جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۷۲۸
سایر ورزشها

رییس فدراسیون تیر و کمان با قبول پست معاونت استانداری اصفهان، استعفا داد

محمدعلی شجاعی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش
شجاعي به مدت چهار سال دو شغله و علاوه بر رياست فدراسيون، خزانه‌دار كميته ملي‌المپيك بود.او گفته در انتخابات فدراسيون ثبت نام نمي‌كند و قصد دارد در استانداري اصفهان به كارش ادامه بدهد. وقتی دوره ریاست چهار ساله شجاعي در فدراسیون تمام شد، وزارت ورزش سرپرست جدید را معرفي نكرد

نزدیك به پنج سال قبل «محمد علی شجاعی» رييس فدراسيون تير و كمان ايران شد. محمدعلی شجاعی از همان زمان ورودش به فدراسیون تیراندازی با کمان، حاشیه‌های زیادی داشت؛ به‌گونه‌اي که با وجود روشن شدن صحبت‌های کذبش در موارد مختلف، دوباره از سوی وزارت ورزش حمایت می‌شد.

 

مطرح‌ترین حاشیه‌ای كه به نظر می‌رسید فدراسیون تیر و كمان ایران را با مشكلی جدی مواجه كند، ماجرای «جعل امضای رییس سابق فدراسیون» بود. زمانی که با دستور محمد عباسی، وزیر وقت ورزش کریم صفایی از فدراسیون تیراندازی با کمان کنار گذاشته شد، دو نفر از اعضای فدراسیون ایران با امضای جعلی صفایی در نامه‌ای به فدراسیون جهانی اعلام کردند وی استعفا کرده و انتخابات فدراسیون باید دوباره برگزار شود. به دنبال همین جریان، اساسنامه‌ای در اسرع وقت نوشته شد و به تصویب فدراسیون جهانی نيز رسید اما این اساسنامه هیچ‌وقت مصوبه هیات وزیران را نگرفت. فدراسیون تیر و کمان در شرایطی که محمدعلی شجاعی را روی صندلی ریاست خود داشت با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم می‌كرد؛ مشكلاتی كه عامل اصلی بيشتر آن‌ها بی‌قانونی‌ها و به اصطلاح دور زدن‌های قانون از سوی این فدراسیون بود.

 

قانون شكنی و تعلیق فدراسیون ایران

مدتی از انتخاب شجاعی به عنوان ريیس فدراسیون نگذشته بود که فدراسیون تیراندازی با کمان ایران از سوی فدراسیون جهانی تعلیق شد. فدراسیون جهانی تیراندازی با کمان در نامه‌ای به مسئولان ورزش ایران اعلام کرد که فدراسیون تیراندازی با کمان ایران تعلیق است و این فدراسیون تا پایان سال میلادی فرصت دارد با برگزاری مجمع عمومی این فدراسیون به ریاست کریم صفایی، تکلیف حضور ایران در میادین بین‌المللی را مشخص کند.

 

با پیگیری‌های کمیته ملی المپیک ایران، فروردین سال ۹۲ تعلیق فدراسیون تیراندازی با کمان ایران به‌طورموقت رفع شد. بعدها مشخص شد که مجمع انتخاباتی فدراسیون تیروکمان ‌بار دیگر ۱۹ خرداد ۹۲ برگزار شده تا یکی از بندهای درخواستی فدراسیون جهانی برای رفع تعلیق ایران اجرایی شود. حتی به گفته شجاعی در نشستی خبری، ناظر فدراسیون جهانی نيز در این انتخابات حضور داشته اما دعوت رسانه‌ای برای این جلسات انجام نشده‌ و انتخابات در خفا برگزار شد.به گفته شجاعی، جلسه‌ای در فروردین ۹۲ با ريیس فدراسیون جهانی در ترکیه برگزار شد که در آن مستنداتی از فعالیت‌ها ارائه و بعد از آن در تاریخ ۲۷ فروردین ۹۲ در نامه‌ تام دیلن دبیر فدراسیون جهانی، تیراندازی با کمان ایران رفع تعلیق مشروط شد.

 

فدراسیون جهانی، شرط از میان برداشتن تعلیق را اصلاح اساسنامه بيان کرد که با رایزنی‌های فدراسیون ایران، کمیته ملی المپیک و مسئولان وزارت ورزش و جوانان در دو جلسه این اصلاحات که شامل تغییر اسامی ريیس و دبیر فدراسیون بود، صورت گرفت.مهم ترین مفاد تغییر اساسنامه، عدم دخالت بخش دولتی در عزل و نصب فدراسیون بود که در این بند و برطبق اساسنامه جدید، اعضای مجمع باید از ورزشکاران،‌ مربیان و باشگاهداران تشکیل شوند. در نهایت مرداد سال ۹۲ فدراسیون به صورت کامل رفع تعلیق شده و در همان زمان گفته شد که اساسنامه فدراسیون به تايید فدراسیون جهانی رسیده و به این ترتیب تیراندازی با کمان در جرگه فدراسیون‌هایی قرار گرفت که مشکلی بابت تايید اساسنامه نداشت.

 

البته این تنها حاشیه پررنگ سال‌های ابتدایی حضور این فرد روی صندلی ریاست فدراسیون تیر و كمان نبود. در مسائل داخلی نيز این رشته با معضلات متعددی روبه‌رو بود. در آستانه برگزاری مسابقات المپیك، شجاعی با برخی كمانداران ملی‌پوش وارد چالش‌های جدی شد؛ این كشمكش‌ها تا جایی پیش رفت كه تصمیم بر عدم اعزام این دو کماندار به المپیک لندن گرفت. این موضوع در آستانه المپیک، فدراسیون و کمانداران را با چالش روبه‌رو کرد اما در آخرین روزها با اعزام این دو ورزشکار موافقت شد که نتیجه آن چیزی جز عملکرد ضعیف کمانداران در لندن نبود.

 

ماجرای پافشاری آقای رییس روی دوشغله ماندن

در شرایطی كه فدراسیون تیر و كمان، روزهای سختش را سپری كرده بود و رفته رفته به سمت آرامش پیش می‌رفت، رییس این فدراسیون در اقدامی عجیب در انتخابات خزانه داری كمیته ملی المپیك ثبت نام كرد. با وجود اینكه آن زمان بسيار بحث دو شغله بودن برخی مدیران ورزشی مطرح بود و به نظر می‌رسید شجاعی نمی‌تواند این سمت را بپذیرد و مجبور به استعفا از یكی از سمت‌ها خواهد شد اما این اتفاق رخ نداد.

 

در آن زمان سازمان بازرسی بارها با ارسال نامه به کمیته ملی المپیک اعلام کرده بود که خزانه‌داری شغل محسوب مي‌شود و حضور افراد دو شغله در این پست، ملزم به استعفا از شغل دیگر است. شجاعی با آگاهی از این قانون در انتخابات کمیته ملی المپیک شرکت کرد و موفق شد رای اعضای مجمع را جلب کند اما خبری از استعفا نبود. در واقع شجاعی هر بار با طفره رفتن از اعلام زمان استعفایش، فرصتی دو ساله برای خود خرید و در هر دو سمت باقی ماند. در ادامه هر بار پرسش‌هایی از سوی رسانه‌ها مطرح می‌شد كه بر اساس كدام بند از قانون و اساسنامه، شجاعی هر دو سمتش را حفظ كرده است‌‌ كه پاسخ‌های ضد و نقیضی شنیده می‌شد.

 

شجاعی بهانه‌های عجیب و غریبی می‌آورد و این موضوع را به مقام‌های بالاتر ارجاع می‌داد. نماینده سازمان بازرسی نیز بيان كرده بود كه شجاعی باید از فدراسیون تیروکمان کناره‌گیری کند و تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند ريیس فدراسیون بماند. اما این اظهارات همیشه در حد حرف باقی مي‌‌ماند و اقدامی در این راستا صورت نمي‌گيرد.

 

يك‌بار برگزاری بازی‌های آسیایی‌و بارديگرنزدیك بودن به مسابقات المپیك و ... موجب می‌شد حضور شجاعی در این فدراسیون ادامه‌دار شود. از آن پس به بهانه‌های مختلف، فشارها از سوی مراجع قانونی از جمله وزارت ورزش و جوانان و سازمان بازرسی کم شد و در نهایت به حداقل رسید تا شرایطی ایجاد شود که شجاعی دو سال تمام به صورت غیرقانونی در مقابل بخش‌های قانون‌مدار، دو شغله باشد.

 

پس از دو سال وعده‌های بی‌عمل شجاعی و فشار رسانه‌ها، وزارت ورزش اقدام به ثبت‌نام و برگزاری مجمع انتخابات در ۱۸ آبان سال ۹۴ کرد اما شجاعی که دو سال تمام از استعفایش از ریاست فدراسیون تیراندازی با کمان خبر داده بود، به یک‌باره تغییر موضع داد و در اقدامی عجیب، استعفای خود را از خزانه‌داری کمیته‌ملی‌المپیک اعلام و بيان کرد که می‌خواهد در فدراسیون تیراندازی با کمان فعالیت خود را ادامه دهد. شجاعی به خوبی می‌دانست كه روند برگزاری انتخابات مجدد از سوی كمیته ملی المپیك، پروسه‌ای طولانی مدت دارد.

 

هرچند استعفای وی مورد قبول کمیته ملی المپیک قرار گرفت اما با تصمیم هیات اجرایی، کمیته تا زمان معرفی سرپرست خزانه‌داری به کارش ادامه داد. به این ترتیب شجاعی یک سال دیگر نيز هر دو پست مورد علاقه خود را در اختیار داشت و همچنان به کار خود ادامه می‌دهد.او ورزش ایران را به نوعی بازی داد.

 

شجاعی بالاخره رضایت داد

داستان حضور شجاعی در تیر و كمان ادامه‌دار شده بود، حتی وقتی دوره ریاست چهار ساله وی در این فدراسیون تمام شد، وزارت ورزش اقدامی در راستای معرفی سرپرست جدید نكرد. البته برخی‌ها در توجیه این اتفاق بيان كردند كه ریاست شجاعی نه از سال ۹۱ كه حكم ریاست وی صادر شده است، بلكه از سال ۹۲ كه در مجمعی مخفیانه انتخابات برگزار شد، محاسبه می‌شود و بر این اساس هنوز زمان تا پایان ریاست وی باقی مانده است.

 

با این حال شايبه‌های مطرح شده در این موضوع هرگز از سوی وزارت ورزش به روشنی برطرف نشد تا ابهامات زیادی در این زمینه باقی بماند. با تمام این تفاسیر «محمد علی شجاعی» بالاخره به رفتن از فدراسیون تیر و كمان رضایت دارد و در نهایت خبر استعفای وی از این سمت به طور رسمی مطرح شد. البته شجاعی بعد از پذیرفتن سمت معاونت استانداری اصفهان، دل از تیر و كمان كند تا ادامه فعالیتش را در استانداری اصفهان دنبال كند. شجاعی بيان كرده است كه برای ادامه حضور در سمت ریاست فدراسیون تیر و كمان در انتخابات ثبت‌نام نخواهد كرد و تصمیم دارد روي سمت جدیدش تمركز كند.

 

تیر و كمان نیازمند نگاه ویژه و تحولات مثبت

بر كسی پوشیده نیست كه وضعیت رشته تیر‌وكمان در سال‌های اخیر تعریفی نداشته است. در شرایطی كه تیر و كمان به دلیل المپیكی بودن می‌تواند یكی از امیدهای كسب مدال كاروان ایران در المپیك و مسابقاتی از این قبیل باشد اما نگاهی گذرا به نتایج چند سال اخیر، نشان از این دارد كه به جز چند مورد استثنا كه ورزشكاران موفق به كسب عناوین جهانی در این رشته شدند، دیگر شاهد اتفاقات چندان مهمی در این رشته نبودیم. درجازدن تیر و كمان در این سال‌ها ، این رشته المپیكی را با ركود شدیدي مواجه كرده است.

 

ركودی كه خیلی از اهالی این رشته امیدوارند با تغییر و تحولات مدیریتی، رفته رفته به سمت پویایی پیش برود. تیر و كمان ایران تابستان آینده، بازی‌های آسیایی جاكارتا را در پیش دارد، مسابقاتی كه می‌تواند بستر مناسبي برای مدال‌آوری كمانداران ایرانی باشد.

 

البته در صورتی كه این فدراسیون در بخش مدیریتی هر چه زودتر سر و سامان بگیرد و با حضور فردی لایق در سمت ریاست، روزهای خوبی را برای این رشته كه پتانسیل زیادی نیز دارد، رقم بزند.

پرتو جغتایی

 

 

ghanoondaily.ir
  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش