دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۴ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۶۶۴۸
سایر ورزشها

حضور در ورزشگاه؛ خیلی دور، خیلی نزدیک

زنان در ورزشگاه,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

۳۶ سال از آخرین‌باری که زنان توانستند وارد ورزشگاه‌های فوتبال شوند، می‌گذرد و این مسئله مانند دری بی‌کلید، همچنان بدون راه‌حل مانده است. 

 

بعد از سال‌های جنگ با توانمند‌شدن تیم ملی فوتبال محبوبیت آن بین خانواده‌ها رشد چشمگیری پیدا کرد و در سال‌های ۷۵ و ۷۶ هم‌زمان با جام ملت‌های آسیا و مقدماتی جام جهانی، فوتبال به پربحث‌ترین‌ و محبوب‌ترین ورزش بدل شده بود و دختران بی‌شماری حسرت یک ‌بار دیدن فوتبال در ورزشگاه را داشتند.

 

در اقدامی منحصربه‌فرد هنگامی که تیم ملی بعد از صعود به جام جهانی از استرالیا به ایران برگشته بود، مراسم استقبال در ورزشگاه آزادی و در حضور زنان و مردان برگزار شد که باعث بحث و اختلافات زیادی در جراید آن زمان شد و شاید این جرقه‌ای بود برای زنان علاقه‌مند به فوتبال تا در بازی تدارکاتی پیش از جام جهانی با آلمان نیز به ورزشگاه بروند؛ هرچند برخورد بسیار بدی با آنها شد ولی در ادامه باعث شد در خرداد ۸۴ گروه بیشتری تقاضای تماشای آخرین بازی تیم ملی در راه جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان را داشته باشند، گروهی که با درجریان‌گذاشتن اداره تأمین استان در مسابقه‌ای که با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شد، خواستند تابوی ورود زنان به ورزشگاه شکسته شود، که یک نیمه بازی ایران و بحرین سهم آنها از آخرین بازی ایران صعود‌کرده به جام جهانی شد. 

 

بعد از این حضورِ بی‌مشکل در ورزشگاه در هر بازی‌ای که در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شد، عده‌ای از دختران و زنان علاقه‌مند به فوتبال روبه‌روی استادیوم جمع می‌شدند به امید اینکه بتوانند دوباره وارد شوند، ولی موفق نشدند. 

 

در بهار ۸۵ رئیس‌جمهور وقت دستور ورود زنان به ورزشگاه را داد و همین بهانه‌ای برای مخالفت علنی مراجع و علمای دینی شد؛ گرهی که با دست باز می‌شد، تبدیل به گره کور شد. تا مدت‌ها حتی صحبت از مسئله ورود زنان به ورزشگاه هم تبدیل به تابو شده بود تا اینکه بعد از ماجرای تعلیق فدراسیون، دوباره هواداران فوتبال سعی در مطرح‌کردن این مسئله و رایزنی با مقامات کردند. نکته‌ای که در این بین و هر زمان ایران تقاضای میزبانی تورنمنت‌های بزرگ را مطرح کرده، این است که یکی از دلایل محرومیت ایران از میزبانی ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ است. 

 

زنان نه‌تنها حضور در ورزش‌های ملی و محبوبی مانند فوتبال و کشتی را از دست داده بودند، بلکه کم‌کم از فوتسال و والیبال و بسکتبال هم حذف شدند. در مسابقات اخیر والیبال هم عده‌ای از زنان با لطایف‌الحیل توانستند بازی‌ها را از نزدیک ببینند. 

 

اوایل بهار امسال و پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری وزیر ورزش در صحبتی که در اینستاگرامشان منتشر کردند صحبت از ورود خانواده‌ها برای بازی‌های مقدماتی جام جهانی کردند ولی این اتفاق پیش نیامد. اکنون تیم ملی فوتبال ایران دو بازی در مرحله مقدماتی جام جهانی پیش‌رو دارد؛ بازی با کره‌جنوبی در سئول و بازی با سوریه در تهران در روز ۱۴ شهریور. 

 

در هفته‌های گذشته تعدادی از فوتبالیست‌های کشور و هنرمندان در شبکه‌های اجتماعی خود از رئیس‌جمهور خواستند اجازه دهند زن‌ها نیز در آخرین بازی تیم ملی در ورزشگاه حضور داشته باشند، در برنامه نود هفته گذشته مهم‌ترین خواسته مردم از رئیس‌جمهور از بین همه گزینه‌های مهم، ورود زنان (خانواده‌ها) به ورزشگاه بود و حتی در دو شب در هفته گذشته توفان هشتگ در حمایت از ورود زنان به ورزشگاه به راه افتاد. 

 

کارشناسان و ورزشکاران زیادی درباره مزایای ورود زنان به ورزشگاه‌ها سخن گفته ‌‌و مطلب نوشته‌اند ولی بهانه‌های بعضا واهی از جمله عدم تأمین امنیت زنان همچنان توجیه‌گر بی‌عملی مسئولان فوتبال کشور است وگرنه چه کسی به یاد ندارد که شنبه پیش از انتخابات، زن و مرد بدون بازرسی و بدون ورودی مجزا وارد ورزشگاه آزادی شدند و بدون مشکل در کمپین انتخاباتی‌ رئیس‌جمهور شرکت کردند، به‌ویژه زنانی که نقش پررنگی در پیروزی رئیس‌جمهور داشتند و الان توقعاتشان در توجه به ظرفیت‌هایشان به نظر نادیده انگاشته شده است. 

 

شاید زمان آن رسیده که دولت یکی از انتظارات کوچکِ حقوقی زنان این سرزمین را برآورده و درهای ورزشگاه را در بازی سوریه به روی خانواده‌ها باز کند یا حتی به پیشنهاد عده‌ای از ورزش‌دوستان اگر امکان تأمین امنیت هم‌زمان مرد و زن نیست، اجازه دهند برای یک‌ بار زنان و کودکان نظاره‌گر بازی تیم ملی باشند، بازی‌ای که احتمالا به دلیل اهمیت پایین، کم‌تماشاگر هم خواهد بود و می‌تواند برای مسئولان فرصت آزمایش حضور بانوان در محیط ورزشی را فراهم کند؛ ضمن اینکه می‌تواند چهره ورزشی ایران را که یکی از معدود کشورهای جهان است که تماشای مسابقات ورزشی در آن تفریحی خانوادگی نیست، بسیار بهبود بخشد. 

 

عارفه الیاسی

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش