در سالهای اخیر بارها از بیتوجهیها به رشته دوومیدانی صحبت به میان آمده است. رشتهای كه بیشترین مدال المپیك را دارد، ورزش پایه به شمار میرود و بدون شك یكی از فاكتورهای اصلی رشد ورزش در یك كشور محسوب میشود، سالهاي طولاني مورد كملطفی مسئولان قرار گرفتهاست. در این بین بخش بانوان این رشته نیز وضعیت نامساعدتری در مقایسه با بخش آقایان دارد و مانند تمامی رشتههای دیگر در سالیان گذشته، توجه كمتری شامل حالآنها شده است.
همین چند وقت پیش و زمان اعزام ورزشكاران ایران به مسابقات داخل سالن تركمنستان بود كه اعزام تنهایك ورزشكار زن در رشته دوومیدانی، موجب سیل انتقادات شد و حرف و حدیثهای بسياري با خود به همراه داشت. هر چند در نهایت و بر اساس تصمیمات صورت گرفته، «سپیده توكلی» تنها ورزشكار اعزامی از بخش دوومیدانی بانوان ایران به این مسابقات بود. با تمام این تفاسیر به نظر میرسد برنامههایی از سوی فدراسیون دوومیدانی در بخش بانوان در حال اجرایی شدن است. به منظور آگاهی از وضعیت فعلی دوومیدانی بانوان، به سراغ «پریسا بهزادی» نایب رییس بانوان این فدراسیون رفتیم.
بهزادی در گفتوگو با «قانون» از شرایط فعلی این رشته، دلایل اعزام تنها یك نماینده به تركمنستان و برنامههای پیشروی ورزشكاران ردههای سنی پایه گفت. مشروح این گپوگفت را در ادامه میخوانید.
از وضعیت این روزهای دوومیدانی در بخش بانوان برایمان بگویید؟
از ابتدای سال ۹۶ مسابقات قهرمانی كشور را در قالب سه مرحله لیگ برگزار كردیم. خیلی از مسابقات از آغاز سال جاری برگزار شد و در حال حاضر به مسابقات صحرانوردی رسیدیم كه قرار است ۲۵ آبان در استان البرز و در بخش دختران نوجوانان برگزار شود. دوم آذر نیز در رده سنی جوانان و بزرگسالان این رقابتها به میزبانی استان كردستان و شهرستان مریوان برگزار خواهد شد.
تقویم مسابقات امسال بسیار فشرده بود. با وجود تمام مشكلاتی كه وجود داشت، ما این مسابقات را پشت سر گذاشتیم. همه این مسابقات در بخش دوومیدانی بانوان، كمككننده بود و جوایزی داشت. برای مثال درلیگ طلایی كه امسال برای نخستین بار در بخش بانوان برگزار شد، به ورزشكارانی كه مدال طلا كسب میكردند، سكه بهار آزادی اهدا میشد و باقی رتبهها نیز جوایز نقدی كسب میكردند. خوشبختانه برنامهها به خوبی و بر اساس برنامهریزی برگزار شده و تاكنون همه چیز خوب پیش رفته است.
مدتی قبل و پیش از اعزام «سپیده توكلی» به مسابقات داخل سالن تركمنستان، برخی صحبتها مطرح شد مبنی بر اینكه اعزام تنها یك ورزشكار زن در بخش دوومیدانی دور از انتظار بود. این موضوع را توضیح میدهید؟
تلاش ما این بود كه علاوه بر سپیده توكلی، الهام كاكلی را نيزكه از قضا شرایط بسیار خوبی از لحاظ بدنی داشت، اعزام كنیم. حتی اسم وی را در لیست قرار دادیم اما تلاشهایی كه از سوی فدراسیون، شخص من و كمیته ملی المپیك انجام شد، بینتیجه بود و اعزام این ورزشكار به عشق آباد میسر نشد. دلیل این اتفاق این بود كه در لیست اولیه نام كاكلی وجود نداشت كه البته این موضوع نیز دلیل خودش را داشت.
این ورزشكار در مسابقات فروردین و آغاز فصل به دلیل آسیب دیدگیای كه داشت، نتوانسته بود شركت كند. همچنين به عقبتر كه برگرديم، كاكلی سال قبل نیز در دو سری مسابقات شركت نكرده بود اما در مسابقات لیگطلایی او نمایش خوبی داشت و از لحاظ فیزیكی آماده بود؛بنابراين تصمیم گرفتیم اعزام شود كه بنا به قانون مسابقات این اتفاق عملی نشد.تلاش زیادی صورت گرفت، كمیته ملی المپیك نیز بسیار دوندگی كرد اما موفق نشدیم این اعزام را صورت دهیم.
برای اعزام به مسابقات تركمنستان، از ورزشكاران مرد دوومیدانی ركوردگیری صورت نگرفت اما بيان شد كه از توكلی (تنها دختر اعزامی به مسابقات) باید ركوردگیری صورت گيرد. این موضوع دلخوری در بین دختران ایجاد كرده بود و كمی تبعیضآمیز به نظر میرسید. داستان از چه قرار بود؟
سازمان تیمهای ملی ابتدا اعلام كرد كه باید از توكلی، ركوردگیری شود اما فدراسیون و بخش بانوان صحبتهایی با سازمان تیمهای ملی انجام داد و در نهایت تصمیم بر این شد كه این ركوردگیری از توكلی صورت نگیرد و همینطور شد و توكلی بدون ركوردگیری، راهی تركمنستان شد.
صحبتهایی در خصوص دعوت از مربی خارجی به ایران در بخش بانوان مطرح شده بود. این موضوع به كجا رسید؟ آیا اقداماتی صورت گرفته یا مذاكراتی انجام شده است؟
بخش بانوان فدراسیون از ریاست تقاضا كرده است كه مربی خارجی برای بانوان به خدمت بگیرد اما این موضوع هنوز اجرایی نشده است و باید شرایط و اوضاع مساعدتری ایجاد شود. در حال حاضر ورزشكاران دختر دوومیدانی با مربیان داخلی خودشان تمرین میكنند.
ایران قرار بود میزبانی مسابقاتی را بر عهده بگیرد، این برنامه به كجا رسید؟
بله. دی سال جاری، بازیهای داخل سالن آسیایی به میزبانی ایران و در تهران برگزار خواهد شد. تلاش ملیپوشان و دوومیدانیكاران، این است كه برای حضور قدرتمند در این رقابتها آماده شوند. بعد از رقابتهای داخل سالن آسیا، بازیهای آغاز فصل برگزار خواهد شد كه این رقابتها همگی در ثبت ركوردهای ورزشكاران برای بازیهای آسیایی جاكارتا حايز اهمیت است. اعزامهای نفرات به جاكارتا با این رقابتها مرتبط است و این ركوردها در آن تاثیر بسزایی دارند.
چه مسابقات دیگری پیش روی دوومیدانی بانوان است؟
در بخش جوانان، مسابقات قهرمانی آسیا را پیش رو داریم. المپیك نوجوانان را نیز خواهیم داشت كه این رقابتها، در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ برگزار میشود. ازامروز، اردوی جوانان و نوجوانان آغاز ميشود تا برای مسابقات آماده شوند.
در مجموع چه اقداماتی در بخش ردههایسنی پایه صورت گرفته است؟
ابتدای سال مسابقات قهرمانی آسیادر بخش نوجوانان، برگزار شد كه نفرات اعزامی، عملكرد خوبی داشتند. در بخش بانون، سه مدال كسب شد. دو برنز و یك نقره حاصل تلاش نوجوانانی بود كه حالا بار دیگر باید در اردو حضور پیدا كنند و خود را برای مسابقات بعدی آماده كنند.
تلاش ما این بود كه بعد از این مسابقات و كسب مدال، این نفرات رها نشوند و در اردوی دیگري دوباره دور يكديگر جمع شده و حمایت كافی از آنها صورت بگیرد. مسابقات المپیك جهانی نوجوانان، مسابقات مهمی است و همه نفرات با تمام توان شركت میكنند و كار دوومیدانیكاران ما، چندان آسان نیست. اما برنامه ریزیهای خوبی در بخش نوجوانان برای دختران طرح ریزی شده است؛ برنامه هایی كه این نوید را میدهند كه شاهد موفقیت این نفرات و اعزام شان با بيشترين آمادگی باشیم.
پرتو جغتایی
- 14
- 1
لیلافولادی
۱۳۹۶/۹/۲۲ - ۲۱:۳۹
Permalink