پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۳۶ - ۰۹ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۲۳۸۹
سایر ورزشها

پریسا بهزادی: به مربی خارجی نياز داريم

پریسا بهزادی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

در سال‌های اخیر بارها از بی‌توجهی‌ها به رشته دوومیدانی صحبت به میان آمده است. رشته‌ای كه بیشترین مدال المپیك را دارد، ورزش پایه به شمار می‌رود و بدون شك یكی از فاكتورهای اصلی رشد ورزش در یك كشور محسوب می‌‌شود، سال‌هاي ‌طولاني مورد كم‌لطفی مسئولان قرار ‌گرفته‌است. در این بین بخش بانوان این رشته نیز وضعیت نامساعدتری در مقایسه با بخش آقایان دارد و مانند تمامی رشته‌های دیگر در سالیان گذشته، توجه كمتری شامل حال‌آن‌ها شده است.

 

همین چند وقت پیش و زمان اعزام ورزشكاران ایران به مسابقات داخل سالن تركمنستان بود كه اعزام تنهایك ورزشكار زن در رشته دوومیدانی، موجب سیل انتقادات شد و حرف و حدیث‌های بسياري با خود به همراه داشت. هر چند در نهایت و بر اساس تصمیمات صورت گرفته، «سپیده توكلی» تنها ورزشكار اعزامی از بخش دوومیدانی بانوان ایران به این مسابقات بود. با تمام این تفاسیر به نظر می‌رسد برنامه‌هایی از سوی فدراسیون دوومیدانی در بخش بانوان در حال اجرایی شدن است. به منظور آگاهی از وضعیت فعلی دوومیدانی بانوان، به سراغ «پریسا بهزادی» نایب رییس بانوان این فدراسیون رفتیم.

 

بهزادی در گفت‌وگو با «قانون» از شرایط فعلی این رشته، دلایل اعزام تنها یك نماینده به تركمنستان و برنامه‌های پیش‌روی ورزشكاران رده‌های سنی پایه گفت. مشروح این گپ‌وگفت را در ادامه می‌خوانید.

 

از وضعیت این روزهای دوومیدانی در بخش بانوان برای‌مان بگویید؟

از ابتدای سال ۹۶ مسابقات قهرمانی كشور را در قالب سه مرحله لیگ برگزار كردیم. خیلی از مسابقات از آغاز سال جاری برگزار شد و در حال حاضر به مسابقات صحرانوردی رسیدیم كه قرار است ۲۵ آبان در استان البرز و در بخش دختران نوجوانان برگزار شود. دوم آذر نیز در رده سنی جوانان و بزرگسالان این رقابت‌ها به میزبانی استان كردستان و شهرستان مریوان برگزار خواهد شد.

 

تقویم مسابقات امسال بسیار فشرده بود. با وجود تمام مشكلاتی كه وجود داشت، ما این مسابقات را پشت سر گذاشتیم. همه این مسابقات در بخش دوومیدانی بانوان، كمك‌كننده بود و جوایزی داشت. برای مثال درلیگ طلایی كه امسال برای نخستین بار در بخش بانوان برگزار شد، به ورزشكارانی كه مدال طلا كسب می‌كردند، سكه بهار آزادی اهدا می‌شد و باقی رتبه‌ها نیز جوایز نقدی كسب می‌كردند. خوشبختانه برنامه‌ها به خوبی و بر اساس برنامه‌ریزی برگزار شده و تاكنون همه چیز خوب پیش رفته است.

 

مدتی قبل و پیش از اعزام «سپیده توكلی» به مسابقات داخل سالن تركمنستان، برخی صحبت‌ها مطرح شد مبنی بر اینكه اعزام تنها یك ورزشكار زن در بخش دوومیدانی دور از انتظار بود. این موضوع را توضیح می‌دهید؟

تلاش ما این بود كه علاوه بر سپیده توكلی، الهام كاكلی را نيزكه از قضا شرایط بسیار خوبی از لحاظ بدنی داشت، اعزام كنیم. حتی اسم وی را در لیست قرار دادیم اما تلاش‌هایی كه از سوی فدراسیون، شخص من و كمیته ملی المپیك انجام شد، بی‌نتیجه بود و اعزام این ورزشكار به عشق آباد میسر نشد. دلیل این اتفاق این بود كه در لیست اولیه نام كاكلی وجود نداشت كه البته این موضوع نیز دلیل خودش را داشت.

 

این ورزشكار در مسابقات فروردین و آغاز فصل به دلیل آسیب دیدگی‌ای كه داشت، نتوانسته بود شركت كند. همچنين به عقب‌تر كه برگرديم، كاكلی سال قبل نیز در دو سری مسابقات شركت نكرده بود اما در مسابقات لیگ‌طلایی او نمایش خوبی داشت و از لحاظ فیزیكی آماده بود؛بنابراين تصمیم گرفتیم اعزام شود كه بنا به قانون مسابقات این اتفاق عملی نشد.تلاش زیادی صورت گرفت، كمیته ملی المپیك نیز بسیار دوندگی كرد اما موفق نشدیم این اعزام را صورت دهیم.

 

برای اعزام به مسابقات تركمنستان، از ورزشكاران مرد دوومیدانی ركوردگیری صورت نگرفت اما بيان شد كه از توكلی (تنها دختر اعزامی به مسابقات) باید ركوردگیری صورت گيرد. این موضوع دلخوری در بین دختران ایجاد كرده بود و كمی تبعیض‌آمیز به نظر می‌رسید. داستان از چه قرار بود؟

سازمان تیم‌های ملی ابتدا اعلام كرد كه باید از توكلی، ركوردگیری شود اما فدراسیون و بخش بانوان صحبت‌هایی با سازمان تیم‌های ملی انجام داد و در نهایت تصمیم بر این شد كه این ركوردگیری از توكلی صورت نگیرد و همین‌طور شد و توكلی بدون ركوردگیری، راهی تركمنستان شد.

 

صحبت‌هایی در خصوص دعوت از مربی خارجی به ایران در بخش بانوان مطرح شده بود. این موضوع به كجا رسید؟ آیا اقداماتی صورت گرفته یا مذاكراتی انجام شده است؟

بخش بانوان فدراسیون از ریاست تقاضا كرده است كه مربی خارجی برای بانوان به خدمت بگیرد اما این موضوع هنوز اجرایی نشده است و باید شرایط و اوضاع مساعدتری ایجاد شود. در حال حاضر ورزشكاران دختر دوومیدانی با مربیان داخلی خودشان تمرین می‌كنند.

 

ایران قرار بود میزبانی مسابقاتی را بر عهده بگیرد، این برنامه به كجا رسید؟

بله. دی سال جاری، بازی‌های داخل سالن آسیایی به میزبانی ایران و در تهران برگزار خواهد شد. تلاش ملی‌پوشان و دوومیدانی‌كاران، این است كه برای حضور قدرتمند در این رقابت‌ها آماده شوند. بعد از رقابت‌های داخل سالن آسیا، بازی‌های آغاز فصل برگزار خواهد شد كه این رقابت‌ها همگی در ثبت ركوردهای ورزشكاران برای بازی‌های آسیایی جاكارتا حايز اهمیت است. اعزام‌های نفرات به جاكارتا با این رقابت‌ها مرتبط است و این ركوردها در آن تاثیر بسزایی دارند.

 

چه مسابقات دیگری پیش روی دوومیدانی بانوان است؟

در بخش جوانان، مسابقات قهرمانی آسیا را پیش رو داریم. المپیك نوجوانان را نیز خواهیم داشت كه این رقابت‌ها، در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ برگزار می‌شود. ازامروز، اردوی جوانان و نوجوانان آغاز مي‌شود تا برای مسابقات آماده شوند.

 

در مجموع چه اقداماتی در بخش رده‌های‌سنی پایه صورت گرفته است؟

ابتدای سال مسابقات قهرمانی آسیادر بخش نوجوانان، برگزار شد كه نفرات اعزامی، عملكرد خوبی داشتند. در بخش بانون، سه مدال كسب شد. دو برنز و یك نقره حاصل تلاش نوجوانانی بود كه حالا بار دیگر باید در اردو حضور پیدا كنند و خود را برای مسابقات بعدی آماده كنند.

 

تلاش ما این بود كه بعد از این مسابقات و كسب مدال، این نفرات رها نشوند و در اردوی دیگري دوباره دور يكديگر جمع شده و حمایت كافی از آن‌ها صورت بگیرد. مسابقات المپیك جهانی نوجوانان، مسابقات مهمی است و همه نفرات با تمام توان شركت می‌كنند و كار دوومیدانی‌كاران ما، چندان آسان نیست. اما برنامه ریزی‌های خوبی در بخش نوجوانان برای دختران طرح ریزی شده است؛ برنامه هایی كه این نوید را می‌دهند كه شاهد موفقیت این نفرات و اعزام شان با بيشترين آمادگی باشیم.

 

 

پرتو جغتایی

 

 

 

ghanoondaily.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام از مدال آوران کشوری پیشکسوتان دو میدانی ۳۰۰۰ متر سرعت هستم لطفا برای پیشکسوتان هم مسابقات کشوری و برون مرزی قرار داده شود و ما را از این اقدام جهت تشویق بیشتر پیشکسوتان مطلع فرمایید۰۹۱۷۷۷۴۵۸۸۰
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش