحب دو دختر دوقلو و در سال ۲۰۱۴ صاحب دو پسر دوقلو شده اما لئو، لنارت، مایلا و شارلین هرگز موجب نشده اند که تمرکز پدرشان از ورزش قهرمانی منحرف شود. پی بردن به اینکه راجر، یک مرد خانواده و یک جنتلمن واقعی است، کار چندان دشواری به نظر نمی رسد اما او هیچ وقت ورزش را قربانی زندگی خانوادگی اش نکرده و از سختکوشی و تمرین فاصله نگرفته است.

 

سفرهای طولانی، ساعت های متوالی تمرین و دشواری های زندگی حرفه ای، همیشه همراه راجر بوده اند تا او دوباره به قله تنیس جهان برگردد.

 

رژیم غذایی

اگر پای یک رژیم غذایی دقیق و بدون نقص در میان نبود، راجر نمی توانست به جایگاه اسطوره ای امروزی اش در دنیای تنیس برسد و حتی در ۳۵ سالگی، با اقتدار و شادابی در زمین تنیس دیده شود. جالب است بدانید او قبل از انتخاب اولین سرمربی حرفه ای، یک متخصص تغذیه را به استخدام درآورد تا در یک برنامه روزانه استاندارد، به کمک دریافت انرژی درست و لازم از غذاهای مختلف، شرایط جسمی اش را به اوج برساند.

 

حتی در روزهای مصدومیت و دوری از میادین نیز، فدرر رژیم غذایی ویژه اش را ترک نمی کند. به طور معمول بعد از هر جلسه تمرینی سخت و فشرده، راجر به سراغ غذاهای پروتئین دار می رود تا عضله هایش را حفظ کند.

 

راجر فدرر,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

در روزهای مسابقه نیز کربوهیدرات های سبک برای این ورزشکار در نظر گرفته می شود تا هم انرژی اش را تامین کند و هم از خسته شدن در امان بماند. موز و آبمیوه های طبیعی، در جریان مسابقه مورد استفاده نابغه سوییسی قرار می گیرند. وعده غذایی محبوب راجر فدرر، صبحانه است و او معمولا در شروع روز، صبحانه مفصلی می خورد. شیر کم چرب، نوشیدنی ثابت روزانه این ورزشکار است که با توجه به زادگاه او، چیز عجیب و غافلگیرکننده ای به نظر نمی رسد.

 

پرهیز قهرمانانه

قبل از کشف شدن استعداد بی نظیر فدرر در ورزش تنیس، او برای مدت کوتاهی دچار اضافه وزن شده بود اما جدی تر شدن تنیس در زندگی او، همه عادت هایش را تغییر داد. راجر در همه این سال های درخشان، هرگز با ذره ای اضافه وزن دیده نشده است. این اتفاق به کمک پرهیزهای غذایی او ممکن شده است. پاستا، غذای مورد علاقه این ورزشکار به شمار می رود اما او معمولا تنها بعداز پایان تورنمنت ها و در روزهای استراحت، سراغ این غذای پرکالری را می گیرد.

 

کارنامه استثنایی و درخشان راجر، به سادگی به دست نیامده و تک تک جام هایی که این قهرمان بالای سر برده، نشانه پرهیزهای مختلف او هستند. فدرر مرارت زیادی کشیده و از لذت های زیادی چشم پوشیده تا در تنیس، نامبر وان عصر خودش باشد. به جز غذا، راجر حتی برای تفریح به سراغ مصرف دخانیات نرفته و به بدنش هیچ لطمه ای وارد نکرده است.

 

راجر فدرر,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

یک همسر فداکار

زندگی مشترک با میرکا واورینیچ، یکی از برگ های برنده در زندگی راجر فدرر به شمار می رود. آن ها در سال ۲۰۰۰ در جریان رقابت های تنیس المپیک سیدنی با هم آشنا شدند. راجر در تیم المپیک کردان سوییس حضور داشت و واورینیچ برای تیم زنان سوییس به میدان می رفت. تنها دو سال بعد، میرکا برای همیشه تنیس را کنار گذاشت و از آن روز به بعد، خودش را وقف کرد تا فدرر در رقابت های جهانی بدرخشد و بهترین نتایج را به دست بیاورد. نتایج خیره کننده فدرر، بدون حضور واورینیچ هرگز به دست نمی آمدند.

 

فاکتوری به نام روحیه

هشت سال قبل در ملبورن، فدرر فینال حساس اولین گرند اسلم سال را در مقابل رافائل نادال برگزار کرد و در این مسابقه نزدیک، شکست خورد. او که در طول مسابقه به شدت آشفته و مضطرب به نظر می رسید، در پایان بازی نتوانست احساسات اش را کنترل کند و رو به روی دوربین ها، شروع به اشک ریختن کرد.

 

شاید همین اتفاق موجب شد فدرر تصمیمی جدی برای بازسازی روحیه اش بگیرد. از آن تاریخ به بعد، او با مشاوره های مداوم ذهنی، در زمین خونسردتر شده بود و رفتاری به مراتب حرفه ای تر از خود بروز می داد. برای رسیدن فدرر به این سطح خارق العاده، تمرکز و آمادگی روحی نقشی انکار نشدنی بازی کرده اند. درواقع او در کنار جسم و عضلات، به روحیه اش نیز شکل داده تا در روزهای حساس به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کند.

 

راجر فدرر,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

آمادگی برای دویدن

شاید در نگاه اول تصور شود که یک تنیسور، نیاز چندانی به انجام تمرین های هوازی برای دویدن در مسافت های طولانی ندارد اما راجر به خوبی می داند که ظرفیت تنفسی، یکی از عوامل بسیار تعیین کننده برای به پیروزی رسیدن در تنیس است.

 

براساس آمار، یک تنیسور به طور متوسط در هر مسابقه ۱۱ کیلومتر مسافت را طی می کند و طبیعتا بدون انجام تمرین های هوازی، درخشیدن در زمین مسابقه و دوام آوردن تا گیم آخر برای هیچ ورزشکاری شدنی نخواهد بود.به همین خاطر است که جلسه های تمرینی فدرر، به طور معمول با انجام حرکات آغاز می شود.

 

تمرین مورد علاقه

بیشتر از هر تمرین دیگری، راجر به طناب زدن علاقه دارد. او حتی در یکی از مصاحبه ها به شوخی خودش را رکورددار طناب زدن در کشور سوییس معرفی کرده و به تمایل همیشگی به طناب زدن، اعتراف کرده است. به طور کلی پایه تمرین های روزانه فدرر، براساس تقویت عضلات پایش شکل می گیرد. یعنی اگر نادال را با ضربات ویرانگر دست چپ می شناسیم، فدرر با استقامت پاهایش در زمینه مسابقه شناخته می شود. او در طول بازی به خوبی به عضلات قدرتمند پایش تکیه می کند و به همین خاطر دیده ام که در یک نبرد برای حفظ تعادل دچار مشکل نشود.

 

محمد حسین عباسی

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش