مهمترین عناوین خبری
چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۷:۴۷ - ۲۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۴۹۰۶
سایر ورزشها

درباره رشته ورزشی ایرانی که مورد استقبال مسئولان ورزش کشور قرار نمی‌گیرد

«او- اسپرت» در انتظار استقلال

ورزش او اسپرت,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

حتما می‌دانید هر ورزش خاستگاهی دارد و در این میان سهم ایران در میان تمام رشته‌هایی که در ابتدا ریشه ایرانی داشتند، کم است. شاید اکثرا رشته زورخانه‌ای و پهلوانی را به‌ عنوان یک ورزش کاملا ایرانی بشناسند، اما جالب است كه بدانید «او-اسپرت» نیز رشته‌ای است که توسط ایرانی‌ها ابداع شده و این روزها در بیش از ٧٠ کشور جهان طرفدارانی دارد که آن را دنبال می‌کنند. حالا اتفاقاتی رخ داده که این رشته ١٢‌سال بعد از تأسیس رسمی ممکن است به‌ طور کلی از دست ایرانی‌ها خارج شود و برای جلوگیری از این ماجرا وزارت ورزش باید اقدام عاجل انجام دهد.

 

او-اسپرت چیست؟

او-اسپرت که مختصر نام «اورجینال پرشین اسپرت» محسوب می‌شود، دارای ٤ بخش هنری، رزمی، ساحلی و ذهنی است که این ٤ بخش زیرمجموعه‌هایی دارند. این رشته همچنین دارای  ٧ سبک رقابتی است که ٤ سبک به صورت رزمی ‌و مبارزه‌ای و ٣ سبک دیگر به صورت غیرمبارزه‌ای برگزار می‌شود.

 

خاستگاه این رشته همدان است و موسسان او-اسپرت هم اسامی سبک‌ها را از تاریخ این شهر برداشته‌اند.«اهمتان»، «اکسایا»، «آمادنای» و «اگماناتو» سبک‌های مبارزه‌ای او-اسپرت هستند که نام‌های تاریخی همدان محسوب می‌شوند.

 

تاسیس فدراسیون جهانی در همدان

محمدقاسم منوچهری، رئیس سابق انجمن او-اسپرت در ایران که زیر نظر فدراسیون ورزش‌های رزمی فعالیت می‌کند، موسس این رشته در کشورمان بوده است. او که به همراه برادرش از اواخر دهه ٧٠ او-اسپرت را پایه‌‌گذاری کرده بود،‌ سال ٨٤ توانست انجمن این رشته در ایران و‌ سال ٨٥ با برگزاری انتخابات فدراسیون جهانی را تأسیس کند که پایگاه آن نیز در همدان است. انجمن آسیایی این رشته نیز در تایلند در ‌سال ٨٦ تأسیس شده است.

 

همچنین تا به حال ٩ دوره مسابقه‌های جهانی او-اسپرت برگزار شده و ٧٢ کشور نیز عضو فدراسیون جهانی این رشته هستند. البته ریاست فدراسیون جهانی به دست یک فرد متمول عمانی بوده تا بتواند از این رشته حمایت کند.

 

حساسیت انتخابات پیش رو

انتخابات فدراسیون جهانی او- اسپرت ١٢ تا ١٦ آذرماه برگزار می‌شود و برخی اتفاقات باعث ایجاد نگرانی در کشور خاستگاه این رشته شده است. محمدقاسم منوچهری به‌عنوان موسس این رشته هم‌اکنون دبیرکل فدراسیون جهانی او-اسپرت محسوب می‌شود؛ اما با توجه به شرایط فعلی نمی‌تواند به کار خودش ادامه دهد.

 

طبق اساسنامه جهانی او-اسپرت تنها کشورهایی می‌توانند در انتخابات پیش رو برای پست‌های مختلف کاندیدا شوند که در کشور خودشان به صورت مستقل فعالیت می‌کنند. با توجه به قرار‌داشتن انجمن او-‌اسپرت زیر نظر فدراسیون ورزش‌های رزمی، ایران چنین شرایطی ندارد و به همین راحتی پست‌های کلیدی و تصمیم‌ساز این رشته ایرانی از ایرانی‌ها گرفته خواهد شد.

 

درخواست برای تبدیل انجمن به فدراسیون

از بدو تأسیس رشته او-اسپرت که حالا جای خود را در میان کشورهای جهان باز کرده، مسئولان این رشته از مسئولان ورزش کشور درخواست کردند تا او-اسپرت به‌ عنوان فدراسیون یا حداقل یک انجمن مستقل فعالیت کند. این اتفاق که چند باری هم مورد بررسی و حتی موافقت قرار گرفته، هنوز اجرایی نشده تا یک رشته کاملا ایرانی حالا در آستانه خارج از دست صاحبان اصلی‌اش باشد.

 

محمدقاسم منوچهری، دبیرکل ایرانی فدراسیون جهانی او-اسپرت در این‌باره به «شهروند» می‌گوید: «متاسفانه انجمن او-اسپرت در ایران مستقل محسوب نمی‌شود و در صورتی که ما نتوانیم در انتخابات فدراسیون جهانی شرکت کنیم، با توجه به لابی شکل‌گرفته بین برخی کشورهای عربی و روسی، آنها اعضای تصمیم‌ساز این رشته خواهند شد.

 

در همین راستا به وزیر ورزش درخواست دادیم و اعلام کردیم نه نیاز به بودجه داریم، نه این‌که مکانی را به‌ عنوان دفتر به ما بدهند. تنها خواسته ما این است که از سوی وزارت ورزش، انجمن او-‌اسپرت مستقل شود و اصلا مهم نیست که اسم آن فدراسیون باشد یا انجمن یا سازمان. حتی گفتیم تا ٦ ماه برای ما یک ناظر قرار دهند که عملکرد انجمن او-اسپرت را بررسی کند.»

 

کارخانه: نیازمند اقدام عاجل وزارتخانه هستیم

بهروز کارخانه، رئیس انجمن او-اسپرت در ایران درباره روزهای حساس پیش رو برای این رشته به «شهروند» می‌گوید: «فدراسیون جهانی او-‌اسپرت در‌ سال ٢٠٠٥ توسط منوچهری ثبت شده و این رشته یک ورزش کاملا ایرانی است.

 

حتی آژانس بین‌المللی مبارزه با دوپینگ هم او-اسپرت را به رسمیت شناخته است. ما درصدد این بودیم كه برای انتخابات جهانی پیش ‌رو مهره‌چینی درستی انجام دهیم تا اختیارات بیشتری را داشته باشیم؛ البته آن مرد عمانی که رئیس جهانی این رشته بود، کمک زیادی به گسترش او-‌اسپرت در سطح جهان کرد. انتخابات ماه آینده در هند بسیار حساس و تأثیرگذار است اما متاسفانه ما با مشکلاتی روبه‌رو هستیم.»

 

وی همچنین می‌افزاید: «طبق تأیید کنگره در ‌سال ٢٠١٥، هر کدام از اعضای فدراسیون جهانی که می‌خواهند برای انتخابات کاندیدا معرفی کنند،‌ باید در کشور خودشان به صورت مستقل فعالیت کنند. ما هم اکنون زیر نظر فدراسیون ورزش‌های رزمی هستیم و طبق قواعد و قوانین نمی‌توانیم کاندیدا معرفی کنیم.»

 

کارخانه که ریاست جمعیت هلال‌احمر استان همدان را هم برعهده دارد، در پاسخ به این سوال که پاسخ مسئولان ورزش به درخواست استقلال او-اسپرت چه بوده، خاطرنشان می‌کند: «بارها از سوی مسئولان انجمن او-اسپرت این درخواست مطرح شده است. ٦ ماه قبل بود که وزیر ورزش و معاونانش در همدان حضور داشتند.

 

سلطانی‌فر از شعبانی بهار سوال کرد که رشته او-اسپرت تبدیل به فدراسیون شود یا خیر که معاونت همگانی وزارت هم پاسخ مثبت داد. متاسفانه با این‌که وعده جدی به ما دادند، عملی نشد. حتی چند هفته قبل هم این مسأله را پیگیری کرد که رغبتی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت وزارت ورزش اعلام کرد ایجاد فدراسیون به ‌عنوان یک نهاد غیر دولتی را باید مجلس تأیید کند، وگرنه ایراد قانونی دارد.»

 

رئیس انجمن او-اسپرت در پایان با اشاره به اهمیت حضور ایرانی‌ها بر مسند ریاست فدراسیون جهانی این رشته می‌گوید: «نزدیک به ١٤‌سال است که در داخل پیگیر تشکیل فدراسیون او-اسپرت هستیم. مگر چند رشته داریم که کاملا ایرانی باشند؟ از خیلی از بازی‌های سنتی ایران در این رشته استفاده شده و ریشه در تاریخ کشورمان دارد.

 

حتی مقر فدراسیون جهانی نیز در همدان است اما اگر شرایط همین‌طور پیش برود،‌ ایرانی‌ها دیگر هیچ سمتی در رشته‌ای که متعلق به خودشان است، ندارند. ما با استفاده از این رشته ایرانی می‌توانیم در عرصه بین‌المللی نفوذ داشته باشیم و همین که نام «اورجینال پرشین اسپرت» روی آن است، در عرصه سیاست هم به سود کشورمان است. امیدوارم در همین فرصت کم اتفاقاتی رخ دهد که باعث ایرانی ماندن او-اسپرت شود، اگر چه نیاز به اقدام عاجل وزارت ورزش و سایر نهادها دارد.»

 

هنوز هم دیر نیست

همگان رشته چوگان را به ‌عنوان یک ورزش ایرانی می‌شناسند اما در سال‌های اخیر شنیدیم که آذربایجانی‌ها توانسته‌اند آن را به نام خود ثبت کنند. حالا یک رشته ایرانی دیگر در خطر افتادن به دست خارجی‌ها است و نیاز به کمک مسئولان ورزش کشور دارد.

 

شاید برای اقدامات اساسی کمی دیر شده باشد اما در همین مدت کوتاه تا برگزاری انتخابات فدراسیون جهانی او-‌اسپرت می‌توان با تعامل اقداماتی را رقم زد که به سود ورزش کشور باشد. به نظر می‌رسد این رشته هر روز در سطح جهان در حال پیشرفت و گسترش بیشتری است و حالا که زمان بهره‌گیری ایران از این رشته ایرانی است، کرسی‌های بین‌المللی به شکل عجيبی از دست می‌رود.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۲۱ خرداد
    دوستانه
    جمهوری چک - مقدونیه
    ۱۹:۳۰
  • لیگ آزادگان
    مس سونگون - مس کرمان
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    آریو اسلامشهر - استقلال آبی پوش ملاثانی
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - دریا بابل
    ۲۰:۰۰
  • لیگ آزادگان
    داماش گیلان - سایپا
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    هلند - ایسلند
    ۲۲:۱۵
  • دوستانه
    لهستان - ترکیه
    ۲۲:۱۵
  • سه شنبه ۲۲ خرداد
    مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ژاپن - سوریه
    ۱۳:۴۴
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کره جنوبی - چین
    ۱۴:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    استرالیا - فلسطین
    ۱۵:۴۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    قطر - هند
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کویت - افغانستان
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ایران - ازبکستان
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    امارات - بحرین
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    عربستان - اردن
    ۲۱:۳۰
  • دوستانه
    پرتغال - جمهوری ایرلند
    ۲۲:۱۵
ویژه سرپوش