الهه احمدي، بانوي پرافتخار تيراندازي ايران، براي چهارمينبار به مسابقات فينال فيناليستهاي جهان دعوت شده است. مسابقاتي بزرگ که هر ساله با دعوت از برترين تيراندازان دنيا برگزار ميشود. سهم او از سه دوره حضور در اين رقابتها يک مدال طلا بوده است. الهه دو سال پيش در اين رويداد که در مونيخ آلمان برگزار شد، توانست در رشته تفنگ بادي ١٠ متر به عنوان قهرماني دست يابد.
احمدي حالا براي شرکت در اين دوره از مسابقات تيراندازي فينال فيناليستها قرار است همراه حسين باقري، عضو تيم ملي تفنگ بادي مردان، در رقابتهاي تيمي مختلط تفنگ بادي به ميدان برود. او درباره رقابت سختي که در اين مسابقات با حريفان خود دارد، به «شرق» ميگويد: «رشته ميکس تفنگ بادي ١٠ متر بهتازگي به جمع رشتههاي تيراندازي اضافه شده است.
من و آقاي باقري پيش از اين دو بار در جام جهاني هند و آذربايجان که چند ماه پيش برگزار شد، در اين رشته شرکت کرديم، اما متأسفانه موفق نشديم به فينال راه پيدا کنيم. با توجه به اينکه ما در مسابقات کمي شرکت ميکنيم، آنطورکه بايد شناختي از رقباي خود نداريم؛ مثلا اينکه نميدانيم بايد براي رسيدن به فينال چه رکوردهايي را بزنيم. نفراتي که در اين مسابقات شرکت ميکنند همه از بهترينهاي دنيا هستند. ما از نظر رکوردي با حريفانمان فاصله داريم؛ بنابراين بايد بگويم که با توجه به کمتجربگيمان از شرکت در مسابقات اين رشته واقعا رقابت دشواري را پيشِرو داريم».
تيراندازي زنان در حالي در چند سال اخير پاي ثابت مدالآوريهاي کاروان ورزش ايران در ميادين بينالمللي بوده که ورزشکاران آن با مشقتهاي زيادي توانستهاند به اين افتخارات دست پيدا کنند. کمبود فشنگ و مهمات تا لغو پياپي اعزامهاي برونمرزي، اصليترين دغدغه اين تيراندازان بوده است: «واقعيت اين است که سال آينده بازيهاي آسيايي ٢٠١٨ جاکارتا را پيشِرو داريم.
بازيهايي که هر چهار سال يک بار در سطح قاره برگزار ميشود و براي کشورها اهميت بالايي دارد. بعد از آن هم مسابقات کسب سهميه المپيک ٢٠٢٠ توکيو شروع ميشود. برنامههاي ما بايد بهگونهاي باشد که در اين يک سال بتوانيم خودمان را به بالاترين سطح آمادگي برسانيم.
تيراندازي ورزشي رکوردي است که فقط با ذهن و روان ورزشکار سروکار دارد. رمز موفقيت در اين رشته مسابقهدادن هرچه بيشتر و آشنايي با رکوردهاي حريفان است. در واقع در روز مسابقه اين ذهن برتر است که برنده ميدان ميشود. متأسفانه شرايط مالي در فدراسيون تيراندازي اصلا خوب نيست؛ تيراندازي يک رشته پرهزينه است.
مسابقاتش يک طرف، تأمينکردن سلاح و مهمات هم طرف ديگر. ما در اين چند سال فقط با بودجه دولتي کار کرديم، بدون اينکه هيچ پشتوانه ماليای از بخش خصوصي داشته باشيم. از سال ٨٧ تا ٩١ شرايط خيلي خوب بود و با وجود اينکه آن زمان هم در تحريم بوديم، اما مشکلي بابت فشنگ و مهمات نداشتيم، البته از آن زمان به بعد وضعيت خيلي طاقتفرسا شد.
اينطور نيست که براي اين مشکل راهحلي وجود نداشته باشد؛ بايد ببينيم مشکل چيست، گرچه مسئولان در حال تعامل و رايزني هستند. درحالحاضر هم مقداری فشنگ وارد شده، اما در کمرگ است و به دست ما نرسيده است». بيپولي فدراسيون باعث شده اعزام تيم ملي تيراندازي بزرگسالان براي مسابقات قهرماني آسيا که مهرماه در سه رده سني در ژاپن برگزار ميشود، در هالهاي از ابهام باشد: «اولويت با تيمهاي نوجوانان و جوانان است؛ بهدليل اينکه سهميه بازيهاي المپيک نوجوان در اين رقابتها توزيع ميشود. بههرحال بايد به فدراسيون هم حق داد».
تيم ملي تفنگ بادي ١٠ متر بانوان ايران در حالي در بازيهاي آسيايي دو دوره قبل يعني ٢٠١٠ گوانگجو (٢ مدال نقره و يک برنز) و ٢٠١٤ اينچئون (يک طلا و ٢ نقره) درخشش بينظيري داشت که اميدوار است در اين دوره از بازيهاي آسيايي (٢٠١٨ جاکارتا) هم اين افتخارات را تکرار کند: «سال به سال به کشورهاي مدالآور اضافه ميشود و ما نبايد حريفي را دست کم بگيريم. بايد در جاکارتا اتفاقهاي خوبي براي ما بيفتد. ما نبايد سکوهايي را که در اين بازيها به دست آوردهايم از دست بدهيم. البته همه اينها بستگي به اين دارد که شرايط امکانات و آمادهسازي ما به چه شکل پيش ميرود».
- 18
- 6