با تصمیم وزارت ورزش و جوانان انتخابات ٥ فدراسیون طی روزهای آینده برگزار خواهد شد. ثبتنام نامزدهای فدراسیونهای تکواندو، بوکس، کبدی، نابینایان و کشتی به زودی آغاز میشود که در این میان تکواندو و کشتی در رأس اخبار قرار دارند.
خروج از شورا
حضور افراد ورزشی در شورای شهر همیشه با انتقادهای زیادی همراه بوده است. در انتخابات اخیر نفراتی مثل عباس جدیدی، علیرضا دبیر، حسین رضازاده و هادی ساعی با اقبال عمومی مواجه نشدند و نتوانستند به حضور در شورای شهر ادامه دهند. راهنیافتن این ورزشکاران به شورای شهر باعث شد بار دیگر مشخص شود مردم علاقهای به حضور افرادی که بدون تخصص و علم لازم وارد شورا میشوند، ندارند و ورزشکاران را صرفا به خاطر کسب مدال و افتخار مناسب حضور در یکی از مهمترین نهادهای شهری نمیدانند. راهنیافتن ورزشکاران به شورای شهر باعث شد آنها برای باقیماندن در سمتهای دولتی باز هم به سمت ورزش برگردند. ظاهرا دوستان ورزشکار میخواهند به هر قیمتی که شده، به مردم خدمت کنند و آنها را از فیض حضور خود محروم نکنند.
بازگشت عجیب به ورزش
قطعا حضور در شورای شهر برای این ورزشکاران بازنشسته، منفعت بیشتری در پی خواهد داشت اما وقتی این صندلی از کف برود، بازگشت به ورزش میتواند راهحل خوبی باشد. این روزها با توجه به در پیشبودن انتخابات دو فدراسیون مهم و مدالآور، نمایندگان سابق شورای شهر خود را مهیای ثبتنام در انتخابات میکنند. هادی ساعی و عباس جدیدی که به شورا راه نیافتند، گزینههای جدی برای تصدی صندلی ریاست فدراسیونهای تکواندو و کشتی هستند. آنها حالا فارغ از مصایب دوشغلهبودن میتوانند بدون دغدغه به فکر ریاست بر فدراسیونهای رشتههایشان باشند. این درحالی است که این دونفر زمانی که در شورای شهر حضور داشتند، برای حضور در انتخابات ثبتنام کردند اما چون برای حضور در انتخابات فدراسیونها باید از شورا استعفا میدادند،
حاضر به این کار نشدند. در واقع با اینکه ورزش حرفه اصلی این دو ورزشکار محسوب میشد اما آنها شورا را به فدراسیون ترجیح دادند. حالا که این دو قهرمان قدیمی راهی برای باقیماندن در شورا ندارند، باز هم به سمت ورزش برگشتهاند. شاید بهتر بود ساعی و جدیدی وقتی در شورا حضور داشتند، به رشتههای ورزشی خود اهمیت میدادند، نه اینکه حالا با از دستدادن جایگاهشان در دنیای سیاست به فکر تکواندو و کشتی بیفتند. این اتفاق برای احمد دنیامالی به صورت برعکس رخ داد و او برای حضور در انتخابات فدراسیون قایقرانی از شورا استعفا داد اما مخالفت رئیس شورا با استعفای او، دنیامالی را در قایقرانی ماندگار کرد.
جدال جدیدی با خادم
عباس جدیدی هنوز موضع رسمی خود را برای حضور در انتخابات فدراسیون کشتی اعلام نکرده است. با این وجود بعید نیست او بعد از پایان حضورش در شورای شهر به فکر ریاست بر فدراسیون کشتی بیفتد. او دیگر مشکلی بابت حضور در انتخابات ندارد و میتواند وارد جدال با رسول خادم شود. جدیدی در اینباره گفته است: «هنوز تصمیمی دراینباره نگرفتم. البته حالا که در شورای شهر نیستم، میتوانم به صورت قانونی در انتخابات شرکت کنم. با این حال در روزهای آینده تصمیم خودم را برای حضور یا عدم حضور در انتخابات اعلام خواهم کرد.» این درحالی است که نزدیکان جدیدی از تصمیم قطعی وی برای حضور در انتخابات کشتی خبر میدهند.
شرط ساعی برای ورود به انتخابات
در روزهای ناکامی تکواندو، هادی ساعی از منتقدان همیشگی فدراسیون و پولادگر بود. او پرافتخارترین تکواندو کار ایرانی است که احتمال زیادی برای ریاستش در فدراسیون تکواندو وجود دارد. او ٤سال گذشته هم قصد حضور در انتخابات فدراسیون را داشت اما همانطور که گفته شد، شورا را به تکواندو ترجیح داد. او به تازگی اعلام کرده، در صورتی که وزارت ورزش موافق حضور او در انتخابات باشد، نامزد خواهد شد. ساعی در اینباره میگوید: «برای اینکه وارد انتخابات شوم، باید موافقت وزارت ورزش را ببینم.
من آبرویم را از سر راه نیاوردم که بخواهم آن را کف دستم بگذارم و وارد بازی دوستان شوم. باید علاقه وزارت ورزش برای تغییرات را ببینم و سپس تصمیم بگیرم. ٢٠سال است که برخی رئیس ماندهاند و هیچ قانونی هم شامل حالشان نمیشود. میگفتند روسای فدراسیونها ۳ دوره بیشتر نمیتوانند بمانند؛ اما به نظر میرسد قانون دوشغله و بازنشسته فقط برای من و امثال من است.» باید دید درنهایت چه اتفاقاتی رخ میدهد و نمایندگان سابق شورا به ورزش راه پیدا میکنند یا نه.
- 19
- 1